- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi mathilda_ss
-
Arkadaşlar mesajlarınızı tek tek okuyup kendimi sorguluyorum bir yandan . Eşim eğer gidip çiçek toplasaydı daha mutlu olurdum beni düşünmüş derdim . Hayatımda hiçbir zaman maddiyat odaklı olmadım. Burada bir kıyas içine girdim belki hormonlar belki başka sebeplerden gelinen noktanın çirkin olduğunun farkındayım. Eğer gidip bir çocuk sevindirse daha mutlu olurdum veya bir yere bağış yapsa. Ama beklentim bunu benim için yapması. Bunu doğru bulduğum için yazmıyorum. Fazla beklentilerle mutsuzum. Daha doğrusu fazlalığı maddiyatla ilgili değil. Mesela o gün kahvaltı da hazırlasın. Beni prenses hissettirsin gibi seyler yani hissiyatım bu yönde. Şımarık mi oluyorum bu durumda anlamıyorum. Fazla el bebek gül bebek büyütülmekle mi alakalı. Yani olay 40 tl değil tam anlayamıyorum malesef.
Maddiyat olmasaydı gidipte şikayet etmek yerine fiyatlarını araştırmazdın. Yahu anneler günü eşler ne alaka? Babalar gününde vs ben niye eşimin babalar gününü kutlayayım babam mı? Siz eşinizin annesi misiniz? Onu doğuran ne zorluklarla büyüten kadına almış işte gidip millet çilekeş annelerinin bir tek anneler günlerini kutlamayıp flörtünün eşinin dızdığının dızdığını kutlarsa böyle abuk subuk triplerle karşılaşması normal.Arkadaşlar mesajlarınızı tek tek okuyup kendimi sorguluyorum bir yandan . Eşim eğer gidip çiçek toplasaydı daha mutlu olurdum beni düşünmüş derdim . Hayatımda hiçbir zaman maddiyat odaklı olmadım. Burada bir kıyas içine girdim belki hormonlar belki başka sebeplerden gelinen noktanın çirkin olduğunun farkındayım. Eğer gidip bir çocuk sevindirse daha mutlu olurdum veya bir yere bağış yapsa. Ama beklentim bunu benim için yapması. Bunu doğru bulduğum için yazmıyorum. Fazla beklentilerle mutsuzum. Daha doğrusu fazlalığı maddiyatla ilgili değil. Mesela o gün kahvaltı da hazırlasın. Beni prenses hissettirsin gibi seyler yani hissiyatım bu yönde. Şımarık mi oluyorum bu durumda anlamıyorum. Fazla el bebek gül bebek büyütülmekle mi alakalı. Yani olay 40 tl değil tam anlayamıyorum malesef.
Gece saat 10 olmuş benimki diyor ki 'anneler günün kutlu olsun, ne istiyon?' . Ben bu adama sabır gösterip dalgaya vurdum, konu sahibi çiçek gönderen kocasına neler neler yapmış. Vallahi adamın yerinde olsam önümüzdeki 10 sene avucunu yalatırım.Hakikaten
Adam düşünmüş göndermiş nezaketen.
Harcıyorlar böyle adamları
Benim eşim anneler günumu kutlamadi bileMerhaba arkadaşlar. Bu sene benim ilk anneler günümdü ve eşimle yaşadığımız tartışma yüzünden burnumdan geldi. Olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Pazar günü yani anneler gününde eşim bana ve annesine çiçek yollamak istemiş. Pazar sabahı kalktık kayınvalidemi aradık anneler gününü kutladık. Çiçek için bize teşekkür etti kameradan gösterdi çiçeği bize. Ben de çiçeği görünce beğendim. İçimden sevindim bana da böyle güzel bir çiçek gelecek diye. Telefonu kapattık aradan çok geçmeden bana da çiçek geldi. Ama çiçeği görseniz solmuş çürümüş çok kötü durumda. Çiçeği öyle görünce moralim bozuldu eşime belli ettim. O da sucu olmadığını firmanın bu şekilde köy bir çiçek yollamış olduğunu söyledi. Ama bana gelen çiçek annesininkine göre basitti olay neden bana da annene aldığın gibi almadığa kadar hatta fiyat kıyaslamasına kadar gitti. Annesine 140 tl, bana 100 tl lik çiçek almış. İçimden diyorum ki benim çiçeğim çürük çarık gelmeseydi asla fiyat karşılaştırmasına girmezdim ama konu çirkinleştiği için oralara kadar gitti. Siz iki sevdiğiniz kadına bir şey alacak olsanız aynı anda böyle bir ayrım yapar mıydınız? Ben de tabii nankör annesini kıskanan kadın durumuna düştüm. Burda bana yapılan bir değersizlik durumu mu sözkonusu yoksa ben mi hatalıyım kıymet bilmeyerek. Çok canım sıkkın lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin.
ben bana çiçek alanlara kızıyorum. boşa harcanan para ve fahiş yani.
çiçekler dalında güzeldir.
şimdi size gelen çiçeğin kötü olması firmanın suçu, eşinizle ilgisi yok.
bir diğer konu ise anneler baş tacıdır, yeri doldurulamaz. yani evlenip barklanmışsınız ama anne ile eşin arasındaki ayrımı yapamıyor musunuz?
anne kim siz kimsiniz?
anne doğurmuş, büyütmüş, beslemiş, adam etmiş, o adam sizin kalbinize girmiş ki şu an kocanız. yani bir adamı sevmenizde annesinin büyük payı var.
siz? siz eşsiniz. sizinle de hayatını birleştirmiş.
şunu unutmayın, insan 2. 3. evliliğini yapıyor ama anne sadece 1 adet var bu dünyada.
herkeste 1 tane.
paranız pulunuz olsa, her şeyi satın alabiliyor olsanız da sadece tek bir anneniz var.
bu yüzden kavga çıkarmak, adamı çiçek aldığına pişman etmek ne seviye bir kompleks bilemedim.
gerçekten çok ama çok seviyesizce.
üstelik fiyat kıyaslamasına kadar gitmek, hediyenin fiyatı söylenmez diye öğretilmedi mi sizlere?
yani 40 tl daha pahalı olan çiçeği kıskandıysanız sorun değil, iban atın biz de yollarız o 40 lirayı :)
siz de üstüne ekler gönlünüzce kendinize çiçek alır egonuzu tatmin edersiniz.
insan böyle bir durumda der ki sorun değil aşkım, düşünmen yeter. çiçek kötü gelmiş olabilir ama onlar da çok yoğun, illa hediye alacaksan daha risksiz bir seçim yaparsın sonra istersen der, yanağına bir öpücük kondurur.
Bayramda yasak varKaynanamgile kalmaya gideceğiz
Önce benim ailemi ziyarete gitmedik konuları açılıyor genelde
Bence haklısınız.Ben de olsam ayni tepkiyi verir ve bozulurdum.Ayni gun aynı yerden çiçek yaptırılıyor .Benimki neden daha dandik seçiliyor ..Merhaba arkadaşlar. Bu sene benim ilk anneler günümdü ve eşimle yaşadığımız tartışma yüzünden burnumdan geldi. Olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Pazar günü yani anneler gününde eşim bana ve annesine çiçek yollamak istemiş. Pazar sabahı kalktık kayınvalidemi aradık anneler gününü kutladık. Çiçek için bize teşekkür etti kameradan gösterdi çiçeği bize. Ben de çiçeği görünce beğendim. İçimden sevindim bana da böyle güzel bir çiçek gelecek diye. Telefonu kapattık aradan çok geçmeden bana da çiçek geldi. Ama çiçeği görseniz solmuş çürümüş çok kötü durumda. Çiçeği öyle görünce moralim bozuldu eşime belli ettim. O da sucu olmadığını firmanın bu şekilde köy bir çiçek yollamış olduğunu söyledi. Ama bana gelen çiçek annesininkine göre basitti olay neden bana da annene aldığın gibi almadığa kadar hatta fiyat kıyaslamasına kadar gitti. Annesine 140 tl, bana 100 tl lik çiçek almış. İçimden diyorum ki benim çiçeğim çürük çarık gelmeseydi asla fiyat karşılaştırmasına girmezdim ama konu çirkinleştiği için oralara kadar gitti. Siz iki sevdiğiniz kadına bir şey alacak olsanız aynı anda böyle bir ayrım yapar mıydınız? Ben de tabii nankör annesini kıskanan kadın durumuna düştüm. Burda bana yapılan bir değersizlik durumu mu sözkonusu yoksa ben mi hatalıyım kıymet bilmeyerek. Çok canım sıkkın lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin.
Yasağa rağmen bu konular açılmazsa ve gidilmezse bir şey bilmiyorum benBayramda yasak var
Tam bunu yazacaktim, yasak mi oda me olaki.Yasağa rağmen bu konular açılmazsa ve gidilmezse bir şey bilmiyorum ben
Misal bir tanidigim eşinin zoruyla bütün yasak sürecini kayinvalidesinde geçiriyor.
Yani bayramda da ordalar.
Minareyi çalan kılıfını hazırlar hesabı
Anneler Gününde niye fark olmasın. Anneler Günü aslında önceliğimiz kendi annelerimizdir. Anne iyidir, kötüdür önün ayrımına girmeyeceğim genel olarak dedim. Sevgililer Gününde beni düşünecek tabii. Konu sahibi anladığım kadarıyla anne adayı. Yani bazı günler bazı insanları daha çok düşünürüz bu da biri birinden daha değerli demek değildir. Arkadaş da onu demek istemiş aslında. Ben bazen erkeklere ve kayınvalidelere de üzülüyorum ya. Acayip bir hırsla büyüyen, evlenen kadınlar var çünkü.Ille niye bir anne güzellemesi olsun? Niye anne esten daha degerli oluyor? Niye bu kiyaslama? Herkesin degeri farklidir. Adam biri ile büyürken, digeri ile yaslancak.
Konu sahibin yaptigi yanlistir. Ancak anneler günü oldugu için, yada söz konusu bir anne oldugu için degil. Kiyas yaptigi için. Ilginç bir sekilde ayni kiyasi sende yapiyorsun.
Kimse kimseden daha degerli degildir bir hediyeyi, bir degeri daha çok hak etmiyor. Hele statü hiçbirsey ifade etmiyor. Ne anne babalar, evlatlar, kardesler var.
Bu kafayla nasıl evlendiniz siz ? Baya zor olmadıysa sansınız yaver gitmistir. Ama yaptıgınız cok cirkin bi davranıs düsünmüs ve yapmıs yüreklendirmek gerekir oysaki!Merhaba arkadaşlar. Bu sene benim ilk anneler günümdü ve eşimle yaşadığımız tartışma yüzünden burnumdan geldi. Olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Pazar günü yani anneler gününde eşim bana ve annesine çiçek yollamak istemiş. Pazar sabahı kalktık kayınvalidemi aradık anneler gününü kutladık. Çiçek için bize teşekkür etti kameradan gösterdi çiçeği bize. Ben de çiçeği görünce beğendim. İçimden sevindim bana da böyle güzel bir çiçek gelecek diye. Telefonu kapattık aradan çok geçmeden bana da çiçek geldi. Ama çiçeği görseniz solmuş çürümüş çok kötü durumda. Çiçeği öyle görünce moralim bozuldu eşime belli ettim. O da sucu olmadığını firmanın bu şekilde köy bir çiçek yollamış olduğunu söyledi. Ama bana gelen çiçek annesininkine göre basitti olay neden bana da annene aldığın gibi almadığa kadar hatta fiyat kıyaslamasına kadar gitti. Annesine 140 tl, bana 100 tl lik çiçek almış. İçimden diyorum ki benim çiçeğim çürük çarık gelmeseydi asla fiyat karşılaştırmasına girmezdim ama konu çirkinleştiği için oralara kadar gitti. Siz iki sevdiğiniz kadına bir şey alacak olsanız aynı anda böyle bir ayrım yapar mıydınız? Ben de tabii nankör annesini kıskanan kadın durumuna düştüm. Burda bana yapılan bir değersizlik durumu mu sözkonusu yoksa ben mi hatalıyım kıymet bilmeyerek. Çok canım sıkkın lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin.
Arkadaşlar mesajlarınızı tek tek okuyup kendimi sorguluyorum bir yandan . Eşim eğer gidip çiçek toplasaydı daha mutlu olurdum beni düşünmüş derdim . Hayatımda hiçbir zaman maddiyat odaklı olmadım. Burada bir kıyas içine girdim belki hormonlar belki başka sebeplerden gelinen noktanın çirkin olduğunun farkındayım. Eğer gidip bir çocuk sevindirse daha mutlu olurdum veya bir yere bağış yapsa. Ama beklentim bunu benim için yapması. Bunu doğru bulduğum için yazmıyorum. Fazla beklentilerle mutsuzum. Daha doğrusu fazlalığı maddiyatla ilgili değil. Mesela o gün kahvaltı da hazırlasın. Beni prenses hissettirsin gibi seyler yani hissiyatım bu yönde. Şımarık mi oluyorum bu durumda anlamıyorum. Fazla el bebek gül bebek büyütülmekle mi alakalı. Yani olay 40 tl değil tam anlayamıyorum malesef.
100 lira veripte bozuk,ezik çiçek siparişi vermemiştir adam bile isteye en nihayetinde.
Belki alırken fiyatına bile bakmadı,bunu annem,bunu da eşim beğenir diye düşünerek aldı,100 lirayı veren 40 lirayı da verirdi,ayrıca ikinize ayni çiçeği alsa bile birebir aynısı gelmeyebilirdi zira şube şube bile farkediyor bu tip uygulamaların ürünleri,aynı alsa,aynısı gelse bile bu kez de benim bir farkım yok mu bu adam için,ikimize aynı çiçeği almış demeniz çok olası. Firmanın size o halde göndermesinde eşinizin bir suçu olamaz zaten.
Bakın böyle şeylere takılıp,laf edip eşinizi de size hediye almaktan soğutmayın. Yarın öbürgün size birşey alırken kırk kere düşünecek,hatta vazgeçecek ne de olsa beğenmiyor diyerek.
Seneler önce erkek arkadaşım bir çiçek yollamıştı bana,teşekkür ettim resmini gönderdim vs(uzak ilişki idi,o istanbulun bir ucunda ben diğer ucundaydım)neyse, ben bunu göndermedim ki dedi,istediği ve satın aldığı daha sık ve fazla adette gül olan bir aranjmanmış bana gelenin gülleri sayı olarak daha azmış,aradı değiştirtti her ne kadar gerek yok bence buda çok güzel dememe rağmen. Öyle de kalsaydı/geleni de seçip göndermiş olsaydı sorun etmezdim yani,düşünmüş göndermiş,emek harcamış, para harcamış,neyi tartışacağım,neye kızacağım.
Bu tip şeyler gönüllülük esaslıdır,tartışacak,sorun çıkaracak ne olabilir inanın ben anlamıyorum. Belki siz tepki vermeseniz eşiniz arayıp şikayet edecekti neden bu şekilde gönderdiniz diye.
Kimse kıyas yapmıyor aslında, konu sahibinin yaptığı kıyasa karşılık yazılıyor onlar.Ille niye bir anne güzellemesi olsun? Niye anne esten daha degerli oluyor? Niye bu kiyaslama? Herkesin degeri farklidir. Adam biri ile büyürken, digeri ile yaslancak.
Konu sahibin yaptigi yanlistir. Ancak anneler günü oldugu için, yada söz konusu bir anne oldugu için degil. Kiyas yaptigi için. Ilginç bir sekilde ayni kiyasi sende yapiyorsun.
Kimse kimseden daha degerli degildir bir hediyeyi, bir degeri daha çok hak etmiyor. Hele statü hiçbirsey ifade etmiyor. Ne anne babalar, evlatlar, kardesler var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?