Annelerim Yardımınıza İhtiyacımız Var!

Aynen canım bende öğretmen adayıyım ama ne yazık ki artık öğretmenliğin öyle kutsal meslek olduğunu düşünmüyrum..
Eski dönemlerde öğretmenler ne kadar ert olsada kendini bu mesleğe adayanların sayısı oldukça fazlaydı..
Ne yazık ki son zamanlarda sadece aldığı maaşa bakıyorlar..
Yok köy yerlerini tercih etmiyorum,yok okuuş velilerin öğrencisi olsun..vs vs
Peki ya diğerleri ?
Onları kim nasıl görecek?
Öğretmenik maaş için yapılacak bi meslek değildir..

Devamsızlık konusu ve geçme notunu iyi buluyorum.Böylece öğrenciler performansını ona göre arttırsınlar daha çok çalışsınlar 50 alsınlar.Çok çok uçuk bir not değil bana göre.Devamsızlık konusuna gelince , sadece hasta olduklarında kullansın öğrenciler bu durumu. canı istemediği için devamsızlık yapan öğrenciler var böylece bunun önüne geçilmiş olacağını düşünüyorum.Evlilik konusuna gelince tamamen saçmalık olmuş kesinlikle karşıyım ergenlik döneminde ki bir ''çocuğun''evlenmesine..

endısenı çok ıyı anlıorum tatlım ama sunu bılkı en ıyı sayısalcılar aslında cok ıyı sozelcıdır edebıyatında bı matematığı vardır ve zekamız sadece bı yonde calışmaz aynı zamanda kullannabıldıımız bı cok zeka alanımız var sadece yureklendırmek lazım otarafı ben yapamam dememk lazım şöyle bı örnek verıyım sana kendımden benım resım yeteneği sıfırdı dıyebılırım yanı cın alıyı çızerken bıle zorlanırdım ama abartmıorum ama unv 3. sınfta bıtkıler le ılgılı bı çalışma hazırlamam gerekıodu bıtkının kök govde yaprak çiçek kısımlarınıayrıntılı vermem gerekıodu ben o odevı 10 gunde falan yaptım bılınen butun govde cıcek yaprak kök çeşitlerını elım çizdim sonra heveslendım aaa yapabılıomusum dedım şimdi çok güzel olduklarını soylerler iyi portre ve naturumort çalışmaları yapıyorum karakalem özellikle bayılıyorum burdan sunu anladım canım başarmanın onunde sadece önyargılar var o onyargıyı bı at kafandan goreceksın daha kolay olacak herseyyy çok ama çokkk başarıları olmanı temennı ederımmm sevgılı gelecektekı meslektasım

Son düzenleyen: Moderatör:

haklısın, umarım bunları düşünen sadece sen değilsindir, bütün öğretmen adayları bu şekilde düşünse 5-10 yıl içinde tüm sorunlar çözülmüş olur. ama maaş için yapılan meslek olmaya da devam edicek gibi duruyo çünkü tercih döneminde bana "öğretmenlik yaz, hem maaşı iyi, hem tatili var rahat edersin mühendislik bayan işi değil" diyenler oldu, hocalarım bile söylediler bunu inanamadım, resmen kendi amaçlarını açıkladılar yani. "ben sevdiğim işi yaparak, gerekirse zorlanarak paramı haketmek istiyorum" dediğimde de onlar inanamadı, çok kötü bi durum bu..

Kısaca dedikleri şu ; Okumayın evlenin 3 çocuk doğurun.Hele kadın kısmının işi ne evde otur çocuk doğur.Hamileykende sokağa çıkma sakın terbiyesizliktir.
Bunların anlayışı bu canım maalesef elimizden şu anlık birşey gelmez ama gün gelicek senin benim gibi gençler kurtarıcak ülkeyi
Ama beni en çok üzen Atatürk ilkelerini devre dışı bırakmaları oldu yeni düzenlemeyle.Gerçekten çok çok üzgünüm:2:

"sözlü kalktıysa ne olmuş, hala performans ve proje ödevleri var" diyenler olmuş, 1. lisede performans ödevi verilmiyor, 2. ise proje ödevini sadece bir dersten alabiliyoruz ve şahsen bizim sınıf hocamız herkes mat ve geoya yükleniyor diye belirli kişilere veriyor. İngilizcem 5 olduğu halde İngilizce den proje ödevi verildi bana. Bu sene 12. sınıfa geçtim, hem dershane sınavları hem okul, geçme notu 45 değil 50, e ne yapalım biz? Çok büyük bir haksızlık bu bize. 10 gün devamsızlığa değinmiyorum bile...

Aynen canım edebiyat öğretmenliğini çok istiyordum sözelden girdim sınava ama puanım yetmemişti..
Okul öncesi yazdım bende,rehberlik öğretmenim hemen atladı diyor türkçe öğretmenliği yaz bu sistemde en çok ataması yapılacak olanlardan biri türkçe..
Okul öncesi bitti artık vs vs..
İyi ki dinlememişim diyorum,türkçe istememiştim,bölümümden de gayet memnunum şuanda..
Maşşımı düşünmüyorum ki az filan da buluyorum öğretmen maaşlarını.
Öyle canım yaa tartışmakla bitmez bu konu :)
Dediğin gibi herkes böyle düşünse 5-10 yıl içinde değişir herşey..

o öğretmenlerde kendılerıne eğitimci gözuyle bakıolar mı acaba bızım odamızda bızden çok öğrencı olur l

Ben bu yıl lise sona geçtim 7 ay sonra Ygs var ve gerçekten yapılan değişikliklere başta kızdımmm sonradan mantıklı geldi kendi sınıf arkadaşlarımı düşündüm öğleden sonra kaçıp Pes countera filan giderlerdi halısaha maçlarınaa gitmesinler mi tabii gitsinler de okulu kırmasınlar yaa yazık
notun 50 olması beni ilgilendirmiyor zaten o kadar düşmeyizz son sene diye..
Evlilik o kadar saçmaki memurlara 20-25 arası evlensinler diye evliliğe teşvik için 10 bin tl veren devletimiz şimdi lise öğrencilerine mi abandıı 3 çocukkk 3 çocukk! hayhay efenim tabi yaparızz tövbestt

diyecek o ki bu yeni uygulamanın artısıda eksiside var ama bana (+) sı fazla gibi geldi umarım fark yapar ve türkiye eğitim açısından daha iyi yerlere gelir gençliğin acilen düzelmesi lazımm

Resim konusu için sevindim. Benimde resmim iyidir söylemesi ayıp :))
Ya inannın bende matematik yok. Keşke matematikte çizilebilen bişey olsa ama ne yazık ki değil. Sanırım dershane şart bu konuda, bakalım inşallah gidebilirim :)
Meslektaşım kısmı içinde teşekkür ederim, sevindirdiniz beni hahaha :))

çok iyi yapmışsın istediğin bölümü yazmakla canım hayırlı olsun, bizim bi geometri hocası vardı mimarlık istiyomuş ama abisi zorla matematik yazdırmış istemeye istemeye okumuş ve dersi öyle bıkkın anlatıyodu ki 45 dk geçene kadar ölüp ölüp dirilirdik. hani bi söz var ya istediğin mesleği yapınca çalışmış sayılmazsın diye, çok doğru..

mat zor olduuna katılıorum tabıı ben de çok sevmeme ragmen zorlanmıstım dıyebılırım dersane ımkanın varsa ya da özel ders ımkanın varsa mat kısmını halledersın ne kadar çok muhattap olursan matematıkle o kadar kolaylaşır zaten

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynen canım ya..
Öğretmenlik içten gelen bir şey olmalı..
Çünkü karartığın sadece kendi hayatın olmuyor,sendenders almaya mahkum tüm öğrencilerin hayatı kararıyor..
Allah mesleğimizi layıkıyla yapmamızı nasip etsin inşallah..

hem anneyim hem öğretmenim ve evlilik izni dışında diğer maddeleri olumlu buluyorum,haksızlık olarak görmüyorum..devamsızlık konusu,geçer notun 5 puan yüksletilmesi ve sözlü notları zaten dokunulması gereken konulardı ..bunlarla mı okumanız engellenecek? tam tersi bazı boşlukların doldurmasını sağlıyor,okula katılıma ve çalışmaya teşvik ediyor bence.

evlilik iznine gelirsek haytımda böyle saçma bir uygulama görmedim..hadi evlendiler diyelim nolacak hamile öğrenciler mi dolacak okul.o yaşta evlenen çocuklar zaten bilinçli olamaz yani saçmalığın da ötesinde.

Ben 11. sınıf öğrencisiyim. Derslerde çok başarılıyım diyemem ama elimden geldiğince çabalıyorum ve yapıyorum bir şeyler .. Ben maddelerin hepsini okudum ve detaylıca araştırdım. Şahsen çok kötü bir uygulama olduğunu düşünmüyorum.. Okula 20 gün devamsızlık yapan bir öğrencinin zaten derslerden kopacağını ve yeterince adapte olamayacağını düşünüyorum. Sözlü notları işimizin zorlaşmasına sebep olacak ama şöyle düşünmek lazım , geçtiğimiz bu yol ne kadar zor olursa sonuçların o kadar iyi olacağını düşünüyorum.. Evet belki bizi bu yıl zorlayacak biraz ama iyi bir üniversite ve iyi bir bölüm için bilgilerimizin tam olması şart. 45 alınıp geçilen bir dersteki bilgiler de tam değildir benim fikrime göre..
Evlilik konusuna gelince , kesinlikle bu fikri desteklemiyorum ama alt yapısını incelediğimde şöyle bir şey biliyorum. Evlenen öğrencilerin eskiden okulla ilişiği tamamen kesiliyordu , şimdi ise evlenen öğrencilerin eğitimi açık öğretime kaydıralacak.. Böylece eğitimlerine devam edilebilecek.. Yani okudukları liselerde eğitime devam etmeleri gibi bir durum söz konusu değil..Aslında bu bir yandan lisede evlenmeye teşvik ediyor gibi gözükse de bir yandan doğuda çocuk gelinler oldukça fazla.. Ve aileleri okul okuyor kızımız diye düşünmedikleri için evlendiriyorlar çocuklarını , sonuç olarak kız öğrenci burada eğitim hakkından geri kalmış oluyor maalesef.. Onlar için bir umut bence.. Doğudaki birçok aile bunu yapıyor maalesef bu bir gerçek. En azından oradaki kız öğrenciler eğitim haklarından tam anlamıyla mahrum kalmamalı düşüncesindeyim..

Çok üzüldüm yazdıklarınızı görünce.Zaten ülkemizin eğitim sistemi yerlerde isviçrede okullar günde 3-4 saat düşünebiliyo musunuz türkiyede bu saat ek veya seçmeli derslerle 8 HATTA 10 SAAT OLUYOR.Bizler yarış atı değiliz beynimiz bu kadar derin bilgilerle geliştirilmiyor uyutuluyor.Eğitim seviyesi en yüksek ülkelerin üniversitede gördüğü konular bize lisede öğretiliyor.Ben seçkin bi anadolu lisesinde okuyorum ve lise 3 e geçtim geçen yıl devamsızlığım 19,5 gündü.Ama derslerden kopma gibi bi durumum olmadı ilk dersin ilk 5 dakikasına geç kalsanız bile yarım gün sayılıyor bu ne büyük haksızlık... Onun dışında sayısal okuduğum için fizik kimya biyoloji mat geo gibi derslerin önemini biliyordum sınav haftasında bazen bi gün okula gitmemezlik yapıyodum bunun nedeni tabikide sınava çalışmaktı.Ayrıca haftanın 5 günü okula 4 günü dersaneye giden gençliğimiz için 1-2 gün arkadaşlarıyla gezmek dolaşmak neden hor görülüyor? Eğitim sistemi değişse,ders konuları hafifletilse,TÜM GÜNÜMÜZ okullarda geçmese,sanatsal ve sporsal,kültürel faaliyetler arttırılsa NEFES ALSAK bu yeni yönetmelik o kadarda batmazdı,sadece şunu söylüyorum yaşayan bilir. BİZLER 15-16-17 YAŞINDA GENÇLERİZ,BİZLERİ YANLIŞ SİSTEMLE TÜKETİYORLAR BELKİDE BU DIŞ ÜLKELERİN BİR POLİTİKASIDIR.HİNDİSTANDA MÜHENDİSLİK OKUYAN GENÇLERE PERİYODİK SİTEMİ EZBERLETMEK VE ONLARI SOYUTLAMAK GİBİ..

Ogrencinin tek sorumlulugu derslerine adepte olup, kontrollu sekilde okuluna devam etmek.
5 puanlik artisi sorun eden ogrenci bir zahmet derslere konsantre olsun 45 yerine soyle 60 uzeri bir rakamin hesabini yapsin.
10 gun devamsizlik bile az gorulmus yaa. Bizim burda 2 gun sonra uyari gelip gunlugune €50 ceza kesiliyo.
Bir ogrenci olarak napicaksin 20 gun devamsizlikla???

Lise donemi evlilik serbest oldu diye kosup millet evlenmeyemi cikicak.
Sadce kendi acinizdan bakmayin olaya Allah askina ya....
O yasa lise doneminde evlenmek zorunda birakilmis biri icin gecerli olma ihtimalini dusundunuzmu hic.

Biz elbette yarış atı değiliz , ama sistem bu maalesef .. Değişimler yapılmalı ki iyi sonuçlar elde edilsin.. Eski sistemin kötü olduğunu hepimiz biliyoruz.. Şimdi bu yeni sistemi denemeden bir şey söylemek doğru olmaz bence.. İlk dersin 5 dk'sına geç kalınca yok yazılma gibi bir durum varsa bu gerçekten haksızlık. Eğitm sistemini değiştirmeye çalıştıkları için bu yenilikler yapılıyor zaten , ders konuları da çok ağır değil bence.. Tabi ki zorlandığımız konular oluyor ancak böyle olmalı diye düşünüyorum.. Elbette bizlerin de eğlenmeye hakkı var, tabi ki arkadaşlarımızla da vakit geçirmeliyiz , sosyal ve sportif aktivitelerde bulunmalıyız , buna sözüm yok .. Bu yanlışları ben de görüyorum ama sürekli olumsuz eleştiriyle bir yere varamayız , eleştirip öneri sunmalıyız bence.

Açıkçası periyodik sistemi ezberlemenin kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum :) Hem birçok üniversitede sadece mühendislik dersleri verilmez yanında ek dersler de verilir.. Hindistan'ın eğitim sistemi hakkında pek fikrim yok ama söyledikleriniz bana 3 idiots filmini hatırlattı..

Tabi ki değişimleri kabul ederim değişim çok önemli bi şeydir yanlış anlaşılmasın fakat olumluysa eğer bizi geriye götürecek bir değişimse göz göre göre bunu kabullenemem eğitim sistemi değiştirilmiyor kötüleştiriliyor eğer değişim isteniyorsa bizlerdende sözcüler toplanarak eğitimimizi konuşarak fikir alınarak değiştirilmeli ders konuları hakkında ise bence ağır size ağır gelmiyor sanırım ama hangi lisede olduğunuzda bilmiyorum anadolu liselerinin eğitimi oldukça ağır konular içeriyor inanın bu konular hiç gereksiz yere öğretiliyor ya da çok derinlere iniliyor kısa kısa daha dolu ve pekiştirilerek öğrenim sağlanırsa o zaman bende varım fakat bu sistem ezber sistemi öğrenim değil eğlenmeye hakkımız var ama zamanımız ve enerjimiz yok ne yazık ki ben çok sevdiğim yüzme dalını bırakmak zorunda kaldım dersane okul yüzünden ve geleceğimde vardı iyiydim bu dalda liseye hazırlanırkende kemanı..Periyodik sistemi ezberlemenin kötü bi şey olmadığını nasıl düşünürsünüz orada yüzlerce elementin atom numarasından elektronegatifliğin değerine kadar sayısız bilgi var bir insan bunları ezberlemeye maruz bırakılamaz o tablo bakılıp öğrenme için var beyin bunu kaldırmaz çok daha güzel hafıza egzersizleri var ama bu değil ne yazık ki bir çok ülkede trigonometri sınavlarında formüller tahtaya yazılıyor çünkü adamlar problem çözmeye endeksli formül ezberlemeye değil tonlarca formül ezberlesek ne yazar ki zor soruları çözemedikten sonra öyle değil mii?? Evet 3 idiots çok güzel bi filmdi hayranlıkla izlemiştim valla biraz araştırın belki internettede vardır bu bilgiler dış ülkelerin sömürmek istediği zayıf ülkelere uyguladığı eğitim politikaları var beyinlerini boş bilgilerle doldurarak soyutluyorlar çok uzun oldu ama güzel oldu bu fikir alışverişi :))

Kızım 17 yaşında ve bu sene sınava hazırlanacak. Bu yazın başında devamsızlığını sınav öncesine bırakacağını kullanmayacağını böylece dershaneye gidip rahatça çalışabileceğini söyledi ve şimdi bunlarla hayalleri yıkıldı diyebilirim. Okul son sene çok yük oluyor özellikle sınav öncesi konu işlenmiyor zaten. Onun yerine dershaneye gidip rahat rahat çalışsa onun için çok daha iyi. Ah bu eğitim sistemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…