Annem Bana Cimri Dedi

elenaferrante

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
6.584
10.892
198
Kızlar merhabalar,

Benim 1 aydan az bir süre sonra düğünüm var.

Tüm çeyizimi kendim aldım. Kız tarafının alması gereken her şeyi kendim aldım.

Yatak odam, perdelerim, tencerelerim, tabaklarım aklınıza ne gelirse.
Kına için düğün salonu da tuttum.

Anneme ve kız kardeşime elbiseler almak için söz verdim. Seve seve alacağım, kesinlikle zoraki değil.

Annem babam evime bir bardak dahi almadılar, annem bir havlu kenarı bile yapmadı.

Onlara zaten para ödetmek istemem de hiç evde bahsi bile açılmıyor eksiklerimin.

Daha önce de benzer bir konu açmıştım buraya.

Babam "salonun parasını sen ver, banane benim düğünüm mü" gibi şeyler söyleyip hep benim kalbimi kırıyordu.

Aslında babam da ödeyemez durumda değil. 3 arabası vardı, birini geçen hafta sattı. Düğünde annemlerin evi daha şık görünsün diye tüm para ile evin mobilyalarını perdelerini baştan aşağı değiştirdiler.

2 arabası kaldı. 1i fazla. Kimse kullanmıyor. Otopark bekliyor. 2 evi var. Bankada diğer arabanın satışından kalan parası ve euroları falan var.

Ama bana gelince adamın eli cebine gitmiyor. Tamam hazırlıklarda hiç para harcatmadım ama o da baba gibi hiç desteğini vermedi bana.

Bir de dün annem bana "eve hiç katkıda bulunmuyorsun" dedi

Geçen anneme takı konusunu babamla konuşup konuşmadığını sordum. Babam ne demiş biliyor musunuz?

"Versin 2 bilezik parası, kıza bilezik takalım. Nasılsa onun olacak takılar"

Allaha şükür iyi kazanıyorum. Belki 2 bilezik alıp annemlere bana taksınlar diye vermeye gücüm yeter ama, verip vermeme konusunda kararsızım.
Sizce ne yapsam?

Bir taraftan düşünüyorum ki annemlerin bana takacakları takıyı bile ben alacaksam annemler ne yapacaklar? Annem babam bir de sağda solda "ben kızımı evlendirdim,düğün yaptım" mı diyecek?

Mesele kesinlikle para değil. Ama beni anlıyorsunuzdur umarım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Konunuza gercekten uzuldum Allah yardimciniz olsun da siz yaziyi yazarken derdiniz karismis sanirim cunku annenizin size ne zaman cimri dedigini yazmamisiniz

Konunuza gercekten uzuldum Allah yardimciniz olsun da siz yaziyi yazarken derdiniz karismis sanirim cunku annenizin size ne zaman cimri dedigini yazmamisiniz

Eve hiç katkıda bulunmadığımı söyledi ya :)

Amannn dert işte benimki de Allah başka dert vermesin.

Ceyize filan karismam da, bilezik parasini da senden istemeleri abarti olmus. Acaba evlenmeni mi istemiyorlar. Mustakbel damat adayiyla sorunlari mi var?

Ceyize filan karismam da, bilezik parasini da senden istemeleri abarti olmus. Acaba evlenmeni mi istemiyorlar. Mustakbel damat adayiyla sorunlari mi var?

Bana da en çok koyan bilezik paraları oldu.

Nişanlımı da ailesini de çok seviyorlar oysaki, araları çok iyi

Bilezikleri sakin alma. Takmasinlar bosver. Erkek tarafi boyle seylere dikkat edip dedikodusunu yapacak tipler degilse eger. O kadar lafin ustune annemler rezil olsun isterdim kizlarina bilezik takamadilar diye. He bu arada olur da baban kendi cebinden bilezik alirsa dugunden sonra geri ver. Agizlarini cok actirma. Benzer dertlerim o nedenle sanirim cok ofkelendim.

Ben olsam vermem. O kadar masraf uaptirmamissiniz buna ragmen cimri yaftasi yapistirmislar. Kizlarina iki bilezigi de bir zahmet alsinlar artik.

Bana da en çok koyan bilezik paraları oldu.

Nişanlımı da ailesini de çok seviyorlar oysaki, araları çok iyi

Yaptiklari cimrilikten baska bir sey . Altinda baska bir sey olabilir. Yani ben olsam acik acik konusurdum." Bilezik parasini ben vereceksem, siz zahmet edipte gelmeyin , ben bunu gelinin annesi babasi gonderdi derim . " diyebilirsin.

Ne üzüldüm ya. Bi yandan da sinir oldum.
yerinde olsam üç kuruş bile vermem takı için. Hiç takmasınlar, kendileri rezil olsun. Sen ne iş yapıyorsun?

Ben olsam vermem. O kadar masraf uaptirmamissiniz buna ragmen cimri yaftasi yapistirmislar. Kizlarina iki bilezigi de bir zahmet alsinlar artik.

Yaptiklari cimrilikten baska bir sey . Altinda baska bir sey olabilir. Yani ben olsam acik acik konusurdum." Bilezik parasini ben vereceksem, siz zahmet edipte gelmeyin , ben bunu gelinin annesi babasi gonderdi derim . " diyebilirsin.

Ne üzüldüm ya. Bi yandan da sinir oldum.
yerinde olsam üç kuruş bile vermem takı için. Hiç takmasınlar, kendileri rezil olsun. Sen ne iş yapıyorsun?

Teşekkürler kızlar.
Ele güne karşı bir şey takmadılar gibi görünsünler istemiyorum ama bilezik paralarını da ben vermek istemiyorum açıkçası.
Anne baba olarak benim için bir şey yapsınlar istiyorum.
Paraları var, alsınlar bilezik.

1 yıllık doktorum ben.
Bilezik paralarını vermeyi geçtim, benim hala bir sürü masrafım var.

Bilgisayar alcam kendime, şu an kullandığımı kardeşime bırakcam çünkü. Nişanlıma damatlık ayakkabı alcam. Saat alcam.
Söz verdim anneme ve kız kardeşime elbiseler alcam.
Kendi kına kıyafetimi alacağım.

Kafam çok karışık kızlar. Resmen boğuluyorum şu anda.

Arkadas ne yapiyorsun. Birak biraz da onlar alsin. Almayan yol alsin. Sen banka misin?

Allah yardımcın olsun.. Bencede verme takı parasını falan. Neden bilgisayarını bırakıyorsun ki ailen alamayacak durumda da değil anlattığın kadarıyla.. Hem kınayı ve kıyafet işlerini damat tarafı yapmaz mı? Ben öyle biliyorum da yanlış mı biliyorum ki :/

$afak ne kadar karanLık oLursa oLsun eLbet birgün bitmeye mahkumdur!!

Kayınvalidem kına kıyafetini alayım demişti ama ayrı şehirlerdeyiz, beraber çıkıp almaya vakit yok. O yüzden ben alırım dedim, onlar da kına için ıvır zıvırları aldılar.

Kıyafeti erkek tarafı almaz bizde. Kendimiz alırız.

Aaaaaaa ne bileziği ne elbisesi !!!
Alma kardeşim elbiseyide bileziğide büne ya ?
Araba satıp evi baştan aşağı yenilemene kadar seninkileri yapsalarımış

Ne düşünceli anne babaymış... Şaşırdım açıkçası.Bizim ailede düğün olsa anne babadan tut aile etrafında dört döner eksik var mı yok mu diye.Çeyize tamam da takı parasını senden nasıl isteyebilmişler anlayamadım.Önceden eve katkınız oluyor da şimdi evleneceksiniz ya malum katkınız olmayacak acaba ondan mı bütün bu afra tafralar? :44: Evlenin de bir an önce kurtulun ne diyim...

Anladım. Ben kına kıyafeti için demiştim onu. Allah yar ve yardımcın olsun.

$afak ne kadar karanLık oLursa oLsun eLbet birgün bitmeye mahkumdur!!

Bence kafada su var "kiz doktor oldu bize faydasi dokunmadan evleniyo". Bilezigi de alma yani birak utansinlar, mahcup olsunlar bu ne yahu. Bilezik hediyedir onu bile kizlarindan alip sirf ele gune karsi ezilmemek icin aliyolar. Daha neyin bilgisayarini birakiyosun, ne elbisesi aliyosun? Son dakika aksilik cikti param cikismadi de baktin laf ediyolar dersin evladiniz olarak bi'eksigin var mi kizim diye sordunuz mu diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…