Anneler gününde kayınvalidenize hediye alıp anneler gününü kutlayacak mısınız?

hediye almam ama kayınvalideleri yargıladığım için değil yanlış anlaşılmasın.Kayınvalidemlerden su ana kadar hiçbir şey görmediğim için.Eşimde bu konuda bana baskı yapmaz zaten.Yaparsa olacakları bilir benim gazabıma uğramak istemez.:)

Benim demek istediğim de bu, birşey görmek illa takı, eşya, kıyafet değil seni düşünmesi, anlayışlı olması, yorgun işten geldiğinde senin yorgun olduğunu bilip düşünceli olması, çağırdığı zaman senin sevdiğin yemekten yapması bütün bunları anne yapar biliyorum kayınvalideden beklenmez, o zaman onlar da anneler gününde de gelininden hediye beklemesin.

hayır tabiki 3 senelik evliyim 10 ayda nişanlı kaldım bi iğne bile almayan bi insana ben ne alıcam kurban ederimmm

bende kayınvalidemden bişey görmedim, ne iyilik e kötülük çok şükür. biz 1bucuk yıllık evliyiz, eşimle 10 yıllık geçmişimiz var, evlenene kadar bi kere bile annesine hediye almamıştır, bense kendi anneme hem anneler gününde hem doğumgününde hep alırdım. evlendikten sonra ben gene anneme hediye alınca aynısından kayınvalidemede almamızı istiyor. ben geçen sene annemin ihtiyacı olan bir mutfak eşyası aldım,aynısından kayınvalidemede aldık mecburen,tabi kutusunu bile açmadı hiç görmedim. bu sene anneme gizli alıcam hediyemi kayınvalidemede eşim isterse bişe alırız kendisi düşünsün banane

Eşinin davranışının sebebini bulabilirsen bana da söyle nolur..
Benim eşim de üvey annesine (üvey anne ile büyümüş) bir defa bile bir hediye almamış, kuru bir sözle tebrik etmemiş. Aynı şekilde babasına da..
Biz evlenince "seninkine ne alırsak, benimkine de alalım aynısından, çift olsun" dedi..
Bu seneye kadar her sene de öyle yaptık.
Ama k.validem ayrımcılığı ve ilgisizliği ile sabır taşımı çatlattığı için, artık eşim ağzını bile açamaz..

Ayrıca eşim beni düşünsün, 2 çocuğunun annesiyim, hamileyim hem de..:63:

1 senelik evliyimm anneler gününe kayınvalideme hediye almak ZORUNDAYIM. zorundayım çünkküüüü agzıyla anneler gününde blendır seti al dedii:)seneye anneler gününede mikrodalga fırın alcakmışım..dogum günündede yemek takımı alacakmışım!!! kadın agzıyla sürekli bşyler istemeyi seviyor bende alışkın deilim daha kimseden 1 çöp bile istemedim istememde...gecenlerde bize geldii masa üstünde bisküviler vardıı...kendinize iyi bakıyorsunuz bana da alın markete gidince dedii..ee geçenn markete gittik birsürü aburcubur aldık kayınvalideme doktorda şekeri yasakladı ona ragmen cingenligi üst düzeyde...dogumgünümde bşy almadıı..sonra alırım dedii..gecen aylarda eşimden para istedi gelinime eşofman takımı alayım biyerde gördüm çok güzeldi dedii ..parayı aldııı aradan 4-5 ay geçti halaa eşofman yok:)hoşş ben öle 3-5 kuruşun hesabını yapmam ama böyle agzıyla istemesi sogutuyor kendinden..kayınpederimin çok şükür yüksek emekli parası var gözü gönlüde toktur..daha oglundan 1 kuruş istedigini görmedim,eşim verir para almaz falan..ama kayınvalidemmm bi garip ya..bize gelirrr aynı şeyden iki tane varsa birini ister..markete gittigimizi duysun bisürü bşyler ister..kayınvalideme gideris görümcemde gelir,kayınvalidem evinde nevar neyok doldurur görümceme verir banada arada sende istermisin der yarım agız , bende yok derimmm tabii vermez...öyle işte anneler gününde kendi anemize hediye alalım..kayınvalideler günü ayrı olsunn ozamanda ona alayım anne demek zoruma gidiyor hala alışamadım:)

:81:

son cümleye katıldım demi cnm:) sinir oluyorumm annem deilll kayınvalidemm işteee neyapayım arada daglar kdr fark var..1 senedir tanıdıgım kadına anne demek zor geliyor:)

aynen cnm yaa sadece son cümleyi boyıyacaktım hepsi boyanmış.
kesinlikle anneler günüyle kaynanalar günü ayrı olsun.
herkesin bir tek annesi var çünkü.

aynen cnm yaa sadece son cümleyi boyıyacaktım hepsi boyanmış.
kesinlikle anneler günüyle kaynanalar günü ayrı olsun.
herkesin bir tek annesi var çünkü.

aynen cnmmm:):) nasılki kayınvalidem için görümcemle benim yerim aynı olmuyorsa, benim içinde annemle kayınvalidem aynı olmuyor:)onun için anneler gününde anneme hediye alırken mutlu oluyorum, kayınvalideme ise zorla alıyorum:)

Son düzenleme:
Konunu yenı okudum.
Ne kadar ısabetlı bır konu olmus, benım ıcın.
Bıraz once ozelden yazdım sana, ben savasımı bıtıyorum dedım.
Bıtırıyorum bıtırmesıne de, nefsıme tam anlamı ıle hakım olamıyorum.
Bu savası bıtırırken, kendıme kurallar koyuyorum.

Bır hıkaye var, bılıyor musun?
Gelın-kayınvalıde hıc anlasamazmıs.
Gelın bır gun kayınvalıdesını zehırlemek uzere, yaslı bır adamdan zehır almıs.
Yaslı adam, 'kayınvalıdenın yemegıne her aksam bır kac damla bundan damlat, yavas yavas olecek.
Ama olumu durumunda senden suphelenmemelerı ıcın, kayıvalıdene karsı saygılı ve sevgı dolu ol' demıs.
Kadın, denıldıgı gıbı yapmıs.
Aradan bır zaman gecmıs, kayınvalıde bakmıs gelını ona karsı pek sevgı dolu, oda sevgıyle karsılık vermıs.
Derken, ıkısı bırbırını gercekten sevmeye baslamıs.
Bu kez gelın kosmus yaslı adama, 'bana cabuk panzehır ver, ben kayınvalıdemın olmesını ıstemıyorum, onu cok sevıyorum' demıs.
Adam gulumsemıs, 'sana verdıgım suydu, zehır senın ıcındeydı, onu da yok ettın' demıs...

Annem haklı, ıyılıkten kımseye zarar gelmez.
En azından ınananlar bılıyor kı, ıyılıklerı mukafatsız kalmayacak.

Ben nefsımı yenemıyorum, hedıye almak ıstemıyorum.
Ama esıme soyleyecegım, o alsın hedıyesını.
Sende en azından boyle yapabılırsın.

Güzel bir hikaye, küçükken annem anlatmıştı. İyilik çok şeyi güzelleştirir insanların arasını düzeltir.
Ama iki kişi de iyi niyetliyse, gelin kayınvalide anlaşamamış yüzyıllardır böyle gelmiş böyle gider.
Bizi bu kadar seven, düşünen annemizle bile anlaşamıyoruz çoğu zaman.
Yanlış anlaşılmalar, küçük tartışmalar, küslükler oluyor.
Ama hep ilk adımı aynı tarafın atması insanı hayalkırıklığına uğratıyor, yıldırıyor.
Haklısın nefsimiz bizi ele geçirmiş, alttan almak istemiyoruz insanlara hadlerini bildirmek istiyoruz.
Pişman olsunlar hatalarını anlasınlar istiyoruz.
Karşı taraf ta belki aynısını düşünüyor, bilemiyorum ben artık iyi taraf olmaktan bıktım, ilk adımı atmaktan bıktım, fedakarlık yapmaktan, yaptığımın görülmemesinden feci şekilde bunaldım.
O yüzden bazılarına karşı iyi olmaktan vazgeçtim malesef.
Çünkü bir kez daha hayalkırıklığı yaşamak istemiyorum, kaç kez sildim yeni baştan başladım ama bir lafla eski yerime döndüm.
Önceki mesajlarda kayınvalideler günü olsun o zaman alalım demişler haklılar çünkü anneler gününde annelere hediye alınır, kayınvalidemiz annemiz gibi değilse niye hediye alalım.
Bir test var güven denince aklınıza ne geliyor diye, ben aile, arkadaş, dost, işim demişim.
Benim güven denince aklıma eşim gelmemiş ne kadar acıklı bir durum, ben ona sırtımı yaslayamamışım.
Ailesi için beni hep yanlız bırakan, beni hatalı bulan adama güven duyabilir miyim.
Ki burda okuduklarımın yanında çok hafif yaşadıklarım, Allah daha kötüsünü yaşayanlara sabır versin.
Almayın kızlar kayınvalidenize hediye, bu sene protesto ediyoruz.

evet kutlayacağım ama inşallah kendisi eşimin kendi yaptırdığı yazlığına gitmesine asla fırsat vermeyen orası benim evim deyip duran kaynanatörümün inşşşallah yaptığım tavrı anlayıpta yine yüzsüzlüğünü eline alıp ankaraya dönmezse sadece telefonda kutlayacağım. o sinirlenince bebekler gibi ahah acımdadıki deyip duran şaşgaloz ifadesini göremiyeceğim ama sesinden nasılda mort oldum tınısını alacağım

hanımefendi eşiyle (kayınpederim tam bir densiz,terbiyesizdir,geliniyle adap,ahlak sınırları içinde konuşamaz asla!!!) hala dün akşam arayıp eşimle konuşup teli kapatarak bana o küçük beyniyle şu mesajı göndermektedir beni hala aramadın gebereceğini bilsemde benim canım ne zaman isterse o zaman seni ararım sen isteğin için değil ben istediğim için

2 senelik evliliğimde eşi olacak edepsizle gerek aileme gerekse bana ettiği lafların karşılığını köpek muamelesi görerek ödeyecek.çok meraklıysa kızına gitsin ama kızı ve damadıda yaptıkları dangalaklıklar yüzünden kapısından içeri almıyor bunu kabulleniyor oğlu üzerine oynuyor. yemezler artık yeter kutlayacağım hanımlar anneler gününü ama lafları ona yedirerek!!!!

Senin önceki konularını az çok biliyorum.
Kayınvaliden kızlarını sizin eve yollamıştı filan..
Neyse hatırlamak istemediğin konuları anımsatmayayım sana.
Ama diyeceğim o ki sen iyi niyetle yaklaştıkça noldu daha çok tepene bindiler.
Olaylar daha da büyüdü. İlişkiler kopma noktasına geldi. Her şey daha kötü oldu.
Kısacası bazen iyi gelmiyor güleryüz, tatlı dil.
Tecrübe ettim...
Hikayeler sadece hikaye olmakla kalıyor.
Ben hak edene değer veriyorum hakettiği kadar...
Etrafıma bir duvar ördüm kimseyi içeri almıyorum.
Çok mutluyum.
Kavgadır, huzursuzluktur olmuyor.
Şimdi tekrar insanlara yüz verip tatlı ekmeğimi acı yapamam.
Her şey yoluna girmişken, herkes haddini biliyorken başa dönmek niçin?

Son düzenleme:
Labelcıgım, o kadar haklısın kı yazdıklarında.
Bazen, bosver elefera ıyı olmayı, bırılerını mutlu etmek ıcın tavız vermeyı dıyorum.
Bazen de, ya bır gun pısman olursam dıyorum.

Cok kararsızım, cok karısıgım.

Evet, esıne guvenememek cok kotu, cok acı.
O senın en yakının olmalıyken, guven duydugun ınsan olmalıyken...
Bır yabancıya guvendıgın kadar guvenmek ancak...

Elfoıs;
Evet, ıyı hatırlıyorsun, bende unutamıyorum.
Sen hatırlatmak ıstemedıgın ıcın yazmasan da, unutmus degılım.

Benım ıcın esımın aılesı yok.
Savası gorunurde bıtırıyorum ben.
Ama sanmam kı eskısı gıbı sevebıleyım onları.
Sadece kendı ıyılıgım ıcın bır adım atacagım.
Cunku ıyılesemıyorum boyle.
Ofkem cok buyuk ve bu ofke benı cok yordu, esımı de.
Polıtık ol, dıyorlardı bana hep.
Ben bunun ne demek oldugunu bılmıyordum.
Sımdı bılıyorum ve artık polıtık olmaya karar verdım.

Hedıye almayacagım.
Anneler gununu ıcımden gelmeyerek kutlayacagım.
Ben yasadıklarımı unutmayacagım.
Sadece onların unuttugumu sanmasını saglayacagım.

kızlar merhaba size bişey anlatmak istiyorum anneler günü deyince aklımdan hiç çıkmayan bir olay 1 senedir.şimdi benim kayınvalideme geçen sene anneler günü hediyesi alacaktık işte hersene biz anneme de alırken hani ihtiyacı olna bişey alalım falan diye sorarız yani neyse kaynanam da mikrodalga fırın iistedi yok diye bizde görümcemle birleşip aldık,kaynım da var evli ama onlar tek maaş olduğu için katılmak istemediler.neyse..sonra ben bunda 4 ay sonra falan görümcemlere oturmaya gittik baktım mikrodalganın aynısı sendemi aldın dedim yok annem verdi o pek kullanmıyormuş dedi bende orda hiçbişe demedim eve geldim eşimle kavga ettik ıogünden beri bu konuyu ne kaynanama ne görümceme açtım ama her konu açıldığında 1 senedir aklıma geliyor ve eşimle kavga ediyoruz.sizce ben haksızmıyım yani bizde çift maşşaız ama olsun ancak yani araba kredimiz falan var sizce bu anneler gününde ne yapmalıyım??bana yardım edin lütfen fikir olarak..

çok sinir bi durum muş gerçekten
ama bence eşinle de aranın bozulmaması için kayınvalidenin kullanabileceği penye yada giyim eşyası alabilirsin görümcene de veremez o zaman

ya öyle yapmayı düşünüyorum bence ama verirken söylesemmi acaba ne bileyim çok içimde kalıyo böyle şeyler sonra biriktirip biriktiirip eşime patlıyorum acaba ben mi abartıyorum bilmiyorumki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…