• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelik nasıl bir duygu ? Olmalı mıyım olmasam da olur mu ?

RENEWA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2016
101
187
33
48
Konu başlığını düşünecek noktaya nasıl geldim bilmiyorum. Ama sonuç ; bu ikilem. Vaktim yok yaşım geç. Evli değilim . Bu sorumluluğu tek başıma alabilirim ama anne olmalı mıyım . ?
Bu arada şuan hamile falan değilim . Varsa öyle bir niyetim ( şansım ) son zamanlarım karar vermem lazım.

öncelikle çocuk yapmak için evlenilmez diye düşünüyorum. zira bunu yapan birçok ünlü var 2 sene içinde boşanıp hayatlarına devam ediyorlar. onlar iyi örnek değil tabiki.
ilişkiniz evlilik aşamasına gelecek kadar olgunlaştı mı, sevgilinizden emin misiniz, o evlenmek istiyor mu, çocuk istiyor mu? siz anne olmak istiyor musunuz?

anne olmak zor ama bir o kadar güzel. ben hazır filan değildim yaşım geçiyor diye yaptım hiç de pişman değilim. o benim hayatımın anlamı. bir gülüşüne dünyaları veririm. onun için hep en iyisini isterim. 2. yi bile düşünüyorum sırfo o yalnız kalmasın kardeşi olsun diye. siz karar verin.

Eminim ki mükemmel bir duygudur , sahip olduktan sonra. Ama ben sahip değilim . Düşünce yapım ülkenin genel normlarına uymuyor. Çoğu kişiye göre aykırı. İşte tamda bu nokta da karar benim de. Ben de veremiyorum işte .
Lütfen evliliğe falan bağlayın merak ettiğim sadece pişman olur muyum. ?

R RENEWA
Öncelikle belirteyim, anne değilim henüz, ama olmaya çalışıyorum.

Herkes anne baba olacak diye bir şey yok. Sorduğunuz sorunun cevabını sadece siz verebilirsiniz. Kendinizden emin misiniz? Sırf cocuk yapmak için yapılmamalı. Bu en büyük haksızlıklardan biri olur. Bir bebeği karnında taşıyabilmek, onu doğurabilmek, büyütebilmek, doyurabilnek, okutabilmek.. Çocuğunuz 50 yaşına da gelse çocuğunuz olarak kalacak. Tüm yaşamınız boyunca ondan sorumlu olacaksınız. Tıpkı anneniz gibi..

Olanlardan, anne olmasaydım olurmuş diyen de var,hayatın anlamı çocukmuş diyen de.
Herkesin yaşadıkları,hisleri kendine.
Tüyo alınacak bir konu değil.
Ben de ülke normlarına bu konuda hiç uymuyorum.
Anne değilim.Evliyim, yaş 36.
Olasım yok sanki.
Ben de bilmiyorum.

Yaşınız kaç bilmiyorum. 32 yaşında anne oldum. İş arkadaşım 41inde. Kayınvalidem görümcemi 42sinde doğurmuş. Geç diye bir şey yok yani. Allah hayırlısını versin. İstiyorsanız olsun inşallah.

Yaşım geç diye çocuk yapılmaz. Bunu kalpten istemek lazım. Zira çok zor.

Bana sorarsanız ben asla tek başıma çocuk büyütmek istemem. Çünkü ne kadar zor olduğunu anladım. İnsan çok bunalıyor, patlayacak duruma geliyor. Ama karşında seni anlayamayacak, sana ihtiyacı olan bir bebekse bu durumda yardım edecek birileri şart. Çok şükür orada da eşim devreye giriyor. O benim sağ kolum..

Yani bence tek başıma bebek sorumluluğu alırım demek bana göre ya bilmemekten ya da efelikten..
He sorumluluktan kasıt maddiyatsa o da bir yere kadar geçerli.. :işsiz:

Yaşım 22 ve 6 aylık kızım var dünyadaki verdiğim en güzel karar anne olmakmis hiç birşey beni kızım kadar mutlu etmemiş bomboşmusum meğer eğer gerçekten uykusuz kalmayi sabretmeyi sahip çıkmayı becwrebilecekseniz dünyanın en güzel meyvesi evlat kesinlikle anne olmalisiniz

Eminim ki mükemmel bir duygudur , sahip olduktan sonra. Ama ben sahip değilim . Düşünce yapım ülkenin genel normlarına uymuyor. Çoğu kişiye göre aykırı. İşte tamda bu nokta da karar benim de. Ben de veremiyorum işte .
Lütfen evliliğe falan bağlayın merak ettiğim sadece pişman olur muyum. ?

bilemeyiz ki olur musun pişman

benim çocuğum var

tekrar dünyaya gelsem çocuk yapar mıyım emin değilim mesela

ama onu çok isteyerek yaptık ve onunla olmaktan bu aşamada çok memnunum

yaşın kaç

yani ille de anne olayım tren kaçıyor modunu anlayamıyorum

zira bu bir yükümlülük değil ki yapılması gereken

örneğin görümcemin çocuğu yok

o bunun eksikliğini hissediyor zira millet kaç çocuğunuz var diye muhabbete başlıyor

ama bu ortamlara girmediği sürece sıkıntısı yok

hatta diyor ki benim akranlarımın çoğunun çocuğu büyük, ailesi ile yaşamıyor zaten

Çocuk sırf anne olmak için yapılmaz bence. Üstelik her kadın anne olmak zorunda değil. Sırf siz anne olmak istediğiniz için kötü şartlarda yetişmek zorunda olan bir çocuk düşünemiyorum. İyi düşünün oda bir can bakamayacağınızı düşünürseniz çok büyük hata etmiş olursunuz.

Annelik duygusunu çocuğumu doğurduktan sonra anlayabildim (kendi adıma söylüyorum). İster evlilikle olsun ister evlilik dışı olsun annelik duygusunu değiştirmez
Ben annelikten pişman olmayanlardanım

Back
X