Annelik hep aynı işler

Kücük bebegım var uykusuzum bırde buyuk oglum vucudum o kadar yorgunkı uykuya hasretım yanı hep aynıyız ama ben sukredıyorum ıyıkı var cocuklarım onlar olmasa ınsan daha cok sıkılır. Bazen bende boyle dıbe cokuyorum ama kalkmak lazım evde bebek var 😊izin vermıyor

çocukları okula bırakınca kendinizi geliştirici bazı etkinliklere kurslara katılabilirsiniz.
her gün temizlik ev işi yapmanıza gerek yok bence.

bence tamamen hayata bakış açısıyla ilgili.
çalışan kadın olup off her sabah aynı kalk, işe git, kapris çek, eve dön koştur diye bunalıma da girebilirsin. zor gelse de severek de gidebilirsin.

aynı şekilde sabah çocukları okula gönderdikten sonra ya da onlar kalkmadan fazla değil 15 dk bir kahve keyfi yapıp, ev işlerine baslayabilirsin, ya da aynı işler sıkıldım diye melankolik de olabilirsin.
bence hepsi bizim bakış açımızda saklı.

yuvasi koktuğu için yüz kere yuva değiştiren bir güvercin hikayesi okumuştum bilge bir kuş ona kendisinin koktuğunu söylüyordu. hayat da bu kendimizi değiştirmedikçe her hayat rutine bağlıyor eninde sonunda.

Kendimi ruhen bedenen işe eve eşe cocuklara hazirlamisim.

Şu alıntıladığım kısım kilit nokta. Nerede değilsek orada mutlu olacağımızı sanan insanlar olarak asla mutlu olmayacağız. Ruhen içinde bulunulan duruma adapte olamayınca ve ait hissetmeyince, çalışıp çalışmamak değil asıl sorun esasında.

Hepimiz gene "bir ev işi yapıyorum ,bir yemek yapıyorum,bir çocuk yetistiriyorum herkes parmağını ısırıyor" a bağlamisiz... "keşke erkek olarak dogsaydim ...90 B cup memem olacağına 8 cm pipim olaydı ...şahane hayatım olurdu" diye düşünen bir tek ben varım sanirim🙅

Bana 5 cm de yeterdi. Ona da razıydım. Bir pipili olarak doğsam kafiydi. Sekiz çok.

Bak bende cocuk yok bir tane köpek var ağırlığı çok yok bana sağolsun ama seninle ayni durumdayım
Sabah kalk ,hayvan bekliyor tuvaletini yapmak icin onu gezdir sonra manava bilmemneye ugra. Biz 2 kisiyiz günlük aliyorum daha cok.
Eve gel süpür toparla etrafi
Makinayi bosalt
Çamaşır at camasir yika
Esim pis bir insan degil yardimci oluyor sagolsun balkon yıkıyor telleri siliyor koltuklari siliyor bazen toz alıyor
Bazen giycek tshortum kalmadi diyor hayda yine makina
Surekli makina çalışıyor .
Bende bunaliyorum bazen
Onun icin düzene bindirdim cumartesileri dışarıda yiyoruz geziyoruz bazen avm falan. O bile iyi geliyor
Hayat zaten sıkıcı
Simdi de pazar gunu bi deniz kenarina gidicem deniz kabugu toplicam😁🤗🤗 götürürüm seni tamam dedi
Insan kendine bi ugras bulmali. Sende okul sonrasi eve girme gez biraz otur bi yerde cay corba ic aksamlari spor yapsana yürüyüş mesela

Araya günler, spor, oyun etkinlikleri gibi aktiviteler sıkıştırsanız,
işi gücü, temizliği az bırakıverseniz iyi olur bence.

Bu yaşantının sonu depresyon benden demesi..

Her gunum aynı
Sabah kalk cocukları okula hazırla binbir nazlarını cek okula gotur eve gel ev işleri yemek bulasık camasır git geri okuldan al
Aksam yemeği sofra kur kaldır odevleri banyoları yarın yine aynısı
Bıktım ya hep aynı isler hergun aynı is sil bastan yap kafayı yicem
Bir de çalışsanız ne yapacaksınız çocukla ?

O kadar saat ne isi yapiyorsunuz? Benim de cocuklarim var isim bi iki saate bitiyor, hatta seneye kucuk kizim da okula baslayinca bir kursa yazilmayi dusunuyorum. Hayati kendinize zorlastiriyorsunuz.
Cocuklariniza bu istenmemisligi yansitmayin
yemek yapsa, dağınık toplasa, evi süpürse, çamaşır katlasa tamam. Bir de evin düzeni, eşyanın çokluğu, evin ve eşyaların eski/yeni oluşu calisma suresini etkileyebilir. Ayrıca mesela benim evimde saklama alanları yetersiz. O yüzden kolay dağılıyor. Ben neredeyse 9 aydır büyük temizlik yapmıyorum. sürekli supurme-silme gibi genel temizlik yapabiliyorum ancak. böyle olunca ev gerçekten 2 günde eski haline donuveriyor.

Canım, inan çalışanlar da bu durumda.
Sabah bi rkoşu uyanıyorum, giyin süslen, işe git. Orada hiç istemediğin kişiler ile zorunlu görüş dediklerini yap, hatta sana bazen hakaret etmelerine ses çıkarma, bir koşu eve gel, evi temizle, ertesi gün ne giyeceğine karar ver , ütüle. Duş al. Uyu.

Ben buna çare bulamadım. Bulan varsa yazsın bir zahmet.
İşin ile evin yakın olmalı. Yarım saat içinde işte olabilmelisin. Benim bir ara ev ile isim toplu tasima ile yarım saatti. Ama ben uyandıktan yarım saat sonra işte olurdum. Duşu da sabah yapardım ise de taksi ile giderdim 5dk falan sürüyordu. Şirketin hemen yanında kuaförüm vardı. Sabah fonumu de cektirirdim. Ona da 10dk yi asarsa kizardim. o sira da makyajimi da yapardim. Bir de simdikinden tam 15 kilo zayiftim. off be ne keyifmis. Param da var her akşam da gezmelerdeydim.
Gece de uyku tutmaz kitap okurdum. Her hafta 1 kitap bitirirdim.
Bizim evli arkadaşlar da aynı senin bahsettiğin hayatı sürerlerdi. Ben de hayatı kendilerine zorlastirdiklarina karar vermiştim. Gömleklerimi, pantolonlarimi da kuru temizlemeciye ütüye verirdim. Ooo bir de hafta da 3 - 4 spor salonuna giderdim. Off be ne hayatmis. Bu ne zaman bozuldu biliyor musun evlendim uzağa taşındım herşey bozuldu.

Cocuklu olmadigim icin bende pek iş cikmiyor ama hergun ayri aksiyon yasamiyorum yinede.

Evde oyalanacagim oyun konsolum var acayip oyun oynarim bazen. Arada darlanirsam 5 dakikaya cikip bir kahve bisey icerim, magaza bakarim.
Onun disinda spor salonu üyeligim var gidiyorum, yoga da yapiyorum ( biraz ara verdim simdilik)
Manikurumu evde yapiyorum genelde ama bazen havam degissin diye bir kuafore ugruyorum orda yaptiriyorum ya da bir fön cektiririm.
Netflix var dizi, film izliyorum, 1 saatlik kitap okumasi yapiyorum bazen. En cokta her aralikta KK ya da bakiyorum. Bence ev iyi ya

İşleri olabildigince biriktirmeden ve cabuk yapsaniz kendinize bu sekilde vakit ayirirsiniz en azindan. Aksamlari da esinizin yorgun olmadigi zamanlar cocuklarla yemege cikin bazen cay icmeye yurumeye.

Bebek yapın. O zaman her gününüz aynı olmaz bence 😂

Allah sağlık sıhhat versin. Tek derdiniz bu olsun ❤️

Konunuz okadar tuhafki.
Herkesin hayatı 3 aşağı 5 yukarı aynı.
Dünyanın kuralı böyle.
İş-güç-çoluk-çocuk, böyle.
Daha önceki konunuzu hatırlıyorum.Çocuklarınızdan neden bukadar şikayetçisiniz? Evet yorucular kabul, ama en nihayetinde çocuklar ve size ihtiyaçları var.
Onlara dünyaya getirirken beraberlerinde bisürü iş ve sorumluluk getirdiklerini bilmiyor olamasınız.
Bence sizin sorunlarınız farklı, sorunun kaynağı çocuklar değil.
Hayatınıza renk katmak sizin elinizde
Ev işi zor geliyorsa, bir işe girip çalışın eve yardımcı ayarlayın.
Çalışmayı düşünmüyorsanız spora gidin, bisürü kurslar var onlara katılın. Kendiniz için birşeyler yapın. Siz sade anne değil, kadınsınız bunu unutmayın. Önce siz mutlu olacaksınız ki, çocuklara faydanız olsun

Çalışmıyosunuz en azından , bıde calısırken bunları yapanlar var.

Çok şükür iyi ki varlar, ya olmasalar ne yapacaktık koca gun

Calisiyorken bunların çoğunu yapmıyoruz. Çocuklara başkası bakıyor , evi başkası temizliyor. Akşam da mesai devam etmiyor ; çok yorgunum deme hakkı oluyor.

Konu sahibi çocuklarınız okul/kreş çağına gelmiş ise ise girip çalışın. Bahsettiginiz bu düzen bir ev kadının düzeni. Ve bir ev kadınının zengin kocası yoksa bu düzen kırılmaz. Gerçi çok pratik fikirler veren bir hanım vardı. Ama ben hayatta onun kadar pratik olabilen bir insan değilim. Siz de benim gibiyseniz size önerim şunlar olacak.
- çocuklarınızı servise verin
- akşamları çocukların ödevlerine yardımcı olması için bir lise/üniversite öğrencisi ile anlasın. Gelsin her akşam 2 saat çocuklarınız ile çalışsın.
- banyo işini eşinize yıkın
- her hafta 1 gün düzenli temizlikçi alın
- bunları finanse etmek için bir işe girin
- yemek pişirme işi dert, cocuklariniz olmasa disaridan soyleyin derdim ama buzluk önerisi yapan biri vardı onu uygulayın.
- sofra kur-kaldır ve bulaşık makinesi doldurma işlerini tum aile birlikte yapın.

Back
X