Annelik bencillikmi

Doğurma kabiliyetini tüm canlılara vermiş ! Akıl sahiplerinede irade vermiş . Farz değil ... Eskiden hayırsız evlada inanırdım bakıyorum hayırsız evlat dediğiniz etki-tepki ekme-biçme . Herşeyide bi dine diyanete bağlamazsanız olmaz

Yaptığım yorum hakkında o acıtasyon kısmı vs ben ayaklarının altını öperim dedim konu sahibi yok yalarım vs alay ediyor dengesiz aynen tekrarlıyorum onunda yorumlara saygısı olsun!

Yaptığım yorum hakkında o acıtasyon kısmı vs ben ayaklarının altını öperim dedim konu sahibi yok yalarım vs alay ediyor dengesiz aynen tekrarlıyorum onunda yorumlara saygısı olsun!
Sizin yorumunuzun saygınız tartışılır.. Karşınızdakinin fikrine saygı duyup , fikir beyan etmek yerine nankör yazarsanız !

Bencilliktir bence.
Kimse dünyaya çocuğunu getirip sormaz seni doğurayım mı doğurmayayım mı diye.Anne olmak ister insan ya da 2.çocuğunu ister dünyaya getirir.Yani ortada çocuğun iradesi yoktur.Bu bağlamda bencilliktir.Ama bu bencillik sayesinde tür devam eder zaten.

Düşüncelerinizi beğendim ve mantıklı buldum. Ama herkes sizin gibi düşünerek anne olmuyor ne yazık ki. %90ı aman mis gibi bebek kokusu aman minicik eller ayaklar aman da aşkımızın meyvesi diyerek anne oluyor. Bir çoğu demiyor ki donanımlı olayım kendimi geliştireyim de gelecek nesiller için faydalı birey yetiştireyim. Daha geçen bir konu vardı hatta daha 18 yaşında 2 ay olmuş evleneli bebek diye tutturmuş, çok istiyormuş, çevresi soruyormuş vs. Bu açıdan bakınca da konu sahibinin dediği noktaya geliyor. Kendilerini tatmin etmek için anne oluyorlar bazıları. Beni ilgilendirmez tabi herkesin kendince sebebi var sorgulamak da bana düşmez ama keşke böyle olmasa.

Doğurduğu kendi parçası , fedakarlık yaptığıda kendisi . Kendi mutluluğu , kendi hayatı .. Bize bir faydası yok . Binlerce öksüz yetim aç insan varken sadece kendi çocuğu için yaşamak ? Kime fedakarlık ?

Farz değil! Farz mı dedik? Evet herkes iyi anne olamaz, bakamayacak, sahip çıkıp arkasında duramayacaksa yapmasın ki az önce yazdığım mesajın içeriği buydu. Ok! Ama annelerin hepsine bencil diyemezsin bu bir!
Herşeyi dine diyanete bağlamak ne demek? Rahim Allah'ın en büyük sıfatıdır bu da kadına mahsustur. Bu büyük bir lütuftur. Çünkü onun kulunu dünyaya getirme nimetine sahipsin. Ve eğer adabıyla o çocuğu yetiştirip büyütürsen, dini bütün topluma faydalı tertemiz nesiller kazandırırsan bu dünyaya sana da cennetin kapılarını açmış. Bu da iki.
Yazdığımda ne gibi yanlış var acaba Allah insanlara AKIL vermiş diyen sevgili arkadaşım?
Herkes iyi anne olamaz ne demek acaba?
Ayrıca o dediğin sadece ekme biçme olmuyor. Ne evlatlar ne ana babalar gördüm ben. Daha görmediysen, dünyamıza hoş geldin!

Annelik eleştirilebilir , tartışmaya açılabilir , böyle kutsal dokunulmaz ilan edildiği müddetçe , dokunulmazlığı olan milletvekillerinin usulsüz iş yapması gibi , anneliğin arkasına saklanıp yapılanları ne yapacağız ! İnanın en fazla sesi çıkan grup anneliği sömüren grup .. Gerçek fedakar anneler bunun dramasını yapmıyor zaten .

Aksine hepimiz cocuklarimizi cok cirkin bir dunyaya getirdigimizi bile bile doguruyoruz. Dunyaya faydaymis falan filan inanmiyorum ben buna, yuksek lisans mezunuyum 2 dil biliyorum asla dunyaya faydali bir cocuk yetistirebilecegim iddiasinda bulunamam, dedigim gibi amacim bu olsa dogurmak yerine muhtac bir cocugu evlat edinip onu yetistirmeye calisirdim asil katki bu olurdu dunyaya.

kendime yuklenmiyorum aksine bencilligimi kabul ediyorum sadece, 40 yil sonra bile karsima gecip beni bu korkunc dunyaya neden getirdin diye sorsa bir gulusune degerdi derim ve gercekten iddia ediyorum tum anneler oyle ya da boyle bencilce kararlarla anne oluyorlar.

Turkiye de yasiyosan umutsuzlugunu anliyabiliyorum. Umarim cocuklarin ve hepimizin cocuklari daha guzel bir dunyada yasayabilirler. Ama inan kendi kendimize dovunmemizin hic bir caresi yok. Dovunecegin sey sadece su olsun. Ben bu dunya icin bugun ne yaptim ?

Sana tavsiyem varsa sosyal yardim kurluslarinda gonullu ol, yada bir sey yap, birilerine yardim et ve dunyayi guzellistirmek icin tuzun olsun. ve baskalarini da tesvik et. Bundan baska cikar yol yok.

Evet benim akrabalarımda var , söylemleri bu tarz ! Ev işi yapmamak için çocuğun arkasına saklanan , hem kocasını sevmeyip tutunacak dal olsun diye eşe koz olarak çocuk yapan , babaya çocuğu düşman eden , bana ilerde baksın diye , kocayı eve bağlamak için , nafaka için ! Vs.vs. Hepsinin söylemleri hep aynı kimse bu bu sebepten demiyor zaten ! Çok ulvi çok yüce birşeye mazhar oldum diye ortalıkta geziyor. ! Toplumun kanayan yarası .

Evet maalesef türkiyede yasiyorum. Vicdanimi rahatlatmak icin elimden geleni yapiyorum ama hicbir sey 11 aylik bebeklerin tecavuze ugradigi, biyerlerde milyonlarca cocugun aclik cektigi, katillerin bastaci edildigi bir dunyaya cocuk getirme bencilligini yaptigim gercegini degistirmez, üstelik haz duyuyorum bundan, onun gozlerine bakip huzur buluyorum. Anneligin en garip yani da bu sanki, bencil olmayi hatta kötü olmayi bile sevdiriyor insana.

Bana bak sizin gibi demekten men ederim seni terbiyesizleşme. Polemik yasak ve senin yüzünden ban yememek için cevap vermiycem bi daha yazdığına. Benim de haddini bildirdiğim senin gibi çok hadsiz var. Zaten sapık gibi bişeysim galiba herkese cevap vermişsin.
Anladığım kadarıyla annen doğurup atmış ilgilenmemiş milletten çıkarıyosun öfkeni. Ama anasının avutamadığını ben burda avutmuycam.
Hadi tatlım uza bakalım. Selametle canım

En ufak bir gerçekle karşılaşınca bilge ve hanfendi çizginizden kaymanız dakika almıyor, sizi kızdıran hangi gerçek ?

O zaman canim insan neslinin tukenmesi lazim. Insanin oldugu yerde iyi de olucak kotu de olucak. Mutlak iyi insan yok, mutlak kotu insan yok, ayiramazsin bile. Ve kotulukler bizim sonumuz gelinceye kadar iyilikler gibi devam edicek.

O zaman canim insan neslinin tukenmesi lazim. Insanin oldugu yerde iyi de olucak kotu de olucak. Mutlak iyi insan yok, mutlak kotu insan yok, ayiramazsin bile. Ve kotulukler bizim sonumuz gelinceye kadar iyilikler gibi devam edicek.
İnsan ırkı , insan ırkı ! Neymiş bu ırk ? Yeryüzünde insan dışında evrene zarar veren başka canlı varmı ? Ayıya bile yaşayacak alan bırakmaz , kediyi tekmeler , tüm canlıları öldürür yer balık, koyun, inek hamamböceğini bile .. Yerin üstü yetmez solucanın yaşadığı toprağa temel atar ! Kendi türüne zarar verir ... Kavga dövüş ! İnsan ırkınının kendinden başka canlı için ederi yok ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…