Annem Bana Cimri Dedi

Geçen anneme bana düğünde ne takmayı planladıklarını sormuştum. Annem babamla henüz böyle bir konuşmanın aralarında geçmediğini belirtmişti. Sonra dün ya da bir önceki gün konuşmuşlar kendi aralarında.

Babam demiş ki " Kızın versin bir maaşını bize, takıları alalım, nasılsa ona kalacak."

Sonra dün akşam salonda ailecek otururken annem durduk yere "baban eskiden çalışırken tüm maaşını babasına verirmiş, harçlığını da babasından alırmış" dedi.

Anneme ne demek istediğini, neden şimdi durduk yere böyle bir konu açtığını sordum. "eve de hiç katkın yok"

Tamam, eskiden de ev için bir şeyler almazdım ama dışarı çıktıklarımızda yemek paralarını, taksi paralarını öderdim. Hala öderim. Nasıl bana bunu söylüyor hiç anlamadım.

Ben kızları değil miyim onların?

Ben de anneme dedim zaten, sakın dedim sağda solda "ben kızımı evlendirdim, düğün yaptım" demeyin dedim.

Sizi okuturken çokmu harcama yaptılar yada size karşı harcama konusunda bir nedenlerimi var ....

Çok para harcamadılar herhalde bilmem ki, herkes kadar işte :)

Kedifatos bence ailen okuttuk doktor yaptik muhabbeti yapmislar ondan birazda bize donsun seklinde , uzuldum acikcasi ben hic boyle bi muamele gormedim ailemden, ama bi kuzenim ozel universitede okumustu babasi hemen evlendirmedi biraz simdi de o bize baksin diye boyle bir mantik bence ailenin mantigi

Kaplumbaga sendromu bu olsa gerek

Herkes annesini babasini şikayet ediyor

Hey Allahim ne gunlere kaldik

İnsan kendi yaşadığını normal sanmaya başlar bir süre sonra. Alternatif yaşamları görmez ya da görmemezlikten gelir.

Bu nedenle kendi ailemi anlatacağım. Ki ailenin garip olduğunu anlayabilesin.

4 kız kardeşiz. Birimiz doktor, birimiz mühendis, ikimiz akademisyeniz.
Annem emekli öğretmen, babam emekli esnaf.

Bırak takıyı falan hiç birimiz çeyizimiz için 5 kuruş para harcamadı. Yatak odası, halılar, mutfak eşyaları ailemiz tarafından alındı. Ne gerekiyorsa takıldı.
Hiç birimizin maaşını dahi bilmediler, bilmezler. Kuruş talepleri olmamıştır. Anneler günü babalar günü bahaneleriyle aldığımız hediyelerde mahçup olur üzülürler. Onlara giderken aldığımız tatlıya bile almayın derler. Çocuklarımız anneannelerine dedelerine çok düşkünler. Sık sık uğrarlar. Yıllardır her gittiklerinde 5 er 10 harçlık verip annelerinize söylemeyin diye tembih ederlermiş. Bunu bir kaç ay önce farkettim. Yapmayın etmeyin desem de faydasız.
Kolay mıydı onlar için 4 kızı büyütüp, okutup, ele karıştırmak. Biz 4 çocuk yaparken bunu göze aldık derler.

Allah onlara uzun ömür sağlık sıhhat versin. Başımızdan eksik etmesin.

Senin ailen ve benzerlerinin de anne baba olmanın bir yatırım olmadığını anlamalarını sağlasın ne diyeyim..

Son düzenleme:
[Q18750]Yaptiklari cimrilikten baska bir sey . Altinda baska bir sey olabilir. Yani ben olsam acik acik konusurdum." Bilezik parasini ben vereceksem, siz zahmet edipte gelmeyin , ben bunu gelinin annesi babasi gonderdi derim . " diyebilirsin.[/QUOTE]
Bu yoruma sonuna kadar katılıyorum.

Yok artik daha neler.

hic zahmet etmesinler bence de.

Durumunuza üzüldüm. Maalesef böyle örnekler de olabiliyor.
Bence de takı parasını vermeyin. Durumları varmış, alabilirler. Ki almaları da gerekir. Hiç masraf yaptırmamışsınız sonuçta.
Olur da takı parasını verirseniz, ilerde içinize dert olur. Hele bir de kardeşiniz evlenirken ona sizinkinden farklı muamele yapılırsa o zaman daha da üzülürsünüz.

Öncelikle şunu söyleyeyim ailenizi haksız buldum.
Ama şunu sormak istiyorum evlilik gibi bir durum olmadan önce, çalışırken eve hiç katkınız olmuyor muydu?

yok artık yaaa
oldu olacak kendi başlık paranıda ver bari
baban abartmış canım
keza annende öyle
saki üvey evlatsın
sakın verme bilezik parası falan
durumunuz yoksa takmayın de
düğün günü salonda kasıla kasıla dolanacaklar kızımızı evlendiriyoruz diye
insan içinde rezil olmayacaklarsa takmasınlar kendileri

biliyorum belki kızacaksın ama
emitasyon bilezklerden al ver 2 tane
tanesi 20 liraya falan
bakalım düünde gerçekten takılacakmı
yoksa annenin eve katkıda bulumuyorsun sözüne karşılık eve harcamaya mı kalkacaklar

üzüldüm durumunuza

erkek ailesi olsa burda neler neler denilir. sonuçta evlat evlendiriyorlar durumları varsa yardımcı olmaları gerekiyor. bilezik parasını verme kıyafette alma

Ay benim annem de böyle uyanık geçincem diye yırtınır iyi kadın tamam ama para konularında aynı
keza kardeşim de...Allahtan babam düşünceli...
Hiç taviz verme bilezik paranı da verme mecbur takacaklar sonra karşı taraf konuşur diye

ayyy sinirden zor okudum yazdıklarınızı
bence onlar sizin paranızı yiyemeden evlendiğiniz için kızgınlar
ben olsam ne kıyafet alırdım onlara nede bilezik verirdim
bankadaki paraları kendi kızına harcamayacaksa mezara mı götürecekler acaba
okumuş doktor olmuşsunuz kimseye muhtaç değilsiniz
onların gösteriş için takacağı iki bilezik sizi arttırmaz da eksiltmez de
bence ne bir kuruş para verin ne de yardım edin
minareyi çalan kılıfını hazırlar
sen davetiyeni ver gelirseniz beklerim de
zaten bu gidişle onlar misafir gibi gelecekler düğüne

Eve ne katkida bulunacaksiniz ki, butun parayi dugun hazirligina harcamissiniz. Aileniz cok garip, fakir degiller ama bilezik parasi mi istiyorlar? Kesinlikle vermeyin, deli misiniz, cocuklarina taki takmak istiyorlarsa gider kendileri alirlar. Bir de cok masraf etmissiniz zaten, bilezik parasiyla falan ugrasmayin kesinlikle, nakit para iyidir:)) Almazlarsa da kendi ayiplari, kendilerini rezil ederler.

Kiyafet de almayin, hicbir sey almayin. Madem bankada parasi var babanizin gitsin o alsin.

Size kendi annemi anlatayim, ben muhendisim, annem emekli . Paraya ihtiyaci oldugunda bile asla soylemez, gitmis bankadan kredi cekmeye niyetlenmis, son anda kardesim yetistirdi Allah'tan. Para gonderdim, ben evladimdan para alamam dedi. Ben de sacmalama ben el miyim dedim. O da , tamam borc olsun oderim dedi. Bir de oturup para hesabi yapmis oderim ben kimseden para alamam diye tutturdu. Ben de el gibiymisim davranirsan uzulurum dedim, israr ettim ancak oyle tamam dedi.

Bence sizin aileniz doktor kizimiz var parasini yiyelim mantiginda , lakin sebebini anlayamadim cunku kendileri de fakir degiller. Yani hayatlari boyunca sikinti cekseler, gunyuzu gormeseler eyvallah ama boyle bir durum yok anladigim kadariyla, durumlari iyi. Neden sizin paranizin pesine dusmusler cozemedim. Aileniz cok garip, 2 elbisenin parasinin hesabini bile yapiyorlar.

Nisanliniza niye ayakkabi aliyorsunuz, niye saat aliyorsunuzb bunu da cozemedim, bence nisanliniz da ailenizle ayni kafadan olabilir dikkat. Doktorsunuz diye herkes sizden faydalanmaya calisiyor gibime geldi. Nisanliniz ne is yapiyor?

Son düzenleme:
O sendromla ne alaka? Siz cidden aileyi mi hakli buldunuz merak ettim?

Aileyi hakli bulmadim ama

Anne baba sonucta

Şikayet edilmemeli

Oturup konusulup bi yol bulunmali

Buraya annesini babasini şikayet edici uslupla yazilan yazilan cok itici gelmistir bana hep

Benim görusum....

Öncelikle şunu söyleyeyim ailenizi haksız buldum.
Ama şunu sormak istiyorum evlilik gibi bir durum olmadan önce, çalışırken eve hiç katkınız olmuyor muydu?

Eve ekmek alıp gelmişliğim pek yoktur da anneme kardeşlerime kıyafet ayakkabı falan almışlığım var bir kaç kez. Zaten eylülden beridir çalışıyorum, 1 sene olmadı. Bi de ben daha çalışmaya başlamadan nişanlanmıştım.

Şu konuda çok duyarlılar, eve gelecek misafirlerimizin kalması yemesi içmesi falan sağolsunlar o konuda çok duyarlılar ama olması gereken bu değil mi zaten? Kızını evlendiriyorsan en yakın akrabalarını da evinde ağırlayabilmelisin.

Gelinliği gelin ayakkabısını falan erkek tarafı, damatlığı falan da kız tarafı almaz mı? Yani bizde böyleymiş. O yüzden kız tarafı olarak bizzat ben alacağım.
Nişanlım makine mühendisi.

Kızlar, babam ciddi ciddi benden takı parası istemeden önce birikmiş paramla oturma odası ve kendime laptop almaya karar verdim gibiyim. Nişanlım oturma odasını kendisi almak istiyor ama sırf para benden çıksın diye kendim alacağım. Nişanlım da araba için biriktireceğimiz paraya koyacak oturma odası parasını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…