Anneler günü yaklaştı ve kendimi kötü gelin ilan ettim :))

kusura bakmada canım evlatlarına aldığı hediye gibi alıp benide onlar gibi düşünmesini istiyorum anlamadığınız mantığınızın almadığı bu işte sorun maddi boyutu değil her yıl evlatlarına en iyileir alırken bana neden basit şeyler alıyor açıklamasını yap bana bunu de ki sana alırken parası yoktur ama onlara alırken parası vardır de bu nedir biliyomnusun değer verme olayı algıladı isen ne mutlu :))arkadaşım

Hislerini cok iyi anliyorum enayi yerine konmus gibi hissediyorsun kendini. Bende cok kizarim hediye meselesine icim icimi yer. Farkli dusunmeye calis boylece kendini yipratmazsin en azindan. Ornegin, Ucuz hediyeler almasi, sana verdigi degeri degil, ozel gunlere verdigi degeri gosterir. Sen belkide hediye alarak onu sana hediye almaya mecbur birakiyorsun ve oda bu hediye oyununun ne zaman son bulacagini merak ediyor. Bide tavir koy biraz . Hic birsey soyleme ama sana hoslanmadigin bi hediye verdiklerindede havalara ziplama. Burnunun ucuyla bak bi kenara koy.
Yahut, aldigin pahalli hediyelerle onu yuceltmiyor eziyor olabilirsin. Ben mesela esimin ailesinde hoslanmadigim insanlara, (bak hoslanmiyorsun diye ucuz sey almissin demesin kimse diye) cok cok pahalli ve kullanisli hediyeler goturdum. Onlarda benim onlardan hoslanmadigimin farkinda olduklari icin bana hicde oyle ahim sahim hediye getirmediler.
Bundan sonrada bence ufak tefek hediyeler al. Pahalli hediyeler alma.
Esinede politik davran. Begendim bunun susu guzeldi onun icin aldim falan de mesela.

bu konubana bişeyihatırlattı 2 sene kayınvalideme güzel bişeyleralmak istedim neyse ihtiyacıolan cokgüzel bişeyaldım anneler gününden 1 hafta önce koydum kenara...bizde bu 1hafta içinde eşimle tartıstıgımız sırada kaynanam bana 'anam anam diyosan gitananın evine dedi' delirdim neyse bulafısölediğinedepişman olduama söledi bikere.biz eşimle barıstık ama kaynanamın söyleği lafkaldık tabi içimde...yinede oaldıgım hediyeyi verdim ona salağım! hakedene herşey...şimdi olsa vermezdim..

ama ben yine geçen sene bişey aldım dayanamayıpsevinsdin diye bu sene hiç bişe almıyorum kusura bakmasın
insan unutamıyor bazıseyleri tatlıdilliolsun canımıyesin mutluetmek için elimden geleniyaparım ama mutluluğu hakeden benim için hala çırpınan annem için tüm çabalarım
gittim annecime halı aldım ohohh 20 yıllıkhalısını değiştirdim sevindi kadın

Kafaya takman bile gereksiz, evet el kızısın bundan ötesi yok.

Ama o da senin öz annen değil. Bilemiyorum ben olsam bu kadar kafaya takmazdım, böyle üzülenleri görünce şaşırıyorum. Alt tarafı kayınvaliden, öz annen baban akraban yapsa, içine otursa yeridir. Ama kaynana neticede, ilişkinin altını dolduramadığın sürece o da "el" olmaktan öteye gitmez ki:44:.

ben kendi annemken kafaya takmıyorumbazen anneme neden böylesin demek istiyorum ama yanlış anlayıp kırılır diye söyleyemiyorum

Algımda çok şükür bir problem yok da, siz anlamıyorsunuz, açıklaması çok basit, demek evladı gibi görmüyor sizi. Kızı gibi görmek zorunda mı? siz onu anneniz gibi görüyor musunuz sanki? gerçek hislerden bahsediyorum. Siz neden en iyi hediyeyi alacağım diye kendinizi kasıyorsunuz, almayın o zaman hatırlayın yeter. Kafanıza silah mı dayıyıyor k.valideniz bana en iyi hediyeyi al diye. Ya birde karşımdaki bana değer veriyorsa verir, vermiyorsa da kırılarak alınarak mı değerli hale getireceğim kendimi gözünde. Böyle beklentilere girdikçe hep üzülen siz olursunuz. Ben zaten k.validenin gelinini kızı gibi, gelininde annesi gibi görmesini anlayamıyorum. Daha yeni evlililer bile bu psikolijiye giriyor hemen. Sevgi zamanla oluşacak bir şey. Kolay mı anne-kız statüsüne gelmek. Kaldı ki kimse evladının yerine koymaz kimseyi. Kimse de annesinin yerine kimseyi koymaz.

Son düzenleme:
anneler günümüz güzel geçti,kayınvalideme hediyesini verdim ben alamıyorum dışarı cıkamıyorum
falan dedi bende olsun napalım alıştık artık dedim
istediği seyi aldırıyor dışardan hediyeye gelince hiçbir şey yok neyse önemsemiyorum
canı sağolsun ne diyeyim

Hediye alıyorsa kıymetini bil bence. Kendince güzel şeyler almaya çalışıyordur. Seni düşünmüş almış sonuçta, kimse zorlamamıştır heralde.Teşekkür et, kıymetini bil. Sonra ister toz bezi yap ister cam bezi.

.......................mesaj tekrarı.....................

Son düzenleme:
ben kendi annemken kafaya takmıyorumbazen anneme neden böylesin demek istiyorum ama yanlış anlayıp kırılır diye söyleyemiyorum

Huy meselesi, ben beklemem bile doğum günü kutlamasını zaten ailecek çok alakamız yok böyle işlerle. Hatta şu son günlerde forumda anneler günü temalı konuların coşmasını bile garipsemedim değil.:44:

Düşünülmemek değil de ayrım yapılması üzer ama o da bir yere kadar. Zamanında büyükannemler ve teyzemler ayrım yaptıklarında bana ve kardeşime çok koymuştu, hem daha çocuk sayılırdık, koca kadınlar bizden daha çocuk olup gözümüzün önünde, inadına sevgili torunlarıyla nispet yapmışlardı, halen daha aklımdan çıkmaz yakıştıramam.

Ha şimdi aklımız kesiyor, öyle çocuk aklımızla üzüldüğümüz gibi üzülecek değiliz ama "ne kadar ekmek o kadar köfte" açıkçası. Onlar bizim en sevdiğimiz en yakınımız bildiğimiz akrabalarımız(dılar), bizle alakası olmayan en ufak bir tartışmada böyle oldular(ki şu anda da huyları aynıdır), hala severiz gideriz ederiz de artık her yaptıklarına ayrı ayrı kahrolacak halimiz yok çünkü ne olduklarını bir kere gördük, artık göz bebeğimiz sayılmazlar

yaa evet sizinki tamamen manevi bir yaklaşım ama insan hediye alırken nasıl hevesli oluyor bir bilseniz şahsen ben herkese öyle
istekli mutlu mutlu hediye alırım.ama söz konusu hediye alınırken asla yani eğer hakettiğini düşünüpte pahallı bişiler alırsam kusura bakmayın arkadaslar bende beklerim.
eee tabi herkesten değil kayınvalidemin çok kötü bişeye çok para verip aldığını bilirim ama tabi parsını ya kızkardeşine yada yiğenine ödertir o ayrı mevzu:))nasıl sinir oluyorum ben zannediyorumki o almış bi öğreniyorumki başkası neyse kv sürekli sana sunu örcem bunu alcam vs.der drur ben gurur yaparım aa gerek yok anne falan tabi sonucta o alınacak hiçbirzaman alınmaz:)bu sefer sana hırka öreyim renk söyle dedi bnde söyledim bakalımörecekmi hiç sanmam ya neyse.Yani bence önemli hediyenin değeri önemli arkadaslar ne kadar ekmek okadar köfte derler ben nekadar verirsem okadar beklerim ama sadece beklerim okadar:)))

aslında bende beklemiyorum ama ben aradığım zaman illa kutluyrayrım deyince,erkek kardeşim arayıp sormamasına rağmen annem onu arıyor,kız kardeşimi de arıyor nedense sadece benim kendisini aramam şartmış gibi benim aramamı bekliyor.bazen, hep ben aradığım için merak mı etmiyor acaba deyip arada 1 hafta kadar aramıyorum,gene aramıyor dayanamayıp ben arıyorum,bu defa da kaç gündür neden aramıyorsun diyor:26:diyemiyorum ki,merak etsen ararsın diyeaslında takmıyorum aramış aramamış ama arada bir içim cızzzz ediyor işte.annem beni ararsa 3 nedenden arar.ya yanlışlıkla aramıştır,ya kızkardeşime ulaşamamıştır haberin var mı diye sorar.ya da erkek kardeşimle ilgili bir durum vardır.onu aramamı söylemek için arar.annemdir,alıştım.yalnız başına yaşıyor.aklım hep onda kalıyor

Son düzenleme:

Belki siz kardeşlerinizden büyüksünüz diyedir bahsettiğiniz ayrım, ki sanırım "arama" işini siz adet edinmişsiniz, doğal olarak da anneniz aranmayı bekliyor.

Ben büyüğüm mesela, kendime mukayyet olurum mantığı var hep bizimkilerde. Ama kardeşim daima küçük bebek. Canı sıkılır, psikolojisi bozulur, derdi olur ne yapacağını bilemez, onu nazlamak hep bize düşer. Cümleten derdimizi unutur onun üzerine düşeriz. Aynı şekilde beni de annem arar kardeşimle ilgili bir durum olunca. Ara, konuş, ilgilen ne de olsa ben ablayım, daha iyi anlarım. Eee zamanında beni daha iyi anlayacak bir ablam yoktu:44:, deneme yanılma yoluyla büyütüldük yani bu kadar özen göremedik

Ama aile içinde bunlar normal bence, siz annenizi arar kendinizde haberdar edersiniz, kardeşiniz etmez, doğal olarak merak edilen siz olmazsınız. Ben kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum zaten, ailem oturup benim geleceğim için dertlenmez, evdekini hayata hazırlama telaşına düşer. Ha benim verdiğim ilk örnek nispet içerikliydi ve kastiydi, o yüzden ayrım dedim, konu sahibinin durumuna örnek olarak.

Ana konuya bağlamak gerekirse, dediğim gibi kaynanalık, kayınpederlik, damatlık, gelinlik, görümcelik, eltilik vs. bunların hepsi başlangıçta içi boş ama doldurulmaya elverişli ilişkiler. Saygı zaten var olması gereken bir şey, eşimin şusu busu diye değil, başta insan oldukları için saygı duymalıyız. En basitinden otobüsteki yedi kat yabancı yaşlı insanlar ayaktayken bizim içimiz elvermiyor, onların rahatını üst tutuyoruz, daha yakınımızdaki tanıdığımız insanı mı hiçe sayacağız?

Ama sevgi böyle değil, kolay oluşmuyor oluşması da gerekmiyor bence. Birbirimize saldırmadıktan, sevgisizliği nefrete, hırsa, kıskançlığa dönüştürmedikten sonra bir zarar vereceğini düşünmüyorum. Aksine zorla sevgi beklemek daha zararlı, insan beklentisine cevap alamayınca huzursuz oluyor, hırçınlaşıyor. Yani kayınvalideden iyi hediye bekleyip canımı sıkacağıma, elimdeki mevcut hediyelerle huzurlu olurum daha iyi. Zaten sevgi, ilgi göremeyince araya mesafenin girmesi kaçınılmaz. Hal böyleyken zaten mesafeli olduğun insanın ilgi, sevgi göstermemesi de şaşırtmamalı, üzmemeli.

Son düzenleme:

Burada kimsenin ahkam kestiğini düşünmüyorum.Herkes kendi değerleri ölçüsünde yorum yapıyor.
Bakın hediye -iyi ya da kötü- zorla alınmaz.İçinden geliyorsa, bütçen neye elveriyorsa ona göre alırsın.
Evlatlarıyla, eşiyle sizi aynı konumda tutmasını beklemiyordunuz herhalde. Evet bazı kayınvalideler vardır kızından ayırmaz.Ama sayıca azlardır.
Sizin de sanırım çok olumlu bir ilişkiniz yok.Sonuçta biz ne yaparsak yapalım el kızıyız.
Kayınvalidem kızına 450 liralık hediye alıyorsa bu beni ilgilendirmez.
Herkes istediğine, istediği fiyata hediye alır, ben aldım bana neden almadı denilmez.
Siz belli ki rahatsız olmuşsunuz bu durumdan, o zaman ona göre davranın.İçinizden gelmiyorsa ya da karşılık bekliyorsanız hediye almayın, ya da hediyenin değeri çok önemliyse o değerlerde bir şey alın.
Beklentinizi ne kadar yüksek tutarsanız o kadar üzülür, yıpranırsınız.
Günümüzde keşke hediyeler yerine ilişkilere, kişilere daha çok özen gösterilse.
Keşke alınan hediye karşıdakinine verilen değerin ölçütü olarak kabul edilmese!

Yahu bende anlamıyorum bu özel günlerde alınan hediyelerle ilgili mevzuları, yok kızına daha değerli hediye alıyor bana neden daha değerli bir şey almıyor, birinin eltisi hediyesini geç aldı diye trip yapar, k.validesi, alınan hediyeye burun kıvırır beğenmez, önemli olan hatırlanmak değil mi? ne çabuk unuttuk biz bu değeri de materyal hesapları yapar olduk ama malum kapitalist dünyanın dayatması özel günleri sömürülecek bir gün olarak gören bir düzen insanları da metalaştırdı galiba. Sen ona en iyi hediyeyi almak zorundasın o da sana aynı ölçüde karşılık vermek zorunda. Sana nasıl davrandığının seni ne kadar sevdiğinin tek ölçütü d.günü yada diğer özel günlerde alınan hediyeler.

Ben en güzel hediyeyi alacağım diye paralamıyorum kendimi sadece karşımdaki birine hediye alırken beğeneceği şeyleri almak isterim onun bana getirdiği hediyeyi ben beğenmiyorum benimde basit şeyler almamı o beğenmez ama dimi .Canım kusura bakmada ben basit alınmış için alınan hediye diye bana verilen şeyleri sevmiyorum buda benim yapım ben bile kendime kötü bişey almazken kimsede bana getirip önüme süremez.Buradaki değer olayıdır oğluna alacağı bir kemere dünyanın parasını veriyo ise banada ucundan çok azcık alsın diyorum.Ben karşımdakine saygı duymaya çalışıp onu basit bi şey almıyosam banada kimse almasın ben bunu eşimin ailesinde bir kayınvalideme yapmadım ki hepsine yaptım ama 1 yaptım bekledim 2 yaptım bekledim 3, cüdede artık kimse kusura bakmasın yani hep banacı olmayacak insanlar ben verici isem onlarda verici olacak hep alıcı olmayacak.Burada beni kızı gibi görmesi vs değil beni öyle göremez bende onu anne asla göremem insan hareketleri tavırları ilede olsa saygı duymalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…