Annelik ve işim

Yapılan sert yorumlara aldırış etme,burda ne olduğunu ne yaşadigini neyin kompleksini burdan çıkardığını bilmediğimiz bir çok insan yazıyor, günlük hayatta cesaret edip söyleyemediklerini hiç tanımadıkları insanın ne düşüneceğini ne hissedeceğini umursamadan yazıyor.

Konumuza gelecek olursak,çocuğunuz uyumlu bir çocuk mu? Birlikte gitme şansınız yok mu? Yani tanıdığım bir avukat uzun süre duruşmalara çocuguyla girdi,
hatta meşhur avukat Feyza altunda bı dönem bebeğiyle duruşmalara giriyordu.
Bende gurbetteyken 2 çocugumu mecbur kaldığım durumlarda derse soktum,ne yapabilirim?
Öyle bir düzen ki,bizden hem çok iyi anne,hem çok iyi çalışan,hem çok iyi ev hanımı olmamızı bekliyorlar.
Herşeyi geçtim,bebeğiniz güvenli bağlanma dönemindeyken onu arada sırada bırakmanız olumsuz etkileyebilir,geleceğine hasar bırakma ihtimalinin olabilir.Bu durum olmayadabilir,ama anlamdan biliyorum,sizin durumunuz gibi bir işi vardı ve her iki çocuguda buyumesine rağmen hala annelerine kaygılı bağlanmış durumdalar.Ablam çok zorlanıyor.
O zamanlar gençti yaşı 23 lerde.
Şimdi pişman,ki anneme bırakıp gidip gelirdi.
Yinede sonuç olumsuz oldu.
Ben ise yeri geldi çocuklarımla toplantıya girdim yeri geldi kaymakamlıktaki projemin açılışıni yaptım 1
.5 yaşındakı kızımla.
Hiç kimse garipsemesi,aksine hep destek oldular
Küçük yerde yaşıyorduk bakıcımız bazen gelmezdi,e bırakacak başka kimsem olmazdı.
Uzun yazdım,ama bebekler değişik düzene çabuk adapte oluyorlar.Siz yinede en iyisini bilirsiniz.
 
Cocugu olmayan insanlar her seyi kabul etmek zorunda degillerdir. Pozitif ayrimciliga okey ama o zaman bekarlarin maaslari da daha yüksek olsun, var misin?
 
Doğru söylüyorsunuz günün sonunda iş başkasına kalmazsa tabii ki o bebek annesiz kalmasın. Ama iş başkasına kalıyor ve yeni bir mağduriyet oluşuyor. Bir insanın özgürlüğü, bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.
 

Süt izni dediğiniz günde 1,5 saat bebek 1 yaşına gelince de bitiyor. Neden kusura bakayım sizin uymanız gibi bir çabam yok. Anne olma hakkını eleştirmiyorum anneliğin işin sorumluluklarını yerine getirmeme sebebi olarak kullanılmasını eleştiriyorum. Konu sahibi şehir dışı seyahatleri olduğunu bilerek çalışıyor ve yine bunu bilerek işine dönmüş. Onun görevini sırf o anne oldu diye bir başkasına yüklemek bana göre etik değil. Engelli olmak, iş kazası geçirmek, ameliyat olmakla anne olmayı ciddi ciddi bir mi tutuyorsunuz? Anne olmak bir tercih zorunluluk değil. Konı sahibin yasal izin süresi dolmuş işine geri dönmüş haliyle iş veren de işi neyse onu yapmasını bekliyor. Ben doğurmayı kutsallaştırmıyorum sizin aksinize. Bebeği bir buçuk yaşında arkadaşım son iki iş görüşmesinde de küçük çocuğunuz var seyahat engeli oluşturur diyerek elendi. Bu konuya bakınca anlıyorum iş verene boşuna kızmışız. Sizin hayalini kurduğunuz çalışma sisteminden ziyade mevcut sistemden, mevcut konu üzerinden konuşsak daha iyi olur
 
Bebe dedigin basli baslina derttir zaten, bugun süt derdi olur yarin baska derdi olur, hastaligi olur, dişi olur, okul gösterisi olur her yaşın getirdigi zorluklar var.
Anne/baba olana her bakimdan tolerans gosterilecekse, cocugu olmayanlarin nesine gosterilicek? E onun da bakmasi gereken anasi babasi vardır/gezmek istedigi sevgilisi vardir/basbasa kalmak istedigi kocasi vardir, var yani herkesin bir onceligi bir bahanesi bir engeli...
 
Cocugu olmayan insanlar her seyi kabul etmek zorunda degillerdir. Pozitif ayrimciliga okey ama o zaman bekarlarin maaslari da daha yüksek olsun, var misin?
Elbette varım bir mesajda da yazmiştim zaten eger bir hak veriliyorsa bir hak zaten alinmali bu terfi maas vs olabilir.
 
Çok haklısın. Almanya’da mutterschutz var. Hamile kaldığından itibaren kadın koruma altında. Kovulamaz. Hamileyken çalışamaz raporu almak kolay ve alırsa çalışmaz maaşını da çatır çatır alır. Doğum yapınca da 2 sene evde kalmak istiyorsa elternzeit alır kovulamaz. Devlet annenin çocukla 2 sene geçirmesini bir hak olarak görüyor. Türkiye’de daha kadın hamile bile değilken yeni evlisin çocuk düşünüyor musun diye sorgulanıyor iş görüşmesinde. Ve çalışanlar da bunu normal bir durum olarak görüyor. Bu normal değil deyince de işine gelmiyorsa bu deveyi güdemiyorsan diyardan git.
 
Her kurumun yönetmeliği farklı. Mesela yurt nöbetlerinde süt izni kullanan anneler muaf oluyordu. Ancak sizin işinizde bunu anladığım kadarıyla yönetici insiyatifi ile çözülüyor. Kızım 2 yaşında ve sizi çok iyi anlıyorum. Yöneticinizin suyuna giderek konuşun ancak illa ki olacak derse ayda bir kaç gün kızımı yanıma bir yakınımı yada bakıcı alarak giderdim. Bebeğimi bırakıp başka şehre gitmeyi tercih etmezdim.
 
İyi de bu kafa bizim gibi toplumlarda kadını iş hayatından tamamen soyutlar bunu göremiyor musunuz? Tamam sadece erkekler çalışsın o zaman, kadınlar kızlar evde otursun çünkü eşitlik adalet(!) tabii bunun sonu üniversite okutmamaya kadar gider. Çalışamayacak kadına neden masraf etsin ailesi…
 
emzirme dediginiz iki yil .iki yil boyunca birisinin birisini idare etmesi cok zor .iki yil sonra belki hic kimse o iste calismayacak
 
Hayır bir tutmuyorum is yükü baska sebeplerlede artabilir bu durumada o zaman bakılması gerek. Anne oldu diye zorbalanan kadınlari yine kadinlar zorbaliyormus meğerse gercekten. Kaldi ki ben anneyim ve benim isim tamamen nöbet usulu(24 saat) tuzum kuru olarak yorum yapmiyorum. Devlette verilen 2 sene ucretsiz hak vs gibi seyler genellesmeli isverene birakilmamali diyorum.
 
Bu eşinizle konuşup halletmeniz gereken bir konu. İş hayatında siz sıkışıyorsunuz eşiniz hiçbir fedakarlık etmiyor mu mesela? Gerekirse izin alacak, anne akraba başka birini ayarlayacak bakıcı vs de olabilir. Yönetici bir izin verir iki izin verir. Neticede iş bu bir yere kadar idare edilebilir. Acı gerçekler bunlar. Benim nöbet günlerimde çocuklardan eşim sorumlu mesela, küçük hastalandığında baba izin alır. Ben babanın konuda hiç geçmediğini gördüm ve buna ayrı canım sıkıldı. Erkeklerinki kariyer de kadınınki patlıcan mı?
 



İşyeri zaten kısmi çalışmaya geçmesine izin vermiş. Bundan sonraki talepler, işverenin yeni önlemler almasını gerektirmiş demekki.
 

Bir tutmuyorsanız niye aynı şeyler gibi örneklendiriyorsunuz? Sizin saydığını sebeplerin hepsi annelik dışında ekstrem durumlar. Zorbalamak ne alaka ayrıca? Kimseyi zorbaladığımı düşünmüyorum. Ben de anneyim. Yasal haklarımı kullandım onun dışında kimseden imtiyaz beklemedim. Bekarken ama ben anneyim diye kendi sorumluluklarını bana yükleyen çok oldu orası ayrı. Tamam güzel diyorsunuz da sabaha kadar devletin vermesini istediğiniz ama olmayan hakları konuşsak bunun kime ne faydası var? Konuyu yorumlamamız lazım isteklerimizi anlatmamız değil
 
Konu sahibi ben sizi gayette iyi anladım ve üstelik çok hak veriyorum . İş taniminizda olmamasına rağmen siz şehir dışına gitmissiniz . Bu işin çözümü müdürünüzun üstü kimse onla konuşmak belki de CIO ile direk görüşmek olabilir. Siz işi biliyor ve yapıyorsanız yetişmiş elamanlarini kaybetmek istemeyeceklerdir. Bir yaşında bebeği her ay birkaç gün yalnız biraktiginizda kendinizi huzursuz hissedeceksiniz hiç yapmayın . Huzursuz hissetmekte de oldukça haklısınız. Çocuklar üç yaşından sonra anne olmadan bir yerde kalması önerilir . Yaşı kadar gün sayısı olarak. Bence siz tekrar konuşmayı deneyin
 
Daha buradaki kadınlar yorum olarak bile buna tahammül edemiyor ki hemen isine gelen calissin isine gelmeyen çalismasin modu tüm kadinlar evde otursun o zaman kimse doğum yapmasın. Esas kimse doğum yapmayacak noktaya geldiginde Almanya gibi annelere hak üstüne hak verilecek yeterki "dogursun" diye.
 
Valla yeterki doğursun lafı Almanya’nın kısa özeti kindergeld yani çocuk parası çocuk ek yardımı kreş ücreti muafiyeti hamile maddi destekleri vs. Ha bi de Almanya’da kürtajın yasa dışı olması vs vs. Yani adamlar üremediği için üreten çok değerli
 
Günlük süt izninizi kullanıyor musunuz onu merak ettim.
İkilemli bir konu. Eşinizin bu duruma el atması güzel olurdu aslında. Normal çalışma saatli bir işe geçmek gibi. En azından bakıcı ihtiyacınız olursa da sadece gündüzleri destek almanız gerekirdi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…