Annelik hep aynı işler

Beden yorgunluğu açısından bir yardım almayan ve hem ev hem iş yorgunluğunu üstlenen kadınların elbette ev hanımlarına kıyasla daha çok yıprandığını düşünüyorum. Ancak dişe dokunur bir kazancı olan ve ev işleri için yardım alan kadınlar asla ev hanımlarına göre daha çok yorulmuyorlar.

Zaten mevzu burada kim daha çok yoruluyor mevzusu değil. Psikoloji öyle bir mevzu ki, şayet bozuk ise hiçbir iş yapmasan da üzerinden tır geçmiş gibi hissediyorsun. Maddi problem yaşayan ev hanımları ise haliyle hep aynı döngüyü yaşadıkları için mutsuzlar. Ben de öyleyim. Bu döngü öyle haftada bir sahile gitmekle kırılmıyor. Çünkü kalan günlerin aynılığı baki.
Aynen öyle. Sahile inmekle komsuyla iki laklak yapmakla kafa toparlanmiyor ki nede bunalımlı ruh halinden kurtulunmuyor. Illaki her kosulda yorulacagiz bazi arkadaslar olayi farkli anladi sanirim. Bazilari ev hanimlarini aksama kadar gezebilir ve istedigi kadar uyuyabilir pozisyonunda bile sandı. Herkese kendi icinde bulundugu durum zor geliyor herhalde..

Hayatınızda şükrettiğiniz herhangi bi’ şey var mı çok merak ettim.

Bayılıyorum bu şükür mevzusuna. Dünyanın en yanlış anlaşılan mevzularından biri olabilir mesela. Bir kadın çocuğum beni yoruyor deyince çat diye yapıştırılır cümle. "şükret çocuğu olmayan var" işinden şikayet etse "şükret işsiz olan var" vs vs diye uzar liste.

Birincisi ben şikayet etmedim ki şikayet de edebilirim. Zorluklardan bahsettim. Bu şükürsüz olduğum anlamına gelmiyor. Nasıl bu sonuca vardınız merak ettim.

İkincisi sağlığım ve oğlumun sağlığı için her daim şükrederim. Bunları asla kaybetmek istemem. Lakin konunun bunlarla ve şükürle bir bağlantısı yok.

Bayılıyorum bu şükür mevzusuna. Dünyanın en yanlış anlaşılan mevzularından biri olabilir mesela. Bir kadın çocuğum beni yoruyor deyince çat diye yapıştırılır cümle. "şükret çocuğu olmayan var" işinden şikayet etse "şükret işsiz olan var" vs vs diye uzar liste.

Birincisi ben şikayet etmedim ki şikayet de edebilirim. Zorluklardan bahsettim. Bu şükürsüz olduğum anlamına gelmiyor. Nasıl bu sonuca vardınız merak ettim.

İkincisi sağlığım ve oğlumun sağlığı için her daim şükrederim. Bunları asla kaybetmek istemem. Lakin konunun bunlarla ve şükürle bir bağlantısı yok.
Bence çok alakası var. Farklı fikirlerde olabiliriz hemen celallenmeyin😂 Öyle bir doldurmuşsunuz ki yaşamayım daha iyi der gibi😂 Merak ettim ve bir soru sordum relax👌🏻

Bence çok alakası var. Farklı fikirlerde olabiliriz hemen celallenmeyin😂 Öyle bir doldurmuşsunuz ki yaşamayım daha iyi der gibi😂 Merak ettim ve bir soru sordum relax👌🏻

Ashsjjsa celallenmedim yahu anksiyetem azdı öyle görünüyor olabilirim :) valla yaşamak konusunda hiç ağzımı açmayayım. Kimseyi intihara sürüklemek istemem :))

Her gunum aynı
Sabah kalk cocukları okula hazırla binbir nazlarını cek okula gotur eve gel ev işleri yemek bulasık camasır git geri okuldan al
Aksam yemeği sofra kur kaldır odevleri banyoları yarın yine aynısı
Bıktım ya hep aynı isler hergun aynı is sil bastan yap kafayı yicem

Şimdi buna ne denr ki
YYapmasydınız keşke
Yetiştirme şeklinizi değiştirin
Softayı onlar kursun kaldırsın yardımcı olsunlar sorumluluk verin

Üstte bir arkadas gayet güzel anlatmış ne demek istedigimi.. ayrica tam zamanli ev hanimligindan calismaya terfi etmis 2komsumu goruyor ve duyuyorum. Cocuklarida var. Illaki yoruluyorsunuzdur burda yorulmaktan cok kendine zaman ayiramamak tum gun ayni seylerle dönüp dolasmaktan dert yaniyoruz. Misal bugunumu su saate kadar anlatayim; evi topladim cocuk agladi kostum sakinlestirdim bilmem kac kere, yemegi ocaga koyana kadar bacagimdan asili mutfakta yerlerde resmen, yapma dersen 2tane okuldan gelecek cocuk var birazdan,yapmama gibi luxum yok malesef.. odev baslayacak o bitince aksam yemek, cay fasli ve bitmeyen toparlama,yikama,temizleme.Senin rutini bilmem ama ben artik evimi ozlemek, cocuklarla vakit gecirmegi ozlemek istiyorum. Birazcik nefes almak baska işlerle ugrasmak mesela. Aksam eve gidince bende calistim yorgunum dinlenecegim demek.. diger turlu evdesin ve yapilani hickimse gorup anlamiyor. Ve eminim icinde insan bulunmayan ev asla suanki kadar daginik olamaz!

Sizin bu evdeki rutinlerinizi çalışan bir kadın üstüne tüm haftanın temizliğini (belki genel temizlik) de katarak haftasonu gibi kısıtlı zamanda yaşıyor zaten. Biz de uzuvlarımızdan çekiştiriliyoruz.

Siz bunu haftada zamana yayabiliyorsunuz. Tüm gün bir yerde çalışan kadın kendine zaman mı ayırıyor Allah aşkına?
Milletin kaprisini egosunu çekiyoruz.

Siz yazdınız "akşam eve uğrayıp yatmak" tabirini. Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi nın yorumu daha yapıcı ve anlaşılır.
Çalışan var çalışan var diye belirtmiş.

Ona bakarsanız ev hanımı olup haftada veya iki haftada 1 evine yardımcı olan akrabalarım da var.

Yani neymiş? Her ev hanımı da bir değilmiş değil mi?
O yüzden dedim itici kıyaslara yer vermeyin diye.

Kimsenin evinin işi beni ilgilendirmez. Benim iki koldan hayat mücadelemin ev hanımlarını ilgilendirmediği gibi..

Aylık değil üç buçuk yaşında :) oğlumun özel durumu var. Tam Gün okula uygun değildi bu yıl da. Umuyorum, yani inşallah önümüzdeki dönem hazır olur ben de dönerim işe.

Anladim- insallah öyle olur.
sizin durumunuz gercekden farkli- 3,5 yil arti hamilelik sizi bunaltmis. nerden baksaniz bi 4 yildir evdesiniz- insan ister istemez hayatdan kopuyor.
benim cocugum yok yani bir "anne perspektifi"bana uzak ama bazen cocuklu arkadaslarim bir sohbete (yetiskin insanla) hasret kaliyorlar- bende bazen masum bir yavruyla 12 saat oynasam- milletin agiz kokusunu, egosunu cekmesem diyorum.
son haftalardir stressden vucudum iltihap kapladi- artik gözüme vurdu- bandajli bir sekilde dosya düzenliyorum. sonucu ne? para! e bu parayla zaten stresden yorulan, kirilan, dökülen kendimi düzelticem.
bende calisan bir kadin olarak (cocugum yok) simdiden seviniyorum- kismetse seneye cocugum olursa 12 ay evde kalicam diye :)

bu yemek, ev temizligi, ütü derdi bendede var. bende isten sonra ayni isleri yapiyorum. tabiki evimde yer gök oyuncak degil ve halima nadir sümük yapisiyor :) ) ama iki yetiskin insanin kiyafetini bende yikiyorum, ütülüyorum. ayni sekilde yemek- bizde yiyoruz yani.
öyle calisiyorum diye eve yardimci almiyorum (burda zaten asiri pahali) hergün disarda yemiyorum- benimde tek eglencem spor. artik orayada gitmesem kafayi yerdim galiba

Valla bence bu hayatta biraz canımızın kıymetini bilmemiz lazım bence. Hep temizlik hep temizlik nereye kadar. Gerçekten kadınlar kendini çok harap ediyor. Ya bırakın biraz kirli kalsın mutfak çıkın dışarda dolaşın, yakın bir sigara, paran yoksa birinden iste😂 bir temiz hava al. O günü kendine ayır ev ölsün nolur ki yanı. Bugün temizleyince yarın yine kirlenmeyecek mi? Sonra fıtık oluyonuz kolunuz beliniz ağrıyo.

Ahhhh canım senin suan yasadıklarını bende vaktinde yasadım merak etme ogunleri gecirmeden okul gunlerine varılmıyo malesef sende bekliceksin sıranı
Ama suna inan okula da baslasalar is azalmıyo
Bu sefer okula gotur eve gel tekrar git al odevleri hastalıkları bitmiyo cnm
Haklısın canım okul derdi de ayrı bir stres zaten. Benimkilerin arasında 1 buçuk yaş var bazen gerçekten tükeniyor insan. Ama en azından okulda 3 saat bile kalsalar bana çok iyi gelecek o süre. Mesela alışverişe çıkabilirim, evimi rahatça toplayabilirim, kuaföre gidebilirim yada yıllardır hasret kaldığım şeyleri yapabilirim diyorum. Bi yerde oturup tek başıma bir kahve içmeyeli o kadar uzun zaman oldu ki, herkes için normal bir aktivite ama bizim için çok büyük nimet bunlar. Sen de böyle bakmaya çalış en azından birkaç saat de olsa özgürlüğün tadını çıkar canım.

Sizin bu evdeki rutinlerinizi çalışan bir kadın üstüne tüm haftanın temizliğini (belki genel temizlik) de katarak haftasonu gibi kısıtlı zamanda yaşıyor zaten. Biz de uzuvlarımızdan çekiştiriliyoruz.

Siz bunu haftada zamana yayabiliyorsunuz. Tüm gün bir yerde çalışan kadın kendine zaman mı ayırıyor Allah aşkına?

Siz yazdınız "akşam eve uğrayıp yatmak" tabirini. Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi nın yorumu daha yapıcı ve anlaşılır.

Ona bakarsanız ev hanımı olup haftada veya iki haftada 1 evine yardımcı olan akrabalarım da var.

Kimsenin evinin işi beni ilgilendirmez. Benim iki koldan hayat mücadelemin ev hanımlarını ilgilendirmediği gibi..
Anlamamakta israr ediyorsunuz... hayirli gunler dilerim.

ben okadar daginiktim ki annem artik bana evlende kurtulayim derdi espiriyle karisik
simdi kizimi alip ona gidince ev bark ne olmus umrunda olmuyor
gecenlerde duymadigimi sandi ama ben mutfaktayken kizima ananda gitmeyeydide hergun buralari dagitaydi keske dedi aklima skildigim bu hayat telasini bir gun ozleyecegim geldi sukrettim hergun evi dagitan telasima ortak olan birileri var yanimda diye bir rahatlama geldi
insan aklini oynatacak gibi oluyor hergun ayni seyleri yasayinca ama demekki hayatin tadi tuzu orada
cok bunaldigimda yemekde dahil hic bir is yapmiyorum 2 haftada bir uzatip bacagimi oturuyorum bir yemek yapmamak bile kendime 2 saat ayirmami sagliyor arada kahvaltilikla tostla falan idare edin
esiniz ayda birde olsa disarida yemege cikarsin olmazmi

Çocuklu ev hanımları mı uyuyor :KK70: hergün sabah 7 de uyanıyorum bir daha uyumam mümkün değil, yine küçük çocuk varsa öyle istediğin gibi gezmek de hikaye.
Sabah yedi buçukta uyandım. Oğlum uyandı ben de uyandım haliyle. Ev hanımıyım ama uyumuyorum. Gece de kırk kere uyandım oğlum sayesinde. Gezemiyorum çünkü gezecek param yok. Çalışırken ben de böyle derdim. Ev hanımlığı ne rahat derdim. Kazın ayağı öyle değilmiş.
parka götürün bence degişik bişey yapın daha ne olsun. :)
çalışanlara hiç vakit yok.:(
iki gün tatilim var onu da ev işlere gidiyor.
izinim fazla olsaydi diyorum

Esasında konu kim daha çok yoruluyor konusu değil lakin ısrarla konu oraya çekiliyor. Benim önemle üzerinde durduğum, insanın bir motivasyonu ve amacı olmalı. Bu olmayınca evde de dursan, çalışsan da mutsuz olursun. Çalışırken ekstradan zorunluluk oluyor. Sabah erken kalkmak zorundasın. Akşam o ev işlerini ertelemeden yapmak zorundasın. Çünkü ertesi gün evde olmayacaksın.

Evde olunca yine yoruluyor, koşturuyorsun ancak her daim mevcut durumu sorguluyorsun. Düşünecek ve "neden hep aynı şeyleri yapıyorum" diyecek vaktin oluyor. Yalnızlaştığın ölçüde deliriyorsun. Ancak işyerinde müdür seni gözetlerken mevcut hayatın için mutsuz olacak vaktin olmuyor. Konuların üzerinde şöyle durup geçiyorsun.

Kıyas yapmak yanlış. Her iki tarafı da deneyimledim. Her iki tarafta da zorluklar var. Ancak bir kadının kendine ait kazancı varsa, güne kendi için bir şeyler yapmak arzusu ile uyanıyorsa, yorgunluğu bile tatlı oluyor. Bir kadın sadece ev ve çocuk için koşturuyor ve kendini unutuyorsa, rahat da olsa az da yorulsa mutsuz oluyor. Meselenin özü bu.

Bazı yorumları gördüm yazmak istedim, bu sitede ev kadını-çalışan kadın kavgasını defalarca yaşadık, bir tanesi daha olmasın, içeriğinde annelik, ev kadınıyla çalışan kadın kıyaslaması olan konuların sonu iyi bitmiyor, bu sebeple aman diyeyim polemik çıkmasın lütfen.

Büyüyüp Üni basladıklarında rahat ederız ınsallah ya da torun bakmazsak evlenince bebeler :confused:

İki erkek çocuğunun arkasını ergenlik zamanı nasıl toplarız bilmiyorum cute :))

ama senin bu konuda maşşallahın var çalışan küçük çocuklu bir anne olarak ki çocuklar hareketli baya gördüğüm kadarıyla

rabbim bahtlarını açık etsin biz analara da sağlık versin hizmet ederiz evlatlarımıza :))

Fazla bir bıkkın geldiniz bana. Çoğumuz bu işleri yapıyoruz hatta çalışıyoruz da. Ev işi nankör zaten hep var ben o yüzden çok yapmıyorum 😂🤣 olduğu kadar yap geç. Çocuksa dünyanın en güzekmşeyi zaten o yüzden hiç şikayet etmeyin hepimiz aynıyız

Saydigin bu isleri hepimiz yapiyoruz. Ben de 3 cocuklu anneyim calisanim. Tabi suan dogum iznindeyim. Ve bu saydiginbisleri zevkle yapiyorum. Canim istemezse isler umurumda degil. Bebegimle ilgilenip onun uyudugu zaman bende uyuyorum canimi yolda mi buldum uyandigi zaman ilgilenip yatiriyorum cigligi basana kadar elim oratiktir islerimi yapiveriyorum. Islerimi bir gun icin de de yapiyorum gunlere yayarakta. Oglum kula servisle gidip geliyor benim birakmama gerek kalmiyor kizim 5 yasinda benimle evde bol bol oyncaklariyla oynuyor o oyuncaklar misafir gelcekse ya da ev temizlenecekse ortadan kalkar zaten cocuk 6.katta oyuncakla oynamasinda neyle oynasin. Yemek abur cubur hepsi mutfakta masa da yenir.dokulurse oraya dökülür. Evim dolapli olduginda her sey yerli yerin dedir.utumu haftada bir yaparim. Tuvaletler her gun yikanir 10dk ne var bunda. Ev silme 1gun durup 1 gun supurur silerim yemek hergun yapılır zevkle.esim yardim eder mi hayir.cok nadir.ustune tatli cay ister yok ku guzel pastalarindan der zevkle derim. Ha disari cikiyormuyum sıkıldigim an esim nereye der oraya goturur. Kendimi ruhen bedenen işe eve eşe cocuklara hazirlamisim. Suan 2 aylik bebisim var uykusuz gecelere bile kendimi hazirladim psikolojik olarak. Esimden kitaplar istedim bebegi sallarken okurum diye. Valla ben seviyorum evimde isimde cok mutluyum.

Back
X