- Konu Sahibi BlancKahkul
-
Bu konuda kararsızim yani annem çok pratik çok titiz. Ben asla öyle olamam misal bir örnek vereyim annem bir yerdedir. Evi supurgeye çekerim 2+1 evimiz ama salon mutfak geniş yani, WC yi yıkarım, Yemek yaparım. Annem geldiğinde ona gore tüm gün yatmisimdir hicbirsey yapmadan ama ben kendimi gayet çok iş yapmış gibi görüyorum gün sonunda yorulmuş oluyorum. Annem çocuklugumdan beri hep şikayetçiydi hayatım boyunca bir saatliğine bile dolabım istedigi gibi olmamıştır. Defalarca çamaşır katlamayi gösterdi ama gerçekten öyle kibrit gibi dizemiyorum beceremiyorum. Annem işine gelmediği için yapmıyorsun der bu kadar.
Yaşayan her canlı sizin söylediğiniz dikkatsizlikleri yapar hatta ben dikkatsizlik diyemicem yaşamak bence bu ya. Diğer türlüsü diken üstünde yarın görücü gelicekmiş gibi stresli olmak yaşamak olmuyorAnnelerinizin hayal ettiği gibi misiniz? Yoksa benim gibi hayalkırıklığı mi ?
Hiç hissettiniz mi anneniz için hayal kırıklığı olduğunuzu. Acaba tüm anneler mi aynı merak ettim. Ben hep ilkokuldan beri hissettim. O zamanlar çocuk aklımla keşke arkadaşlarımdan birisiyle yer degissem sabah :)) annem üzülmez diye dua edip uyuduğumu hatırlıyorum. Hala aynı aslında annem kadar titiz düzenli olmadığım, her gün evi dip bucak silmediğim, gardrobum düzensiz olduğu için. Ne bileyim eve gelince çantamı vestiyer de bıraktığım icin.... Bir sürü şey var aslında böyle tam bir hayalkırıklığı yım. O kadar iyi hissediyorum ki. Annem tezgahta bulaşık görse misal unutuyorum bazen yada o an makinaya koyasim gelmiyor sonra koyarım diyorum, ağladığı çok zaman olmuştur :) bugün yemeğe fazla salça koymam, kardeşimin yastiginin kılıfını değiştirmem, çok oturmam, telefona bakmam, banyoda dış fırçasını lavabonun üstünde bırakmam, pide almak için geç gitmem... Çok varda siralamayayim memnuniyetsizligini tek tek tek belirtti üzüldü somurttu. Neden böyle ki tüm anneler mi biyle acaba. Ben anne olsam asla annem olmazdım sanırım. Büyük konusmayayim da :)
Anenlerin hayal etmesi diey bir sey yok bence, dunyaya nasil bir insan gelirse gelsin ellerinden en iyisini yapiyorlar yetistirmek icin ve kosulsuz seviyorlar
Anneysen kosullu sevme diye bir sey olamaz cunku evrime ve insan dogasina aykiri.
Cocugum oyle olsun boyle olsun , bu meslegi yapsin, o sporu yapsin diyenler mukemmeliyetci insanlar bence. Eeee cocuk ille de doktor olcak diye kafa utulersen cocugu sevmedigi meslege istemedigi hayata itersin, sen cok tertemizz ol dersen cocugu olmadigi sey ustunden vicdan azabina itersin ... mukemmeliyetci insanlar hayati hem kendilerine hem baskalarina mutsuz yapiyorlar bence.
Ben zaten asalanmaya alıştım. Yapabildiğim tek doğru şey yok onuda kabul ettim :) kendisi hastalanmasına kendini sıkıp.
Gerçekten annemi anlamak için soruyorum. Neden ? Yani tezgahın üstünde 2 kirli bardak kaldı diye neden bu kadar üzülünür ? Elinizde değil mi ? Misal bir şeyi aldığın yere koy oldu ki koymadin. Sinir krizi gibi birşey geliyor bazen bağırıyor bazen içine atıp ağlıyor. Üzülmek ağlamak bu kadar kolay mı ? Bu sebepler için yaniBenim annem dağınıktır bana göre, bende daha tertip düzen severim, ve çok kavga etmişizdir mutfağın tezgahında bulaşık bırakmasından.. çok ağlamışımdır, beni fazla düzenli bulup çok suçlamıştır, temizdir ama dağınık çalışır.. bazen evlatlar, bazende anneler mükemmeliyetçi olurlar. ama kesinlikle bi yerinize bişey olsa yine ilk onlar koşar bunları onun yaşına ve alışmışlığına verin..
7 yaş küçük benden 19 yaşında. Oda ayrı bir konu zaten. Banyo yapıp banyoyu yikatmaz. Sofradan kalkıp suyu almaz. Corabini halıdan kaldırmaz. Allah eşine sabırlar versin yada onu sindirecek bastiracak bir kızcağız olsun.Dedigim çok ciddiye almayın annenizi.Kardeşinizin yastık kılıfını sizin mi değiştirmenizi istiyor? Kaç yaşında kardeşiniz?
Bakın bir benzer kardeş bende de var.Ama benim ki büyük7 yaş küçük benden 19 yaşında. Oda ayrı bir konu zaten. Banyo yapıp banyoyu yikatmaz. Sofradan kalkıp suyu almaz. Corabini halıdan kaldırmaz. Allah eşine sabırlar versin yada onu sindirecek bastiracak bir kızcağız olsun.
Gerçekten annemi anlamak için soruyorum. Neden ? Yani tezgahın üstünde 2 kirli bardak kaldı diye neden bu kadar üzülünür ? Elinizde değil mi ? Misal bir şeyi aldığın yere koy oldu ki koymadin. Sinir krizi gibi birşey geliyor bazen bağırıyor bazen içine atıp ağlıyor. Üzülmek ağlamak bu kadar kolay mı ? Bu sebepler için yani
Gerçekten annemi anlamak için soruyorum. Neden ? Yani tezgahın üstünde 2 kirli bardak kaldı diye neden bu kadar üzülünür ? Elinizde değil mi ? Misal bir şeyi aldığın yere koy oldu ki koymadin. Sinir krizi gibi birşey geliyor bazen bağırıyor bazen içine atıp ağlıyor. Üzülmek ağlamak bu kadar kolay mı ? Bu sebepler için yani
Sizinki nasıl huysa oda huy öyle düşünün bu yaşına kadar buna alışmış ben annemi azat ettim şimdi kendi evimde düzenimi kurmaya çalışıyorum ama annem sanırım çok beddua etti eşim de temizlik hastası oda şimdi bana dünyayı dar ediyor..
belki anneniz bişeyleri size aşılamak istiyor olabilir bazı insanlar sırf yönetmeyi sevdikleri için bile böyle davranabiliyor
Siz evden gidince kiymetinizi anlayacak anneniz,benimde kızlarım var ev işini yavaş yavaş öğretiyorum ogrenemezse bu benim suçum olur iyi yapamazsa benim sucumdur,annenizin sizi suclamasini harekrtlerini saçma buldum,annenizin ruh hali iyi değil gibi,çok söylediklerini duymayın elinizden geldiği kadar yapın yeterli.Annelerinizin hayal ettiği gibi misiniz? Yoksa benim gibi hayalkırıklığı mi ?
Hiç hissettiniz mi anneniz için hayal kırıklığı olduğunuzu. Acaba tüm anneler mi aynı merak ettim. Ben hep ilkokuldan beri hissettim. O zamanlar çocuk aklımla keşke arkadaşlarımdan birisiyle yer degissem sabah :)) annem üzülmez diye dua edip uyuduğumu hatırlıyorum. Hala aynı aslında annem kadar titiz düzenli olmadığım, her gün evi dip bucak silmediğim, gardrobum düzensiz olduğu için. Ne bileyim eve gelince çantamı vestiyer de bıraktığım icin.... Bir sürü şey var aslında böyle tam bir hayalkırıklığı yım. O kadar iyi hissediyorum ki. Annem tezgahta bulaşık görse misal unutuyorum bazen yada o an makinaya koyasim gelmiyor sonra koyarım diyorum, ağladığı çok zaman olmuştur :) bugün yemeğe fazla salça koymam, kardeşimin yastiginin kılıfını değiştirmem, çok oturmam, telefona bakmam, banyoda dış fırçasını lavabonun üstünde bırakmam, pide almak için geç gitmem... Çok varda siralamayayim memnuniyetsizligini tek tek tek belirtti üzüldü somurttu. Neden böyle ki tüm anneler mi biyle acaba. Ben anne olsam asla annem olmazdım sanırım. Büyük konusmayayim da :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?