annelik gerçekten dünyanın en güzel şeyi mi??

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
163
Merhabalar.
Aslında bu konuyu iki kisi olarak actik. Ikimizinde kafasinda soru işaretleri var.
Bir yillik evliyim hatta 14 ay oldu diyebilirim. Bizimki aşk evliligiydi birbirimizi cok severek evlendik esimle.. bu süre içinde cok sorunlar yasadigimiz da oldu. Ikimizde sinirliydik bi sey oldu mu ikimiz de gemileri yakar gecerdik ama bu sevgi bir arada tuttu bizi.. Cok şükür artik kavgalarimiz cok cok azaldi. Ve kavgada ya o birakip gidiyor ortami ya da ben. CozDuk diyebilirim. .
Simdi ee sorun ne dersiniz tabi..
Esimi toplamda 3 yildir tanıyorum. Evlendigimiz gunden beri bebek istiyor. Ben 14 aydır hayir diyen taraf oldum. Cunku yasim 26 o ise 30.. ben çalışıyorum devlet memuruyum ama yoğunum. . Düşünunce o kadar zor geliyor ki.. hem ev hem is hemde bebek......
Sonsuza kadar erteleyemem bununda farkindayim ama iste gel gör ki korkuyorum. ....
20 yasindaki kizlar pat pat doğuruyor ama ben korkuyorum. .
Dogumdan sonra esimle eskisi gibi olamamamktan.. hem ise hem bebege yetisememekten.. ona iyi bi anne olamamaktan.. o anlatip durduklari lohisa depresyonundan vucudumun deforme olmasi bidaha toplayamamaktan..
Bi yandan da bebek gördüm mü icim eriyor cok cok sirin geliyorlar gozume..
Anneler cevaplarsaniz cok sevinecegim......

hayattakı herseyı ıkıncı plana atmaya hazır olduğunda yap..

kocanla hızlı hızlı sevıscen..

banyodan köpüklü fırlıcan ağlıyor dıe..

kucağındayken tek elle iş yapcan..

üşütmesin dıye sıcaktan pişik olcan..

sac yapmayı unutcan..

kahven hep yarım kalcak..

onu uyuturken,kocan koltukta,sen bebişle uyuyakalcan..

dışarı çıkınca o bunaldı dıye koştur koştur eve doncen

ama onu kımselere bırakamıcan,aklın hep onda kalcak..

hastalansa dünyan kararcak vs vs..

Bu soru kişinin kendisine bağlı,dünyanın en güzel duygusu insandan insana değişir,sen dünyayı gezerek mutlu olursun ,ben bir kahve içerek,seni malibu tatili dünyanın en mutlu insanı yapar ,beni şarköy tatili,
yani göreceli bişey ,illa deforme olmayacaksın ,illa kocanla eski aşkınız kalmayacak diye de düşünme ,her yeni şey insan hayatına farklı şeyler katar ,hele ki bu bir bebek ise ,
3. Gün sonra 2. Bebeğimi doğurucam kısmetse ,ve bu benim için hayattaki herşeyden daha heyecan ve mutluluk verici olay ,ama sana korkunç gelebilir,sen ne zaman hazırsan o zaman düşün bence

bazen ikinci hatta üçüncü planda kalıcaksın.
dağınık saçlar ,uyduruk kıyafetlerle dolaşacaksın.omuzun kusmuk izi olacak ama ödülmüş gibi taşıyacaksın:)
çok zorluğu var ama anneeee deyip sana sarılıcak dünyada hiç bir şeyi buna değişmem.
bu pazar oğlumun ilk dişi çıktı.kaşığa çıt diye bir ses geldi ömrümde duyduğum en güzel sesler arasında.
iki oğlum olduğu için en güzel seslerimin sayısı biraz daha fazla ve beni neler beklediğini biliyorum.evlendiğimde sen yaşlardaydım.ilk oğlumu kucağıma 29 yaşımda aldım.evliliğimin 3. senesi.
tek tavsiyem evliliğinize zaman tanıyın.gezin tozun eğlenin.ileride keşke yapsaydım bebek yüzünden yapamadım demeyin.

Bir aylık anneyim , Rabbim acısını göstermesin o kadar güzel bir duygu ki keşke evlendiğim ilk gün yapsaymışım bile diyorum zaman zaman . Evet çok zor ama kadınlar güçlüdür hele ki kadın anneyse daha güçlü oluyor . :)

Bence de ertelemeyin Ben de 24 yaşındayım eşim bebek istiyor ama ben yanaşmıyorum sınavlarım var memur oldktan sonra istiyorum en azından işimi garantiye alırım.Sen şanlısın o duygudan mahrum etme kendini.

annelik çok güzel bir duygu ama zor taraflarıda var tabiki
ben 21 ve 23 yaşımda doğum yaptım şimdi 27 yaşındayım
herşeyin bir zamanı var tatlım bence sen tam zamanındasın
ilerki yaşlarda çocuk sahibi olduğunda daha zor gelebilir
sabır isteyen bir süreç çocuk büyütmek bunu çok iyi yaşadım
hakkında hayırlısı olsun

Tek cümleyle anlatmak gerekirse; dünyanın en zor ama en mutlu anı annelik.
Bir insanın dünyaya gelmesi,sana ve eşine benzemesi, sana muhtaç olması kadar güzel bir duygu başka ne olabilir ki.
Herşeyden ödün veriliyor ama bunu zevkle isteyerek yapıyorsun.
Benm vücudum deforme olmadı çok şükür,hala bekar sanırlar:) Eşimle hayatımız son sürat devam,bebekten sonra daha da aile olduk kopamaz olduk :) İş hayatı da devam,1 yıl ara verdim sonra başladım.
Tek zorlandığım ev yemek işleri ama o bile minnoş bebeğimin sevinci altında eziliyor,iyiki olmuş bence erteleme

"Herkes annelik vasfıyla dünyaya gelmiyor"

Ben bu annelik vasfıyla dünyaya gelmeyen kadınlardanım. Profildeki yaşımı yanlış yazmıştım oradakinden 10 yaş büyüğüm 35 oldum bu yaz. Ama ne bedenim ne ruhum bebek diye bağırmıyor. Eşim de sevmiyor ve istemiyor zaten. Çok sevgi dolu ve anaç bir kadınım insanlar inanamıyor bebek düşünmüyorum deyince ama istemiyorum işte....

Sizin konuya gelince de öyle evhamlara kapılmayın. Aşk gerçekten varsa bebek ile azalmaz aksine artar, ikinizin meyvesi olan dünya güzeli bir varlık sizi daha da pekiştirir. Yani sanırım öyle olur ben çok uzağım dediğim gibi :)

iki kişi yazıyoruz dediğinize göre sanırım bebek geliyor :)))))) bence bunları düşünmeniz çok normal ,her anne adayı bunları başta düşünür,duygular karışık, hiç yaşanmamış bir olay vs.. bence herşeyde bir kolaylık vardır.ALLAH HAYIRLISIYLA kucağınıza almayı nasip etsin

Ben de eşiyle beraber açtılar diye düşündüm, hamile mi acaba:) öyleyse hayırlı olsun en doğru karar

Ben de onlardan olabilirim...Eşim de istemiyor aynen benim gibi...
Birbirine çok aşık bir çift tanıdığımız var. Çocuk olunca daha da bağlandıklarını söylüyor, önceden küser konuşmazdık şimdi çocuk için mecbur konuşuyoruz istesek de küs kalamıyoruz diyor.

Bende öyle aman aman bebegm olsun istemyrum .hatta olmasada olur.ben kendimi bildgm için sorumluluk alamam ıyi bir anne olamam maalesef.
Esim de istiyor ama istemiyorum ben neypcm onu düşünüyorum.
Bir çocuga baktgmda annelik duygum kabarmıyor.
Hatta çocukları sevmiyorum desem yeridir.of bilmyrum

ya az frene bas be mili ,kız hepten cayacak

Annelik hayatın rollerinden biri.. ama şu an yaşadığın hangi rolü başkasına vermek istersin ki.. hepsinin tadı ayrıdır.
annelik bana göre kadını kadın yapan en önemli şey. Yaşamayan hayatı eksik yaşar. bilinçli yaşamayandan bahsediyorum. Mesela Ajda Pekkan hayatında her şey tamam para pul, şan şöhret ama bir konuşmasında çocuk sahibi olmadığı için pişman olduğunu söylemiştir. Emel Sayın aynı şekilde.
Ama hayat olarak çocuk öncesi ve sonrası diye ayırmak lazım. ikisinin de tadı farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…