annelik gerçekten dünyanın en güzel şeyi mi??

Okurken her satırı gözümde canlandırdım, gözlerim doldu. Allah'ım bana da isteyen herkese de yazdıklarını yaşamayı nasip etsin inşallah.

ilerleyen yaşta doğurmak riskli diyorlar bir sorun yaşadınızmı?

şımarık yaramaz çocuktan yalancı hırsız arsız çocuğa nereden geldiniz anlamadım. ne alakası var. çocukken yaramaz diye büyüyünce hırsızmı olacak. arkadaşın kast ettiği bu değildi konuyu nereye getirmişsiniz

inşallah siz ileri size melek dışarıya şeytan görünen bir çocuk doğurmazsınız

büyük konuşmayın...

bakalım doğurmam inşallah...
sizin çocuktan kastınız 0-18 yaş arası bireyler mi? Ben annemin çocuğu değil miyim yani şimdi? Ben arsız, hırsız olsam annem yine de canım kuzum diye mi sevecek acaba? Sonuçta annelik belli bir yaşa kadar değil ömür boyudur. Ben bunu kastettim konunun bir yerden alakasız yere geldiği yok. Çocukları sadece bebek olarak düşünmüyorum yani, ömür boyu sorumluluk olarak düşünüyorum.

He ayrıca sizin kastettiğiniz anlamda annesine bal şeker gelip başkalarının gözüne çok şımarık ve çekilmez gelen çocuklar da var zaten. en basiti benim kardeşim küçükken herkesin yaka silktiği, hatta direk getirme denecek kadar yaramaz arsız bir çocuktu.

Oyle evlilik duskunu cocuk meraklisi biri olmadigimdan olsa gerek 28 yasinda evlendim.ise ara vermem sebebi ile yeni bir ise başlamadan esinle bebek yapmaya karar verdik.sorar san z hazirmiydim valla bana kalsa hic hazir olmazdimki zaten nasil hazirlanilirki boyle bir duruma.derken 30 da dogurdum.bebeğim 4 aylik.vücut deformasyonu hikaye artik 22 kg aldim 6 si kaldi.
Lohusa depresyonu dersen evet yasiyorum hem de fazlasıyla.çünkü bebeğimi şöyle bir öpüp koklayamadim ilk 3 ay devamli agliyordu.uyku yok yemek yok sizden ayrılmayan ve devamlı ağlayan bir bebek.ileride buyudugundeki sorumlulukları ise bambaşka olacak eminim.
Esimle iki sohbete zamanki yokki oynasalim...ev isi desen hakgetire .sac bas daginik kas büyük birbirine girmiş özellikle İlkay.
Gece ikide ayaktasin saat gazi bitse dişi dişi bitse kuşu basliyor.
Tüm bunların yaninda yeni ve yaramaz bir bebeğin (tekrar belirtmek isterimki bebekleri pek sevmeyen ) annesi olarak emzirirken uyuyakalmasi o minnak elleri ile parmagimi sarmasi gogsume dokunmasi.uyandiginda yanina gittiğimde bana gulmesi ana nda yaşadigim duygunun tarifi gerçekten yok.büyüyüp konuşunca nasildir düşünemiyorum bile.....

bu kadar detaylı düşünme
rabbim zaten öle bir ayarlamışki
9 ay anne karnındaki sürede bebege alışma süresi oluyo
doğuncada annelik yıllardır varmışcasına içinde sahipleniyorsun
iş hayatına gelince etkilemiyormu?evet ilk başlarda zorlansanda sonra düzenini kendin oturtuyorsun
eşinle olan ilişkilerin emin ol bebekten sonra çok daha güzel bir hal alıyor.
bebek dünyanın en güzel meyvesidir
erkenden anne olmanı tavsiye edrim

ne
zaman
kendini
hazır
hissedersen
o zaman
düşün

annelik bir mecburiyet ve zamanı geldi artık diye düşünüldüğü için yapılacak bir görec değil
hazır değilsen
ertele

ne
zaman
kendini
hazır
hissedersen
o zaman
düşün

annelik bir mecburiyet ve zamanı geldi artık diye düşünüldüğü için yapılacak bir görec değil
hazır değilsen
ertele

Valla bütün acılara uykusuzluğa değiyor bir bakış ı eliyle parmağımi sıkıca tutması gülüşü ne biliyim bi canı acisa onla oturup gece yarısı o uykusuzluğa rağmen onla ağladım. Ne biliyim değiyo ya çok bambaşka güzel bi duygu.ama tabi yaş olarak hazır olmak bi bebek dünyaya getirmek için sağlıklı olmakda önemli. ..

ben de bir yıldır evliyim ve 28 yaşındayım. özel bir şirkette çalışıyorum. anne olmak istiyorum evet ancak kendi açımdan bakınca bunun zamanı olmadığını düşünüyorum. Allah aratmasın ben de inşallah bir gün çocuğumu sağlıkla kucağıma alırım ama şu an gerçekten hayatımda bir çocuğun sorumluluğunu istemiyorum. işte bu da kendini anne olma fikrine alıştırmakla alakalı olsa gerek. şu an sen de bunu yaşıyorsun sanıyorum. aramızdaki fark sen bebek gördüğünde için eriyor ben bebek gördüğümde hiç böyle bir şey yaşamadım :) hatta ağlar falan diye uzaklaşıyorum çoğu zaman. acele etme bir iki sene sonra yaparsın eğer istersen.. çünkü biyolojik saat diye bir şey var ve bu bizim aleyhimizde ilerliyor.

of işte en zor ikilem...

Evliligimin ilk senesi doldu çoğu bayan gibi eşimin ilgisizlignden dışarı çok cikmasindan yakinirdim bebegimiz oldugundandir bana sevgisi dahada artti aile olmamizin mutluluğu filan daha ilgili yani eşimde .yani Eşinden ilgisizliginden muhabbet etmemesnden yakinan varsa eğer benim gibi en ufak bi hareketine birlikte gülüyor oturup artık daha fazla bişeyler paylaşıyoruz. ..

her ne kadar evlilik=cocuk demesem de benzer nedenlerle ben de evlilikten korkuyorum...

benim icin de aydinlatici oluyor yorumlar, konunuzu takipteyim

heehhh dostum buldum konuyu....
hatunlar konuda geçen 2. kişi ben oluyorum ve karmakarişikin tüm söylediklerine katılıyorum..
yalnız benim bir sorunum daha var çocuk bahsi geçince bile canım sıkılıyo, yani kendimi çok uzak görüyorum...

Ne olacaz biz kiz umitliiiiii :/
Bakalım once kim voleyi bulacak :)

Allah hayırlı etsin..
Bana da çok korkunç geldi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…