Annelik kutsal değil

Bir anne olarak diyorum ki; evet annelik kutsal değil. Ben bu foruma ilk geldiğimde bekardım. Çocukla ilgili konu açanlar eğer haksızsa çatır çatır söylüyordum. O zaman denilen şey; cınım evli misin? Anne misin? Hatta burada bir haddini bilmez vardı. Bir konuda tartıştık. O zaman sözlüydüm. Neymiş daha sözlüymüşüm. Söz hakkımız yok yani. Kafalara gel. Pırıl pırıl. Şu an kızım 25 aylık ve o zaman ne diyorsam yine arkasındayım. Bazı insanlar bazı şeyleri çok abartıyor.

Hatta doğuramamış olmayı hakettiğimizi düşünenler var.
Erkek ya da kız evladın seçilmiş insanlara sunulduğuna inananlar var.
Allah akıl fikir versin bu zihniyetlere ne diyeyim canım benim..

iş yerimde muhatap olmadığım 2 kişi var.. bu ikisi çok samimi.. her şeyi aralarında fıs fıs konuşurlar ve aynı departmanda yan yana çalışıyorlar.. bir tanesi hamile kalmış.. ikisi benim departmanımın kapısında konuşuyorlar ama benim duyacağım tonda. diğeri hamile olan diyo ki “ ayyyyy çok sevindim teyze oluyorum, aaaa kanka sakın bak hemen herkese söyleme göz değer Allah korusun bi de bişey olur”.. bu insanlar benim zamanında evlat sahibi olmak uğruna ölümden döndüğümü bilen insanlar.. nasıl içim acıdı anlatamam..

Amin arkadaşım inşallah.
Allah'ım hepimizin gönlüne göre versin inşallah.
Senin de tüm hayallerin gerçek olsun inşallah.

Ay burda yazan her satira katılıyorum. Çünkü benim annem cocuklugumdan beri burnumdan getiriyor. Hep halasi ya da babannesi kilikliydim. Hep sevmediğim insanlarla oturup benim dedikodumu yapti. Abimin esine kac kere seni kizimdan daha cok seviyorum dedi. Bütün ozel günlerimi burnumdan getirdi. İstemeye gelecekleri gün yüzük seçmeye gittik eşimle biraz uzadi isimiz diye telefonda etmedigini birakmadi. Sebep de yerleri silecekmisim temizlik ona kalmis. Nasil dondum bilemedim. Alyans ne sectim onu da bilmiyorum. Döndüm aglaya aglaya yer sildim. Mezuniyetim, istemem, dugunum, dogumum, oglumun sunnet dugunu her seyde olay cikardi. Her seferinde benim ozur dilememi bekledi. Bence psikolojik siddeti sonuna kadar kullandi. Her olayda ayni terane ben 9 ay karnimda tasidim. Bana hamileyken gebelik zehirlenmesi gecirmis olum tehlikesiyle dogurdum bilmem ne? Sanki diger anneler 3 ayda doguruyor. En son yaptigindan sonra her yerden engelledim küstüm. Simdi yine ayni teraneleri okuyormus. Sonuna kadar haksiz oldugu halde hala suçunu bana atmaya çalışıyor.
Simdi ben nasil anne diyeyim. Benim bu yaşa kadar yaşadıklarım ne olacak. Üstelik bunu yapan iki üniversite mezunu öğretmen bir anne. Kendini çok entel görür kimseleri beğenmez. Keşke önce o kutsalliğı hakeden bir anne olsaydı.

Ben anne olmanın kutsal olduğunu düşünmüyorum. Anneliği kadınlık görevi gibi görenleride anlamıyorum. Her kadın bu dünyaya çocuk doğumak için gelmiyor, zorunda değil. Kutsal olan bir şey varsa o da sevgiyle, merhametle, fedakarlıkla bir insanın yanında olabilmektir bunun içinde illa anne olmak gerekmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…