- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
- Konu Sahibi elenaferrante
-
Bence kafada su var "kiz doktor oldu bize faydasi dokunmadan evleniyo". Bilezigi de alma yani birak utansinlar, mahcup olsunlar bu ne yahu. Bilezik hediyedir onu bile kizlarindan alip sirf ele gune karsi ezilmemek icin aliyolar. Daha neyin bilgisayarini birakiyosun, ne elbisesi aliyosun? Son dakika aksilik cikti param cikismadi de baktin laf ediyolar dersin evladiniz olarak bi'eksigin var mi kizim diye sordunuz mu diye...
Sizi okuturken çokmu harcama yaptılar yada size karşı harcama konusunda bir nedenlerimi var ....
Kaplumbaga sendromu bu olsa gerek
Herkes annesini babasini şikayet ediyor
Hey Allahim ne gunlere kaldik
Geçen anneme bana düğünde ne takmayı planladıklarını sormuştum. Annem babamla henüz böyle bir konuşmanın aralarında geçmediğini belirtmişti. Sonra dün ya da bir önceki gün konuşmuşlar kendi aralarında.
Babam demiş ki " Kızın versin bir maaşını bize, takıları alalım, nasılsa ona kalacak."
Sonra dün akşam salonda ailecek otururken annem durduk yere "baban eskiden çalışırken tüm maaşını babasına verirmiş, harçlığını da babasından alırmış" dedi.
Anneme ne demek istediğini, neden şimdi durduk yere böyle bir konu açtığını sordum. "eve de hiç katkın yok"
Tamam, eskiden de ev için bir şeyler almazdım ama dışarı çıktıklarımızda yemek paralarını, taksi paralarını öderdim. Hala öderim. Nasıl bana bunu söylüyor hiç anlamadım.
Ben kızları değil miyim onların?
Geçen anneme bana düğünde ne takmayı planladıklarını sormuştum. Annem babamla henüz böyle bir konuşmanın aralarında geçmediğini belirtmişti. Sonra dün ya da bir önceki gün konuşmuşlar kendi aralarında.
Babam demiş ki " Kızın versin bir maaşını bize, takıları alalım, nasılsa ona kalacak."
Sonra dün akşam salonda ailecek otururken annem durduk yere "baban eskiden çalışırken tüm maaşını babasına verirmiş, harçlığını da babasından alırmış" dedi.
Anneme ne demek istediğini, neden şimdi durduk yere böyle bir konu açtığını sordum. "eve de hiç katkın yok"
Tamam, eskiden de ev için bir şeyler almazdım ama dışarı çıktıklarımızda yemek paralarını, taksi paralarını öderdim. Hala öderim. Nasıl bana bunu söylüyor hiç anlamadım.
Ben kızları değil miyim onların?
Bir de dün annem bana "eve hiç katkıda bulunmuyorsun" dedi
Geçen anneme takı konusunu babamla konuşup konuşmadığını sordum. Babam ne demiş biliyor musunuz?
"Versin 2 bilezik parası, kıza bilezik takalım. Nasılsa onun olacak takılar"
Mesele kesinlikle para değil. Ama beni anlıyorsunuzdur umarım.
O sendromla ne alaka? Siz cidden aileyi mi hakli buldunuz merak ettim?
Öncelikle şunu söyleyeyim ailenizi haksız buldum.
Ama şunu sormak istiyorum evlilik gibi bir durum olmadan önce, çalışırken eve hiç katkınız olmuyor muydu?
ayyy sinirden zor okudum yazdıklarınızı
bence onlar sizin paranızı yiyemeden evlendiğiniz için kızgınlar
ben olsam ne kıyafet alırdım onlara nede bilezik verirdim
bankadaki paraları kendi kızına harcamayacaksa mezara mı götürecekler acaba
okumuş doktor olmuşsunuz kimseye muhtaç değilsiniz
onların gösteriş için takacağı iki bilezik sizi arttırmaz da eksiltmez de
bence ne bir kuruş para verin ne de yardım edin
minareyi çalan kılıfını hazırlar
sen davetiyeni ver gelirseniz beklerim de
zaten bu gidişle onlar misafir gibi gelecekler düğüne
Eve ne katkida bulunacaksiniz ki, butun parayi dugun hazirligina harcamissiniz. Aileniz cok garip, fakir degiller ama bilezik parasi mi istiyorlar? Kesinlikle vermeyin, deli misiniz, cocuklarina taki takmak istiyorlarsa gider kendileri alirlar. Bir de cok masraf etmissiniz zaten, bilezik parasiyla falan ugrasmayin kesinlikle, nakit para iyidir:)) Almazlarsa da kendi ayiplari, kendilerini rezil ederler.
Kiyafet de almayin, hicbir sey almayin. Madem bankada parasi var babanizin gitsin o alsin.
Size kendi annemi anlatayim, ben muhendisim, annem emekli . Paraya ihtiyaci oldugunda bile asla soylemez, gitmis bankadan kredi cekmeye niyetlenmis, son anda kardesim yetistirdi Allah'tan. Para gonderdim, ben evladimdan para alamam dedi. Ben de sacmalama ben el miyim dedim. O da , tamam borc olsun oderim dedi. Bir de oturup para hesabi yapmis oderim ben kimseden para alamam diye tutturdu. Ben de el gibiymisim davranirsan uzulurum dedim, israr ettim ancak oyle tamam dedi.
Bence sizin aileniz doktor kizimiz var parasini yiyelim mantiginda , lakin sebebini anlayamadim cunku kendileri de fakir degiller. Yani hayatlari boyunca sikinti cekseler, gunyuzu gormeseler eyvallah ama boyle bir durum yok anladigim kadariyla, durumlari iyi. Neden sizin paranizin pesine dusmusler cozemedim. Aileniz cok garip, 2 elbisenin parasinin hesabini bile yapiyorlar.
Nisanliniza niye ayakkabi aliyorsunuz, niye saat aliyorsunuzb bunu da cozemedim, bence nisanliniz da ailenizle ayni kafadan olabilir dikkat. Doktorsunuz diye herkes sizden faydalanmaya calisiyor gibime geldi. Nisanliniz ne is yapiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?