• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelerin çalışması ve çocuk/çocuklar konusu....

gulsen88

bekle beni kızım.. :-)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
451
42
118
İstanbul
Merhaba herkese,

Bir önceki konumda iş mi bebek mi diye bir tercih aşamasında olduğumdan bahsetmiştim. Hem kendi fikirlerim hem de O konuya gelen yorumların ışığında aldığımız karar doğrultusunda bebek konusuna öncelik verecektik bu aydan başlayarak. Ve ben o konumdan sonra yeni bir iş başvurusunda falan bulunmamıştım.

Fakat daha önceki başvurularımdan biri olan baya büyük kurumsal bir şirket beni görüşmelere vs çağırdı. Ingilizce sınavları, kişilik testi hepsinden geçtim. Bugün de bana bir iş teklifiyle geldiler.. 8 ocakta başlamamı istiyorlar. Bu yerin çalışma şartları cidden çok iyi. 5 iş çıkış saati.... haftasonları tatil.... büyük bir ihtimalle kabul edip başlayacağım.

Ama;

3 buçuk yaşındaki çocuğumu şuan için babaannesine bırakacağım mecburen. Babaannesi de Silivri'de oturuyor. Biz Istanbul'dayız. Her gün gidemeyeceğiz oraya. Bir gün gideceğiz diğer gün gidemeyeceğiz büyük bir ihtimalle :110: Benzer bir durumda olan var mıdır acaba ? Çok zor oluyor mu anne için ve çocuk için. Yoksa " bir şey olmaz aksine değişiklik olur onun için " mi dersiniz.... ( bu arada belirteyim benim için babaannenin bizde kalma ihtimali yok maalesef )

Ve ikinci bir konu da işe başlayacağım için dolayısıyla 2. Çocuk fikri başlamadan bitti gibi oldu şuan için :110: :110: çocukları olan anneler; 2 çocuğunuz arasında kaç yaş fark var, yaş farkı dolayısıyla yaşanan olumsuzluklar oldu mu, nasıl anlaşıyorlar ve sizler durumdan memnun musunuz.....

Kendimi bir garip hissediyorum. işe sevinemedim bile. kafam karıştı biraz.

Değerli düşünceleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum....

Çocuk için kreş ayarlayın

Bence çocuk annesinden ayrı uyumamalı

Yaşı da uygun neden taaaa Silivrideki babaanne

Hem çocuğa çok zor hem de git gel size de yıpratıcı yeni iş insanı zaten hem fiziksel hem psikolojik olarak yorar

Çıkış saatiniz de güzel

Kreş dışında bir olasılığı düşünmezdim bile

size birebir bu bahsettiginiz sekilde buyumus bir cocuk olarak soyliyim , YAPMAYIN

seneler sonra 30 lu yaslarima dogru annemle babama honkurmustum , oturup aglamislardi biz sana ne yapmisiz boyle diye

bir cocuk annesinden ayrilmamali , sogan ekmek yiyin gerekirse ama onu birakmayin

cok uzun yillar annemden nefret ettim beni biraktigi icin , her aksam yarim saatligine bile olsa gelip beni gorurlerdi buna ragmen nefretim yillarca gecmedi

ikinci sorunuza gelince , cocuklarim arasinda 9 yas fark var , bana gore cok ideal , calisan bir anneyim , bakiciyla buyuttum cocuklarimi ama hicbir zaman kimseye birakmadim

Üç çocuğum var çalışan bir anneyim hali hazırda ücretsiz izinde olsam da.Kesinlikle gece anneden ayrı kalmamalı çocuk.Kreş için yaşı iyi, iş saatleriniz de uygun.Yada güvenilir birini bulabilecekseniz bakıcı seçeneğini düşünün.Bu şekilde çocuk için inanılmaz zor olur sizin için de.

Diğer sorunuza gelince ilk çocuğumla ikizlerim arasında yaş farkı 5.5.Bence ideal.Oğlum tam bir abi oldu.Zaten kişisel bakım becerilerini kazanmıştı kardeşleri doğdugunda.Güzel bir anaokuluna gidiyor.Kardeşleri ile oynuyor bazen ufak tefek yardımcı oluyor bakımlarında.Çok şükür sıkıntı yaşamadık.

Çok yıpratıcı olur özellikle çocuğunuz için.
Kreşi düşünebilirsiniz bencede.
Kardeşler arası 4 yaş güzel geliyor bana. Sizin için aslında iyi bir zaman ama işe ihtiyacınız varsa bir süre ertelenebilir.

bir de sizden daha önce bu şekilde uzun süreli ayrı kalmadıysa çocuğunuza da çok zor gelmez mi?Travma bile yaşatabilir

Benim evimde kalma ihtimali olmamasının sebebi daha önce bunu denemiş olmamız ve kendisinin bizim evde kalırken çıkardığı huzursuzluklar. Fakat çocuk onlardayken bir sıkıntı olmuyor. Bir tek işte özleme konusu .

Sizin icin sizde kalma ihtimali bile olmayan birine çocuğunuzu emanet etmeyi asla düşünmeyin.Üstelik bu kadar süre!

Çıkış saatiniz bu kadar iyiyken neden taa Silivri’ye gönderiyorsunuz çocuğu?

3,5 yaş kreş bile değil, anaokulu yaşı.

Oğlum da 3,5 yaşında. 3 yaşında başladı anaokuluna.

Ben de saatleri uygun bir iş bulamıyorum.

Back
X