Annem altınlarımı istiyorr :((

öncesinde oturup konuş kesinlikle vermeyeceğini bence verme derim çünkü ardı arkası kesilmez

canım valla öncelikle nişanlını tebrik etmek lazım ve ailesinide tabiki neden mi
ev almışlar,salonu tutmuşlar,beyaz eşyaları almışlar ve annen bunları görmeyip hala 4*5 çeyreğin peşine mi düşüyor
nişanlın peki ailene yardım etmene evlendikten sonra bişi demeyecek mi koınuştunuz mu sonra bu sıkıntı olmasın
çünkü belli bir süre sonra senin aile yapını anlayıp onlara yardım etmeni istemeyebilir ve yüzüne vurabilir olmaz öyle birşey inş ama ne biliyim yani...
Birde çok merak ettim doktor falan mısınız acaba?
Hani maaşınız sanırım 5000-6000 civarı aileinizin sizden böyle bir beklentisi olması çok tuhafıma gitti açıkçası
inşaallah nişanlınız ve ailesi ilerde sorun çıkarmaz

şöyle bir durumda var nişanlın seni kırmayan,üzmemek için elinden geleni yapan biri gibi duruyor.benimde eşim öyle nişanlandığımızdan

beri beni nasıl mutlu ederim diye gözümün içine bakar.fakat benim ailemi benden fazla düşünüp ilgilenmesine rağmen ailemin bu para

istekleri yüzünden en sonunda isyan etti beni kırmak bunları yüzüme vurmak için değil ama sonunda o da patladı.bütün bu olaylara

rağmen hala ailemi benden çok düşünür ama kardeşin için bizden para istemesinler ne ihtiyaçları varsa ben en iyisini alırım der ve alırda

ama bir süreliğine de olsa uzak tutmadan bunun önüne geçemezsin malesef.aynı şekilde bana da aynı yorumlar yapıldı çalışan kızı

aldı....vb dünya kırıcı söz.

Çok teşekkür ederim uzunca bir cvp yazmış ve düşüncelerini paylaşmışsın.Gerçekten hepsine katılıyorum.Mesafe koymalıyım ki buna başladım 3 gündür daha ciddiyim ona karşı.Altınların hepsini değil cnm kendi komşu ahbabının taktığını istiyor.Hepsine gelince;hepsini ona wercektm düğün akşamı.O diğerlerine zaten dokunmaz kesinlikle biliyyorum.Ama sayar falan sonra onlara güwenip borç ister yardım bekler yine.O yüzden nişanlım kasa açtırcak oraya koycaz inş

ne tür bir anneymiş bu be..öz annenizmi araştırın isterseniz bunu..peki altınları eşiniz vermenize ne der ailesi ne der?alıştırmışsın seni sömürmelerine bazı anne babalar var böyle evlat parası çok tatlı gelir..komşu akrabasının taktığı altını parayı alacakmış sanki kendi gelin oluyor..
3 çeşit anne vardır
anne var teneke
anne var gümüş
anne var altın
afedersiniz ama sizinki tenekeden anneymiş..valla iyi evlatmışsınız başkası olsa böylelerinin yüzüne bile bakmaz.

Senin eşin gibi nişanlım sadece beni mutlu etme derdinde sağolsun.O da ailemi düşünür sever ama az çok biliyor annemle sorunlarımızı.İlerde bu istekleri karşısında ne der bilemiyorum.Benim parama karışmaz da üzmelerine o da karşı çıkar.Yani işim zor

Doktor değil öğretmenim canım .Sağolsun nişanlımın ailesi çok çabaladı da kime yaranabildi ki !Neymiş nişanlım memur değilmiş ünv.okumamış !İşte annemin görüşü bu.Nişanlımı sewyor aslında ama hala arada bir onca doktor sawcı wesaire istedi sen gidip okumamış adam buldun diye saçmalar durur.We şuna adım kadar eminim o doktor bilmem neler benim maaşımla kariyerimle ahlakımdan kişiliğimden insanlığımdan daha ilgiler.Ben insan olanı seçtim asla pişman olmadım 3 sene bi an bile pişman etmediBundan sonra da inş Allah pişman ettirmez.Nişanlım aileme maddi desteğime hiç bişey demez.Konuştum zaten.Senin maaşın senndir kuruşunda hakkım yok der ama ben de istemiyorm.Aç açıkta değiller evimz war mis gibi 4 sene sonra 2si de emekli olcak.Bekar kardeşim var çalışıyor.Yani muhtaç olacak bişy yok ama para tatlı tabii ...

Benim annem de bir sürü kardeş içünde tek okumuş anneannem dedem okula yazdırdığında kapının ününe yatmış beni çiğneyip gider diye. Sonra memur oluncada isteyeni kapıdan çevirmiş maaş ele gidecek diye. Banada derdi hep evlenme annene bak paranı ellere yedirme. Babamı da zerre sevmezdi. Sizin annenizde öyle parayı kocanıza yedirmeniz içine büyüyor. Bence annenizi biraz uzak tutun herşeye karışmasına izin vermeyin gözü 3 tane altını isteyecek kadar dönmüş çünkü. Yarın bir gün allah korusun daha büyük sıkıntılar yaşatır size

şaşırdım kaldım şu anda.
bende atandıktan sonra 3 yıl bekar çalıştım,ailem maaşım ne kadar onu bile bilmediler bırakın istemeyi..
birşey dediklerinde direk eşim hayır diyor,kızıyor deyip ona atın topu siz,sağılacak inek değilsiniz ya pardonda..
insanız zaten evlat olarak darda kalsalar koşarsınız,ama bukadarı çirkin..
Allah kolaylık versin,huzur versin size..

Şu massjı yazarken bile ağlıyorum.Canıma tak etti artık.Aynen anneanneniz gibi annem.Şuan anne demek bile ona iltifatmış gibi geliyor bana.Teyzelerimi arayıp kendi doğurduğun böyle işte Allah muhtaç etmesin babasına bi araba alıp bi kaç yıl çalışmafı ewlencem dedi böyleler işte diyo.Boğazını sıkasım geldi yaaa!!!!!!!

eşim izin vermiyor bankaya koyduk diceksin canım..
düğün sonunda zaten takılar erkek tarafında kalır..
gerekirse konuşmasınlar bir süre

küsseler bıle verme zaten bu yuzden kusecek olanda küssün daha ıyı

kesınlıkle verme vermediğin için vicdan azabıda duyma emın ol verdikçe daha çok istıycekler

hayddaaaa arkadaşım kesinlikle arkadaşların dedikleri doğru vermeyeceksin
bende vermezdim eşimle bankaya koyduk ortak hesap açtırdık dersin
eşim de de ama genede verme küsmede neymiş arkadaş

Ne diyeceğimi şaşırdım okudum inanamadım. Ya sonucta sen bir kızsın ailenin sen doğdugun andan itibaren çeyizini hazırlamaları gerekir yani ben böyle duydum gördüm ve öylede benim annem yıllar öncesinden herşeyimi hazırlamaya başladı devam da ediyo. Ve sen şuan borçla beraber o evden gideceksin düşünmüyolar mı bu kız o krediyi neyle odeyecek. Sen bu zamana kadar ailendir susmuşsun iyi de yapmıssın zordalarmısta ama artık kendi evin yeni bir hayatın olacak ailene artık birşeylerin farkına vardır.

sen bu kadar ezdirme kendini...altınlar senin ve eşinin hakkı...annen ablan acayipler kusura bakma...

bir bela bin müsibet savarmış.bırak küsün biraz.konuşmasınlar.madem yakın oturacaksınız ...şimdiden sınırınızı çizmiş olursunuz.

ne garip şey şu hayat...genel de kayınvalide tarafı çektiriyor ...

burda senin annen,bir arkadaşın babası yarım kilo altın istemiş...tövbe

tövbe...

Dünyada altından daha degerli birşey yok ama aç kalsan yenilip yutulmuyor ???

senin derdin altın degil TAVIR KOYMAK ...bir an önce hayatının dizginlerini ele alman dileklerimle...

yuh nasıl insanlar bunlar? sen onların evlatları değil misin ne kötü bi olay bu. küssünler. utanmadan küsücekleri bir de öyle mi? bırak küssünler. onlar yüzünden eşinle aranda sorun cıkıcak yoksa. ben eşinin yerinde olsaydım çok sinirlenirdim çünkü. o altınlarda eşinin de hakkı var çünkü. onun fikri de önemli. verme sakın. bak herkes verme demiş. utanma yok mu bu insanlarda

verme derim onlar senin güvencen hiç olmadı bozdur kredi borcunu ödersin susturursun o şeklde

Selam, konu sahibi arkadaşım takip ediyorum gelişme var mı diye .. bir noktada ben ne yapacağım? ama bana sakın annenle görüşme gibi salakça şeyler söylemeyin demişsin ya ! burda hiç kimse ağaç kavuğundan çıkmadı hiç kimse annene sırtını dönmeni istemez alkış tutmaz zaten! ama birşeyi fark ettim tonlarca öneri gelmiş sana nişanlım aldı dersinden bankaya yatıra kaynanama verdime ..hiçbirine sıcak bakmamışsın demek ki öyle de yapsan sorun olacağını düşünüyorsun .Burada senin anneni hangimiz tanıyabiliriz senden başka? verilen fikirler uymuyorsa çözümü sen kendin biliyorsundur zaten değil mi?evlendikten sonra kardeşini okutacaksın falan diyorlar ben bursla okudum falan demişsin şimdi sen dışardan biri olarak bak ve kendine cevap ver bu konuyu sen okusaydın sen annenle arana mesafe koy gerekirse rest çek demezmiydin yada böyle yapmalı diye düşünmezmiydin?yakında bir yuvan olacak hayırlısıyla inşallah sen annenlere kırmamak adına istemediğin şeyleri yaptıkça o yuvada sıkıntı olmayacak mı? sen dolacaksın dolacaksın annene birşey diyemiyorsun kime patlayacaksın? söylermisin?? eşine olabilir mi? sen vijdanın yüzünden istemediğin şeyleri yapacaksın o bunu izleyecek o yapamıyorsa ben yaparım diyip sana yardım etmeyeceksin dese '' eşin'e '' kızmaya başlayacaksın ,halbuki sende istemiyorsun zaten ama eşin gözünde kısıtlayıcı vs olacak dirlik huzur kalır mı??bak öğretmenmişsin benden çokk daha aklın çalışıyordur eminim ,buna çözümü şimdiden sen bulamazsa ileride eşinle hayatını etkiler yapma etme .. sen kolay mı geldin bu yerlere?ne emekler ne alınterleri ne zorluklar.. ana baba hakkı diye birşey var evet ,babanın borcunu üstlenmişsin Allah razı olsun senden ,yanlız anne baba içinde evladınıza zulüm etmeyin nasihatı var zulüm dayak demek değildir işte bu zulümdür,senin en mutlu gününde ee öğrenmen kız aldı yüzü gülcek vs demek zulümdür iyi düşün taşın arkadaşım hayatı yaşayacak olan sadice sen değilsin artık attığın her adım aldığın her karar eşini de etkileceyecek dolasıyla ailenizi de

Öncelikle çok teşekkür ederim ilgilenip cvp yazmışsın.Verilen tavsiyelere sıcak bakmamışsın demişsin arkadaşım.Hepsi çok mantıklı şeyler söylemiş iyi güzel de o altınlar benim elime geçmeyecek ki ben kayınvalideme vereyim ya da kasaya koyayım.Elime geçmeden kendisi alacak.Yakınlarına bana werin demiş...Artık bunu da geçtim biliyor musun.Yeter ki evlendikten sonra huzurum bozulmasın.Bunun içinde evlendikten snra annemle aramıza mesafemi koycam.hoş şimdiden koydum da aynı ewde ne kadar olursa...

zor bı durum... ama anlamadıgım neden ablanın ceyızını sen yapıyosun oda calısıp yapsın... ben bu duruma cok karsyım bırı okuyunca yada calısınca herkes ona bakıyo yardım edermı ne yapar dıe...yanlış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…