- Konu Sahibi Herdaimgunes
-
Eşiniz nerde siz bunları yaşarken? Belliki zor bi çocuk zamanla düzelicek özellikler olarak görüyorum ama birininde size destek olması lazım bu süreçteBelki çoğu insan beni yargılar şükretmiyorsun diye çocuğu olmayan insanlar nankör der belki ama çok zorlanıyorum sabrım gücüm azaldı her gece yarın daha sabırlı bir anne olcam diye ağlayarak zırlayarak ama ertesi gün ona sinirlenmemek için dişlerimi sıkarak geçiyor başaramıyorum beceremiyorum anneliği
uyumayan yemeyen sürekli ama sürekli ağlayarak birşeyleri elde etmeye çalışan memnun olmayan bir çocuğum var. Hamileliğim o kadar güzel geçti ki yani karnımda strese girdi bile diyemiyorum tamamen karakter meselesiymiş bu.
20 aylık olduk. Hamilelikte dahil nerdeyse iki senedir boğuluyorum dört duvarın içinde. Vakit buldukça çıkıyoruz dışarı birtek öyle mutlu oluyor ama eve dönmemiz tam bir felaket çünkü saatlerce geri gitmek için ağlıyor. Annemlerde benim bu yaşadığım sorunların hiçbiri yaşanmıyor sanki ordaki benim çocuğum değil başkasının çocuğu. Annemin yapıp benim yapamadığım şey ne? Orda kendisi istiyor annemden yemek ben evde önüne dünyalarıda sersem yemiyor. Eve dönüşte anane diye ağlıyor yıkıyor ortalığı annem bize gelse gidişinde yine aynı senaryo.
bu sabahta yine sevdiği şeyleri yaptım ama ağzını kilitledi açmadı zorlamıyorum önüne koyuyorum kendisi seçip yesin diye ama es kaza ağzına alırsada hepsini tükürüyor kan değerlerine de bakıldı herşeyine bakıldı fizyolojik bir sıkıntısı yok olsa zaten annemde yemez zaten
birkaç gündür ruhumu sıkıyorlar gibi hissediyorum sürekli ağlıyorum uyanmak bile istemiyorum annem birkaç gün alayım benle dursun diyor ama içim elvermiyor üzülüyorum beni daha çok istemez unutur diyeartk dayanamıyorum psikolojik destek almak istiyorum ama ilaç kullanırsam oğluma bakabilir miyim bilmiyorum nolur birileri yargılamadan bana akıl versin normal mi bunlar yoksa ben deliriyor muyum
Evet zor bir çocuk doğduğundan beri beslenme ve uyku sorunumuz bitmedi gitti ve ağlamaları artık kronikleşti sanki otursa ağlıyor kalksa ağlıyor her istediğini ağlayarak istiyorBelli ki zor bir çocuğunuz var. Ben de çok sıkıntılar yaşadım hala da ufak ufak yaşıyorum. Burada kınanacak bir şey yok. Aile içinde çok mu şımartılıyor her istediği yapılıyor mu? Bir de Eşiniz destek olmuyor mu?
Oraya gidip dönünce daha kötü oluyoruz çünkü gelmek istemiyor sürekli beni gördüğü için annemi istiyor artık galibaSizin mutsuz olduğunuzun farkındadır. Birgün kalsın annenizde siz de dinlenin, sakinleşin. Mutlu anne olmazsanız çocuğunuz da mutlu olmaz. Önce kendi mutluluğunuzu sağlayın.
Eşim akşam 7 gibi geliyor Cumartesi de çalışıyor yardımcı oluyor tabi akşamları oynuyorlar gece ağlarsa bakıyor ama büyük kısım benim üzerimde haliylepardon da eşiniz ne işe yarıyor?
Tv tablet telefon bilmiyor o konuda sıkıntı yokta kilosu ayına göre çok düşük doktorda diyor bunu ama yemiyor bazen açlıktan ağlıyor artık ancak o zaman bişeyler yiyorÇocuğunuzun size karşı tepkisi oluşmuş.
sizi sevmediği yada anneannesini daha çok sevdiği için olmuyor bu. Sizin gerginliğiniz, stresiniz, yorgunluğunuz yansımış olabilir.
Annenizin teklifini kabul edin. Yatıya olmasa da sabah kahvaltıda bırakın, gününüzü kendinize ayırın. Biraz rahatlamaya bakın.
Siz rahatladıkça, tahammülünüz artacak.
bir de çocuklar açlıktan ölmüyor merak etmeyin.
niyeyse genelde ihtiyaç yemesi içmesi ve uykusu olarak görülüyor. Çocuğunuzla oyun oynayın. Tv kapalı, telefon başka odada olsun. Bazen oynadığınız oyunda çok ağlayan karakter olsun, onu sakinleştirmeye çalışın vs
Çevremdeki insanlara içimi açamıyorum bana şükürsüzlük yapma diyorlar insanlar neler yapıyor çocuğu olsun diye gibi şeyler söylüyorlar sanki onu istemiyormuşum gibi algılıyorlarAksine çocuklarıyla ilgili sıkıntı yaşayan annelere, çocuğu olmayan insanları düşünmesini söylemenin baskı olduğunu düşünüyorum. Yazdıklarınızda nankörlük diye tanımlanacak birşey yok.
Eşiniz de akşamları ve hafta sonları size biraz yalnız kalacağınız zaman bıraksın, çocuğunuzla ilgilenerek.
Anneanne de her istediği yapılıyor mu? Çocuklar bunun arkasından çok gidiyor çünkü.
Çocuğunuz sizinle gerginliğinizi de hissediyor olabilir. Gece kalmasa bile gündüz annenize bırakıp biraz yalnız zaman geçirirseniz iyi olur, sakinleşir rahatlarsiniz.
Yemek konusuna da çok takılmamaya çalışın. Bol bol oyun oynayın, sarılmalı, düşmeli, kalkmalı.
Psikojik destek almak istiyorsanız da alın yine.
Evet bunu bende düşünüyorumÇocuğunuz zor olsa anneanneye de sıkıntı çıkarır diye düşünüyorum. O yüzden size karşı bir tepkisi var belli ki. Bir gelişim psikoloğuna gitmenizde fayda var. Siz 2 yıldır boğuluyorsnız bunu bebeğe yansıtmama ihtimaliniz yok. Siz stresli kaygılı,o da öyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?