Annelik kutsal değil

Yok ben senin yaşadıkların diye düşünmemiştim zaten.
Üzülmeye yer arıyorken gerçeklerle yüzleşmek ağır geldi.

Kesinlikle cocuklara birakalim gibi o anlamsiz guzellemeye ben de katilmiyorum. Çocuğun muhtaç olması, ebeveynin onunla gurur duydugu icin sevmesinden daha masum. Ki zaten çocuğa dunyaya gelirken danışılmıyor. Bilmiyor, onay vermiyor. Birileri anne baba olmak istiyor diye geliyor dünyaya. Birileri bu hissi yasamak istiyor diye çocuk muhtaçlık hissini taşıyor. Yine çocuk masum.

O kadar haklisiniz ki sosyal medya cogu seyden tiksindirdi beni hele su influencerlar yok mu ? Bilmem ne moms sanki tek vasfi o bebenin momsi olmak bir de sanki gercek hayatta da oyleler hic ama hic inanmiyorum o instamomlara, yani bir insan hem sosyal medyada o kadat aktif olup hem de nasil mukemmel bebesiyle surekli aktivitw yapan anne olur ki ? Ben isten gucten cocukla ilgilenmekten anca onu uyutunca falan teli alabiliyorum, ne yani gun bana 24 saat de onlara 50 saat mi ?

Annelik cok zor birsey. Cocuklarini hayata hazirlamak istiyorsun, ama kendinin hazir olup olmadigindan emin bile degilsin. Her gün aslinda kendimi sorguluyorum yetiyormuyum diye.

Kesinlikle oyle bazen birsey oluyor kizima kizmak zorunda kaliyorum geliyor yine bana sariliyor, mecbur kaldim kizima igne yaptim yine bana sarilip agladi, gercekyen onlar daha cok seviyor ama zamanla anne baba evladina emek verdigi icin seviyor yani dogar dogmaz muthis bir sevgi olmuyor seven anne, her anne de sevmiyor cunku, cocuguna verdigi emegi seviyor daha cok

Hatta doğuramamış olmayı hakettiğimizi düşünenler var.
Erkek ya da kız evladın seçilmiş insanlara sunulduğuna inananlar var.

Bu dizilerin de başlaması iyi olmadı bence. Naçizane fikrim. İnsanları kötü etkilediklerini bir süredir gözlemliyorum.

Elbette o hayırsız evlat örneği değil. Hani anne babasına haksız yere hakaret eden, hatta şiddet uygulayan, onların parasını çalan sözde evlatlar var ya. İşte onlar hayırsız evlat.

Ben anne degilim. Bir annenin bakış açımdan bakıp kendi kızıyla yasadiklarindan ornek vermesi daha sarsıcı oldu. Kiyamam ona. Dilerim siz çok mutlu anne kizlardan olursunuz. Hiçbir travma yaşamadan yaşatmadan hep huzur icinde olursunuz.

Elbette o hayırsız evlat örneği değil. Hani anne babasına haksız yere hakaret eden, hatta şiddet uygulayan, onların parasını çalan sözde evlatlar var ya. İşte onlar hayırsız evlat.
Işte hayirli evlat hayirsiz evlat tabirleri kisiden kisiye degisiyor. Kimisi sizin gibi düşünüyor. Kimisi de istedigi herhangi bir seyi yapmayan çocuğuna hayırsız evlat diyor. Bu sebeple hayirli evlat hayirsiz evlat tabirlerini de hayatimizdan cikarmaliyiz diye düşünüyorum. Çünkü bu da suistimal edilen bir sey.

Ayy yok artik ya gercekten var mi boyle insanlar....eltimle birgin bu konudan konusuyorduk sey dedi eltim, herhalde dunyaya cocuk getiremedikleri icin eksik hissediyorlar , ben cocgum olmadigi zaman oyle gelmisti bana dedi, sok oldum nasil yani dedim cocugunun olmasini senin basarin mi saniyorsun dedim, Allah nasip etti ve oldu...sok olmustum bu dusunceler karsisinda

Elbette ayırt edilir o. Ben çevremde hiç kendi hayatını yaşamak isteyen bir evlada hayırsız evlat dendiğini duymadım. Ben biraz gelenekçi düşünüyorum bu konuda sanırım, aile ile ilgili değerler korunmalı bence. Tabi ki akla uymayan şeyler değil, onları söylemeye bile gerek yok.

Var maalesef hem de çok yakınımızdalar.

Amin bazen kizma baktikca bunlari dusunuyorum insallah diyorum ilerde seni yipratacak seyler yapmam yani bilemiyorum insanin basina neler gelir, neler yasarim...yani hic istemem ona kizmayj ama bazi davranislarini yani ozellikle kendine zarar verecek seyleri onlemem lazim, ignesinide mecbur kaldim benm annem benden sonraki kardesimi kaybetmis ve depresyona girmis bu ikimz arasinda kopuk bir iliskiye sebep oldu, simdi iyiyiz ama cocuklugumda annem ilgilenemedi bizimle, bu sebeple onu da suclayamam elinde degildi simdi anliyorum oyle seyler kizima yasatmaktan korkuyorum

annelik kutsal demeselerdi cennet annelerin ayakları altında demeseler di erkekler böyle rahat rahat herşeyi analara yıkamazlardi.
kadınlar da tabulastirilmis sacma bir baskı düşünce bence bu.
annelik zor, annelik rezillik bir bardak cay icememenin gunlerce duş alamamanin insan gibi bir ögün yemek yiyememenin nesi guzel allasen güzel olan bir sey varsa oda evlat
merhametin vicdanin yoksa evlatda guzel gelmez.
dünyaya kendi istegimizle bir insan evladı getirdik ve herşeyiyle ilgilenmek zorundayiz ve bunu kutsallık olarak görmüyorum.

Nekadar boş, gereksiz insanlar var.
Üzülmeyin, boşverin.
Doğurmak bir tercihse, doğurmamakda öyledir.

Çocuğu olmayanın bir derdi var, çocuğu olanın ise bin derdi var derler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…