Evet ben de bilmiyorum kime wercem ?Annem diyor teyzelernin amcalarının babanne ananne dedenin falan taktığını almam da komşu köylü onlarn taktığını alırım. BU ARADA ANNEM VE BABAMIN DÜĞÜNDE BANA TAKACAĞI BİLEZİKLERİ BİLE BEN ALDIM...
nişanlımın ailesi o kadar çok masraf yapacak kii.daire aldılar sıfır.beyaz eşya,mobilya herşeyi yapacaklar.7milyara salon tuttular.hiçbir masraftan kaçmıyorlar.ben nasıl diyeceğim ailem altınları istiyor diye nişanlıma ???
kızlar sağolun yorumlarınız için.ama şunu bilin vallahi benim derdim altın falan değil.annemin eline verilecek en fazla 5 6 çeyrek.ben onunla ne zengin olrm ne de almayınca fakir.mesele şu ki:bu üç beş altına tamah eden annemin benden istekleri ewlenince de bitmeyecek !!! şimdiden kardeşini sen okutacaksın sen dersanaye göndercksin demeye başladı..!bıraksın da bunu ben kendi isteğimle yapayım zorla değilllllll
ablam atanamadı çünki hiçbir zaman benm gibi gecelerce çalışmadı.sabahlamadı.onun bi suçu yok.hayat onun.ama benm hayatmda benm.babamn 10 senedr ödeyemediği evin borcunu çektiğim 20bin tl krdi ile ödedm ve daha 2 sene boyunca ödeyeceğim bu borcu.evlenirken borçlu ewleneceğim.hala istekler bitmiyorrr bitmiyorr.yok yaa deyince de nankör evlat oluyorum !!!
Allah kimseyi sana muhtaç etmesin diyor...
bırak alsın canım.senin de dediğin gibi bikaç altınla kimse ne zengin olur ne fakir.tabiki sorun altın değil.
annenin düşünce yapısı çok başka.vicdansızca diyeceğim üzüleceksin.ama bu anlatıklarından başka bişey çıkmıyor.kızının geleceğini mutluluğunu geçimini düşünmüyorsa bi anne orada bir duruyor insan.
sen zaten ailene karşı vazifeni yapmışsın ve yapıyorsun cnaım.daha ne istiyolar.bu kadar da olmaz ki.ailenin borcu ile evleniyosun kolay değil ki bu.eşin kabul etmeyebilirdi bunu biliyorlar mı.keisnlikle nankör evlat laflarından falan etkilenip üzülme.herkesten büyük Allah var.O görür bütün yaptıklarını.vicdanın rahat olsun.kendini suçlayıp hırpalama.
annenle görüşme denmez tabi.ama herkes mesafe koy diyecek bunu biliyosun.mesafe ve tavır koymadan-tabiki kırıcı olmadan-annenin bitmeyen isteklerinden-baskılarından kendini ve evliliğini nasıl koruyacaksın peki canım.
bunun başka yolu yok sizinki gibi aile yapısında.
açıkcası böyle bir annneye tahammül kolay değildir canım.ben rahmetli annemden görmedim böyle bişey.başım ağrısa dertlenen kafasına takan bi kadındı anneciğim.
altınlarını ise kesinlikle ama kesinlikle annene verme canım.annen 3-5 tanesine el koyacaksa koysun.kendini düşürüyor sadece.ama tamamını almak ta neyin nesi.eşine karşı ailesine karşı çok mahçup olursun.izah edemez arada kalırsın.altınları bir borca vereceğini söyle veya eşim kiralık kasasına koydu nerde bilmiyorum de.bişey deyip atlatman gerekiyor malesef canım.annen düşünceli bi insan olsa zaten el koymaya kalkmazdı.
sen kendinden ve yaptıklarından emin olduktan sonra annenin yersiz suçlamalarını görmezden gelmeye çalışmalısın ama kesinlikle annenle arana bir miktar mesafe koymalısın.acı ama gerçek.yoksa evliliğinde sıkıntı yaşarsın eğer ki annen süreki senden maddi beklenti içinde olucaksa...
Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.Bi akıl werinnnn.Ben 4 ay sonra ewlencem.Bütün çeyizimi kendim aldım.Ailem bana bir toz bezi bile almadı.Durumları çok yok tabi.Babamn borcu wardı 15 bin tl kredi çektim.Evlendikten sonra bile 2 sene bu borcu ödeyeceğim.Ama hala benden bişeyler bekliyorlarrr.Benden sonra ablam ewlenecek.Onun çeyizi için bile benden yardm bekliyorlar.Çok darda kaldım.Bunlara tamam dedim sustum.Ama bardağın taştığı nokta düğünde takılacak altınları annemin isteyemesi.Ben onca düğüne gidip kendim taktım benim udum.Takılanları alırım benim komşu akrabalarımın taktığı parayı altını dedi.Ne diyeceğimi şaşırdım kaldım...
Senin eşin gibi nişanlım sadece beni mutlu etme derdinde sağolsun.O da ailemi düşünür sever ama az çok biliyor annemle sorunlarımızı.İlerde bu istekleri karşısında ne der bilemiyorum.Benim parama karışmaz da üzmelerine o da karşı çıkar.Yani işim zorşöyle bir durumda var nişanlın seni kırmayan,üzmemek için elinden geleni yapan biri gibi duruyor.benimde eşim öyle nişanlandığımızdan
beri beni nasıl mutlu ederim diye gözümün içine bakar.fakat benim ailemi benden fazla düşünüp ilgilenmesine rağmen ailemin bu para
istekleri yüzünden en sonunda isyan etti beni kırmak bunları yüzüme vurmak için değil ama sonunda o da patladı.bütün bu olaylara
rağmen hala ailemi benden çok düşünür ama kardeşin için bizden para istemesinler ne ihtiyaçları varsa ben en iyisini alırım der ve alırda
ama bir süreliğine de olsa uzak tutmadan bunun önüne geçemezsin malesef.aynı şekilde bana da aynı yorumlar yapıldı çalışan kızı
aldı....vb dünya kırıcı söz.
canım valla öncelikle nişanlını tebrik etmek lazım ve ailesinide tabiki neden mi
ev almışlar,salonu tutmuşlar,beyaz eşyaları almışlar ve annen bunları görmeyip hala 4*5 çeyreğin peşine mi düşüyor
nişanlın peki ailene yardım etmene evlendikten sonra bişi demeyecek mi koınuştunuz mu sonra bu sıkıntı olmasın
çünkü belli bir süre sonra senin aile yapını anlayıp onlara yardım etmeni istemeyebilir ve yüzüne vurabilir olmaz öyle birşey inş ama ne biliyim yani...
Birde çok merak ettim doktor falan mısınız acaba?
Hani maaşınız sanırım 5000-6000 civarı aileinizin sizden böyle bir beklentisi olması çok tuhafıma gitti açıkçası
inşaallah nişanlınız ve ailesi ilerde sorun çıkarmaz
Benim annem de bir sürü kardeş içünde tek okumuş anneannem dedem okula yazdırdığında kapının ününe yatmış beni çiğneyip gider diye. Sonra memur oluncada isteyeni kapıdan çevirmiş maaş ele gidecek diye. Banada derdi hep evlenme annene bak paranı ellere yedirme. Babamı da zerre sevmezdi. Sizin annenizde öyle parayı kocanıza yedirmeniz içine büyüyor. Bence annenizi biraz uzak tutun herşeye karışmasına izin vermeyin gözü 3 tane altını isteyecek kadar dönmüş çünkü. Yarın bir gün allah korusun daha büyük sıkıntılar yaşatır size
Selam, konu sahibi arkadaşım takip ediyorum gelişme var mı diye .. bir noktada ben ne yapacağım? ama bana sakın annenle görüşme gibi salakça şeyler söylemeyin demişsin ya ! burda hiç kimse ağaç kavuğundan çıkmadı hiç kimse annene sırtını dönmeni istemez alkış tutmaz zaten! ama birşeyi fark ettim tonlarca öneri gelmiş sana nişanlım aldı dersinden bankaya yatıra kaynanama verdime ..hiçbirine sıcak bakmamışsın demek ki öyle de yapsan sorun olacağını düşünüyorsun .Burada senin anneni hangimiz tanıyabiliriz senden başka? verilen fikirler uymuyorsa çözümü sen kendin biliyorsundur zaten değil mi?evlendikten sonra kardeşini okutacaksın falan diyorlar ben bursla okudum falan demişsin şimdi sen dışardan biri olarak bak ve kendine cevap ver bu konuyu sen okusaydın sen annenle arana mesafe koy gerekirse rest çek demezmiydin yada böyle yapmalı diye düşünmezmiydin?yakında bir yuvan olacak hayırlısıyla inşallah sen annenlere kırmamak adına istemediğin şeyleri yaptıkça o yuvada sıkıntı olmayacak mı? sen dolacaksın dolacaksın annene birşey diyemiyorsun kime patlayacaksın? söylermisin?? eşine olabilir mi? sen vijdanın yüzünden istemediğin şeyleri yapacaksın o bunu izleyecek o yapamıyorsa ben yaparım diyip sana yardım etmeyeceksin dese '' eşin'e '' kızmaya başlayacaksın ,halbuki sende istemiyorsun zaten ama eşin gözünde kısıtlayıcı vs olacak dirlik huzur kalır mı??bak öğretmenmişsin benden çokk daha aklın çalışıyordur eminim ,buna çözümü şimdiden sen bulamazsa ileride eşinle hayatını etkiler yapma etme .. sen kolay mı geldin bu yerlere?ne emekler ne alınterleri ne zorluklar.. ana baba hakkı diye birşey var evet ,babanın borcunu üstlenmişsin Allah razı olsun senden ,yanlız anne baba içinde evladınıza zulüm etmeyin nasihatı var zulüm dayak demek değildir işte bu zulümdür,senin en mutlu gününde ee öğrenmen kız aldı yüzü gülcek vs demek zulümdür iyi düşün taşın arkadaşım hayatı yaşayacak olan sadice sen değilsin artık attığın her adım aldığın her karar eşini de etkileceyecek dolasıyla ailenizi de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?