Anneler günü hediyesi yüzünden eşimle kavgamız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçe
siz ciddi ciddi bu kıyaslamayı yaptınız mı? Ayrıca ben bu mantığıda anlamıyorum eşiniz size neden çiçek alıyor siz onun eşisiniz annesi değil. O zaman herkes birbirine çiçek alsın.

Allah o perileri bildigi gibi yapsın, insan gecerken benim kocaya da bi değdirir.. ayip bee

Son düzenleme:

Bu çok toksik bir düsünce. Cok yalnis buluyorum. Bir erkek bunu esine dese ve es burda konu açsa linç olurdu o erkek. Ne gerek var böyle cümlelere? Ne demek o esin yeri doldurulur? Bir ömür geçirmek istedigin insana bu nasil bir sifat? Ayni sekilde biri es içinde böyle düsünceleri olsa olmazdi.

Niye ille demagoji, ille arabesklesme ille anadir oo anaaaaa olayi olmali? Bu kadar aileci olmak zararlidir benim nezdimde.

Benim bir kizim var ve ben daha degerli degilim. Insandir bu, kiyaslanmazdir. Ben üzülürüm kizim "sen esimden daha degerlisin" derse. Kiyas olmamali. Herkesin degeri farklidir. Ben kizima isteyerek hamile kaldim ve isteyerek büyütüyorum. Bu beni üstün bir varlik yapmaz. Kizim bana ömür boyu minnetar olmak zorundada degil.

Ayrica yorumumda nerde yazdim esin daha degerli oldugunu? Kaç defa dedim kiyas olmasin diye ve yine sanki es daha degerliymis gibi algilanmasi ilginç bir durum gerçekten. Bosuna özgüven yoksunlugu gibi kelimeler kullanmayin yani.

140 ile 100 lira arasında hiç fark yok gerçekten onun suçu olmayabilir. Sonuçta o kadar kötü bir çiçeği sana göndermezdi bilseydi . düşünmesi bile çok güzel bi incelik eminim o da böyle geldiği için üzülmüştür canım

Kıyas zehirdir buna katılıyorum bununla birlikte işin bir de şöyle bir boyutu var.
Dünyada karşılıksız, çıkarsız sevdiğimiz tek varlık evlatlarımız.
(İstisna ebeveynler elbette vardır ancak istisnalar kaideyi bozmaz)
Eşle olan ilişki ise karşılıksız değildir.

Yanlış düşünüyorsunuz bende geçen gün çiçek sepetinden arkadaşıma çiçek gönderdim giden çiçeği görseniz ağlarsınız kıza mahçup oldum
Aradım müşteri hizmetlerini ağzıma geleni saydım sinirden çok ayıp oldu bana direk özür çiçeği yolladılar
Benim sipariş ettiğim Çiçek’le gönderilen çiçek arasında dağlar kadar fark vardı öyle diyim
Eşinize haksızlık etmişsiniz Adam görmüş beğenmiş almış düşünmesi yeter niye böyle yaptınız ki düşünemediniz mi ayıp olmuş baya
Haksızsınız

Valla toksik moksik bilemem kuşum. Dünyanın bütün kocalarını annemin tırnağına değişmem ben. Kocamın da herşeyi olmak gibi bir emelim yok. Birbirimizi mutlu ettiğimiz sürece bir arada kalırız.

Hanfendi sözelci misiniz? Kayınvalidenin içinde koca yok, çıkaramayız. Kayın parantezine alacaksınız. Bu saatten sonra ben mi öğreteyim size matematiği
Konula alakası yok ama seni pek bi severim (fakat yanlıs anlaşılmasın aşık değilim, sonra benden de çiçek beklentisine falan girilmesin)

eşiniz ne yapsın hanımefendi? O mu soldurdu

Çiçeği soldurmamış ama konu sahibinin anneler gününü soldurmuş
Nolurdu annesine 140 liralık alırken eşine 141 liralık alsa?
Ben olsam çiçekçiyi arar 2 3 çiçek dalı daha ekleyin 141e tamamlayın derdim
Tamamen düşüncesizlik
Dua etsin evden kovulmamış

Karsiliksiz dedigin nedir ki? Bdv bölümünde bile her gün konu okuyoruz bu sevginin hele bizim kültürde ne kadar karsilikli oldugu. Her gün okumuyormuyuz oglunu, kizini evlendirmek istemeyen, ondan maddi olarak faydalanmak isteyenleri? Ancak hayatta maddi yada statü olarak iyi yere geldiklerinde gurur duyan? Manevi olarak fazla zaman ayirmayan fakat yasliklarinda ilgi alaka bekleyen?

Bu kösedeki evliliklerin %80 hep kv'de sorunlarindan dolayi bosanmaya gidiyor. Cocuklar ailelerinden bagimsiz büyüyemiyor. Bu kadin ve erkek içinde geçerli. Birçok kadin, cocuklarini, hele erkek ise es yerine koyuyorlar.

Bana sorarsan bunlar hepsi bu ebeveyn iliskisinin ne kadar toksik oldugunu gösteriyor. Ve benimde kizim var ve bende öyle his ediyorum onu karsiliksiz sevdgigim gibi. Kalbim bazen patlarcasina severim. Ancak mantikli düsündügümde her ilsiki bir boyutta bir karsiliga baglidir. Ve bu ilsikileri kiyaslamak daima yanlistir.

Bunun ama'si, ancagi.. felan olmaz. Tabiki anne babalarimiz hak ettiklerinde saygiyi, destegi hak ediyorlar. Ancak "annenin yeri doldurulmaz, esin yeri doldurulur" gibi cümleler çok çok agir cümlelerdir. Sakinilmasi gereken seylerdir. Cünkü bu kiyasin en alasi, en agiridir. Sirf es bizi dogrumadi diye, yerdi doldurulur anlimina gelmemeli.

Valla toksik moksik bilemem kuşum. Dünyanın bütün kocalarını annemin tırnağına değişmem ben. Kocamın da herşeyi olmak gibi bir emelim yok. Birbirimizi mutlu ettiğimiz sürece bir arada kalırız.

O senin fikrin, buda benim fikrimdir. Ayrica kocan senin herseyin, sende kocanin herseyi ol diye yazmadim. Böyle bir düsüncede degilim. Tam tersi, herkesin kendine ait hayati olmali. Ben sadece herkesin yeri farkli oldugunu ve kiyas cümlelerin yeri olmadigini savunurum.

Allahin sizi anne yaptığı için o günü kutlama zevkine ermek varken 40 lira hesabi yapmak nankörlük başka birşey değil benim esim hicbirsey yapmadi bi kelime bile çıkmadı agzimadan ogluma sarilip Allaha tesekkur ettim en büyük hediye evladınız 140 liralık çiçek değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…