• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelik nasıl bir duygu ? Olmalı mıyım olmasam da olur mu ?

Bu soru tamamen kişiden kişiye değişir, ben kesinlikle iyi ki anne oldum diyenlerdenim. Bir daha dünyaya gelsem yine isterdim, hatta bir tane daha isterim. İsterim de isterim yani :)
Ama annelikte şunu anladım, ister evli ol ister bekar çocuk yaparken maddi manevi her şartta babası olsun olmasın ben bakabilirim diye kendine güvenmek lazımmış..

Evet mesela bir hayatın başlamasına karar verirken o insanın yaşayabileceği hayatı duyguları düşünmek yerine kendi duygularını düşünmesini doğru bulmuyorum
Anne olmak kendinden önce onu düşünmektir
Umarım hak eden herkes çocuk sahibi olur
Kim olursa

Konuyu işgal etmek istemiyorum ama sizin düşüncenizden yola cikarak tr üzerinde bulunan kadinlarin 100/70% hak etmiyor ozaman.
Asgari ücretle gecinen insanlar,
Belirli bir hastalığı olan insanlar,
Deprem veya terör bölgesinde yaşayan insanlar...
Mutsuz evlilikde barinan insanlar,
Okul veya hastane olmayan köylerde yaşayan insanlar,
Bu liste böyle uzar gider.
Sizce yukarida yazdığım insanlar çocuğu düşünüyorlarmi?

Evlenicem de demedim. Ben sadece çocuk yapmalı mıyım yapmamalı mıyım diye çelişki deyim. Bunun bile garantisi yok Allah verir vermez orası başka bir konu.
YAŞ kaç ? Eğer çocuk olursa tüm Sorumluluğu tek başınıza mı alacaksınız ?

bi arkadasim 40 yasindayken ve evli degilken anne olmak istedi ve yurt disindan bebek evlatlik aldi , kiz buyudu kocaman oldu , anne kiz cok mutlu ve guzel bir hayatlari var

bence her kadin anne olmamali , gercekten isteyen ve becerebilecek olan olmali

yani annelik muhtesem bir duygu bana gore ama boyle hissetmeyen tinlarca da kadin var , siz hangi gruba giriyorsunuz bunu sadec3 siz bilebilirsiniz

Çocuk muhteşem. Ama evlenmeden yapacaksanız yapmayın. Evliliğin bi ülkenin kanunlarına taşınmasının bir sebebi olmalı. İstesenizde istemesenizde toplumda dışlanacaksınız. Başta sorun etmeyebilirsiniz. Ama ileride bu çocuğunuza da yansıyacak. Sorumsuzluk olur bu yaptığınız.

Çocuk muhteşem. Ama evlenmeden yapacaksanız yapmayın. Evliliğin bi ülkenin kanunlarına taşınmasının bir sebebi olmalı. İstesenizde istemesenizde toplumda dışlanacaksınız. Başta sorun etmeyebilirsiniz. Ama ileride bu çocuğunuza da yansıyacak. Sorumsuzluk olur bu yaptığınız.

Evlatlik alan, veya babasiz cocuk büyüten kadinlar dışlamıyordu türkiyede?
Diyelim öyle...sizce helede biz kadinlar dişimizle tirnagimizla buna karşı gelmemiz gerekmezmi?
Ne yani? Babasiz cocuk tühh pis kaka cocukmu? Damgami alninda? Kadinin imkani varsa niye büyümesin çocuğunu güzel bir şekilde?

Merak ettiğim sorulardan biri de bu . Neden sorumsuzluk. Babası ile evlenmiş ve günü geldiğinde boşanmış ve o çoçuğu bir şekilde yine yalnız büyütmek zorunda da kalabilirim .
Çocuğa görmesi gereken ilgiyi sevgiyi şartları sağladıktan sonra. Babası ile istediği bağları geliştirebilmesine karışmadıktan , buna müsade ettikten sonra neden ?

bir de ben şunu anlayamadım. evlatlık mı alacaksınız yoksa kendiniz mi dünyaya getireceksiniz?

Şuan doğurup doğurma maktan bahsediyorum.
babası kim olacak ? evlilik dışı mı doğacak ? bunlar önemli nerede yasıyorsunuz bılmıyorum ama türkiye için konuşuyorum. siz de çocuğunuzda çok dışlanırsınız.

sizin gibi bekar 40 yaşında bir yakınım var, o da şu an aynı sorulara cevap arıyor,
ona da aynısını söyledim,
bir kızım var, dünya bir yana o bir yana, öyle büyük bir aşk ki anlatamam, ölüyorum onun bir gülüşüne.
ama hayatımın onsuz 30 senesinde hiç eksiklik hissetmemiştim, yani benm için olmasa da olurdu.
ve reenkarnasyon gerçek olsa, tekrar dünyaya bu anılarımla gelsem yine anne olur muyum, hiç sanmıyorum, büyük delilik.
insan çocuksuzken sadece kendinden sorumlu hissediyor kendini, şimdi bütün dünyadan sorumluyum sanki,
her an onu kaybetme korkusu, ona iyi bir gelecek verememe korkusu, savaşlar, eğitim sistemi, çevre kirliliği, temiz besin bulamama sorunu, hepsi benim derdim.
yani bunları kendinize yük edecek misiniz, yoksa amaaaan doğan büyüyor, biz nasıl büyüdük, herkes bu kadar düşünse insan ırkının sonu gelirdi mi diyeceksiniz, buna ancak siz karar verebilirsiniz.

sizin gibi bekar 40 yaşında bir yakınım var, o da şu an aynı sorulara cevap arıyor,
ona da aynısını söyledim,
bir kızım var, dünya bir yana o bir yana, öyle büyük bir aşk ki anlatamam, ölüyorum onun bir gülüşüne.
ama hayatımın onsuz 30 senesinde hiç eksiklik hissetmemiştim, yani benm için olmasa da olurdu.
ve reenkarnasyon gerçek olsa, tekrar dünyaya bu anılarımla gelsem yine anne olur muyum, hiç sanmıyorum, büyük delilik.
insan çocuksuzken sadece kendinden sorumlu hissediyor kendini, şimdi bütün dünyadan sorumluyum sanki,
her an onu kaybetme korkusu, ona iyi bir gelecek verememe korkusu, savaşlar, eğitim sistemi, çevre kirliliği, temiz besin bulamama sorunu, hepsi benim derdim.
yani bunları kendinize yük edecek misiniz, yoksa amaaaan doğan büyüyor, biz nasıl büyüdük, herkes bu kadar düşünse insan ırkının sonu gelirdi mi diyeceksiniz, buna ancak siz karar verebilirsiniz.

Bunları dert ederim. Zaten bu kararı vermek o yüzden çok önemli benim için.

Her kadın çocuk doğurur ama Ana olamaz derler
Bence annelik muhteşem birsey uykusuz geceler bazen sorunlar vs oluyor ama anne olmak da böyle birşey
Çocuk olsun diye evlenmeyin

Üstteki yorumların cogunu okumadım ve onun için yaşını imkanlarını pek bilmiyorum ama soruna cvp verecek olursam annelik dünyada tarifi olmayan bi duygu ki herseyi hayatı dahi onun mutlu olacağı şekilde yaşamaya başlıyorsunuz... onun için yaşınız gerek hayatinizla birlikte ona ayak uydurabileceginze inanıyor kendine guveniyorsan yap çocuk.. ki zaten annelik başka bi mertebe ya kim pişman olurki anne olmaktan????

Back
X