Anneliğe hazır olduğumu nasıl anlayacağım ?

Izabelya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
252
212
103
Merhabalar
3 yıllık evliyim.
Anneliğe hazır olup olmadığımı anlayamıyorum. Bir yandan çok istiyorum. Bir yandan çok korkuyorum.
Geçen sene de böyleydim hatta konu açmıştım bu zamanlarda.
Böyle böyle yıllar geçecek geç kalacağım gibi geliyor :KK43:
Nasıl anlayacağım ki ?

Anlayamıcaksın manevi olarak ..
Maddi imkanların varsa ,sevgi ve saygı dolu bi evliligin varsa denemeden göremezsin

çok sevdiğin birinin çocuğunu, bebeğini kucağına al. kalbini senin kalbinin hizasına getir, gözlerinin içine bak. o zaman anlarsın hazır olup olmadığını... =))

çok sevdiğin birinin çocuğunu, bebeğini kucağına al. kalbini senin kalbinin hizasına getir, gözlerinin içine bak. o zaman anlarsın hazır olup olmadığını... =))
En yakın arkadaşım doğum yaptı geçen hafta. 2 gün ağladım aklımdan çıkmıyor bebek.
Çok seviyorum, çok iyi de anlaşıyorum ama.
Başkasının çocuğu tatlı geliyor tabi Bunun hastalığı var, sorunları var

Markette milletin çocuğunu güldürmek için sebeklik yapmaya badlamistik karı koca...yemeğe gittiğimizde 2/3 yasinda cocugu olan arkadaşlar cocuklarini kucagimiza atıp dansa kalkmaya baslamislardi ....

Bir kere en hazırım diyen insan bile çocuk olduktan sonra tamamen hazır olmadığını düşünüyor zaman zaman. Önce bunu bilmek gerekiyor. =)
Bazı temel şeyleri düşünerek anlayabilirsiniz bence. Mesela;
Evliliğiniz nasıl gidiyor, istikrarlı mı, eşiniz anlayışlı, destekçi ve yardımcı mı? Sizi huzursuz, mutsuz eden büyük pürüzler yoksa, sorun da yoktur bence.
Maddi olarak bir çocuğun masraflarını karşılayabilecek misiniz?
Nasıl bir hayat yaşıyorsunuz, bir çocuğa zaman ayırmak, ilgi göstermek fedakarlık ister. Bunlara hayatınızda yer var mı?
Bebeğiniz olursa kim bakacak, çalışıyorsanız bir süre ara vermeniz gerekecek, sonra bakıcı mı ya da bir akraba mı devreye girecek? Siz bakacaksanız zaten bu da sorun olmaktan kalkıyor.

Yetememekten korktuğunuzu söylemişsiniz. Henüz anne olmamış her insan hemen hemen bu endişeyi yaşıyor merak etmeyin. Buna tecrübesizlik diyoruz. Oysa bebeğiniz doğduğunda, ona sevgi ve ilgiyle yaklaşmanın yeterince yeterli olduğunu göreceksiniz. Sizden kat kat maharetli olduğunu iddia eden hiçbir insan bile, o bebeğe sizden daha iyi gelmeyecek. Bir annenin kokusu, sesi bile bebeğin ilacı. O yüzden bu endişeleriniz gayet normal ve geçici.

Canım evliliğin hayatın herşey yolundaysa hiç bir şey yapmana gerek yok aslında bu korkunu ve sıkıntını yenmek için.
Hamile kalip doğum yaptığında o minicik meleği kucağına ilk aldığında herşey tamam olacak zaten.
O küçücük gözleriyle sana baktığında. Parmağını sıcacık avcunun içinde sıktığında,cennet kokusunu içine çektiğinde,bi tek senin kokunda huzur bulduğunu anladığında yetebileceğini anlayacaksın.
Sonra kimse alamaz. Kimse bakamaz,başkasında durmaz,benim bebeğim ben anlarım,aç mı acaba,dur uykusu geldi,sizde durmaz o şimdi gibi cümleler sorular tatlı telaşlar başladı anda yok olacak zaten tüm endişelerin.
Karnında ilk kıpır kıpır yaptığı anda anlıyacaksın sileceksin tüm korkularını.
Rabbim sağlıklı sıhhatli bi evlat nasip etsin inşiallah.:KK36:

Merhabalar
3 yıllık evliyim.
Anneliğe hazır olup olmadığımı anlayamıyorum. Bir yandan çok istiyorum. Bir yandan çok korkuyorum.
Nasıl anlayacağım ki ?
Doğuma giderken bile hazır hissetmiyordum 3-4ay lohusa psikolojisinden çıkamadım şimdi çok pişmanım o ilk zamanlarının tadını çıkaramadığım için. Annelik içgüdüsel bence yaşamadan ortaya çıkmıyor. Bana bakıp kocaman kocaman güldüğünde yaşadığım duygu tarifsiz inan ki hep iyi ki diyorum

Merhabalar
3 yıllık evliyim.
Nasıl anlayacağım ki ?
Bende aynı durumdayım bi istemiyorum bi çok istiyorum. ve 3 yıllık evliyim. aynı zamanda çik kistimde var yani olmama ihtimali de var . tüp bebek yada aşılama gerekebilir. bilmiyorum hiç deniyoruz bazen denemiyoruz. kafam karışık ve 32 yaşındayım..

En yakın arkadaşım doğum yaptı geçen hafta. 2 gün ağladım aklımdan çıkmıyor bebek.
Çok seviyorum, çok iyi de anlaşıyorum ama.
Başkasının çocuğu tatlı geliyor tabi Bunun hastalığı var, sorunları var
Ozamn sen hiç getirme sanki bizim çocuklar kendi kendine büyüdüler valla cnm bunun ateşi var bunun ağlaması var cnm sen kendilinden mi büyüdün? ?

Bir kere en hazırım diyen insan bile çocuk olduktan sonra tamamen hazır olmadığını düşünüyor zaman zaman. Önce bunu bilmek gerekiyor. =)
Bazı temel şeyleri düşünerek anlayabilirsiniz bence. Mesela;
Evliliğiniz nasıl gidiyor, istikrarlı mı, eşiniz anlayışlı, destekçi ve yardımcı mı? Sizi huzursuz, mutsuz eden büyük pürüzler yoksa, sorun da yoktur bence.
Maddi olarak bir çocuğun masraflarını karşılayabilecek misiniz?
Nasıl bir hayat yaşıyorsunuz, bir çocuğa zaman ayırmak, ilgi göstermek fedakarlık ister. Bunlara hayatınızda yer var mı?
Bebeğiniz olursa kim bakacak, çalışıyorsanız bir süre ara vermeniz gerekecek, sonra bakıcı mı ya da bir akraba mı devreye girecek? Siz bakacaksanız zaten bu da sorun olmaktan kalkıyor.

Yetememekten korktuğunuzu söylemişsiniz. Henüz anne olmamış her insan hemen hemen bu endişeyi yaşıyor merak etmeyin. Buna tecrübesizlik diyoruz. Oysa bebeğiniz doğduğunda, ona sevgi ve ilgiyle yaklaşmanın yeterince yeterli olduğunu göreceksiniz. Sizden kat kat maharetli olduğunu iddia eden hiçbir insan bile, o bebeğe sizden daha iyi gelmeyecek. Bir annenin kokusu, sesi bile bebeğin ilacı. O yüzden bu endişeleriniz gayet normal ve geçici.
Teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız.
Eşim çok yardımcıdır. O konuda en ufak şüphem yok.
Maddi olarak iyiyiz diyorum ama bir bebeğin masrafını da tam bilmiyorum açıkcası,
Çalıştığım için belli bir süre izin alabilirim. Sonrası annem bakar diye düşünüyuorum

Haklısınız. Bilinmezlik her zaman daha korkutucudur.

kucagına alıp kokusunu içine çekene dek
gözünden damla damla tutamadıgın yaşlar gelene dek
anlayamayacaksın
ve o an iyiki geldin diyeceksin meleğine
baktınki hazırsın

Merhabalar
3 yıllık evliyim.
Nasıl anlayacağım ki ?

Öyle bi hazır olma yok sanırım ya
Sanırım istediğinde istemiş oluyosun.

Yaşınız gerçekten 25 ise bence acele etmeyin zaten. Hazır olmadığınızı düşünerek söylüyorum bunu.
Gerçekten isteyene 25 yaş ideal bir yaş zaten. Ama istemeyen kadın bir süre bekleyebilecek bir yaş 25..

Yalnız şunu da unutmayın yaş ilerledikçe insanın enerjisi ve tahammül sınırı daha da düşüyor. :KK66:

Ayrıca hamile kalmadan ve kucağına almadan o hazır olma duygusu yüzde 100 falan olmuyor zaten..

Teşekkür ederim yorumunuz için. Bu kadar agresif olmanızı gerektirecek bir şey yazmamıştım ama :)
Yazmamstin ama kendine baskı yapıyorsun biraz kendini serbest bırak kendi kendine ben anne olacam iyi bir anne olacam de inşallah ozamn olur

Ben doğum yapmış arkadaşlarımın bebişleri kucağımdan alınmasın istiyordum baktıkça bakasım geliyordu ne bilim cennet kokulu mis gibi varlıklar. Anaç bir yapım vardır zaten yaparım dedim, tabi hamile kaldıktan sonra ara ara o tereddütler geldi gitti yapabilir miyim yapamaz mıyım derken "amaaannn kız millet nasıl yapıyor sen de yaparsın sal gitsin" dedim:) o minik, karnımda büyüdükçe hareketlerini hissetmeye başladıkça endişelerimin hepsinin gereksiz olduğunu anladım. Daha doğmamışken bu denli bir sevgi duyuluyorsa doğunca kimbilir nasıl olur düşünsenize. Yeri gelecek uykusuz kalacağım bunalacağım, olmuyor yapamıyorum deyip ağlayacağım ama bir anne kolay olunmuyor beklentileri aşağı çekip karşılaşılacak sorunları da göze alarak karar vermek gerekiyor. Ama inan içindeki akvaryumda büyüyen nemoyu görünce tüm bu endişeler silinecek aklından:)

Back
X