benim k.validem doğum günümü ilk zamanlar hatırlardı, şimdi hatırlamaz bırak hediye almayı kutlamaz bile, ama ben ona bu sene çok sevindiği hediyeler aldım anneler günü için. O zaman ben enayiyim, ama nedense kendimi hiç öyle hissetmiyorum, yaşlı bir insanı sevindirdiğim mutlu ettiğim için huzurlu hissediyorum.
Sene içinde k.valideniz sizin için hiç bir şey yapmıyor mu? Mesela gideceğiniz zaman sevdiğiniz bir yemek, örgü gibi şeyler, köyden sizin için bir şeyler yollanır mesela, size gelirken bir şey getirir, tatli bir söz söyler. Ne bileyim bir düşünün. Muhakkak olmuştur. Işte hediyeleşmeyi değer vermeyi tek bir güne bağladığı için ben bu doğum günü anneler günü babalar günü vs. şeyleri pek sevmiyorum. Bir insanın koca bir yıl içinde size nasıl değer verdiğini unutup tek bir günde bir şey yapmayınca değersizim moduna soktuğu için sevmiyorum bu günleri.
Şu var eşimin olsun diğer evlatlarının olsun ve kayınbabamın olsun her özel günlerinde iyisini alır helede kızına bundan kaç sene önce 450 tl lik ayakkabı aldığını bilirim onlara gelince özenli itinalı bana gelince toz bezi değerimi sizlere sorarım buradakileirn ahkam kesmesi çok kolay ama bunları görüyosanız bunun ne demek oldunu anlayın düşünün ......
Kafaya takman bile gereksiz, evet el kızısın bundan ötesi yok.
Ama o da senin öz annen değil. Bilemiyorum ben olsam bu kadar kafaya takmazdım, böyle üzülenleri görünce şaşırıyorum. Alt tarafı kayınvaliden, öz annen baban akraban yapsa, içine otursa yeridir. Ama kaynana neticede, ilişkinin altını dolduramadığın sürece o da "el" olmaktan öteye gitmez ki:44:.
kusura bakmada canım evlatlarına aldığı hediye gibi alıp benide onlar gibi düşünmesini istiyorum anlamadığınız mantığınızın almadığı bu işte sorun maddi boyutu değil her yıl evlatlarına en iyileir alırken bana neden basit şeyler alıyor açıklamasını yap bana bunu de ki sana alırken parası yoktur ama onlara alırken parası vardır de bu nedir biliyomnusun değer verme olayı algıladı isen ne mutlu :))arkadaşım
ben kendi annemken kafaya takmıyorumbazen anneme neden böylesin demek istiyorum ama yanlış anlayıp kırılır diye söyleyemiyorum
ücreti degıl mı
"kayınvalıdesın 5 tlık toz bezı yapacagı seylerı alması,konu sahıbın ıse hep butcesını sarsacak kalıtelı seyler almasının bence ucretle alakası pekala da var yanı .
deger gostermek demek de butceyı zorlayacak sekıl de hedıye almak demek mı! ben de bunu anlamıyorum .
yanı konu sahıbı de mecbur degıl kı butcesını sarsacak hedıye almaya .
Huy meselesi, ben beklemem bile doğum günü kutlamasını zaten ailecek çok alakamız yok böyle işlerle. Hatta şu son günlerde forumda anneler günü temalı konuların coşmasını bile garipsemedim değil.:44:
Düşünülmemek değil de ayrım yapılması üzer ama o da bir yere kadar. Zamanında büyükannemler ve teyzemler ayrım yaptıklarında bana ve kardeşime çok koymuştu, hem daha çocuk sayılırdık, koca kadınlar bizden daha çocuk olup gözümüzün önünde, inadına sevgili torunlarıyla nispet yapmışlardı, halen daha aklımdan çıkmaz yakıştıramam.
Ha şimdi aklımız kesiyor, öyle çocuk aklımızla üzüldüğümüz gibi üzülecek değiliz ama "ne kadar ekmek o kadar köfte" açıkçası. Onlar bizim en sevdiğimiz en yakınımız bildiğimiz akrabalarımız(dılar), bizle alakası olmayan en ufak bir tartışmada böyle oldular(ki şu anda da huyları aynıdır), hala severiz gideriz ederiz de artık her yaptıklarına ayrı ayrı kahrolacak halimiz yok çünkü ne olduklarını bir kere gördük, artık göz bebeğimiz sayılmazlar
aslında bende beklemiyorum ama ben aradığım zaman illa kutluyrayrım deyince,erkek kardeşim arayıp sormamasına rağmen annem onu arıyor,kız kardeşimi de arıyor nedense sadece benim kendisini aramam şartmış gibi benim aramamı bekliyor.bazen, hep ben aradığım için merak mı etmiyor acaba deyip arada 1 hafta kadar aramıyorum,gene aramıyor dayanamayıp ben arıyorum,bu defa da kaç gündür neden aramıyorsun diyor:26:diyemiyorum ki,merak etsen ararsın diye aslında takmıyorum aramış aramamış ama arada bir içim cızzzz ediyor işte.annem beni ararsa 3 nedenden arar.ya yanlışlıkla aramıştır,ya kızkardeşime ulaşamamıştır haberin var mı diye sorar.ya da erkek kardeşimle ilgili bir durum vardır.onu aramamı söylemek için arar. annemdir,alıştım.yalnız başına yaşıyor.aklım hep onda kalıyor
Şu var eşimin olsun diğer evlatlarının olsun ve kayınbabamın olsun her özel günlerinde iyisini alır helede kızına bundan kaç sene önce 450 tl lik ayakkabı aldığını bilirim onlara gelince özenli itinalı bana gelince toz bezi değerimi sizlere sorarım buradakileirn ahkam kesmesi çok kolay ama bunları görüyosanız bunun ne demek oldunu anlayın düşünün ......
Algımda çok şükür bir problem yok da, siz anlamıyorsunuz, açıklaması çok basit, demek evladı gibi görmüyor sizi. Kızı gibi görmek zorunda mı? siz onu anneniz gibi görüyor musunuz sanki? gerçek hislerden bahsediyorum. Siz neden en iyi hediyeyi alacağım diye kendinizi kasıyorsunuz, almayın o zaman hatırlayın yeter. Kafanıza silah mı dayıyıyor k.valideniz bana en iyi hediyeyi al diye. Ya birde karşımdaki bana değer veriyorsa verir, vermiyorsa da kırılarak alınarak mı değerli hale getireceğim kendimi gözünde. Böyle beklentilere girdikçe hep üzülen siz olursunuz. Ben zaten k.validenin gelinini kızı gibi, gelininde annesi gibi görmesini anlayamıyorum. Daha yeni evlililer bile bu psikolijiye giriyor hemen. Sevgi zamanla oluşacak bir şey. Kolay mı anne-kız statüsüne gelmek. Kaldı ki kimse evladının yerine koymaz kimseyi. Kimse de annesinin yerine kimseyi koymaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?