- 21 Ocak 2018
- 1.420
- 4.128
- 63
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
Bende kardeşimi kıskanmiyorum. Anneme karşı öfke var ama içimde keşke dediğiniz gibi yapabilsem. Beklenti değil ama nasıl desem kim annesi tarafından taktir edilmek istemez ki? Ne kadar aman banane desende her zaman içimde bir boşluk.. kendini suçlama kendini sorgulama anneni suçlama.. zamanla böyle evrildi bende. Başka birisi olsa zamanla o boşluk hissi dolabilir ama annede hiç dolmuyor sanirimDeğilim olamam da . 25 yaşındayım hep böyleydi böyle olacak . Beni takdir ettiğini falan hatırlamam . Ablama öyle değildir ama. Kıskanmıyorum ama böyle olmasını tercih etmezdim. Artık alıştım beklentim yok siz de çok büyük beklentiye girmeyin ki bu konuda daha fazla üzülmeyin.
Valla venden baska i kadsr derdi vsr ki bana sira gelmiyor.Anneniz çok üzgün mü peki onun kriterlerinin dışındasiniz diye ? Benim problemim bu annem o kadar üzgün ki. 5 çocuklu, çocukları ortada bırakan madde bağımlısı.... Gibi gibi gibiyim sanki o denli üzülüyor inanın abartmıyorum.
Evet evet tam olarak böyle ev işi yapmayinca ağlamalarınin sebebi bu sanırım. Çok mantıklı oda benim ona değer vermediğimi düşünüyordur sürekli düzenli olmadığım dip bıçak temizlik yapmadığı m için. Ama ben artık çok sıkıldım annenizle farklı evlerde olduğunuz sürece aranız düzeldi yani?Benim de annemle en büyük sorunum ev işleri konusuydu evlenmeden önce. Ben de çok yardim etmezdim açıkçası haklı olduğu yönler var, ama o da beğenmezdi. Hayatımızın ortasında patlamaya her an hazır bi bomba gibiydi bu konu :) şimdi uzaktan baktığımda annemin sevgi dilinin hizmet davranışı olduğunu farkediyorum. Yanı hiç sözel olarak vs bize yakınlığını belli edemez ama kendisi sevgisini ihtiyaçlarımızı gidererek gosteriyor(muş meğer.. Benim sevgi dilim de başka olduğundan ben de onu anlamiyormusum) dolayısıyla ben işlerle ilgilenmedikçe o kendini önemsemiyorum gibi algiliyordu diye düşünüyorum. Hayal kırıklığı olduğumu düşündüğünü düşünmedim hiç ama ben de onun tercih etse isteyeceği bir kız değilimdir sanirim:) ama hepimiz için çabalar didinir. Yanı seviyorum ve iyi ki varsın demenin herkes icin başka bi yolu var.
anneleri memnun etmek çok zor. ben de kendi annemi memnun edemedim bir türlü. saldım gitti artıkAnnelerinizin hayal ettiği gibi misiniz? Yoksa benim gibi hayalkırıklığı mi ?
Hiç hissettiniz mi anneniz için hayal kırıklığı olduğunuzu. Acaba tüm anneler mi aynı merak ettim. Ben hep ilkokuldan beri hissettim. O zamanlar çocuk aklımla keşke arkadaşlarımdan birisiyle yer degissem sabah :)) annem üzülmez diye dua edip uyuduğumu hatırlıyorum. Hala aynı aslında annem kadar titiz düzenli olmadığım, her gün evi dip bucak silmediğim, gardrobum düzensiz olduğu için. Ne bileyim eve gelince çantamı vestiyer de bıraktığım icin.... Bir sürü şey var aslında böyle tam bir hayalkırıklığı yım. O kadar iyi hissediyorum ki. Annem tezgahta bulaşık görse misal unutuyorum bazen yada o an makinaya koyasim gelmiyor sonra koyarım diyorum, ağladığı çok zaman olmuştur :) bugün yemeğe fazla salça koymam, kardeşimin yastiginin kılıfını değiştirmem, çok oturmam, telefona bakmam, banyoda dış fırçasını lavabonun üstünde bırakmam, pide almak için geç gitmem... Çok varda siralamayayim memnuniyetsizligini tek tek tek belirtti üzüldü somurttu. Neden böyle ki tüm anneler mi biyle acaba. Ben anne olsam asla annem olmazdım sanırım. Büyük konusmayayim da :)
Biz hem ayrı evlerde hem de ayrı sehirlerdeyiz. Senede toplamda 1 ay civarı birlikte olabiliyoruz o süreçte de annem hoşgörü gösteriyor artık:) çünkü onun standartları benim için hala çok yüksek yetişemiyorum. Bir de ben alınganım biraz, imada bulunsa bile moralim bozulduğu için pek bi şey söylemiyor artık. Ama ben de onu iyi daha anlıyorum evlendikten sonra, çünkü gerçekten ertelemek ve yapilacak ise dokunmamak çevredeki insanlar için dayanması zor bir durum:)Evet evet tam olarak böyle ev işi yapmayinca ağlamalarınin sebebi bu sanırım. Çok mantıklı oda benim ona değer vermediğimi düşünüyordur sürekli düzenli olmadığım dip bıçak temizlik yapmadığı m için. Ama ben artık çok sıkıldım annenizle farklı evlerde olduğunuz sürece aranız düzeldi yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?