Annelerim Yardımınıza İhtiyacımız Var!

Maalesef her okul sizin okulunuz kadar iyi değil.. Ben de bu sene liseden mezun olup üniversiteyi kazandım ve son haftalar okula gitmek zorunda kaldım bir kaç gün.. Kimse yoktu zaten 2-3 kişiydik , hocalar geliyor kimse yok diye yoklama alıp çay-kahve içmeye gidiyor, öyle hocalarla özel etütmüş yok efendim.. Okulumuz dağın başındaydı inanın mayıs-haziran ayında bile o sabah 7-8 saatleri donuyorduk sınıfta. Aklımıza bir soru takıldı, öğretmenler odasına gidiyoruz sormak için hocayı bul bulabilirsen. Anlayacağınız sizinki iyi bir okulmuş, maalesef ki ülkemizdeki çoğu genç son haftalar rapor alıp dershaneye gidip hazırlanmak zorunda bırakılıyor. Okullar ilgilenmiyor çünkü.

Bunun dışında konu sahibi arkadaşım çok üzüldüm gerçekten, totalde devamsızlık hakkı yine 45 gün fakat rapor hakkı 35 güne çıkarılmış sanırım. Rapor almak zaten başlı başına bir dert ah bu sene neler çektim.. Lise hayatım bitti ama ileride yeğenim, belki cocugum okuyacak bu sistemde.. Şikayet edeceğim.

Son düzenleme:

Sayısal derste zorlanan biri gidip matematik öğretmenliği okumayacaktır elbet. Ben de bütün sayısal derslerden hocalarımın verdiği notlarla geçtim. Hiçbirini yapamıyordum ve onlar da benim başarılı biri olduğumu sadece bu derslere ilgimin olmadığını biliyorlardı. Üniversitede de hiç o derslerle karşılaşmadım. Çünkü sayısal bir bölüm okumadım. E ne oldu okuyamadım mı şimdi ben? Çocukları bu kadar sıkmak doğru değil herkes her şeyi bilemez ilgi alanları farklıdır. Bu yüzden zaten lise birde her ders gösterilir kabaca, sonra bölümlere ayrılır ve seni ilgi duyduğun alanın dersleriyle başbaşa bırakırlar.

bizim hocaların sorunu buydu işte, öğretmenler odasına gidip "hocam şurayı anlamadım bi bakar mısınız" dediğimde "off bi rahat vermedin sen de git dershanedeki hocana sor o kadar para veriyosunuz" diye terslenenler oldu. yani bazılarının mantığı ne yazık ki "her ay maaşım bankaya yatıyo nasıl olsa bana ne ki" olmuş. okulu takmayan biz değildik, bizi takmayan hocalardı

kizlar evlilik haric hepsi yurtdisi uygulamasiyla tipatip ayni benimde cocuklar hep proje odevi hazirlarlar daha bugun kizimin projesi vardi becerebilse gam yemiyecem onlarin derslerini yapmakdan ikinci kez ilkokul bitirdim diyebilirim ve yabanci dilide sokdum daha bunun lisesi universitesi var anammm benim askerlik hic bitmeyecek gibi neyse konuya donersek bence avrupa standartlarina getirmisler uygulamayi evlilik haric onu tekrarlayim tekrar ustelik ozursuz 10 gun sen annenin hastaligini belgeleyen bir rapor aldinmi o 10 gunude icine alirlar merak etme

Teşekkür ederim anlayışınız için :)
Açıkcası eski sistemle şuanki durum bir değil. Ben 2 sene anadolu lisesinde okudum ve annemin rahatsızlığı nüksettiği vakit ankaraya taşınmıştık. Şimdi düz liseye gidiyorum ama bölgenin en iyi lisesi diyebilirm. Fakat inanın olmayınca olmuyor. sizinde dediğiniz gibi bahane olarak annemin hastalığını öne süremem. Ki zaten bu kendini acındırmak gibi oluyor. Yardım istediğimde bile geçen sene bu durumla karşılaştım. Artık öğretmenlerden bile yardım alamıyorsunuz.. Kendimden biliyorum beni bu yüzden azarladılar bile :)

su anki ogretmenler daha cok denetimde bunu goz ardi etmeyin. ayrica karsilartiginiz 3-5 kisiyle tum meslegi karalama hakkina sahip degilsiniz.

Özel durumun konusunda kesinlikle haklısın. Bu konuda idareyle görüşmelisin, mümkünse sözü geçen öğrenciyi anlayan bir öğretmeninle beraber git. Kesinlikle yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Olmazlarsa çok ciddiyim bize haber ver şikayet dilekçeleriyle telefonlarla sallayalım o okulu Öğretmenlerine inanamadım gerçekten, Herkes aynı fikirdeyse kesinlikle ders anlatmayıp derste bu şekilde davranıyorsa önce okul idaresine sonra milli eğitime şikayet etmelisiniz. Sustukça bozuluyor sistem unutmayın.

Gerçekten cok acımasız buldum yorumlarınızı, okumaya meyli olmayan demişsiniz, tabi ki böyle gençler var boş yer kapalayan onlara bir sözüm yok ama ben mesela gayet çalışkan bir öğrenciydim, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırdım ama olmayınca olmuyor, fizik ve matematikten bir türlü iyi not alamıyordum 9.sınıfta. Özel dersler mi almadım ? dershanede etüt mü almadım ? Ablam matematik öğretmeni onunla mı çalışmadım. yok arkadaş ol-mu-yor. Yapamıyorum. Ben gerçekten çabaladım, elimden geleni yaptım ama en iyi sonucum 60 tı matematikte, o da bir taraflarımı yırta yırta.. 35-45 arası alırdım hep. Sözlüleri de düşük veriyordu hocalar bir de onlar kalkmış düşünün, ona rağmen yine de hayallerimdeki üniversiteyi kazandım şükür..

Sizin verdiğiniz çok ekstrem bir örnek. Böyle insanlar var yurdumuzda evet ama bunu şu anki gençlerle bağdaştırmanız ne alaka ? Nedir o kızın üzerinden örnek vererek konu sahibi arkadaşı utandırma çabanız. 10 gün devamsızlık gerçekten çok az. Son sene tabiri caizse it gibi çalışıyo insan ve aradığı ilgiyi dersanede bulabiliyo malesef ki, benim şehrimdeki çoğu okulda böyleydi, sizinkini bilemeyeceğim.

Kısacası, sizi çok acımasız buldum. Biraz daha ılımlı yaklaşmanızı öneriyorum .

Son düzenleme:
su anki ogretmenler daha cok denetimde bunu goz ardi etmeyin. ayrica karsilartiginiz 3-5 kisiyle tum meslegi karalama hakkina sahip degilsiniz.

tabiki herkes için aynı şeyleri geçerli kılmıyorum. öyle anlaşıldıysa affola :)
lakin 3 şehri değiştirdim ve karşılaştıklarım sanırsam benim bahtsızlığımdan olsa gerek hep 45 dakikalık dersi vereyimde nasıl verirsem veriyim sıkıntısındaki kişilerdi. söz meclisten dışarı tabiki :)

Yahu yaşınız kaç bilmiyorum da 80'lerde ve 90'larda eğitim sistemine tanık olsanız, şimdilere şükrederdiniz eminim. Ben ilkokuldayken 45 kişilik sınıfta öğretmenin bazı öğrencilerinin adını bilmediğine şahit oldum. Matematik dersinde lif örüyorduk. Kadının içinde gittikçe büyüyen bir ev hanımı vardı. Yan sınıfımızdaki öğretmen sürekli uyuyordu. Çocuklar hiçbir şekilde özel yardım almamakla birlikte, hakları olan eğitimden de muaftı. Ancak gayretliydiler, azimliydiler.

Ayrıca Türkiye'de eğitim, asırlardır sürekli değişime maruz kalan ancak asla tam manasıyla oturmayan bir sistem ne yazık ki. Şimdilerde köklü değişiklikler yapılıyor ve zannediyorum sistemin sabit kalabilmesi en az 10 yıl alacaktır. Bu da ülkemin ayıbı. Ancak her değişime itiraz edildiği vakit, asla sabit bir düzen sağlanamayacaktır. Benim dönemime kıyasla şu andaki eğitim sistemi çok daha iyi. Ancak eğitim düzeldikçe çocuklar tembelleşiyor. Keşke benim döneminde bu kadar önemsenseydi eğitim.

Hiç kusura bakmayın ama üniversite mezunu olup da hiçbir kifayete sahip olamamış zatlar, bu tembellikler sonucunda bu haldeler. Eğitim, son gün sınava çalışıp geçer not almaktan ibaret olmamalı. Senenin büyük bölümünü devamsızlıkla geçiren, düşük bir notla sadece dersini verip okuduğunu sanan zatlar yeni neslin öğretmeni oluyorlar işte. Sonra da bu öğretmenlerin kifayetsizliklerinden dem vuruyoruz.

Okulumdaki yetkili kişilerle görüştüm. Ameliyatlarda refakatçi kalmam gerekiyor çünkü biz anne kızız, yardıma gelebilcek fazla kimsemiz yok. Bu konuyu daha detaylı biçimde yetkil bişiyle görüştüğm vakit inanın şok oldum. Yalan söylediğimi düşündüler. Okula gelmemek için bahane ürettiğim sandılar. O gün okuldan kaçıp gitmek durumunda kaldım annemin ameliyatına. Annemi aradıklarında zaten ulaşamadılar hastanede olduğu için haliyle izinde vermediler. Daha sonra annem ameliyat olup ayağa kalktığında okula gelip görüştü. Ancak öyle ikna oldular özür minnet neler neler. Ama siz tabiki çoktan rencide olmuş oluyorsunuz, gururunuz kırılıyor. :)

Son düzenleme:

bütün mesleği karalama çabası yok burda, bi öğrenci sürekli aynı okulda devam ettiği takdirde tanıyacağı hoca sayısı maksimum 10 oluyor. 9 tanesi de böyle anlayışsız olunca insan ister istemez 10. kişiye temkinli yaklaşmaya çalışıyor.

benim tanıdığım en mükemmel hoca bile düşük not aldığımızda "sizden bi bok olmaz" diyip psikolojimizi bozardı. hatta fizik hocası "bu notlarla mühendislik mi kazancaksın güldürme beni" dedi ve sonuçlar açıklandıktan sonra gülen ben, utanan da o oldu. ama ona bakarsak her dediğinde her yaptığında haklıydı, tıpkı burda yanlış yaptığını bildiği meslektaşlarını bile savunmaya çalışan hanımlar gibi..

Acımasızlık mı? Gerçekçilik daha doğru bir tabir olur sanırım. Sizin durumunuzda olan öğrencileri yok saymadım yorumumda. Bir genellemeye tabi tutmadım ya da. Kastım, "tembellik" dolayısıyla devamsızlık hakkı isteyen öğrencilerdi. Çalışmadan iyi not almayı bekleyen, gerçekleşmeyince de sisteme karşı çıkmayı maharet sanan yeni nesil gençlere idi. Benim de yaşları çok küçük olmasına rağmen, eşit algıya sahip olmayan öğrencilerim var. Pek tabi "neden böylesin?" diye azarlamıyorum onları. Lakin genellemeden özenle belirtmeliyim ki, en çok şikayet edenler rahatlarına en çok düşkün olanlardı. En azından benim gördüklerim böyleydi.

Çalıştığı ve çabaladığı halde iyi not alamayan, sözel yahut sayısal alanlardan birinde yeterince başarılı olamayan zatlar sözlerimden muaftır bittabi. Gereksiz alınganlığa lüzum yoktur. Yineliyorum, yeni nesil çok tembel. Çabalamadan sonuca ulaşmaya çalışıp, sistemi suçlamaktır tercihleri. Çabaladığı halde sonuca ulaşamayan kişilerin "tembellik" kelimesini vurguladığım yazım dolayısıyla alınganlık yapmalarına gerek yoktur.

Sözlünün kalkıp, yerine performans ve proje ödevi getirilmesi bence öğrenciler için büyük artı.. hem proje ödevlerine de liseden alışmış olacaklar, üniversitede çoğu şey proje bazlı ödevlerle işliyor. geçme notunun 50 olması da, bir çok kişi için zorlayıcı olmakla beraber, üniversitede derslere ve okul yönetmeliğine göre geçme notunun 60 - 70 arası olduğunun unutulmaması lazım. 5 puan şu anda çok büyük gözüküyor olabilir, ama 45 almak için çalışan insan, zaten 50 almak için de çalışabilecek insandır.

toplam 45 gün devamsızlık hakkı var yine, 10 günü sadece mazeretsiz. bu da az bir zaman değil.

hı evlilik olayı biraz komik olmuş

canım bıraz uzun olacak yazım ama okumanı tavsıye ederım
bir öğretmen olarak evlenme hakkı dısındakılerı onaylıyorum

çunku 4+4+4 sistemı eğitimdekı kalıteyı yerlere dusurdu dusunsenıze kaynaştırma öğrencılerı bıle lıse okuyacak

gercek anlamda çalışırsa öğrencıler 50 den çok daha yuksek not alırlar dersler zor değil

ama yasınızın gerektırdıgı heyecanlar ve ergenlık bunalımları sızlerı derslerden alıkoyuyor

bu kararların dısında eğitsel kişisel ve mesleki rehberlik alanlarında bı an önce sıkı tedbırlerın alınması gerekıor

çunku sız ve yasıtlarınız gercekten ergenlık ve kişilik olusturma gıbı çok zor bı donemden gecıorsunuz

lisedekı öğretmenlerın de dunya goruslerını bıraz değiştirip öğrencı odaklı çalışmalar yapmaları gerekmektedır

sakın ben gecemem dersler zor dıye korkmayın ınanın dersler çok ama çok kolay

bunu ne zaman anlayacaksınız mesela unv de fen bılımlerı ıle ılgılı bır bolum kazandınız dıyelım

işte o zaman lisedekı konular çok kolaymıs yhaa nasıl yapamamısım dıyeceksınız

çünkü ufkunuz ve bılgı dağarcıınız geliştığı surece öncekı bıldıklerınız tamamen öğrenılmıs olacak

bunu lısedeyken nasıl yaparsınız konulara anlasanız da anlamasanız da sınıfta konu işlenmeden önce çalışırsanız

başarınız ,
ciddi bır sıçrrama yapacaktır .

evlenme hakkını da onaylamamkla bırlık te bazı durumlarda zorunlu olabılıyor aıleler ve gencler perısan olabılıyor bu yuzden makul karsılanabılır hak ve yukumluluk bırbırınden farklıdır hakkını ıstedıın zaman kullanırsın kımse sana nıye kullandın ya da nıye kullanmadın dıyemez ama yukumluluk zorunludur
20 gun devamsızlık senın gıbı çalışkan okuluna gıden öğrencıler ıcın değil devam problemı olan öğrencıler ıcındır benım lısede 2 ya da 3 gun devamsılzlığım olurdu çalışkan olduumu nerden anladın dıyeceksın azımlı ve ılgılı olmasaydın derslerını onemsememiş olsaydın buraya yazmazdın canım olaylara tek yonlu değil bıraz herkesı katarak bak sen zaten bu sıstem de kazananlardan olacaksın ama başka arkadaslarında kendılerını dusunsunler azcık

Malesef benim lisemde öyleydi..
Bende geçen yıl mezun oldum..
Dershaneye gidemedim,o yüzden evde oturup çalışamamaktansa okula gider çalışırım hocalara soru sorarım diyordum..
Ama melesef gram bile ilgilenmiyorlar..
Zaten yoklama alıp hemen gidiyorlar..
Bi kere öğretmenler odasna gidip hocam bi soracaktım dedim..
"burada muhabbet ediyoruz,bölünmez ne kadar ayıp..vs vs vs saydı saydı postaadı beni.."
Bi daha öğretmenler odasına adım atmaya korkar oldum.
Zar zor rapor aldım evimde kendi başımın çaresine baktım..
Azmin sonu zaferdir çok şükür ilk yılımda da kazandım..

hocaların bu ilgisizliği son yıllarda başladı zaten, yani son 3-4 yıl içinde mezun olmayan, 5 yıldan fazla olmuş kişilerin derdimizi anlaması imkansız. ayrıca sistemi ve hocaları savunan kişilerin de genellikle "ben de öğretmenim.." diye başladığını görüyorum, meslektaşını savunmayı namus görevi olarak görenler var

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Çalışkan kısmıda beni onure etti diyebilirim :))
Haklısınız yazdıklarınızda haklı bulduğum birçok kısım var evet. Ama sözelci biri zaten fen okurken zorlanacaktır. Tarih ve edebiyata yoğun ilgisi olan biriyim. O yüzden edebiyat öğretmenliği okumak istiyorum ki çokda çalışıyorum bu konuda. Fakat 45i bile sözlülerle ite kaka alan bir öğrenciyim ben sayısal derslerden :) Öğretmenlik içineşit ağırlık okumak gerekiyor buda sayısal dersleri barındırıyor. Haliyle o dersleri veremezsem inanın kötü olur ve annemi hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Sonra çok üzülüyor valide sultan :)

Aslında her sınava 100 alıyım diye çalışıyorum ama sayısallar 40dan öteye biraz zor oluyor:)

Destek çıktığınız için çok teşekkür ederim. Aynı fıkırde olduğumuza çok sevindim. somuçta hepimizin bir dönem muzdarip olduğu dersler oluyor değil mi ? :)
Mühendislik içinde ayrıca kutlarım :)

rica ederim canım benden geçti ama sonrakilerin aynı sıkıntıyı çekmesini istemiyorum ama bizi takan olmuyor malesef. teşekkür ederim hayatım darısı başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…