Annem altınlarımı istiyorr :((

MONNA

Dilini ısır dilini :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
2.413
2.879
358
Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.Bi akıl werinnnn.Ben 4 ay sonra ewlencem.Bütün çeyizimi kendim aldım.Ailem bana bir toz bezi bile almadı.Durumları çok yok tabi.Babamn borcu wardı 15 bin tl kredi çektim.Evlendikten sonra bile 2 sene bu borcu ödeyeceğim.Ama hala benden bişeyler bekliyorlarrr.Benden sonra ablam ewlenecek.Onun çeyizi için bile benden yardm bekliyorlar.Çok darda kaldım.Bunlara tamam dedim sustum.Ama bardağın taştığı nokta düğünde takılacak altınları annemin isteyemesi.Ben onca düğüne gidip kendim taktım benim udum.Takılanları alırım benim komşu akrabalarımın taktığı parayı altını dedi.Ne diyeceğimi şaşırdım kaldım...

ben bu duruma sadece yüz ver astarını istesinler der geçerim!

deveden kaç kıl koparırsak kardır olayına dönmüş yazıklar olsun yaa evlatlarısınız sız onun, vermeye alıştırmışsınız.
ben olsam vermezdım altınlar sızın hakkınız anne baba olarak sorumluluklarını öğrensınler artık, bu sebepten de size küseceklerse küssünler onların kı annelık babalık değil uyanıklık zaten..

çok ilginç bizde bebk beşikteyken anne çeyiz hazırlar ....ama belkı damat tarafı altınlarını alırlar dıyemı diyor acaba ?

Erkek tarafı altınlarımızı almayacak.Eltimin hiçbir altınına el sürmemişler.Benimkini de almayacaklarını biliyorlar.Yani bilmiyorum arkadaşlar.Gerçekten gururuma dokunuyor.Atandığımdan beri banka görevi görüyorum.Ablam 2 senedir çalışıyor.Üstüne başına harcadı çeyizi sıfırrr.Ben hep çeyizime çalıştım sırf laf edip güçlük çıkarmasınlar diyeAma bana vermeyip alacakları altınlarla ablama çeyiz yapacaklar...

canım altınları hemen bankaya koyun, sorarsa da eşimin izni yok bankaya koyduk altınları artık tek başıma değilim de bence .. ama bu bence peki sen ne yapmayı planlıyorsun?

canım altınları hemen bankaya koyun, sorarsa da eşimin izni yok bankaya koyduk altınları artık tek başıma değilim de bence .. ama bu bence peki sen ne yapmayı planlıyorsun?

Ben hiç bişey düşünemiyorumm Evlendikten sonra anneme çok yakın oturcam.Altınları wermiyorm desem huzursuzluk çıkartacağını da biliyorum

Nişanlımın ailesi o kadar çok masraf yapacak kii.daire aldılar sıfır.Beyaz eşya,mobilya herşeyi yapacaklar.7milyara salon tuttular.Hiçbir masraftan kaçmıyorlar.Ben nasıl diyeceğim ailem altınları istiyor diye nişanlıma ???

haklısın nasıl denir ki?vermekte mantıklı değil ama şöyleki tamam annen canın ciğerin,ama yarın öbürgün eşin nişanda hiçbirşeye karışmadılar birde üstüne altınları aldılar diye laf söylese daha kötü..inşallah bir çözüm bulabilirsin olmadı annenle konuş anne benim kredi borcum var çeyiz yaptım biliyorsun de

yok artık daha neler istedikçe istemişler onlarda veremem bizimde ihtiyaçlarımız var dersin düğün günü takılar anneye teslim edilir sen kime teslim edicen peki annenede güvenemiyosun ben annene dicek söz bulamıyorum

yaşadıklarınla bir zamanlar benim yaşadıklarımı hatırlattın bana beni dinle cevabını anlarsın.evde tek okuyan kişi bendim annem derslerle ilgili benim üzülmemi görür manevi destek sağlardı.bende ben, bir tek annem anlıyor derdim.

zar zor ben çalışmaya başladım.20gün sonra bana telefon açıldı beni hiç bir zaman aramayan babam benle konuştu sebep kardeşime araba alacağız şu kadar KREDİ ÇEK dediler.bu arada ayrı şekilde beni tanımayan kardeşim günaydın mesajları çekip benden harçlık istiyor.

ağladım günlerce zoruma gitti beni çalışmaya başladıktan sonra tanımaları.yalan söyledim bişeyler uydurdum çekmedim.yüzüne bakmadıkları nişanlımı kefil etmeye çalıştılar ettilerde nişanlımla tartıştım çok şükür bozuldu kefillik.

sonra yakamızı bıraksınlar diye (nişanlımın taksitle aldığı ve borcunu yeni bitirdiği) bileziklerim var benim başka neyim var dedim almazlar tenezzül etmezler çünkü düğünde sorulduğunda ne diyecekler derler almazlar dedim aldılar teşekkür etmediler birde bilezikler istedikleri kadar para etmemiş onu bana söylediler

neyse benim düğünüm olacak düğün haftamda bana ağızlarına geleni saydılar ne hakaretler sebep: bu sefer kardeşim evlenecekmiş ben onlara yardım etmiyormuşum

yine kefil olmadım beni anlıyor dediğim annemin lafları kefil olamadığım için dedikleri hala içimde.ben okurken kardeşime yardım etmem için bana destek olmuş

nikah ve düğünde bana ve eşime düşman oldular.düğün sonrasında da bişey olmamış gibi yine kardeşim için ve yalan söyleyerek benden para istediler VERMEDİM

bunlarla konuşmayı kestim.bir süre sonunda kararlılığımı anladılar artık benden para isteyen yok

ufak şeyler olur yine yaparım ama ben istediğim zaman ama kesinlikle kardeşim için bir lira vermemmmmmm.

yorumum uzun oldu ama anla işte elini verirsen kolunu istiyorlar.ben hariç benim gibi iki arkadaşım var onlar veriyor ama sonu yok borçları bitmeden diğeri başlıyor aileleri yüzünden.

Evet ben de bilmiyorum kime wercem ? Annem diyor teyzelernin amcalarının babanne ananne dedenin falan taktığını almam da komşu köylü onlarn taktığını alırım. BU ARADA ANNEM VE BABAMIN DÜĞÜNDE BANA TAKACAĞI BİLEZİKLERİ BİLE BEN ALDIM...

aynen bende düğünde mahçup olmasınlar bende mahçup olmayayım diye onaların takacağı bileziği bile ben aldım.yüzsüz şekilde kardeşim almış gibi ona taktırdılar.ama bana sağol çok düşüncelisin denilmedi.hakaret edildi.ben senin yerinde olsam vermem der çıkarım resti çekerim.ama bunu yapamam dersen nişanlım ya da eşim kendi adına bankaya yatırdı de.gidip ondan isterler mi benimkiler gibi??

Bunları okurken sanki kendimi gördüm...Sana çok geçmişler olsun.Ablam kafası bozuk olunca ailesiyle hiç görüşmeyen telefonlara bile çıkmayan biridir.Güya 1 sene sonra ewlenecek hiç birşeyi yok çeyiz adına.Bana kızıyorlar ablanı ewlendirip sonra sen ewlenmedin diye hala huzursuzluk yapıyorlar.NİŞAN YAPACAKTIM WE ÇOK İSTİYORDUM.
Fakat yapamadım.Çünkü salonu ben tutcam masrafı ben we nişanlım yapacağız.Sıkıntıyı biz çekeceğiz we takılacak paralar altınlar da ablam olacak hanfendiye çeyiz için harcanacaktı.Ben bunu duydum dedim ben wazgeçtim nişan istemiyorum.Öyle alıp kendimiz taktık alyanslarımızı...İÇİMDE UKTE BIRAKTILARRRR

Eşimin ailesi o kadar masraf yaptı, destek olacağız de verme.
Hem destek olmadıkları hem de altın istedikleri için belki utanırlar?

anlıyorum.bizde kendi düğünümüzü kendimiz yaptık bir lira harcamadı iki taraf ama kimse teşekkür bile etmedi etmezde.bende mesela giden altınlarım olmasa araba alacaktım.hala tv de düğün görsem kendi düğünüm,nikahım aklıma gelir ağlarım.arabaları gördükçe moralim bozulur.çıkmaz bazı şeyler içinde kalır.geriye dönemezsin ama geleceğin aynı olmamasına bakacaksın.

Zamanında komşunun dost ahbabın düğününe sünnetine gidip altın para falan taktığım için gelip takacaklar sana ,yani o paralar aslında benim dedi.Sana takanların çocuklarına da ben takmak zorunda olacağım dedi.Yani sizler bilirsiniz gerçekten onların hakkı mı bu altın yada paralar ?Sizde böyle bir durum oldu mu

yok artık arsızlığa bak yeterince yolmuşlar seni sakın verme bi şey sen nasıl yaptıysan ablan da yapsın çeyizini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…