• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem bana evde kaldın muamelesi yapıyor çok sinir bozucu

kısmetten öteye yol yok demişler, kısmet neyse o olur. kısmette kimse yoksa da yapacak bir şey olmuyor. ben 28 yaşındayım. her şeyin hayırlısı...

Son düzenleme:
Annemin çevresinde bana birilerini bulanlar var.. sanki ben istiyorum da.... çok zenginmiş, çok şöyleymiş, yok böyleymiş... Bu kısmet kaçmazmışta yaşın gelmiş bi tanı diyorlar.... faceden bakıyorum çocuğa fotoğrafını görüyorum elektrik alamıyorum olmuyor.. annem anlamıyor, ne yapıcan elektriği rahat edeceksn , evde kalmaya başladın acele et diyor... hergün ere uzanıp "hastayım hasta.... beni sen hasta ettin, senin bu durumlar ne olacak" diyor.... ben daha önce nişandan ayrılmıştım , uzun bi nişanlılıktı, o yüzden çok takıyor belki de ama ne yapablrm ki.. kısmet bu işler... biriyle tanışıyorum, hemen nişan taksın , biz uzun işi sevmeyiz diyorlar... biriyle görüşüyorum şu an, herşey güzel gidiyor 1 buçuk yıla düğün düşünüyor erkek arkadaşım ve annem o kadar bekleyemeyz, 1 yıl bile çok diyor.... kendi bulduğu görücü usulü kişiler 6 ay içinde düğün yaparmış, bana onları söylüyor.. ben onun bulduklarını beğenmyorum kafama uymuyor ve ben aşk evliliği yapmak istyorum, kendi bulduğum tanıdığım kişilerle olsun istyorum ama o kim çabuk düğün yapacaksa, işi gücü yerindeyse maddi durumu varsa hemen ona beni vermek istyor ve baskı yapıyor.. erkek arkadaşım bu yüzden ailemden soğudu....

ben burda annenin evlen baskısından ziyade 25 yaşında hala çalışmıyo oluşunuza takıldım.. yani eleştirmek istemem 25 yaşında olup yüksek lisans vs. yapanlar da var yahut çalışmak istemeyenler de var. ama siz istiyosunuz yani sorum şu..
neden bugünlerde çoğu kadın kpss ye takmış durumda.. ben görüyorum çevremde kızlar neredeyse 30 yaşına basacaklar hala dersanede orda burda takılıyolar.. sebep? kpss ye hazırlanıyorum..
yahu hazırlanma yaa, gözünü seveyim hazırlanma.. bu devletin memur ihtiyacı belli, herkes memur olacak, olabilecek diye bi şartta yok..
ama herkesde kendimi devlet kapısına atayım derdi var.. yahu iyi güzel, memur olmak tabiki harika bişey.. ama herkes olacak diye bi şart yok ki.. herkes olamıyo işte anlayın bunu, dersanelere git git git nereye kadar?
onun yerine girsen bi işe özelde.. paranı kazansan, kimseye muhtaç olmasan ne olur..
o zaman annen de evlen diye baskı yapmaz, yapsa dahi sen bu kadar takmassın kafana.. için rahat olur, kafan rahat olur anlıyomusun..
ama sen şimdi evde kukuman kuşu gibi oturuyosun, belki de hiç atanamayacağın kpss için ders çalışıp duruyosun.. bi yandan da yaşın olmuş 25.. evde eski kafalı baskıcı bi annen var.. yazık be güzelim, gir bi işe kafan rahat etsin.. bak o zaman hiçbi sıkıntın kalıyomu..

bu arada inşallah kazanırsın kpss yi.. ama benim anlatmak istediğimi anlamışsındır umarım.. benim derdim koca koca insanlar sanki herkes memur olabilecekmiş gibi dersane kapılarında sürünmesin.. başka işlerde var... çalışın paranızı kazanın, kendinize güveniniz gelsin.. bırakın artık şu kpss sevdasını.. ha olursa olur nede güzel olur ama olmuyosa zorlamayın bu kadar.. bak ömür geçip gidiyo..

bi kız 25 ten sonra çirkinleşir sonra evde kalırsın iyi isteyen olmaz bi yaştan sonra diyor.

32 yaşında evlendim, çirkinleşmişsem eşim benimle niye evlendi :44:üstelik eşim 3 yaş ta küçüktür benden. çıtır aldım derim hep :)

ahh bu anneler...

Ayni benim annem ben universiteyi bitirdim zaten 23 yasimda 24 te de evlendim ama 18 yasindan itibaren evlilik konusuyla bunalimlara sokuyordu beni.bu baskiyla yanlis bi evlilik yapabilirsin bu daha mi iyi olacak ustelik daha bekarken boyle didikliyosa bosansan neler yapar.sen is bul calis zamani gelince zaten evlenirsin .evlenmek icin evlenilmezki!

Back
X