Annelik bencillikmi

yazdigim hicbir mesaj genelleme icermiyor. ben kendi fikir ve yasantimdan bahsettim.
annelik = bencillik olmadigi gibi anne = kutsal da degildir tabii.
lakin kim ne derse desin. dunyada bencil anne de kutsal anne de cok.
ben kutsal ya da bencil oldugumu dusunmuyorum.
ben kendime duseni yaptigimdan bahsettim. lakin yanlis anlayan cok oldu.
ikinci bebegin birinci bebek icin yapilmasini da dogru bulmadigimi yazmistim.
ikinci bebegime hamileyim. dogmamis da olsa ikisi icin de gecerli planlarim.
ki ben bu planlari daha evlenmeden yapmistim.
o sebeple kendim icin dogurdugumu dusunmuyorum. dedigim gibi bebek delisi bir insan degilim. belki yuhalanacagim ama
oglum dogdugunda yasadigim hissizlik beni cok sasirtmisti. herkes ilk goruste asik oldum, dogunca her aci bitti falan diyor ya bunlari yasamadim ben.
kuzguna yavrusu zumrudu anka gorunurken bana basbayagi cirkin gorundu.
sanirim hormonlarim daha anne olmaya elverisli degilken mantiki bir kararla anne oldugumdan.
tabi zamanla ilk saskinligima guldum. sevgim ilk gunlerden bu yana katlanarak artti. kalbime ne kadar sevgi sigabildigini gordum.

İşte biz kendi yarattıgımız ahlaka bu durumu sığdıramayalım, eşini böyle önemli bi konuda nasıl kandırır diyelim, sağlıksız bi yavruyu bu dünyaya yaşayacağı zorlukları bile bile nasıl getirir diyelim ne olursa olsun kendi soyunu devam ettirme ve geliştirme iç güdüsü baskın geliyo.
Kadın sağlıklı çocuk elde etme şansını arttırmak için sağlıklı bi baba seçmiş. Yani kendisi kadar çocugu da düşünmüş aslında. Bütün kadınların aradığı iyi baba kriterinin uç noktası denebilir. Adam açısından ne kadar geriye gidiş varsa kadın için o kadar ilerleme söz konusu.
Yani kısmen bencillik bu duruma tam uymuş düşününce

Insan en asagi yaratik ta olabilir, yaptiklariyla, ama en yuce varlikta. Herkesi ayni kefeye koymamak lazim.

Mesela en basitinden, Afrikaya giden ebolali insanlara yardim eden doktorlar, Kendileri bile kapiyor hastaligi, ama gene de gidiyolar yardim icin.

Verdiginiz örnekteki durumu anladım ama varmak istediginiz noktayı veya alıntımla ilgili görüşünüzü tam anlayamadım. Anne olmanın toplumda yarattığı statünün kullanılmasından mı bahsettiniz ?

Ablacim konuya herkes yorum yapabilir ...sen stresini burdan cikarma bakayim hadi evinde bulasik yika.konunun derinligini anlamaman normal...

En ufak bir gerçekle karşılaşınca bilge ve hanfendi çizginizden kaymanız dakika almıyor, sizi kızdıran hangi gerçek ?
Cevap verme ona canim...ben onun yuzunden ban yedim .burdaki en ulvi anne galiba bu kadin..cevap verince bani yiyorsun...ayrica kendi insanlara hakaret ediyir ama hic banlanmiuor ilginv...

Aynen anne olmamın toplumda yarattığı statünün kullanılması

Bazilarida adamievlilige ikna icin hamile kaliyor...yada kocam bosanmasin benden diye..adam gidincede beddular havada ucusuyor.cocuklari kullanmasin kimse ...olan cocuklara oluyor...şu dusunce tarzindan vazgecsinler artik..gidicek erkek gider surekli dogurup mutsuz insanlar dunyaya getirmeye kimsenin hakki yok.

Saglıklı bır baba secerek bu sansını ıyı yonde arttırmıs ama ıhtımal 1/2 ve bence hıc azımsanacak bır ıhtımal degıl.kaldı kı saglıklı dogum yapds dahı DNA yı kodlayan o gen yıllar sonra mutasyons ugrayabılır.nu aynen genetık gecıslı kanser gıbı.dogustan kanser olmuyor zamanla DNA hasarı oluyor gıbı.Allah bılır elbette nasıl dogacagını,saglıklı olup da saglıksız dogumlar da var hanı.ancak.kadere bas kaldırma gıbı olmazsa bence dogum yapılmamalı.bu ınsanların anne olma hakkı yok mu?elbette var ama herkesın de bır sınavı var.ben dogmamıs bır cocukla ımtıhan edılmeyı dogan bır cocukla.ıntıhana tercıh ederım.

Aynen anne olmamın toplumda yarattığı statünün kullanılması
Konu sahibesi başta söyleyecegim seyi sonda söylemis olcam ama ortamın hararetinden oldu kusuruma bakmayın dogum gününüz kutlu olsun İnsan elde ettigi her kazanımı toplumda yer elde etmek için kullanabilecek bi varlık. Yapısında var yani. Ha yapar ya da yapmaz bu kişiden kişiye degişir çünkü hepimizin iç güdülerimizi dinleme ve onları yönlerdirme bicimimiz farklı.

En ufak bir gerçekle karşılaşınca bilge ve hanfendi çizginizden kaymanız dakika almıyor, sizi kızdıran hangi gerçek ?

Beni kızdıran, insanların karşısındaki görmeden genel geçer yargılara varmaları ve bu kadar cüretkar olmaları.
Herkes anne olamaz ve rabbim annelere anne olma lütfu vermiş cümlelerinden, benim çocuğu kocama karşı koz olarak kullnıp yemek yapmadığımı ev işi yapmadığımı nasıl çıkardı acaba? Bu derece bi hadsizliğe sen olsan kızmaz mıydın?

Ablacim konuya herkes yorum yapabilir ...sen stresini burdan cikarma bakayim hadi evinde bulasik yika.konunun derinligini anlamaman normal...

Töbe yaRabbi çeşitler hep beni buluyor. Hadi yavrucum alın voltanızı ban yemicem bugün.
Ayrıca evimdeyim çocuklarımdayım çok şükür. Çocuk da yaptım ev işi de 2. Üniyi de okuyorum. Sefam olsun. Ohh ohh

Benimde cocugum olacak ona herseyin en iyisini planliyorum.. bu konu cok entrsan cunku ne insanlar var bilemiyorum ama sunu biliyorum ki BEN ANNEME CANIMI VERIRIM... cok sukur bidaha dunyaya gelsem onlarin kizi olmak isterdim.. Onun..Onlarin yoklugunu dusunurken agliyorummmmmm.... Hayatini bilmiyorum hersey gonlunce olsun.

İcgüdü-ihtiyaçlar piramidi-ahlak üçgeninde sayfalarca felsefi sohbet çıkar buradan. Hatta siz kendi inancınız açısından da bakmışsınız haklı olarak oradan da islam felsefesine ayrı din felsefesine ayrı da bakarızz oyy oy. Düşünecek yorumlanacak o kadar çok şey var ki.
Verdiginiz örnek icin konusursak öncelikle çocuk isteyen bi insan degilim su an icin. Ama istiyo olsam ben ki hem annemin hem de babamın ailesinde ciddi seker hastalıkları varken birbirinizi nasil buldunuz diye sitem eden bi insanım, örnegini verdiginiz hastalık icin detaylü bi inceleme yapmam lazım. Yani mesela gebelik sırasında fark edilebiliyorsa en azından gebe kalma şansımı denerdim herhalde.

Cok kiskandim hemen dogurucam bendee...
Ne is yapiyorsun pardon ev hanimi degilmiydin sen?ikinci üniversite meslek kazandirmamis demek ki...bu arada kimse senin anneligine birsey demedi atlama hemen..

Cok kiskandim hemen dogurucam bendee...
Ne is yapiyorsun pardon ev hanimi degilmiydin sen?ikinci üniversite meslek kazandirmamis demek ki...bu arada kimse senin anneligine birsey demedi atlama hemen..

Evet şu an ev hanımıyım tatlım. Çocuk olunca iş yerimi kapattım. Veteriner olmak çok istediğim için okuyorum 2. Üniyi
Kıskandığın çok belli kuzum zaten niyeyse sürekli bi çekememezlik. Hangi konuya yazsam yorum yazıp bozma çabası. Ban yedin hala akıllanmadın. Önce bi koca bul da çocuk yaparsın.

Yanlız şu cümle benim doğum günü yazımdan daha dramatik olmuş ..acıdım bu cümleleri sarfeden insanların ruh hallerini , yaşamlarını çok iyi biliyorum . Allah kolaylık versin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…