Ama denemeden test etmeden geriye götürüp götüremeyeceğini bilemeyiz ki , Anadolu lisesinde 11. sınıf öğrencisiyim, 10. sınıfta özellikle matematikte oldukça zorlandım.. Ama kolay olacak diye bir kaide yok bunu anlatmaya çalışıyorum :) Fizikte mesela Atışlar bizim müfredatımızda yokmuş , ona rağmen hocamız anlattı ve konuya tam anlamıyla hakim değilim hala.. Bunlar eğitim sistemimizin yanlışları, konuları yeterince iyi anlamadan geçiyoruz maalesef.. Çünkü bir yılda işlenecek ünite sayısı bazı derslerin fazla oluyor. Ben de voleybolu bırakmak zorunda kaldım maalesef.. Lisanslı oyuncu olmama rağmen , ders yoğunluğundan ötürü bırakmak zorunda kaldım bunlar gerçekten eğitim sistemimizin acı verici noktaları.. Bunlar konusunda size hak veriyorum.. Ama gerçekten periyodik tablo ezberi korkunç değil , zorunlu tutularak ezberlenmediği taktirde çeşitli cezalara maruz bırakılıyorsa öğrenci bu kötü bir uygulama derim , ancak periyodik tabloyu ezberlemenin zararı olacağını düşünmüyorum.. Atom numarasını , periyodik tablodaki yerini bildikten sonra zaten elektronegatiflik gibi kavramlar kolayca öğrenilir diye üdşünüyorum. :) Tahtaya formül yazmaya gelince , bunu da görmüştüm :) Hatta sanırım Rusya'daki bir sınavda uygulanmıştı diye hatırlıyorum , bunu destekliyorum çünkü zaten bir süre sonra sorular çözüldükçe formul insanın beynine yerleşiyor , hem ezber yapılmamış oluyor hem de kalıcı bilgi oluşuyor.. Bence de güzel bir fikir alışverişi oldu :)