- 14 Ocak 2012
- 11.857
- 73.543
- 798
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
Ev hanımlığı bir mengene gibi sıkıyor ha sıkıyor. Evde olduğum zamanlar kafayı yemek üzereydim. Evde olunca bu rutinden çıkılmıyor ne yazık ki.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen öyle. Sahile inmekle komsuyla iki laklak yapmakla kafa toparlanmiyor ki nede bunalımlı ruh halinden kurtulunmuyor. Illaki her kosulda yorulacagiz bazi arkadaslar olayi farkli anladi sanirim. Bazilari ev hanimlarini aksama kadar gezebilir ve istedigi kadar uyuyabilir pozisyonunda bile sandı. Herkese kendi icinde bulundugu durum zor geliyor herhalde..Beden yorgunluğu açısından bir yardım almayan ve hem ev hem iş yorgunluğunu üstlenen kadınların elbette ev hanımlarına kıyasla daha çok yıprandığını düşünüyorum. Ancak dişe dokunur bir kazancı olan ve ev işleri için yardım alan kadınlar asla ev hanımlarına göre daha çok yorulmuyorlar.
Zaten mevzu burada kim daha çok yoruluyor mevzusu değil. Psikoloji öyle bir mevzu ki, şayet bozuk ise hiçbir iş yapmasan da üzerinden tır geçmiş gibi hissediyorsun. Maddi problem yaşayan ev hanımları ise haliyle hep aynı döngüyü yaşadıkları için mutsuzlar. Ben de öyleyim. Bu döngü öyle haftada bir sahile gitmekle kırılmıyor. Çünkü kalan günlerin aynılığı baki.
niye ev hanimisin? gercekden merak ediyorum- bebeginiz kac aylik?
Hayatınızda şükrettiğiniz herhangi bi’ şey var mı çok merak ettim.
Bence çok alakası var. Farklı fikirlerde olabiliriz hemen celallenmeyinBayılıyorum bu şükür mevzusuna. Dünyanın en yanlış anlaşılan mevzularından biri olabilir mesela. Bir kadın çocuğum beni yoruyor deyince çat diye yapıştırılır cümle. "şükret çocuğu olmayan var" işinden şikayet etse "şükret işsiz olan var" vs vs diye uzar liste.
Birincisi ben şikayet etmedim ki şikayet de edebilirim. Zorluklardan bahsettim. Bu şükürsüz olduğum anlamına gelmiyor. Nasıl bu sonuca vardınız merak ettim.
İkincisi sağlığım ve oğlumun sağlığı için her daim şükrederim. Bunları asla kaybetmek istemem. Lakin konunun bunlarla ve şükürle bir bağlantısı yok.
Bence çok alakası var. Farklı fikirlerde olabiliriz hemen celallenmeyinÖyle bir doldurmuşsunuz ki yaşamayım daha iyi der gibi
Merak ettim ve bir soru sordum relax
![]()
Her gunum aynı
Sabah kalk cocukları okula hazırla binbir nazlarını cek okula gotur eve gel ev işleri yemek bulasık camasır git geri okuldan al
Aksam yemeği sofra kur kaldır odevleri banyoları yarın yine aynısı
Bıktım ya hep aynı isler hergun aynı is sil bastan yap kafayı yicem
Üstte bir arkadas gayet güzel anlatmış ne demek istedigimi.. ayrica tam zamanli ev hanimligindan calismaya terfi etmis 2komsumu goruyor ve duyuyorum. Cocuklarida var. Illaki yoruluyorsunuzdur burda yorulmaktan cok kendine zaman ayiramamak tum gun ayni seylerle dönüp dolasmaktan dert yaniyoruz. Misal bugunumu su saate kadar anlatayim; evi topladim cocuk agladi kostum sakinlestirdim bilmem kac kere, yemegi ocaga koyana kadar bacagimdan asili mutfakta yerlerde resmen, yapma dersen 2tane okuldan gelecek cocuk var birazdan,yapmama gibi luxum yok malesef.. odev baslayacak o bitince aksam yemek, cay fasli ve bitmeyen toparlama,yikama,temizleme.Senin rutini bilmem ama ben artik evimi ozlemek, cocuklarla vakit gecirmegi ozlemek istiyorum. Birazcik nefes almak baska işlerle ugrasmak mesela. Aksam eve gidince bende calistim yorgunum dinlenecegim demek.. diger turlu evdesin ve yapilani hickimse gorup anlamiyor. Ve eminim icinde insan bulunmayan ev asla suanki kadar daginik olamaz!
Aylık değil üç buçuk yaşında :) oğlumun özel durumu var. Tam Gün okula uygun değildi bu yıl da. Umuyorum, yani inşallah önümüzdeki dönem hazır olur ben de dönerim işe.
Haklısın canım okul derdi de ayrı bir stres zaten. Benimkilerin arasında 1 buçuk yaş var bazen gerçekten tükeniyor insan. Ama en azından okulda 3 saat bile kalsalar bana çok iyi gelecek o süre. Mesela alışverişe çıkabilirim, evimi rahatça toplayabilirim, kuaföre gidebilirim yada yıllardır hasret kaldığım şeyleri yapabilirim diyorum. Bi yerde oturup tek başıma bir kahve içmeyeli o kadar uzun zaman oldu ki, herkes için normal bir aktivite ama bizim için çok büyük nimet bunlar. Sen de böyle bakmaya çalış en azından birkaç saat de olsa özgürlüğün tadını çıkar canım.Ahhhh canım senin suan yasadıklarını bende vaktinde yasadım merak etme ogunleri gecirmeden okul gunlerine varılmıyo malesef sende bekliceksin sıranı
Ama suna inan okula da baslasalar is azalmıyo
Bu sefer okula gotur eve gel tekrar git al odevleri hastalıkları bitmiyo cnm
Anlamamakta israr ediyorsunuz... hayirli gunler dilerim.Sizin bu evdeki rutinlerinizi çalışan bir kadın üstüne tüm haftanın temizliğini (belki genel temizlik) de katarak haftasonu gibi kısıtlı zamanda yaşıyor zaten. Biz de uzuvlarımızdan çekiştiriliyoruz.
Siz bunu haftada zamana yayabiliyorsunuz. Tüm gün bir yerde çalışan kadın kendine zaman mı ayırıyor Allah aşkına?
Milletin kaprisini egosunu çekiyoruz.
Siz yazdınız "akşam eve uğrayıp yatmak" tabirini.Idrakyollariiltihabi nın yorumu daha yapıcı ve anlaşılır.
Çalışan var çalışan var diye belirtmiş.
Ona bakarsanız ev hanımı olup haftada veya iki haftada 1 evine yardımcı olan akrabalarım da var.
Yani neymiş? Her ev hanımı da bir değilmiş değil mi?
O yüzden dedim itici kıyaslara yer vermeyin diye.
Kimsenin evinin işi beni ilgilendirmez. Benim iki koldan hayat mücadelemin ev hanımlarını ilgilendirmediği gibi..
Çocuklu ev hanımları mı uyuyorhergün sabah 7 de uyanıyorum bir daha uyumam mümkün değil, yine küçük çocuk varsa öyle istediğin gibi gezmek de hikaye.
parka götürün bence degişik bişey yapın daha ne olsun. :)Sabah yedi buçukta uyandım. Oğlum uyandı ben de uyandım haliyle. Ev hanımıyım ama uyumuyorum. Gece de kırk kere uyandım oğlum sayesinde. Gezemiyorum çünkü gezecek param yok. Çalışırken ben de böyle derdim. Ev hanımlığı ne rahat derdim. Kazın ayağı öyle değilmiş.
Sizin bu evdeki rutinlerinizi çalışan bir kadın üstüne tüm haftanın temizliğini (belki genel temizlik) de katarak haftasonu gibi kısıtlı zamanda yaşıyor zaten. Biz de uzuvlarımızdan çekiştiriliyoruz.
Siz bunu haftada zamana yayabiliyorsunuz. Tüm gün bir yerde çalışan kadın kendine zaman mı ayırıyor Allah aşkına?
Milletin kaprisini egosunu çekiyoruz.
Siz yazdınız "akşam eve uğrayıp yatmak" tabirini.Idrakyollariiltihabi nın yorumu daha yapıcı ve anlaşılır.
Çalışan var çalışan var diye belirtmiş.
Ona bakarsanız ev hanımı olup haftada veya iki haftada 1 evine yardımcı olan akrabalarım da var.
Yani neymiş? Her ev hanımı da bir değilmiş değil mi?
O yüzden dedim itici kıyaslara yer vermeyin diye.
Kimsenin evinin işi beni ilgilendirmez. Benim iki koldan hayat mücadelemin ev hanımlarını ilgilendirmediği gibi..
Büyüyüp Üni basladıklarında rahat ederız ınsallah ya da torun bakmazsak evlenince bebeler![]()