Anneler günü hediyesi yüzünden eşimle kavgamız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

valla ben böyle konuları gördükçe kayınvalidelerde birşey yapıyorlarsa sebepsiz değildir diyorum artık. 40 tl farka kadar kafayı takan gelinim olsa ben de ona tepki gösterirdim yeri gelince :)

Ya bende bunu anlamıyorum,hediye bu insanın içinden gelen,sürpriz olacak birşey yani,nesine takılıp sorun çıkarılıyor.
Düşünmüş,almış,alsa dert,almasa dert ne yapsın bu insanlar?

Ya bende bunu anlamıyorum,hediye bu insanın içinden gelen,sürpriz olacak birşey yani,nesine takılıp sorun çıkarılıyor.
Düşünmüş,almış,alsa dert,almasa dert ne yapsın bu insanlar?

bence asıl sorun bunu sadece milyarlarca insanın kutladığı bir güne indirgeyip o gün yapıp yapmadıklarına bakmak.
doğumgünü olsa anlarım. kişiye özel bir gün. ama allah aşkına tamamen kapitalizme dönüşmüş ana-baba-sevgililer günü gibi zamanlarda her yer tıklım tıkış, herşey aşırı pahalı ne gerek var ?
romantizm de hediye almak da içten gelince anlamlı bence.

Biz özel gün hediyelerinde genelde ihtiyacı olan şeyi alırız. Geçen sene doğum günümde eşim sordu ne alalım neye ihtiyacın var diye. Düşündüm bi ihtiyacım yok. O ara bi bileklik beğenmiştim ama bunu al da diyemedim “bir şeye ihtiyacım yok ama illa bir hediye almak istersen üzerimde taşıyabileceğim, seni hatırlatacak bişey al” dedim. Bu arada arkadaşlar, ablalar, görümceler istediğim bileklik konusunda bilgilendirildi olur da birinden yardım ister diye. Adam sen git kimseye sorma gereği duymadan kolye al. Ama bil bakalım kimin 737288 tane kolyesi var napalım taktım boynuma duruyor orda bir senedir. Dünyanınen güzel hediyesini alan kadın da oldum hediye gelince

Ogretmen temalı kalmamıstır

Anneler günü kaldırılsın hakikaten ya. Üç gündür ne yuvalar sarsıldı, ne kavgalar edildi. Bu nedir arkadaş.
Daha dur

Kadir gecesi kutladı kutlanmadı vardı ardına anneler günü daha bitmeden ramazan bayramı geliyor hayırlısıyla bide.onu atlattık mi kurban bayramına kadar rahatız

Ne takıntılı ne çok büyüten insanlar var kendilerine dert arıyorlar başka bir şey değil

yaa bende o kafadayım. yani hediye alınan şey bence hayatı da kolaylaştırmalı.
mesela ben yoğun çalışıyorum hem de pandeömi var diye erkek arkadaşım arabamı muayeneye götürdü, gecikirse ceza yememem için. e bu bana daha iyi hissettirdi çünkü hayatımda birşeyi kolaylaştırıyor :)
yani çiçek, böcek her zaman alınır önemli olan o an gelince benim için birşey yapılması.

ahahah keşke bilekliği söyleseymişsin ya :) yine de çok şeker bir anı olmuş :)

--esiniz cicegin kötü gelecegini bilemezdi, bu konuda haksizsiniz,
ancak simdi ben anneme ve kv me, esime, babama veya kp ayni zamanda hediye alicak olsam ayni hediyeyi alirim, yani birine gömlek birine corap almam,
burada sikinti esinizin ikinize de cicek alirken birinize daha ucuz cicek almasi, ne düsündü acaba alirken, yani 40 tl nin hesabini yapacak Adam zaten cicek Almaz, eee bu da ona yeter dediyse de cok büyük o.. luk etmis...

Ay ne bileyim, biraz pahalı bişeydi pahalı hediye istemeyi sevmiyorum ben. Gitmiş daha pahalı kolye almış şapşik.

Araba muayenesi işini sevdim. Kocam kısıtlama sonrası arabayı bakıma verme işini bana kakalamaya çalışıyor. Bunu evlilik yıldönümü hediyesi olarak yapabilirim sanırım

Böyle meseleler büyük sorun olmamalı. Her çiçek güzeldir. Firmanın o şekilde göndermesi eşinizin suçu değil firmanın suçu. Adam da söylemiş zaten daha uzatmanın anlamı ne ona daha pahalısı alınmış bana ucuzu diye. Mesela ben geçen anneler gününde kaynanama bir bluz almıştım annemede orta fiyatlı bir kolye ve çiçek. Kaynanamın hediyesi daha pahalıya geldi çünkü o öyle her şeyi giymez beğenmez bilirim alacaksam madem ona uygun bişey olsun diye aradım aradım anca onu buldum beğendim aldım. Fiyat gözetmeden kim neyi beğenir algısı ile yani. Annemide bilirim öyle takıntıları hiç yoktur. Kaynanama ise bir şey alırsın, ben bunu giymem olmaz der kırk tane bahane bulur ve hediyeyi sürekli değiştirtir. Artık almıyorum zaten kendisi alsın kendine beğendiğini. Mesela benim kaynanama öyle cafcaflı bir çiçek alsak.. bu çok büyük, bakamam buna, oksijen alır bu falan diyerek geri verir bize. Küçük bir demet alsak daha uygundur ona göre. Böyle şeyler hoş mu değil hiç sevmem hediye hediyedir. Zaten artık almıyorum ona bişey neyse konu bu değil Demek istediğim kaynananızında belki takıntıları olabilir.. eşinizde ona göre uygun olabilecek şeyi düşünüp almış olabilir belki bilemem. Bence eşinizle aranızda başka problemler var. Sizi genelde ikinci planamı atar ? Başkalarını sizden önde mi tutar ? Bu değersizlik hissinin bir nedeni elbet vardır ama çiçek değil

Son düzenleme:
Cok haklisiniz. Ikinize de ayni degerde bir cicek secmeliydi.

Sadece konu sahibi için demiyorum bunu ama bu özel günlere çok fazla önem verip, beklenti içine girenlerin, istedikleri olmayınca hayal kırıklığına uğrayanların, normal zamanda birçok şey istediğim gibi olmuyor bari özel günlerde olsun diye düşündüklerine inanıyorum.

Bir eş olarak, kadın olarak evliliğinde kıymet görüyorsan, başkalarının oluşturup kutla diye önüne sunduğu bir güne bu kadar anlam yükleyip beklenti içine girmezsin.

Adamı
Adamin annesi misiniz ki.. yazik valla ya

esimle uzak mesafe iliskisi yasarken bir kac kez malum siteden cicek gondermisti, hepsinde de kotu cirkin seyler gelmisti,
hani kotusunu alacak birisi degil bilirim, bisey dememistim ben de napim.

gecen anneler gununde annesine hediye gonderecek o zaman dedim cicek gonderme, boyle kotu geliyor falan, aaaa demisti.
on yillik evliyiz he
caninizi cidden siktiginiza degmez bir mesele bu.

esiniz de eminim 100 tl verdigi cicegin cop olmasina uzulmustur, neticede para da kolay kazanilmiyor.
canin sagolsun deyip kapatsaydiniz daha guzel olurmus.

Kesinlikle katiliyorum
Yukarida ayni seyi yazdim bi kac arkadas begenmemis bide
Cok tuhaf
Tanışma dönümü, evlilik dönümü, kadınlar günü, anneler günü, doğum günü... Bazen hemcinslerim çok abartıyor. Eşiniz sizi sevip sayıyor mu, mutlu musunuz, napıcaksınız yıldönümünü. Biz eşimle evlilik yıldönümünü bile unutuyoruz bazen annem kaynanam hatırlatıyor napıcaksınız diye. Eşim hediye almayı bilmez, doğum günümde işyerindeki kızlara çiçek seçtirir yollar saçma bişey göndermiyim diye. Bazen onu bile unutur. Ama diğer günler istediğim ne varsa alır, beni mutlu etmeye çalışır. Sırf yıldönümü saçmalığı için huzurumu niye bozayım manyak mıyım. Manyak mısınız...

Kadir gecesi kutlanacak bir şey değil bana göre, kandiller de öyle. İbadet yapılacak geceler bunlar inananlar için. Kutlamak garip.
Adı bayram olan günlerin zehir olması da değişik.
Evdeyiz, işsiziz tartışmayın durun deriz artık yazana. Bence takıntı da değil bunlar ya. Mutsuzluklarini bu şekilde açığa çıkarıyorlar. Üzüntü çıkacak kapıyı elbet bulur ama yanlış yerden çıkıyor işte.
Hep bu kaybı dile getiriyormuş gibi oluyorum ama mesela ben bu ikinci gebeligimde de kalp atışının olmadığını öğrendiğimde ne yapacagimi bilemedim. Sonra evi toplamaya temizlemeye verdim kendimi. Bir taraftan da eşime kızmaya başladım bu niye burda o niye orda diye. Tamam kaldırırım deyince daha da öfkelendim bağırdım çağırdım ve nihayet hüngür hüngür ağlamaya başladım. Tabiiki o da biliyordu sebebini. Bazı şeyler dışarı vurulmayinca çıkacak kapı arıyor işte kendine.
Insan mutsuzsa mutsuzluğunu, üzgünse üzüntüsünü paylaşmayı bilmeli.

Konu sahibi de önemsendigini, sevildiğini hissetmeyi özel günlerde arıyor ve üstelik kendisini bağlamayan özel günlerde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…