- Konu Sahibi elenaferrante
-
Aileyi hakli bulmadim ama
Anne baba sonucta
Şikayet edilmemeli
Oturup konusulup bi yol bulunmali
Buraya annesini babasini şikayet edici uslupla yazilan yazilan cok itici gelmistir bana hep
Benim görusum....
Ayiptir sormasi holding sahibi falanmisiniz ki bu sekilde davraniyolar :)
Ben de aynen bunu dusundum.Doktor da olsa yeni calismaya baslamis bir insan eti ne butu ne daha, bir de dugun masrafi yapiyor. Bana oyle geldi ki herkes bu kizdan ne koparirsam kar kafasinda.
Heryerin adeti farklıdır canım,bizde düğün zamanı damadın giyeceği damatlık ayakkabı vs kız tarafı alır,saat olayında düğünde damada takı diye takılır gelin tarafından bizde.Eve ne katkida bulunacaksiniz ki, butun parayi dugun hazirligina harcamissiniz. Aileniz cok garip, fakir degiller ama bilezik parasi mi istiyorlar? Kesinlikle vermeyin, deli misiniz, cocuklarina taki takmak istiyorlarsa gider kendileri alirlar. Bir de cok masraf etmissiniz zaten, bilezik parasiyla falan ugrasmayin kesinlikle, nakit para iyidir:)) Almazlarsa da kendi ayiplari, kendilerini rezil ederler.
Kiyafet de almayin, hicbir sey almayin. Madem bankada parasi var babanizin gitsin o alsin.
Size kendi annemi anlatayim, ben muhendisim, annem emekli . Paraya ihtiyaci oldugunda bile asla soylemez, gitmis bankadan kredi cekmeye niyetlenmis, son anda kardesim yetistirdi Allah'tan. Para gonderdim, ben evladimdan para alamam dedi. Ben de sacmalama ben el miyim dedim. O da , tamam borc olsun oderim dedi. Bir de oturup para hesabi yapmis oderim ben kimseden para alamam diye tutturdu. Ben de el gibiymisim davranirsan uzulurum dedim, israr ettim ancak oyle tamam dedi.
Bence sizin aileniz doktor kizimiz var parasini yiyelim mantiginda , lakin sebebini anlayamadim cunku kendileri de fakir degiller. Yani hayatlari boyunca sikinti cekseler, gunyuzu gormeseler eyvallah ama boyle bir durum yok anladigim kadariyla, durumlari iyi. Neden sizin paranizin pesine dusmusler cozemedim. Aileniz cok garip, 2 elbisenin parasinin hesabini bile yapiyorlar.
Nisanliniza niye ayakkabi aliyorsunuz, niye saat aliyorsunuzb bunu da cozemedim, bence nisanliniz da ailenizle ayni kafadan olabilir dikkat. Doktorsunuz diye herkes sizden faydalanmaya calisiyor gibime geldi. Nisanliniz ne is yapiyor?
Kızlar merhabalar,
Benim 1 aydan az bir süre sonra düğünüm var.
Tüm çeyizimi kendim aldım. Kız tarafının alması gereken her şeyi kendim aldım.
Yatak odam, perdelerim, tencerelerim, tabaklarım aklınıza ne gelirse.
Kına için düğün salonu da tuttum.
Anneme ve kız kardeşime elbiseler almak için söz verdim. Seve seve alacağım, kesinlikle zoraki değil.
Annem babam evime bir bardak dahi almadılar, annem bir havlu kenarı bile yapmadı.
Onlara zaten para ödetmek istemem de hiç evde bahsi bile açılmıyor eksiklerimin.
Daha önce de benzer bir konu açmıştım buraya.
Babam "salonun parasını sen ver, banane benim düğünüm mü" gibi şeyler söyleyip hep benim kalbimi kırıyordu.
Aslında babam da ödeyemez durumda değil. 3 arabası vardı, birini geçen hafta sattı. Düğünde annemlerin evi daha şık görünsün diye tüm para ile evin mobilyalarını perdelerini baştan aşağı değiştirdiler.
2 arabası kaldı. 1i fazla. Kimse kullanmıyor. Otopark bekliyor. 2 evi var. Bankada diğer arabanın satışından kalan parası ve euroları falan var.
Ama bana gelince adamın eli cebine gitmiyor. Tamam hazırlıklarda hiç para harcatmadım ama o da baba gibi hiç desteğini vermedi bana.
Bir de dün annem bana "eve hiç katkıda bulunmuyorsun" dedi
Geçen anneme takı konusunu babamla konuşup konuşmadığını sordum. Babam ne demiş biliyor musunuz?
"Versin 2 bilezik parası, kıza bilezik takalım. Nasılsa onun olacak takılar"
Allaha şükür iyi kazanıyorum. Belki 2 bilezik alıp annemlere bana taksınlar diye vermeye gücüm yeter ama, verip vermeme konusunda kararsızım.
Sizce ne yapsam?
Bir taraftan düşünüyorum ki annemlerin bana takacakları takıyı bile ben alacaksam annemler ne yapacaklar? Annem babam bir de sağda solda "ben kızımı evlendirdim,düğün yaptım" mı diyecek?
Mesele kesinlikle para değil. Ama beni anlıyorsunuzdur umarım.
Bence siz vermeyin parasini alirlarsa alirlar almazlarsa da kendileri rezil olurKızlar merhabalar,
Benim 1 aydan az bir süre sonra düğünüm var.
Tüm çeyizimi kendim aldım. Kız tarafının alması gereken her şeyi kendim aldım.
Yatak odam, perdelerim, tencerelerim, tabaklarım aklınıza ne gelirse.
Kına için düğün salonu da tuttum.
Anneme ve kız kardeşime elbiseler almak için söz verdim. Seve seve alacağım, kesinlikle zoraki değil.
Annem babam evime bir bardak dahi almadılar, annem bir havlu kenarı bile yapmadı.
Onlara zaten para ödetmek istemem de hiç evde bahsi bile açılmıyor eksiklerimin.
Daha önce de benzer bir konu açmıştım buraya.
Babam "salonun parasını sen ver, banane benim düğünüm mü" gibi şeyler söyleyip hep benim kalbimi kırıyordu.
Aslında babam da ödeyemez durumda değil. 3 arabası vardı, birini geçen hafta sattı. Düğünde annemlerin evi daha şık görünsün diye tüm para ile evin mobilyalarını perdelerini baştan aşağı değiştirdiler.
2 arabası kaldı. 1i fazla. Kimse kullanmıyor. Otopark bekliyor. 2 evi var. Bankada diğer arabanın satışından kalan parası ve euroları falan var.
Ama bana gelince adamın eli cebine gitmiyor. Tamam hazırlıklarda hiç para harcatmadım ama o da baba gibi hiç desteğini vermedi bana.
Bir de dün annem bana "eve hiç katkıda bulunmuyorsun" dedi
Geçen anneme takı konusunu babamla konuşup konuşmadığını sordum. Babam ne demiş biliyor musunuz?
"Versin 2 bilezik parası, kıza bilezik takalım. Nasılsa onun olacak takılar"
Allaha şükür iyi kazanıyorum. Belki 2 bilezik alıp annemlere bana taksınlar diye vermeye gücüm yeter ama, verip vermeme konusunda kararsızım.
Sizce ne yapsam?
Bir taraftan düşünüyorum ki annemlerin bana takacakları takıyı bile ben alacaksam annemler ne yapacaklar? Annem babam bir de sağda solda "ben kızımı evlendirdim,düğün yaptım" mı diyecek?
Mesele kesinlikle para değil. Ama beni anlıyorsunuzdur umarım.
Şu konuda çok duyarlılar, eve gelecek misafirlerimizin kalması yemesi içmesi falan sağolsunlar o konuda çok duyarlılar ama olması gereken bu değil mi zaten? Kızını evlendiriyorsan en yakın akrabalarını da evinde ağırlayabilmelisin.
Gelinliği gelin ayakkabısını falan erkek tarafı, damatlığı falan da kız tarafı almaz mı? Yani bizde böyleymiş. O yüzden kız tarafı olarak bizzat ben alacağım.
Nişanlım makine mühendisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?