Yani aslında annelik kişiden kişiye değişiyor, tüm anneler cennetliktir veya tüm anneler bencildir gibi genellemeler yanlış olur, kadınlar doğurganlık içgüdüsüyle doğar ama sevmek, annelik içgüdüleri sonradan oluşan şeyler, doğuran ama doğurduğunu sevmeyende var.Birde koskocaman kadınların bazıları halen koruma yöntemlerini bilmediklerinden çocuk aldırmalarıda çok üzücü
bunlarda istenmeyen çocuklar grubuna giriyor
Annelik bence mukemmel birsey sanirim karsiliksiz saf sevginin vucut bulmasi evladinin olmasi annelik bu benceYani aslında annelik kişiden kişiye değişiyor, tüm anneler cennetliktir veya tüm anneler bencildir gibi genellemeler yanlış olur, kadınlar doğurganlık içgüdüsüyle doğar ama sevmek, annelik içgüdüleri sonradan oluşan şeyler, doğuran ama doğurduğunu sevmeyende var.
annemin teyzesi kanserden vefat etti neden biliyor musunuz
yıllarca ama yıllarca çocuk tedavsi oldu bile bile göz göre göre ölüme gitti o ...
neden: bencilce bir sebep...o arkadaşın gözünde ...
annemin teyzesi kanserden vefat etti neden biliyor musunuz
yıllarca ama yıllarca çocuk tedavsi oldu bile bile göz göre göre ölüme gitti o ...
neden: bencilce bir sebep...o arkadaşın gözünde ...
Basiniz sag olsun....ölmek uğruna tedavi olmayi secmis teyzeniz... Fakat bir evlat edinmek hem kendini hem bir yavruyu mutlu etmek neden istemedi?
Çünkü o duyguyu tatmak istedi , kendi canindan kanindan olsun istedi yani sadece istiyorum olsun dediği bir şey için kendi hayatini tehlikeye atti. Bunu ondan başka kimse istedi mi? Sanmıyorum... İste yine kendince bir secim olmuş oluyor bu da fedakarlık değil...
Evet, annelik duygusu çok güzel bir duygu ama aynı zamanda annelik çocuğunuzla birlikte şekillenmenizi de gerektiriyor, tamam eşiniz ve kendinizden bir parça fakat çocuk bambaşka bir birey, onun kendi karakteri var, doğduğu andan itibaren günden güne şekillenen kendi doğrularını oluşturan, sizden vücut bulmuş lakin sizden ayrı bir birey.Annelik bence mukemmel birsey sanirim karsiliksiz saf sevginin vucut bulmasi evladinin olmasi annelik bu bence
Parça parça yazmaya çalışırken pek kafamı toplayamamıştım, anlatmak istedigim seyleri dagılmadan tek yazıda toplamışsınız, yaklaşımınızı çok begendim. Elinize sağlıkAnnelik değil, anne olmaya karar verme aşaması bencilliktir. Bu ikisi arasındaki ayrımı yapamadığınız için sayfalarca tartışmışsınız sanırım.
Bir kadın bencil istekleri doğrultusunda anne olmak ister ya da buna karar verir. Kimi anneliği tatmak için, kimi çocukları çok sevdiği için, kimi sırf olması gerektiği için, kimi de yaşlanınca bakılmak için çocuk yapar. Bu örnekler çoğaltılabilir tabi ki. Burda had safhada bir bencillik var bence de. Sunacağınız hayatta o çocuğu mutlu edip edemeyeceğinizi bilmiyorsunuz en basitinden.
Anne olduktan sonra tabi ki bencilliğinizi bir kenara bırakacaksınız. En azından çoğu insanda böyledir bu. Gece uykusuz kalmalar, kendinden çok onu düşünmeler vs zaten olması gereken şeyler. Dünyaya getirdiğiniz aciz bir varlığı kendi haline bırakıp saksıdaki bitki gibi yetişmesini bekleyemezsiniz öyle değil mi? Bunlar alkışlanması gereken meziyetler değil, olması gerekenler.
Anneliğin kutsallığı kavramına ben de katılmıyorum malesef. Sırf üreme yeteneği verildi diye neden kutsal olsun ki bir insan. Ya da anne olamayanların günahı ne cennetlik olamıyorlar. Açıkçası bu kısım saçma geliyor bana.
Ben anne baba olmayi emanetcilik gibi goruyorum bu dunyaya gelis amacimiz sinavdan gecer not alabilmek bense bir kapiyim rabbim istese hepimizi gokten dusurdu buraya ama dogumla gelmemizi istedi bu yizden ben kapiyim evladimin dunyasina acilan kapi ona guzel ahlakli bi insan olmanin yollarini gosteririm her daim karsiliksiz arkasinda dururum ama dediginiz gibi o cok farkli Benden ve babasindan bi parca bizden karma amq bizden farkliEvet, annelik duygusu çok güzel bir duygu ama aynı zamanda annelik çocuğunuzla birlikte şekillenmenizi de gerektiriyor, tamam eşiniz ve kendinizden bir parça fakat çocuk bambaşka bir birey, onun kendi karakteri var, doğduğu andan itibaren günden güne şekillenen kendi doğrularını oluşturan, sizden vücut bulmuş lakin sizden ayrı bir birey.
Sen benim çocuğumsun o zaman bana göre şekillenmelisin diyemiyorsunuz, denmesi taraftarı da değilim, ben nasıl ki eşim için karakterimi değiştirmiyorsam çocukta benim için karakterinden vazgeçemez, annelik nedir biliyor musunuz? Ona Dünyayı gösterirsiniz, karşılıksız seversiniz fakat onun bambaşka biri olduğunu kabullenip hayatını şekillendirmesine izin verirsiniz, tökezlediği zamanlar teselli bulduğu şefkat dolu bir kalple kucaklanacağı, saçlarının okşanacağı güvenli liman olmaktır annelik, arkasında onu cesaretlendirip adım atmasına yardımcı olmaktır, gün geldiğinde kendi kanatlarıyla uçmasını sağlamaktır.
ay Allah rahmet eylesin
insanları bencillikle suçlayanlar kendi cümlelerine bir baksa keşke " buram buram bencillik kokuyor cümlesi " . sanırım çocuk sahibi olmak istemiyor yada zorlanmadan çocuk sahibi olmuş bu yüzden bencilce bir cümle kurup tedavi olanları bencillikle suçluyor , ne tuhaf insanlar var ...
ister tedavi olur ister olmaz kime ne bundan ? ne zararı var başkasının tedavi olması kendisine de bu lafı ediyor anlamadım ..
Evlat edinme konusunda birşey diyemeyeceğim .. Şuan sağlıklıyım ve çocuk sahibi olmak için bekliyorum . Şu toplumdan gördüğüm muamele ... O insanları anlıyorum ! Ben en yakın arkadaşıma dahi bunun bir tercih olduğunu tercih hakkımı kullandığımı anlatamıyorum , benimle buluşsa 1 dakikada 60 kez çocuğunu öpüp ah , of, oy, herşeyim, öldüm, yandım, yerim vs. Ben mutlu oldum sen eksik yarım subliminal msj veriyor kendi kafasınca , üçbeş yıldır görmediğim akrabalarımdan oturma organlarından ürettikleri dedikodu duyuyorum , facebk hiç söylemiyeyim , çocuk sahibi kadınlar öyle terbiyesizlikler yapıyorki ! İnsanları kendi hallerine bırakmıyorlar ! Bana güç yetiştiremeyen annemi delirtiyorlar ! Anneler bunu niye yapıyor bilmiyorum !Ben tedavi olan insanları bencillikle suçlamadım.
10 yıl tedavi görmeyi seçip evlat edinmemek bencilliktir dedim, bir haktır, tercihtir ama bencilliktir çünkü istek bir çocuğa bakmak değildir sadece kişinin kendisiyle ilgilidir. Kelime anlamı da bu bencilliğin. Her olumsuz gördüğünüz kelimeden rahatsız olursanız gerçekleri yadsırsınız.
Yani okuyup anlamamak da bir tercih mesela, bir hak, ben de o yüzden saygı gösteriyorum.
Aynen hemfikirim ! Burada en merak ettiğim anne olanların olmayanlara yaptığı pskljık zulüm ?Annelik değil, anne olmaya karar verme aşaması bencilliktir. Bu ikisi arasındaki ayrımı yapamadığınız için sayfalarca tartışmışsınız sanırım.
Bir kadın bencil istekleri doğrultusunda anne olmak ister ya da buna karar verir. Kimi anneliği tatmak için, kimi çocukları çok sevdiği için, kimi sırf olması gerektiği için, kimi de yaşlanınca bakılmak için çocuk yapar. Bu örnekler çoğaltılabilir tabi ki. Burda had safhada bir bencillik var bence de. Sunacağınız hayatta o çocuğu mutlu edip edemeyeceğinizi bilmiyorsunuz en basitinden.
Anne olduktan sonra tabi ki bencilliğinizi bir kenara bırakacaksınız. En azından çoğu insanda böyledir bu. Gece uykusuz kalmalar, kendinden çok onu düşünmeler vs zaten olması gereken şeyler. Dünyaya getirdiğiniz aciz bir varlığı kendi haline bırakıp saksıdaki bitki gibi yetişmesini bekleyemezsiniz öyle değil mi? Bunlar alkışlanması gereken meziyetler değil, olması gerekenler.
Anneliğin kutsallığı kavramına ben de katılmıyorum malesef. Sırf üreme yeteneği verildi diye neden kutsal olsun ki bir insan. Ya da anne olamayanların günahı ne cennetlik olamıyorlar. Açıkçası bu kısım saçma geliyor bana.
Evlat edinme konusunda birşey diyemeyeceğim .. Şuan sağlıklıyım ve çocuk sahibi olmak için bekliyorum . Şu toplumdan gördüğüm muamele ... O insanları anlıyorum ! Ben en yakın arkadaşıma dahi bunun bir tercih olduğunu tercih hakkımı kullandığımı anlatamıyorum , benimle buluşsa 1 dakikada 60 kez çocuğunu öpüp ah , of, oy, herşeyim, öldüm, yandım, yerim vs. Ben mutlu oldum sen eksik yarım subliminal msj veriyor kendi kafasınca , üçbeş yıldır görmediğim akrabalarımdan oturma organlarından ürettikleri dedikodu duyuyorum , facebk hiç söylemiyeyim , çocuk sahibi kadınlar öyle terbiyesizlikler yapıyorki ! İnsanları kendi hallerine bırakmıyorlar ! Bana güç yetiştiremeyen annemi delirtiyorlar ! Anneler bunu niye yapıyor bilmiyorum !
Annem çok olgun bir kadın , burada köy kent içiçe oturduğu mahallede çocuğu olmayan kadın var cahil bir kadıncağız ; anneme gelip dertlenmiş " aynen aktarıyorum " ... Yenge ihtiyacım yok ama sırf bu kadınları görmemek için işe yevmiyeye işe gidiyorum ,evime hususi çocuklarını getirip , normalde hitap etmedikleri şekilde , aşkım, canım, canımıniçi diye çocuklarını seviyorlar ! Koca kadın aptal değil , anneminde torunları var , can yakmak istese annemde yapar onun yapmadığını bildiği için içini açmış . İ çim acıdı .. Bu nasıl vicdan yahu ?Ben mesleğim nedeniyle sürekli ''evlat edinmeme'' durumuyla yüzyüze olduğum için o kısma vurgu yaptım.
Evet bir de görgüsüz annelik kısmı var.
Yani anne olmadan bir hiçmiş, anne olmuş peygamberlik statüsüne ulaşmış gibi davranmanın amacı ne anlayamıyorum.
Annemi her şeyden çok severim, çocukları da severim temel anlamda.
Ama şu ''çocuğum benim her şeyim ,inanılmaz zeki, zeki olduğu için çok yaramaz, yaramaz olduğu için her şeyi yapabilir'' anneleri yüzünden annelerden, bu annelerin çocukları yüzünden de çocuklardan soğudum.
Evlat edinme konusunda birşey diyemeyeceğim .. Şuan sağlıklıyım ve çocuk sahibi olmak için bekliyorum . Şu toplumdan gördüğüm muamele ... O insanları anlıyorum ! Ben en yakın arkadaşıma dahi bunun bir tercih olduğunu tercih hakkımı kullandığımı anlatamıyorum , benimle buluşsa 1 dakikada 60 kez çocuğunu öpüp ah , of, oy, herşeyim, öldüm, yandım, yerim vs. Ben mutlu oldum sen eksik yarım subliminal msj veriyor kendi kafasınca , üçbeş yıldır görmediğim akrabalarımdan oturma organlarından ürettikleri dedikodu duyuyorum , facebk hiç söylemiyeyim , çocuk sahibi kadınlar öyle terbiyesizlikler yapıyorki ! İnsanları kendi hallerine bırakmıyorlar ! Bana güç yetiştiremeyen annemi delirtiyorlar ! Anneler bunu niye yapıyor bilmiyorum !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?