Annem Bana Cimri Dedi

Çeyiz için her şeyi kendiniz almanızı anlarım. Allaha şükür buna gücünüzde varmış. Ama bilezik parası istemek ne demek? Sakın verme. Eğer takmıcaklarsa bırak onlar rezil olsunlar yapılan çok ayıp.

ne aileler var ..
evladın ya o senin evladın ..
yapan yapar,yapmayana bosver cnm ..
üzülme mutluluklar ..

Ay ne söyleyeceğimi bilemedim. Tamam bende çalışan insanların yuvalarını kendi imkanlarıyla kurmalarından yanayım ancak sana alacakları hediye(bilezik takı vs.) bunun parasının da senden çıkması abes. Kendi kendine hediye almış olacaksın. Bence bileziği almaya kalkma. Ayrıca evlat bu, insanın canı kanı durumu olduktan sonra dünyayı ayağına sermek ister yanılıyor muyum.

Madem senin dugununmus herseyi kendin yapman gerekiyomuş o zaman sen de söyle düğün sizin kizinizin düğünü onu da ben mi yapayım de tıpkı onların dediği gibi. Ve sakın birşey alma. Elaleme rezil olmaktan korkuyolarsa bi zahmet bu kadarcigibi da çok gormesinler. Yok yani sana bi kuruş bile vermek istemiyolarsa vermesinler bu onlara zarar sana diil ..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aileyi hakli bulmadim ama

Anne baba sonucta

Şikayet edilmemeli

Oturup konusulup bi yol bulunmali

Buraya annesini babasini şikayet edici uslupla yazilan yazilan cok itici gelmistir bana hep

Benim görusum....

Valla ozaman kaynana konusu da acilmamasi lazim o da anne:)

Malesef her aile bir degil oyuzden fikir alisverisi yapmak mantikli bence:)

Ailelerin evlatları evlenirken onlara ev-eşya almak, yardım etmek zorunda olmadığı düşüncesindeyim yani evlatların ana-babaya güvenerek evlenmeye kalkmaklarına karşıyım ancak kk'de öyle konular okudum ki kızının düğün takılarına el koyan aileler vb. . Ne aileler varmış dedirtti bana.

Kesinlikle bilezik parası vermeyin, takarlarsa amenna takmazlarsa da kendileri çevrenin diline düşer kızlarına düğünde hiç birşey takmadı diye.

Aileler evlenirken yardimci olmak zorunda diye dusunmuyorum, zorunluluk yok ama insan evladina elinden geldigince yardim etmeli. Hadi tercih meselesidir, yardim etmemeyi secmisler. Ama sakin ola sakin gidip bilezik parasi falan verme arkadasim.. Takmasinlar, dugunune bir kurus katkilari olmamis ve benim gordugum kadariyla bu dugunden kendilerine pay cikaracaklar, buna ragmen sakin gidip de bilezik parasi falan verme, rezil olmayayim diye de dusunme onlar rezil olurlar ve emin ol gider pasa pasa alirlar bilezigi de takiyi da. Dugunde evimiz hos gorunsun diye bastan asagi ev yenileyen gosteris meraklisi ebeveynlerden bahsediyoruz, kusura bakma ama oyle. Bir arkadasimizin da dedigi gibi, aldiklari taki her neyse dugunden sonra aynen iade et.

Her dusuncenin uc noktasi zararlidir, "Ailemdir soyledir annemdir babamdir" da buna dahil.

Ailenizin tavırlarına gerçekten çok şaşırdım :/ Çok şükür ki iyi bi işin varmış . O da olmasaydı ne yapacaktın ? Bilezik parası falan verme. Alacakları 2 bilezik , onu da kendileri alsın bi zahmet. Daha ben küçücüktüm annem çalıştı 4 tane bilezik yaptı , düğünüm olduğunda onları takacak . Düşünmeleri lazım sen onların evladısın

Çok çok ilginç,böylesini de ilk defa duydum
bence bilezik için para verme,bırak isterlerse takmasınlar
kendileri rezil olurlar.
gerçi kendileri yapıp takarlarsa onları da geri isterler diye düşündüm bir an

Kisa bir şaşkınlık yaşadım. Burayi okudukça hiçbir şeye çok sasirmaz oldum. Ben olsam para felan vermem.

Dugununuze tek kurus katkilari olmamis insanlarin -aileniz bile olsa- o akşam, bakin biz düğün yaptık kiz evlendirdik bunlar da takilarimiz diye gerim gerim gerilmesine izin vermeyin. Ne guzel hayatmis be, hicbi seye yardimda bulunma, kiyafetini de kizin alsin, hediyeni de kizin alsin kuafore de damadin götürsün. Dugun dönüşü sizden yol parasi da isterlerse sasirmam

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Heryerin adeti farklıdır canım,bizde düğün zamanı damadın giyeceği damatlık ayakkabı vs kız tarafı alır,saat olayında düğünde damada takı diye takılır gelin tarafından bizde.

Anlıyorum ben seni. Çünkü ben de benzer bir şey yaşadım. Ne yazık ki paracı bir ailen var.
Benim annem yok, o yüzden gösterişli düğünü nişanı kınayı yakıştıramadım kendime herşey sade yaptım. ben de çalışıyorum ve maaşım da fena değil.
Eve katkım da çoktu benim, ama bir tanesi görünmez.
Babam tek kuruş katkı sağlamadı bana, parası olmadığından değil, aynen senin baban gibi ev eşyalarını halıları falan değiştirdi halbu ki gerek de yoktu çoğuna. üvey annem var, onun istediği her şeyi alır bilezikler altınlar vs. eşyalar yedirir gezdirir ikiletmez hiç.
Tek lira vermedi dediğim gibi, üstüne tatile gittiler beraber ben evlenirken. Ablama 7000 tl çıkarıp verdi ev almak istiyorlarmış diye. bana taktığı nişanımda bir çeyrek düğünümde incecik en ucuzlarından bir bilezik. Ben çalışıyorum diye layık görmüyor her halde.
Eşimin tüm kardeşleri bana iyisinden bilezikler taktılar hatta bazı akrabaları da.
Üvey annem yaptırmamış olabilir diye düşünüp kendimi avutuyorum. İnsanın annesi yoksa babası da olmuyor.
Baban ve annen maddiyata düşkünler ve senden beklentileri var anlaşılan. Ama insan evladına böyle zamanda masraf yapmayacak da ne zaman yapacak.
Üzüntülü ve kırgınım babama, bunları ilerde de hatırlayıp üzüleceksin arkadaşım. Eşinin ailesi yapmasa o kadar zoruna gitmez inan.
Olması gereken mesafeyi koy bence, maddi olarak senden birşey istediklerinde ona göre davranırsın. zaten ihtiyaçları da yokmuş. aç açık olsalar tamam da. Bilezik falan da alma, taktıkları da takmadıkları da kendi bilecekleri iş, dışarıya farklı gözükmenin bir anlamı yok.

Son düzenleme:
Bence siz vermeyin parasini alirlarsa alirlar almazlarsa da kendileri rezil olur
ne ayip ya madem paralari var kendi evlerini yenileyecekerine size bikac bisey alsaydilar ya ay gercekten cok sinir bozucular allah yardımciniz olsun

Böyle erkek ailesi çok duydum da kız ailesi duymamıştım, olduğuna da inanmıyordum.

Hayallerimi yıkan ailene teşekkürlerimi sunuyorum

Asla takı alma, takmasınlar bir şey kendilerine yakıştırıyorlarsa..

eve gelecek misafirler için tabiki masraf yapacaklar sonuçta iyi kötü dedikoduları yapılacak rezil olmak istemiyorlardır ama sen bilezik alıp onlara verirsen kimse bilezikleri senin aldığını bilmeyecek bu sayede onlarda kızlarına bilezik taktı olarak görünecekler.
olması gereken zaten akrabaları ağırlamak Allahtan onu bari yapıyorlar.

bu arada bizde de adet öyledir gelinlik ayakkabısı kuaförü damadın ailesine , damadın damatlığı ayakkabısı gelinin ailesine aittir.
hatta bizde damat kına gecesinde ayrı düğünde ayrı takım elbise giyer ve ikisinide kız tarafı alır

..."Düğünde annemlerin evi daha şık görünsün diye tüm para ile evin mobilyalarını perdelerini baştan aşağı değiştirdiler." ... demişsiniz.
Aileniz, gelen misafirleri düşünerek ev eşyalarını yeniliyorlarsa, düğününüze gelecek akraba, eş dost vs. rezil olmamak için de takınızı takar diye düşünüyorum. Blöf yapıyorlar bence. Giyecekleri kıyafete kadar her şeyi almışsınız. Takı için para vermeyin bence. Düğünde misafirler, aaa bak gelin para vermemiş annesi babası bilezik takamadı o yüzden demeyecek, babasının evi arabası parası olduğu halde kızına takı takmadı diye ailenizi kınayacaklar, gelini değil.
Ben olsam para falan vermezdim. Siz her şeyi fazlasıyla yapmışsınız.

Ben ölünceye kadar oğlum evlenemez.
Saçımı süpürge ettim, büyüttüm okuttum, meslek sahibi yaptım ertelediğim hayatı şimdi o bana yaşatacak diyen anne biliyorum.
Üstelik annenin ekonomik durumu kendini rahatlıkla geçindirir ama bu prensibinden vaz geçiremiyor kimse.
Gerçi bu beklentideki bir annenin oğlu evlense eşini nasıl mutlu edecek?
Anneye sorsan dünyanın tek karşılıksız sevgisi anne sevgisidir der. İronik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…