Annelik bencillikmi

Bu konuya , bu yazının cevap olma mantığını anlamaya çalışıyorum . Annemle sorunum yok sizin anneniz gibi yani bir anne her anne gibi .

annelerimiz ne yazıkki bu dunyaya gelip gelmemek istedigimizi bilmiyorlar belkide bilseler ona gore hareket ederler

Veterinerlik acikogretimden mi okunuyor salla salla tutat belki bir gun...kocayi bulurum sıkıntı yok elimi sallasam ellisi adam dolu ortalik.ayrica cocuk yapmam icin evlenmekte sart degil..neyini kiskanicam ya saka yapiyorum...100 kilo bedenini mi guldurme beni..

Veterinerlik acikogretimden mi okunuyor salla salla tutat belki bir gun...kocayi bulurum sıkıntı yok elimi sallasam ellisi adam dolu ortalik.ayrica cocuk yapmam icin evlenmekte sart degil..neyini kiskanicam ya saka yapiyorum...100 kilo bedenini mi guldurme beni..

Ama ben bu konuya şeker mi şeker bir uyarı yapmıştım oysa, bir daha bildirimler için gelirsem alır götürürüm demiştim, şimdi götürme zamanı, evet zalim mune şarkısını duyayım, hep bir ağızdannnn zalim muneee

Bu konuya , bu yazının cevap olma mantığını anlamaya çalışıyorum . Annemle sorunum yok sizin anneniz gibi yani bir anne her anne gibi .
geleceğini hazırlamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın
bunu sen yazdin ilk mesajinda
sonra konuyu anlatmamak icin olayi ortadogudaki savasa hormonlu gidalara falan getirdin.

evet hepimizin annesi küçükkn bizleri soba borusuyla döverdi

hepsi de aynı şekilde döverdi, tesadüf işte.

bazıları da gelmiş '' ben annemi çok seviom, canım kurban ona, iyi ki dogurmuş beni, siz hain evlatsınız'' demiş. pofff yani. biz ne anlatıyoruz siz ne anlatıyorsunuz. sırf ajitasyon

anneye göre değişir
eğer çocuk doğrup sevimli olduğu dönemlerde sevip koklayıp , sonra da ilgiyi alakayı keser çocuğuna sıradan davranırsa, bakabileceği kadar çocuk değilde çok sayıda çocuk dünyaya getirirse , sonrada bu kadar çocuğa bakamıyorum deyip çocukları kendi haline bırakırsa , evlatlarıyla arkadaş gibi olmazsa , otorite kurmaya çalışırsa , ben anneyim herşeyi ben bilirim tavrı sergilerse ve daha uzatilabilir evet bu anne bencildir ..
ama evladını her yaşta koruyup kollayan ona güzel bir gelecek sağlayan anneye asla bencil denmez ...
hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz aynı şeyi söylüyoruz ; bana sordular mı dünyaya gelmek istiyormuyum diye , yada beni neden dünyaya getirdiler diye sitem ediyoruz , iyi de sen gelmek isteme ben gelmek istemiyim kim gelecek dünya ayakta nasıl duracak ? ayrıca biliyorsunuz ki hiç bir doğum kontrol yöntemi yüzde yüz değildir , bu kadar teknolojik gelişmeye rağmen bu yüzden mutlaka birileri gelcek bu dünyaya ..

Ben garip geleceğini bile bile yazayım, içimde kalmasın.

Çocuk yapmanın, üremenin, çoğalmanın tüm amacı bencilcedir.
Çocuk yapmanın amacı kendini tatmin etmek, anne olmak, hamile olmak vs. ( Kocayı eve bağlamak için yazanlar da olmuş, kesinlikle katılıyorum)
1 çocuk bakabilecek maddi imkan varken 5 tane yapmak da bencillik. Ama bu kısmı geçeceğim.

Asıl bencil anneler, çocuğu olmuyor diye 10 yıl tedavi görenler.

Bu kişilerin tek bir amacı dahil bencilce olmasaydı, evlat edinmeyi aklına getirirdi. Ama amaç hamile kalmak, anne olmak, kendi kanından birini dünyaya getirmek bilmemne. Hepsi de bencilce bunların.

Kutsal olan mutlu etme amacıyla anne olmaktır.

Konuda polemikler olmaya devam ederse banlamalarda devam eder.

Anneliğe gelince, çocukları onlara sorarak Dünya'ya getirmiyoruz, bunun karşılığı kullanılan kelime biraz ağır olmuş gibi sanki ama şahsen ben bir anne olarak söze takılmadım, sonuçta biz kendimiz istediğimiz için çocuk sahibi oluyoruz, karı kocanın söz hakkı oluyor ama doğması planlanan çocuğun söz hakkı olmuyor, benim bakış açıma göre, kızımı ihtiyarlayınca bana baksın, zamanında ona yaptıklarımın karşılığını versin düşüncesiyle Dünya'ya getirmedim, bugüne kadar ne yaptıysam ileride bunların bir dönüşü olacak düşüncesi barındırmadım içimde, ben bir çocuğum olsun istedim, doğururken ona sormadım belki ama doğduktan sonra onu pişman edecek hiçbirşeyde yapmadım, koşulsuz karşılıksız sevdim, altından almam, gece uykusuzluklarım benim tercihimdi, onun değil, o yüzden yaptıklarımı fedakarlık olarak görmüyorum.
Onu doğuran anneyim sahibi değilim, o doğduğu günden itibaren bir birey.

Ama sadece dogurunca anne olunmiyor ki.. evlatlik aldiginiz cocuklarin da annesi oluyorsunuz. Anne olmak bencilliktir derseniz onun icine bu gruba dahil anneler de girmez mi? Sahsen cocugum olmazsa ve cocuk bakabilecek durumda olursam ilk tercihim evlatlik edinmek olacak. O zaman da bencillik olacak mi bu?

Bana kalırsa bencillik karakteseldir. Kişi bencilse evlat olarak da, anne-baba olarak da bencildir. Benim annem annelerin kraliçesidir mesela, aynı zamanda harika bir evlattır. Anne babasına baakar, çocukları için her türlü fedakarlığı yapar, hatta yakın çevresindekilere, konu komşudaki işe güce bile koşar. "Ömrümün meleği" Rabbim ona hayırlı uzun ömür versin. Her gün dua ederim onun için.

Teyzem gayet rahattır, ne anne-babaya bakmaktan hoşlanır, ne çocuklarıyla ne torunlarıyla tam olarak ilgilenir. Hep kendisine yardım edilsin ister. Karakte meselesi işte. Kötü biri mi, yoo hayır, ama bencil, kendi her şeyden önemli.

Aslında ikisinin de ortası olmak gerek; annemden az, teyzemden fazla...

neden anne olamayanların tedavi olması bencilce ? sebep ne yani ?
annemin teyzesi kanserden vefat etti neden biliyor musunuz
yıllarca ama yıllarca çocuk tedavsi oldu bile bile göz göre göre ölüme gitti o ...
neden: bencilce bir sebep...o arkadaşın gözünde ...

Birde koskocaman kadınların bazıları halen koruma yöntemlerini bilmediklerinden çocuk aldırmalarıda çok üzücü
bunlarda istenmeyen çocuklar grubuna giriyor

annemin teyzesi kanserden vefat etti neden biliyor musunuz
yıllarca ama yıllarca çocuk tedavsi oldu bile bile göz göre göre ölüme gitti o ...
neden: bencilce bir sebep...o arkadaşın gözünde ...
ay Allah rahmet eylesin
insanları bencillikle suçlayanlar kendi cümlelerine bir baksa keşke " buram buram bencillik kokuyor cümlesi " . sanırım çocuk sahibi olmak istemiyor yada zorlanmadan çocuk sahibi olmuş bu yüzden bencilce bir cümle kurup tedavi olanları bencillikle suçluyor , ne tuhaf insanlar var ...
ister tedavi olur ister olmaz kime ne bundan ? ne zararı var başkasının tedavi olması kendisine de bu lafı ediyor anlamadım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…