Anneler hiç intiharı düşündüz mü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Konudan bağımsız uyku eğitiminin faydasını gördünüz mü? Kendi kendine, desteksiz uyuyabiliyor mu minik? Ve kaç aylıktı eğitim sırasında?
İmza: 4,5 aylık bebe annesi (delirmek üzere)

Konudan bağımsız uyku eğitiminin faydasını gördünüz mü? Kendi kendine, desteksiz uyuyabiliyor mu minik? Ve kaç aylıktı eğitim sırasında?
İmza: 4,5 aylık bebe annesi (delirmek üzere)
7 aylıktı gece uykularında oldukça faydası oldu. gece kesintisiz uyuyor artık bir kere rüya beslenmesi yapıyorum alarm kurup ve evet gece uykusuna geçtiğimizi anlayınca kendi kendine uyuyor. Ama malesef gündüz uykularında hala destekli uyuyor . Etrafı keşfetmek istediği için sanırım gündüz zor uyuyor.

Eğitimi kimden aldınız ? Özelden yazabilir misiniz? Umutlarım yeşerdi bir anda

Nasıl alayım ailem şehir dışında ve kaynanamlar başka ilçede oturuyor tek başımayım eşim çalışıyor yoğun bir şekilde
terapi online da olabiliyor o şekilde deneyebilirsiniz. bebeği emzirmediğinize göre psikiyatr ve ilaç da deneyebilirsiniz ki intihar düşünceleri varsa kesinlikle ilk önceliğiniz olsun. hem psikiyatr terapi gibi her hafta değil çok daha aralıklı olacaktır (ayda bir kontrol şeklinde örneğin) bir şekilde birisinden destek alabilirsiniz.
bir de alkol kesinlikle ama kesinlikle içmeyin. sosyal içicilik veya insanların alkol alımıyla ilgili yaklaşımlarına karışmak kimsenin haddi değil o anlamda demiyorum. Şu anlamda diyorum alkol "depresan" etkileri olan bir maddedir, depresyon gibi durumlarda asla işe yaramaz ve tavsiye edilmez işinize yarayacak şeylerin (antidepresan) tam tersi yönde etkileri vardır çünkü. içtiğiniz an kısa bir süre rahatlatır sonra sizi daha da düşürür mod olarak fiziksel olarak beyninizdeki serotonin dopamin gibi maddelerin seviyelerini/düzenini bozar vs vs. çok zor şeyler yaşamışsınız gerçekten ancak şuan en hızlı/kritik müdahaleler alkole en azından depresiflik geçene kadar tamamen ara verme, psikiyatr ile ilaç tedavisi, imkanınız olursa psikolog ile terapi (online araştırabilirsiniz) ve size ev içinde fiziksel olarak destek olup yükünüzü hafifletecek birileri.

Sağolun yorumunuz için konu güncel değil şuan daha iyiyiz

Allah yardımcın olsun canım. Sana bunu yasatanlardan dolayı kendini üzme kendine saril. Ettiklerini bulsunlar ne diyeyim. Lohusa bir anneye şefkatle yaklaşmak gerekirken bunları yaşamış olman böyle hissetmen normal. Kendine zaman tani herşeyin gelip geçici olduğunu aklından cikarma

Destek göremeyen anne her yerde aynı olup farklı yansıması oluyor.

Eş ailesi konusunda ben de benzer şeyleri yaşadım ama sizde aksine eşinizin çok güzel destek olabilecek yardımcı fikri olmuş.

Neden kötü bir deneyim oldu yeniden neden şans vermediniz?

Teşekkür ederim çok sağolun

Ben yapısal olarak birine direktif vermekte, “şunu yap, bunu böyle yap” demekte çok zorlanan biriyim. Bu yüzden baştan her şeyi açıkça konuşarak bir yardımcıyla anlaştım. Üstelik piyasanın oldukça üzerinde bir ücret teklif ettim, o da her şeye tamam dedi. Fakat zamanla gördüm ki, işlerini gerçekten ciddiye almıyordu. Çoğu zaman müzik açıp keyfine göre hareket ediyor, işleri ağırdan alıyordu. Öyle ki, bir günü yalnızca kahvaltı hazırlığı, kahvaltı sonrası bulaşıklar ve evi süpürmeyle geçiriyordu bir de kendine öğle yemeği hazırlamayı ekleyin.
İçim içimi yese de, bir türlü çıkıp “şunu da yapar mısın?” diyemedim. O yüzden düşündüm ki, belki de ben kimseyle çalışamayacak bir yapıya sahibim.
O dönem öyle düşündüm tabi , şuan annem yanımda ve mecburen bu düşüncemi değiştiricem elbet ilerde birileriyle çalışırım

Bebeğinizle gelen şartlar bütünde bunalımlarınızın bir kısmı ama süreğen bir parçası. Ondan hariç hayatınızdaki birçok değişiklikle aynı anda baş etmek zorunda kalmışsınız.

Şimdi ikinci bir bebek var. O doğuncaya kadar geçecek aylarda hayatınızı kendinizi iyi hissettirecek ve rahatlatacak şekilde önceden planlamaya çalışın. Hem psikolojik destek anlamında -alacağım demişsiniz belki de alıyorsunuz- hem yardımcı desteği hakkında. İmkanınız varsa yardımcıyı bebeğiniz doğmadan alın eve. Sizinde söyleyebilmeniz gerekir ama söyleyemediğiniz yerde annenizde müdahale eder. Hazır bir düzene doğmuş olur bebeğiniz. Çok kolaylık, sağlık ve huzur dilerim size ve bebeklerinize.

Çok kıymetli bir yorum olmuş, teşekkür ederim. Gerçekten de yaşadıklarım sadece annelikle sınırlı değildi, hayatın başka yükleriyle de çakışınca insan zaman zaman nefessiz kalıyor. Desteğinizi ve önerinizi çok değerli buldum. Yardımcıyı doğumdan önce almak fikri özellikle çok yer etti bende. Umarım her şey daha kolay ve huzurlu ilerler. Güzel dilekleriniz için de ayrıca minnettarım.

Merhaba. Durumunuza çok üzüldüm. Bende 4 ay önce doğum yaptım. Sizinki kadar çok şey yaşamamış olsamda bende doğumdan sonra bir suru olumsuz şey yaşadım. Zaten lohusalık çok zor bir de bebeğim çok gazlı ve uykusuz bir bebekti. Şuan biraz rahatladık ama yinede gündüzler uyumuyor ağlama krizleri çok oluyor. Tüm komşular benim kızımın ne kadar ağlak bebek olduğundan bahsedeyor o derece yani. Bir de bizim de başımıza çok olumsuz şeyler geldi. Bende bebeğim 3 aylık olana kadar sürekli ölümü düşündüm. İntihar etmeyi değilde başka şekil. Hatta eşime aileme mektup yazıp saklamayı bile düşündüm. Sanki bir şey olacakda ölecekmişim gibi geliyordu. Ben ölürsem çocuğuma kim bakacak falan diye düşünüyordum. Ama hepsi geçti. Sanki hiç öyle şeyler yaşamamış gibi unuttum. Arada yine sıkıntı basıyor ama yine de daha iyiyim. Sabırlı olun her şey geçecek eminim. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum. Ama çok yardımcı olmak isterdim.

Sağolun teşekkür ederim konu güncel değil daha iyiyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…