anneler günü hediyemiz bebek olsun..mayıs ayında karnımız dolsun :)

ivit kocaman bir kafa fark ettim sadece teyzesi
geçen sefer daha kibar darvrandı sanırım.. hem ozaman 24.sıradaydım bu sefer 7. hani desen gi kalabalıktan artık bunalmış yok.. yüzsüz işte..
bende eşimle akşama konuşurum artık.. nasılsa şimdilik ayda 1 kez gidiyoruz 35 lira gözden çıkarırım.. ama tahlilleri nasıl yapıyorlar orda.. bana tuzlu gelir orda tahlil yaptırmak..
salı günü zekai tahire gidicem işte sonuçları göstermeye..

sana şükran hanım usg resmi verdi mi..
ben alamayınca çok üzüldüm.. cinsiyet falan bişiy sormadım azarlayacak diye..

doğuma gelince .. eltimin anlattığına göre 1 ebe varmış 2 asistan 1 de uzman dolanıyormuş odalarda.. asistanın biri erkek.. bir de uzman olan erkekmiş sanırım.. öyle denk gelmiş.. hastanenin doktorunu seçemiyorsun..
muayenehanesi olanlarla da eğer kesin sezeryan planlanırsa o gün geliyormuş galiba.. ama harici bir durumda gelmiyormuşş.. mesela sezeryan için anlaştın ama sancın o tarihten önce geldi.. buna rağmen gene sezeryan olsa bile gelmiyormuşlar galiba..

forumda okuyorum hastane tavsiyeleri için.. şükran hanım ve hrs kombinasyonunu çok gördüm :) herkes çok memnun.. ama ben fiyatından memnun değilim.. zekai tahiri de istemiyorum.. öf netcez ya biz..
ankara tıp fakültesi hastanesinin özel odaları uygun ve güzelmiş diye okudum araştırmak lazım.. ama ordaki hocalar da hep sezeryana yönlendiriyor nedense.. normal doğum yapmışa pek rastlamadım

fıstık kopri çok sevindim :) inş kan testinde de bişi çıkmıcak..

bende doktora gittim. kist olmuş bu ay bende. adet gecikmesini de o yapmış eşek..
3cm dedi kist ama önemli bişey gibi durmuyo dedi doğum kontrol hapı verdi. bu aydan bişey beklemices yani :)

of kuzum geçmiş olsun..
inatçı yumurta çatlamamış kist mi olmuş.. vay onu vay..
inşallah adetle birlikte temizlenir gider.. önümüzdeki ay da bakalım ne ilaç verecek bu sefer doktorun.. çok merak ediyorum..

:)dedim zaten doktora her geldiğimde başka bir ilaç veriyorsunuz çok ilaç kullandım dedim
güldü merak etme hiçbiri boşuna değil falan dedi. bazen kafam karışıyor da çok da tatlı bi bayan..
doğum kontrol hapı vermesinin sebebi de yumurtaları bastırıp kisti eritmek miş. kist erirse bir sonraki adetimde kan testlerimi yenilicez sonra da klomene başlarım belki.

Tahlilleri de tuzlu değil hayatım. %30 fark alıyolar sadece.Yani muayene 35 tl ise, bunun %30'u 10lira gibi bişi yapar. Her gittiğimizde ultrason fotosu veriyo. Hatta istersen cd de veriyolar diye biliyorum. Ben bebek haraketlenmediği için cd istemedim henüz.
Bayan doktor takıntım olmasa Ank. tıpa Cem Bey dediklerine giderdim. Ama muayeneler 200tl! Yani Şükran'a gidip hrsde doğum yapmakla, oraya gidip devlette doğum yapmak hemen hemen aynı paraya geliyo.. Zekai Tahir vip odasını biraz daha araştırayım, olmazsa hrs olcak mecbur.
Şüküş doğumdan sonra iki kişilik odaya geçersen 1800 olur dedi. Yine de zekai tahirde en lüks oda 500tl...Bilmiyorum ya kararsızım.

neey 10 lira mı ödüyorsun sen şükran hanıma.. hadi canım...
ben sigortasız olduğum zaman sordum 150 tl dedi sadece ultrason dahil, normal ssklı 35 tl diye biliyodum ...
eltimin doğumundan çok etkilendim.. illa bende aynı şeyleri yaşayacağım diye birşey yok ama.. insan korkuyor ya.. yok ben bu gidişle evde doğum yapıcam

hrs de iki kişilik oda 1800 tl.. vay anasını... paraya bak ben bu paraya bebeğimin hem beşiğini alırım hep pusetini, ciciler almaya da para artar.. of anam.. bilsem ki bizimkiler destek çıkabilecek bana hani biri puset alsa öbürü beşik falan.. hiç düşünmem.. babam daire aldı ona da ayda 800 küsür ödüyor bir de kendi şu anda kirada.. kendi masrafları ona yeter..
anacum da bu sene eve tadilat yapmaya kalktı .. 1 sene bekleyemedi mi yaaw hani beklentim bile olamayacak ... mutlaka yapacaklarını yaparlar takıydı oydu buydu da.. bunlara güvenerek te iş yapamam..
Allahım sen şu borçlardan kurtulmamız için yol göster..
el işi mi yapsam netsem artık şaşırdım..

Kopri Keçiören Eğitim Araşt. Hast. de iyi diye duydum. Orayı bi araştır istersen. Ama orda da normal doğuma doktorların girmesi yasakmış. Asistanlar giriyomuş.

Kopri Keçiören Eğitim Araşt. Hast. de iyi diye duydum. Orayı bi araştır istersen. Ama orda da normal doğuma doktorların girmesi yasakmış. Asistanlar giriyomuş.

ben oraya gidene kadar doğurum bacım :) ters kalıyor bana.. ben mamak abidinpaşa tarafındayım :) desene ozaman lina çok mu yakın.. (en azından metroyla ulaşımı rahat-eşim yoksa)
daha vaktimiz var ya... elbet buluruz bir çözüm..
ben bir de bu yaz nasipse memlekete gidicem.. pasaportumun süresi önümüzdeki mayıs bitiyor.. erkenden yeniletmeliyim.. 4-5 aylık bebeği kime emanet edersin.. bir damlacık can..
kabaca 1500 oraya gidecek..
olmadı doğum için kredi çekerim anam :) herşeyin bir çözümü var :)

Yok kızım 10 lira olur mu:)) O tahlil parasıııı.Toplamda 50-60 filan ödüyorum. Ki her gittiğimde tahlil yok:)
Fatih ünv. hast.i aradım. Normal doğum 1100 sezeryan 1600 dedi.

Bizde de destek çıkan yok bitanem ya. İkimizin de devlet güvencesi var borçlanıp ödicez olay o...Eşim dersen babası yok zaten, anası da bize yük olmasa yeter dicem. Babası öldükten sonra kalan ev 3kardeşinmiş de vergisini de onlar ödicekmiş.Yani biz....Kaldı ki destek oluyo olsa yüz kere başına kakar...Benim babam nasılsa size miras kalcak diye vergileri benden mi istyo sanki!

Benim de şöle bi huyum var. Eşimin ailesinden destek yoksa ben de ailemden istemem diyorum. Kaynanaya kalsa benim babam evimize de alsın arabamızı da alsn...Zaten kız bakarken hep zenginlere bakıyodu. Oğlum rahat etsin diye...Şansına benim ailem de büyük eltimin ailesi de hep maddi olarak rahat insanlar çıktı...Eşyaların yarısını bizim aileler yaptı, yarısını karı-koca ödedik...Ama son gelinde baltayı taşa vurdu:))))Bi mutlu oldum ki sorma..Kızın babası bi yatak odası aldı, onun için de kız evinden gelen altınları topladı gitti. Kız da çalışmıyo...Oh canıma değsin...Kötü müyüm?Belki evet. Ama o kadın hakediyo

Bak gene kaynana mevzusu açıldı yaaa:)

benim annem babam bize çok destek oluyorlar.. babam bile mesela ziyarete gelsin ya da biz gidelim.. her seferinde 200-300 sıkıştırır oraya buraya habersiz :) gidince de arar der şurada şuna bak diye :)
babam şu anda aldığı ev de bize kalacak.. çok isterdim ki ödemelerinde biz de ona yardım edebilelim... adam gitti lüks siteden 1+1 daire aldı.. sırf kardeşimle ben bir gün allah korusun olur da açıkta kalmayalım diye..babam hep diyor zaten memeleketteki daire kardeşinin burdaki senin.. bende hep konuşturtmam böyle şeyleri... susturma beni diyor babam.. bunlar hayatın gerçekleri.. ben çalışıpta parayı yesem nolcak yemesem.. yatırım yapıyoruz işte dedi.. gözüm arkada kalmasın sizi düşünmeyim diyor.. o da kendince haklı.. inş bizde bunları kendi evlatlarımız için yapabiliriz..

İşte bu yüzden asla ve aslaa aman işi bırakiim aman evimin kadını çocuklarımın anası olıyım tipi olamam ben...Yarın bir gün Allah korusun eşime bişi olsa, tek başıma da çocuklarıma destek olabilmeliyim...Onları eşleri karşısında ezik bırakmamalıyım...Rızık Allahtandır evet, ama oturduğun yerde de kimse kimseye beş kuruş vermiyo artık...

Kopri sen ne okuyodun da bıraktın? Okuluna devam etme şansın yok mu?

işte bende evde durmamak için şu dükkana katlanıyorum..
ekonomi üzerineydi.. istatistik bölümü..
ama memleketteki kaydımı buraya alamıyormuşum onu araştırdım.. mecburen ordaki kaydımı da kapatmak zorunda kaldım.. lise diplomasını mezun olana kadar univ saklar bizde burda nasıl bilmiyorum..
işte onu da bulgaristanın meb.ten apostillettirdim dış işleri bakanlığından onaylattım burda da onaylatacaktım bu yaz.. amma bebiş işi çıktı.. inşallah onu biraz büyütene kadar da kendimi geliştirmeye çalışıcam..
böyle tıkır tıkır konuştuğuma bakma.. öss sorularında terminoloji sıkıntısı yaşıyorum :) bildiğim soru çıkıyorum ama anlamadığım kelimeler oluyor.. sürekli bilgisayarla birlikte çalışıyorum takıldığım yerlerde netten yardım alıyorum.. belli bir kıvama geldikten sonra da fırsat olursa kursa yazılırım.. bir şekilde de en azından açıköğretimden mezun olmak istiyorum.. inan bir firmada üniv mezunu birine bile ffarklı davranıyorlar..
en son ayrıldığım yerde başımda 4 patron vardı tek eleman ben.. 1 teknik servis personeli aldılar çocuk univ mezunu ama 2-3 ay zor dayandı bunlara
ve nedense böyle yerlerde hep bayan patronlardan sıkıntı çıkıyor.. hem onların işini yapıyordum hem memnun değildiler.. bir gün bir çok kapsamlı bir iş vermişti bana (1 markanın tüm ürünlerinin barkod ve açıklamaları sağlık bakanlığının sitesine girilecek)
kendi yapması gerekiyor normalde onun branşının ürünü.. bana dedi ki 1 günde bitecek katalog.. (120 sayfa - yaklaşık 1000 ürün) günde taş çatlasın 100-150 girebiliyorum.. çünkü yaptığım bir tek o iş yok.. muhasebe de bendeydi..
sonra o bayanın eşi de şirkette.. duydum onları konuşurken.. sen neden kendi işini millete yaptırıyorsun dedi.. o kız nasıl yetiştirsin onu..
kocasına demez mi sen bir sekreter parçasını mı savunuyorsun.. parasıyla değil mi yapacak tabi.. bayağı bir tartıştılar orda.. zaten bir sonraki sabah istifamı verdim..
dava açacaklardı bana bekleme süresi varmış da bilmemne.. bende hakaret davası açarım dedim.. birşekilde çıktım gittim.. yıllık izin paramı alabildim sadece almam gereken 1 aylık maaş orda kaldı.. hatırladıkça özel sektördekilerden nefret etmeye başladım... diploman yok mu adam yerine konmuyorsun

Kızlar bugün saat 11de aşılamam yapıldı.Aşılamadan sonra 15 dakika dinlendim.o arada hüngür hüngür ağladım.Şu an ağrım var.Çok dua ettim çoook mübarek Cuma gününde.Hakkımda hayırlısı.Hepimiz için...Bu arada CRAFTY CİM bir yorum yapıversen şu teste;

Yıkama sonrası:

total sperm: 80.000.000
ileri hareketli: % 60
ileri az hareketli :% 30
hareketsiz:%10
ileri hareketli normal morfoloji sperm sayısı: 30
lokosit: 1.2x10

doktorun dediği tek cümle: fena değil.....

sayılardan falan anlamam ama inşallah hayırlısıyla bebişin gelir canım dua edicem senin için :nazar

sory de totomu yesin dr
çok ii sayı kuzum hiç endişelenme !!!
ALLAH'Im mübarek günlerde HAYIRISI nı nasip etsin

Selam kuzular,
Şüküş'ten geldik. Bebikin ikili testini yaptırdık. ense kalınlığımız 1.2cm çıktı. Kan testimizi pzt alıcaz. İnş ii çıkar.
Bizim sıpa 7.52cm olmuş. Almış kolları kafasına açmış bacakları ense yapıyo:)Rahatına düşkün bişi olcak gibi:))Doktorumuz kesin olmamakla birlikte erkek gibi ama 1ay sonra netleşir dedi.
Hala önden gidiyoruz. Hatta bu kez 13+2 çıktı. Şaştım ben bu işe:)

12. haftada Erkek dediyse değişmez :)
Haydi hayırlı olsun. Sağlıklı sıhatli uğurlu evlat olsun inşallah
2 gün çok değişken olmayan bi gün sayısı daha neler görceksin diğer haftalarda
benim sıpa ctesi 4 gün öndeydi
perşembe günü 10 gün önde dedi dr : )
çok değişiyor. AMa 2 hafta önde 2 hafta geride normal sayıyorlar

canım inşallah güzel haberler verirsin bizeee

heyttt şehzademi geliyooo ogluma kanka buldum maşallah kuzuna canım benimmmmm

sayılardan falan anlamam ama inşallah hayırlısıyla bebişin gelir canım dua edicem senin için :nazar
Sağol canım benim.Bende isteyen herkes için dua ediyorum....
sory de totomu yesin dr
çok ii sayı kuzum hiç endişelenme !!!
ALLAH'Im mübarek günlerde HAYIRISI nı nasip etsin
Canım craftyim moral oldun bana valla.Sağol kardeşşşşş.....Allah kuzucuğuna sağlıkla kavuştursun seni emi...
canım inşallah güzel haberler verirsin bizeee
İnşallah canom ya bende anne olmak istiyom artık....

heyttt şehzademi geliyooo ogluma kanka buldum maşallah kuzuna canım benimmmmm

yesinler meleginiiii amamnin pekmi duskunmus rahatinaaaa

ins siki siki tutunnsin bebegin canim benimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…