anneler günü hediyemiz bebek olsun..mayıs ayında karnımız dolsun :)

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn sen kafayı yimeden bebeni dogurursun inş.

ay hiç sorma..
az önce de öğrendim ki cici kaynatam hala biletini almamış.. ama muhtemelen salı gününe alacakmış.. çatlıycam resmen..
bir de az önce kaynanam görümceme duygu sömürüsü yapıyor resmen.. dün hastaneye gittim ya.. kayınım da dediydi ona ne yapcan dükkanda bunalırsın falan diye o da gitti arkadaşına..
şimdi de diyor ki .. gelin dükkanı kapatınca kapı önünde bekleyecek halim yoktu ya..
aşk olsun dedim.. sen sıkılma diye kendi oğlun dedi ben demedim ya.. sende gittin arkadaşına..

ayy bu kaynana milleti adamı öldürür duyanda sokaga attın sanacak kadını heç bişi demiyorum valla senin kaynana seytana papucu ters giydirir

ayy bu kaynana milleti adamı öldürür duyanda sokaga attın sanacak kadını heç bişi demiyorum valla senin kaynana seytana papucu ters giydirir

şeytan demiş ya (töbe töbe)
allahım kadını yarattın madem beni neden yarattın.. ben burda kadın kelimesini kaynanamla değiştirmek istiyorum :)

bu da benimkinden bir inci
akşam kuzenimin nişanı var saat üçte çıkıcam eve gidicem duş alcam
kızı hazırlıycam eşimin giyeceklerini hazırlıycam
ordan kuaföre geçicem yemeği teyzemlerde yiyip hepbirlikte salona gidicez
kızın ayakkabısı var giyecek eşime 50 lira para vermiş hem gidin kıza ayakkabı alın hemde bana eşarp alın (akşam o da gelecekmiş davet etmişlerdi ama ben gelcem dememişti)
bu kadar işin arasında bana iş çıkarıyoo yaa
bütün gün evdesin git al
hemde ben niye seçiyorum senin eşarbını
öfff öf öf
allahım sen bana sabır ver

kızlar bişey sorcam şimdi bir insan 40 yaşından sonra dualar etmeye başladı namaz kılıyo kalpten umreye falan gidiyo bütün dini görevlerini yapıyoo ama evi çok pisssssssssssss ahırdan gelen o kıyafetle eve giriyo yatıyo kalkıyo oradada namaz kılınıyo şimdi temizlik imandan gelir diyolaryaa ki öylee bu kıldıgı namazlar okudugu dualar kabul oluyomu????

Sonunda çıktım toplantıdan ama işim var hala
Akşam eşimin arkadaşının düğünü var..ben gitme taraftarı değilim ama eşim ısrar ediyo.yarında nişan var..off ne giycem ben ya...daha kuaföre gidicem falan filan.ama hala işteyim

allah bilir canom belki onun o şekilde yaptığı bizim yaptığımızdan daha kıymetlidir biz bilemeyiz
allah herkesin duasını kabul etsin

canım sende unutmuş numarası yap alma işlerini hallet sorarsa nerde eşarbım diyee aaaaaaaa anne bu kadar işimin arasında unutuvermişim dersinben olsam yapardım gıcıhhhhhhh

allah bilir canom belki onun o şekilde yaptığı bizim yaptığımızdan daha kıymetlidir biz bilemeyiz
allah herkesin duasını kabul etsin

ya dün komşum köye git falan dedi bende ev pis tiksiniyorum yemek yemeye oturup kalkmaya komşumda nasıl namaz kılıyo pis evde falan dedi aklıma takıldı sorayım dedim:26::26::26:

sende bendensin:13: en azından senin gideceğin yer başkasının
benim kuzenimin nişanı elbise alamadım
evden birşeyler uydurcam artık

öyle deme o senin cennete giriş biletin
sabret iyi davran cennetliksin ahanda bıdık dediydi dersin

çok şükür canım sabırlıyım.. sabırlı olmasaydım herhalde eltimden önce ben boğazlardım kadını..
sadece o da bir anne ve eşimin annesi diye susmaya çalışıyorum.. çünkü herkez nasıl bir insan olduğunun farkında.. 9 kardeşler inan sadece 2si konuşur kaynanamla.. herkeze laf sokmuş etmiştir.. bir de hep eşimin babasının tarafını küçümser.. daha fakirlermiş görgüsüzlermiş.. oysa ki okadar mütevazi insanlar ki anlatamam..
kendi sülalesince hepsi kafaları bozuk kaynanamın.. normal biri yok..

sende bendensin:13: en azından senin gideceğin yer başkasının
benim kuzenimin nişanı elbise alamadım
evden birşeyler uydurcam artık

ay öyle deme..eşimin iş arkadaşları çok süslü püslü...ben gitmeyim diyorum eşim çok ısrar ediyor..ne yapıcam bilmiyorum.

sen de şöyle renkli allı güllü bi eşarp seç

bu arada kızlar ben şimcik 3 kilo yaprak aldım pek te güzel :) pahalı aldım biraz sanırım ama pazara gitmek için araba olmayınca dükkanın önünden geçen arabadan aldım.. kilosu 3 lira.. nasıl sizce?
2 sene önce 6-7 kilo aldım 2 sene gitti bana.. bu sene az yapayım dedim.. seneye tazesini yine alır yaparım..
yanı sıra da manavımı aldım... momates yicem birazdan

canocum namaz borçtur istediği kadar pis olsun...namazın değerlendirmesi ayrı temizliğinki ayrı..

Ama namazın şartlarında necasetten taharet diye birşey var..
Namaz kılarken üstündeki elbiselerde insan yada hayvan dışkısı yada çişi avuç ayasından büyükse namaz olmaz

taze yaprağı nasıl doldururuz????

taze yaprağı nasıl doldururuz????

canım ben şahsen yapmadım ama görümcem önce yaprakları tuzlu suda haşlıyordu diye hatırlıyorum tazesini.. ama nekadar zaman haşlıyor hiiç bir fikrim yok..
ben lahana aldım akşam.. bu akşam da sarma yapmayı düşünüyorum..
kaynanam ona bile karıştı.. kış yemeğidir o bu mevsimde lahana mı sarılır..
bende dedim ki ya yemeğini yapıcam ya da sarmasını..
oğlum sevmez ki yemeğini diyor..
öyle bir seviyor ki dedim :) kadın şaşırıyor yaw.. yok onu yemez yok bunu yemez.. gayet te güzel yiyor dedim..
ha bir de diyor.. mecburiyetten yiyordur.. seni kırmamak için.. yoksa hayatta yemez

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…