- 9 Şubat 2014
- 6.345
- 5.659
- 198
@Sftrk7 neden acaba herkesin yorumuna yorum yapıyorsun? Canın mı sıkıldı?
Düşüncelerinizi beğendim ve mantıklı buldum. Ama herkes sizin gibi düşünerek anne olmuyor ne yazık ki. %90ı aman mis gibi bebek kokusu aman minicik eller ayaklar aman da aşkımızın meyvesi diyerek anne oluyor. Bir çoğu demiyor ki donanımlı olayım kendimi geliştireyim de gelecek nesiller için faydalı birey yetiştireyim. Daha geçen bir konu vardı hatta daha 18 yaşında 2 ay olmuş evleneli bebek diye tutturmuş, çok istiyormuş, çevresi soruyormuş vs. Bu açıdan bakınca da konu sahibinin dediği noktaya geliyor. Kendilerini tatmin etmek için anne oluyorlar bazıları. Beni ilgilendirmez tabi herkesin kendince sebebi var sorgulamak da bana düşmez ama keşke böyle olmasa.
Aslında bazı yaklaşımlar anneliğin kısmen bencillik olduğunu savunur.
Şöyle ki geçen bir haber vardı gazetede okuyan vardır belki; adam görücü usulü evlenmiş. Evlendiği kadın meğer MG hastasıymış hani kas güçsüzlüğü var y, genelde genetik geçişi olan bir hastalık ve adamdan sakladığı için adam boşanma davası açmış. Çocuklara geçebileceğinden dolayı bir de tazminat davası.
Şimdi bu kadın hastalığını saklayarak evleniyor, bir aksilik de çıkmazsa çocuk doğuracak. Allah bilir ama ½ olasılık varsa aynı hastalığın geçişi için, eğer geçerse…
Yani kadın kendi iç güdüleri için anne oluyor, peki sonrası?
İşte biz kendi yarattıgımız ahlaka bu durumu sığdıramayalım, eşini böyle önemli bi konuda nasıl kandırır diyelim, sağlıksız bi yavruyu bu dünyaya yaşayacağı zorlukları bile bile nasıl getirir diyelim ne olursa olsun kendi soyunu devam ettirme ve geliştirme iç güdüsü baskın geliyo.Aslında bazı yaklaşımlar anneliğin kısmen bencillik olduğunu savunur.
Şöyle ki geçen bir haber vardı gazetede okuyan vardır belki; adam görücü usulü evlenmiş. Evlendiği kadın meğer MG hastasıymış hani kas güçsüzlüğü var y, genelde genetik geçişi olan bir hastalık ve adamdan sakladığı için adam boşanma davası açmış. Çocuklara geçebileceğinden dolayı bir de tazminat davası.
Şimdi bu kadın hastalığını saklayarak evleniyor, bir aksilik de çıkmazsa çocuk doğuracak. Allah bilir ama ½ olasılık varsa aynı hastalığın geçişi için, eğer geçerse…
Yani kadın kendi iç güdüleri için anne oluyor, peki sonrası?
İnsan ırkı , insan ırkı ! Neymiş bu ırk ? Yeryüzünde insan dışında evrene zarar veren başka canlı varmı ? Ayıya bile yaşayacak alan bırakmaz , kediyi tekmeler , tüm canlıları öldürür yer balık, koyun, inek hamamböceğini bile .. Yerin üstü yetmez solucanın yaşadığı toprağa temel atar ! Kendi türüne zarar verir ... Kavga dövüş ! İnsan ırkınının kendinden başka canlı için ederi yok ..
Verdiginiz örnekteki durumu anladım ama varmak istediginiz noktayı veya alıntımla ilgili görüşünüzü tam anlayamadım. Anne olmanın toplumda yarattığı statünün kullanılmasından mı bahsettiniz ?insanların dilleri ile konuştukları ve hissettikleri çok farklı. Arkadaşım bekar gezip tozup faceye resim koyuyordu.. çocuk sahibi ablası bile gez gez nereye kadar vs.vs.yorumlar yapıp sürekli yaptığının yanlış olduğunu başına kalkıyordu,ailesi kabul etmedi. bir akşam yatıp çocuk sahibi olmak istiyorum dedi , alkollü biriyle beraber oldu , hamile kalıp nikaha mecbur etti nikahlandı doğum yaptı ayrıldı. eh çocuk vesilesi ile ailesiyle arası düzeldi.Bu durum beni çok soğuttu ; 24 saatten annelik paylaşımları yapıyor !bundan kendine bir kimlikkartı yaptı.artık bu kimlik kartı ile geziyor..sahtekar.. ama toplum bu sahtekarlığı hazmediyor .. biri dürüstçe geleceğin dünyanın hali vs. dese ...yafta üzerine yafta
Ablacim konuya herkes yorum yapabilir ...sen stresini burdan cikarma bakayim hadi evinde bulasik yika.konunun derinligini anlamaman normal...Bana bak sizin gibi demekten men ederim seni terbiyesizleşme. Polemik yasak ve senin yüzünden ban yememek için cevap vermiycem bi daha yazdığına. Benim de haddini bildirdiğim senin gibi çok hadsiz var. Zaten sapık gibi bişeysim galiba herkese cevap vermişsin.
Anladığım kadarıyla annen doğurup atmış ilgilenmemiş milletten çıkarıyosun öfkeni. Ama anasının avutamadığını ben burda avutmuycam.
Hadi tatlım uza bakalım. Selametle canım
Canım seninde doğum günün kutlu olsunBenimde dogum gunum bugun kiz
Deme oyle. Gencken bende cok sikayet ederdim halimden. Yas ilerledikce gecti.
Cevap verme ona canim...ben onun yuzunden ban yedim .burdaki en ulvi anne galiba bu kadin..cevap verince bani yiyorsun...ayrica kendi insanlara hakaret ediyir ama hic banlanmiuor ilginv...
En ufak bir gerçekle karşılaşınca bilge ve hanfendi çizginizden kaymanız dakika almıyor, sizi kızdıran hangi gerçek ?
Aynen anne olmamın toplumda yarattığı statünün kullanılmasıVerdiginiz örnekteki durumu anladım ama varmak istediginiz noktayı veya alıntımla ilgili görüşünüzü tam anlayamadım. Anne olmanın toplumda yarattığı statünün kullanılmasından mı bahsettiniz ?
Bazilarida adamievlilige ikna icin hamile kaliyor...yada kocam bosanmasin benden diye..adam gidincede beddular havada ucusuyor.cocuklari kullanmasin kimse ...olan cocuklara oluyor...şu dusunce tarzindan vazgecsinler artik..gidicek erkek gider surekli dogurup mutsuz insanlar dunyaya getirmeye kimsenin hakki yok.Evet benim akrabalarımda var , söylemleri bu tarz ! Ev işi yapmamak için çocuğun arkasına saklanan , hem kocasını sevmeyip tutunacak dal olsun diye eşe koz olarak çocuk yapan , babaya çocuğu düşman eden , bana ilerde baksın diye , kocayı eve bağlamak için , nafaka için ! Vs.vs. Hepsinin söylemleri hep aynı kimse bu bu sebepten demiyor zaten ! Çok ulvi çok yüce birşeye mazhar oldum diye ortalıkta geziyor. ! Toplumun kanayan yarası .
Burada kimseye neden yorum yaptın diyemeyiz .. Sosyal paylaşım alanı . Kurallar çerçevesinde .Eli boştur...
Saglıklı bır baba secerek bu sansını ıyı yonde arttırmıs ama ıhtımal 1/2 ve bence hıc azımsanacak bır ıhtımal degıl.kaldı kı saglıklı dogum yapds dahı DNA yı kodlayan o gen yıllar sonra mutasyons ugrayabılır.nu aynen genetık gecıslı kanser gıbı.dogustan kanser olmuyor zamanla DNA hasarı oluyor gıbı.Allah bılır elbette nasıl dogacagını,saglıklı olup da saglıksız dogumlar da var hanı.ancak.kadere bas kaldırma gıbı olmazsa bence dogum yapılmamalı.bu ınsanların anne olma hakkı yok mu?elbette var ama herkesın de bır sınavı var.ben dogmamıs bır cocukla ımtıhan edılmeyı dogan bır cocukla.ıntıhana tercıh ederım.İşte biz kendi yarattıgımız ahlaka bu durumu sığdıramayalım, eşini böyle önemli bi konuda nasıl kandırır diyelim, sağlıksız bi yavruyu bu dünyaya yaşayacağı zorlukları bile bile nasıl getirir diyelim ne olursa olsun kendi soyunu devam ettirme ve geliştirme iç güdüsü baskın geliyo.
Kadın sağlıklı çocuk elde etme şansını arttırmak için sağlıklı bi baba seçmiş. Yani kendisi kadar çocugu da düşünmüş aslında. Bütün kadınların aradığı iyi baba kriterinin uç noktası denebilir. Adam açısından ne kadar geriye gidiş varsa kadın için o kadar ilerleme söz konusu.
Yani kısmen bencillik bu duruma tam uymuş düşününce
Konu sahibesi başta söyleyecegim seyi sonda söylemis olcam ama ortamın hararetinden oldu kusuruma bakmayın dogum gününüz kutlu olsunAynen anne olmamın toplumda yarattığı statünün kullanılması
En ufak bir gerçekle karşılaşınca bilge ve hanfendi çizginizden kaymanız dakika almıyor, sizi kızdıran hangi gerçek ?
Ablacim konuya herkes yorum yapabilir ...sen stresini burdan cikarma bakayim hadi evinde bulasik yika.konunun derinligini anlamaman normal...
İcgüdü-ihtiyaçlar piramidi-ahlak üçgeninde sayfalarca felsefi sohbet çıkar buradan. Hatta siz kendi inancınız açısından da bakmışsınız haklı olarak oradan da islam felsefesine ayrı din felsefesine ayrı da bakarızz oyy oy. Düşünecek yorumlanacak o kadar çok şey var ki.Saglıklı bır baba secerek bu sansını ıyı yonde arttırmıs ama ıhtımal 1/2 ve bence hıc azımsanacak bır ıhtımal degıl.kaldı kı saglıklı dogum yapds dahı DNA yı kodlayan o gen yıllar sonra mutasyons ugrayabılır.nu aynen genetık gecıslı kanser gıbı.dogustan kanser olmuyor zamanla DNA hasarı oluyor gıbı.Allah bılır elbette nasıl dogacagını,saglıklı olup da saglıksız dogumlar da var hanı.ancak.kadere bas kaldırma gıbı olmazsa bence dogum yapılmamalı.bu ınsanların anne olma hakkı yok mu?elbette var ama herkesın de bır sınavı var.ben dogmamıs bır cocukla ımtıhan edılmeyı dogan bır cocukla.ıntıhana tercıh ederım.
Cok kiskandim hemen dogurucam bendee...Töbe yaRabbi çeşitler hep beni buluyor. Hadi yavrucum alın voltanızı ban yemicem bugün.
Ayrıca evimdeyim çocuklarımdayım çok şükür. Çocuk da yaptım ev işi de 2. Üniyi de okuyorum. Sefam olsun. Ohh ohh
Cok kiskandim hemen dogurucam bendee...
Ne is yapiyorsun pardon ev hanimi degilmiydin sen?ikinci üniversite meslek kazandirmamis demek ki...bu arada kimse senin anneligine birsey demedi atlama hemen..
Yanlız şu cümle benim doğum günü yazımdan daha dramatik olmuş ..acıdım bu cümleleri sarfeden insanların ruh hallerini , yaşamlarını çok iyi biliyorum . Allah kolaylık versin .Töbe yaRabbi çeşitler hep beni buluyor. Hadi yavrucum alın voltanızı ban yemicem bugün.
Ayrıca evimdeyim çocuklarımdayım çok şükür. Çocuk da yaptım ev işi de 2. Üniyi de okuyorum. Sefam olsun. Ohh ohh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?