Annem bana kaynanalık yapıyor

umran80

Zayıflamalıyım
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
4.567
2.335
398
36
İstanbul
Merhaba kızlar ben sözlüyüm 5 şubatta inşallah nişanım var ama ailem nişanımı üstlenmedi yapmak istemediler ben üzülüyorum diye sözlüm yaptı tüm hazırlıkları herşeyi üstlendi gık demedi yaptı ben nasıl istiyorsam benim ailemde paramız yok dedi çekildi zor durumda kaldım sözlüme karşı ben çalışıyorum yıllardır maaşim hep onlardaydı hiç çekip harcamadım 6 yıldır çalışıyorum bikenarda param yok ne varsa aileme verdim harçlık aldım biz sana yaparız borç alır evlendiririz zorda bırakmayız bize güven arkanda biz varız dediler sözlüme muhtaç ettiler ne desem yapamayız diyorlar ev eşyasını beyaz eşya mobilya herşeyi sözlüm aldı hiçbirşy yapmıyorlar bana mutfak eşyalarım var onada nişan parama göz diktiler onunla yapacaklarmış vermek istemiyorum ben onu ev peşinatıma katacağım ev alıcaz dedim ister kız ister küz vermem o paranın lafını yapmanız ayıp size düşmez hangi kız alıyo nişan parasını dedi annem ne hakla nişanı bile yapmadıkı çok doluyum hep ağlıyorum bişeyde diyemiyorum soğudum ondan böyle yapacağını bilsem birikim yapardım kimseye muhtaç olmazdım aile güvenmem suçmuydu benim maaşımıda bana vermiyorlar aylık 1000 gelirleri var halbuki az azda olsa yaparlar kendilerine ev aldılar eşya aldılar eşya taksitlerini ödediler ev hala ödeniyo ozamanda gelir aynıydı ev eşyası ödendide benim çeyizimmi ödenemiyo sözlüm evlenince ailen ne yaptıki ailem ailem diyosun dese haklıdır zaten bende soğudum onlardan ne yapacağım

ailen niye böyle davranıyor anlamadım. sözlünü mü istemiyolar yoksa. sen güvenmekle yanlış yapmamışsın ailen seni böyle zorda bırakarak çok yanlış yapmış. ben de olsam nişanda takılanları vermem açıkçası. aldığın maaşın hepsini vermekle de yanlış yapmışsın yarınını nasıl düşünmedin hiç. çok ciddi bişey olabilir ve para ihtiyacın olabilir sonuçta. ille evlilikle ilgili bir durum olması gerekmez. keşke üç beş atsaydın kenara sürekli

Son düzenleme:
aileni bende anlamadım:44:
bir anne baba nasıl evladını düşünmez bu durumda niye destek çıkmaz ki:26:
acaba evlenmeni istemiyorlar mı aklıma bu geldi
kırılmakta haklısın canım ama yine de sözlüne onlar hakkında olumsuz konuşma.erkek tarafına açık vermemek gerek diye düşünüyorum ben.durumları yok borçları çok onlarıda anlıyorum gibi sözler et
ama ailen ne olursa olsun sana çeyizlik birşeyler yapmalıydılar.kırılmakta son derece haklısın

hala mı maaşını onlara veriyosun peki tüm bu olanlardan sonra?
eğer öyleyse onlar düşüncesiz ve kaba, ama suçlu sensin
verme altınları, ne diye alıcak ki? sana şiddet uygulayıp almaz heralde. altınları alıp senin yapmanın ne anlamı var biz sözlümle secer alırız mutfak eşyalarını da de olsun bitsin
eğer bununla durmazlar diyosan da öyle anne baba olmaz olsun. düğün tarihini de öne alın borç harç bi şekilde halledip, ailenden uzaklaş ve oturup onlardan kurtulduguna şükret

bide annene söyle, o senin nişan takılarını alırsa erkek tarafı asla durmaz düğünden sonra kaynanan alır bütün altınları ve her zaman düğünde takılan nişanda takılandan cok daha fazladır, bunu da bi düşünsün isterse.

alla alla ya, keşke sadece maaşının yarısını verseydin. ayıp yahu 6 senelik tüm emeğini vermişsin, bunun karşılığında bi nişan nedir.
neden seni küstürüyolar anlamıyorum şunun şurasında bi kaç hafta sonra uçup gitçeksin yuvadan, sonra napacaklar acaba?

güvendim onlara yaparız ederiz arkanda biz varız dediler bende güvendim borç harç yapar babam var arkamda dedim uyaranları dinlemedim bi liram yok anne derdim biz varız kızım derdi(

sözlümle sorunları yok canım beleşe borçsuz kız vermek derdinde hala param onlarda temmuzda düğünüm var ozamana kadar o evdeyim mecburen vermem diyince kavga çıkıyo annem fenadır baş edememki

sonra evlatsız kalacaklar ayda bir gelen aramayan buz gibi bi kızları olacak annen neyaptı diyen kocasına haklısın hayatım diyen

bişey diyince üstüme geliyo maddiyatçı iyiki paran yok olsaneyapardın allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin diyo inanın nişanımı a dan z ye yaptı oğlan tarafı eşyalarıda alıyolar herşeyi yaparım sen gel yeter diyo sözlüm şimdi çık gel diyo gitmem ben beyaz giyip çıkacağım o evden kendime laf getirtmem ama onlarıda affetmiycem

kaynanam almaz o oğluna ev almak için kendi evini satıyo borçla altın yapıyo düğün yapıyo kuyumcuya borçlanmışlar düşün alırmı hiç takılarımı onlar bişekilde çirkefliğe kalsa iş takıda maaşta alınır ama bidaha yüzyüze bakılmaz el evine gidiyorum sonuçta dışardan göründüğü gibi olmuyo neler yaşanıyo kapıyı çarpamam tekrar dönmek istersem ne yaparım evlilik hayatım baba evimi aratırsa ne yaparım tek başıma ayakta kalabilirmiyim bunları düşünmesem zaten gerekeni yaparım ama kimse bilmesin diye durumları yok diyorum sözlüme niye ağlıyosun diyo anlatmıyorum

Aileni kendi aileme benzettim bizimkiler yaptılar ama fazlasıyla götürdüler
Sana şunu söyliyeyim sakın verme nişan paralarını eminim hır gür çıkaracaklardır sakın verme.
Hem bir şey yapmıyorlar hemde nişandan gelecek paraları istiyorlar sen sen ol arkadaş parana sahip çık benim düştüğüm duruma düşme derim.
Ailene bile güvenemeyeceksin bu hayatta ben çok güvendim eşimi ile karşıma almıştım onlar için.
Sonuç ne biliyor musun şimdi eşim annem oldu hem babam yani yanımda olan tek insan.
Çok üzülme ben çok üzüldüm demek ki seni düşünümüyorlar ailen bile olsa seni düşünmeyeni sende düşünme parana da sahip çık güzelim

Son düzenleme:

düşünmüyorlar sömürmenin derdindeler halbuki okadar seviyor güveniyordumki aile bile olsa paranın yüzü sıcakmış ben para getirdiğim için tatlıymışım sevgileride ondanmış yumuşak başlılığımdanmış çok ama çook üzgünüm ailem böyleyse eşime nasıl güvenirim hala daha arkanda biz varız diyolar gülüyorum

Ah canım sende benim yaşadığım duyguları yaşıyorsun ama şunu unutma tamam para sıcaktır ama seni sevmediklerini sanmam elbetteki seviyorlar ama insanın nefsi öyle bir şey ki kendi evladı bile olsa bazen böyle hataya düşebiliyorlar.
Sen şimdi nişanına odaklan zaten kimseye çok güvenme bu hayatta benim gibi hayal krıklığına uğrarsın.
Bak ben sana ne diyorum eşimi karşıma bile aldım ben ve yanıldım eşime çok mahcubum ama eşim öyle iyi ki..
Senin yapacağın şey şu nişanda ve düğünde asla para vermeyeceksin.
Nişanlına yansıtma ailenden bahsetme şöyle böyle diye ki soğumasın onlardan.
Çalışıyorsan eğer bundan sonrada verme kenara koy ihtiyacını al.
O kadar çalışmışsın ve kenara hiç bir şey atamamışsın ailen yüzünden onlarda öyle yapmamış hep bana demişler.
Ben piştim artık kabullendim ailem hatalı ama ne olursa olsun ailem silemem işte eskisi gibi gitmiyorum arada arıyorum o kadar.
Üzme kendini sakın içinde çok büyük fırtınılar koptuğuna eminim

çalıştım bi saat bi bileklik aldım sadece onada babası aldı dedi herkese ben anlamayacak kadar cahilmişim harçlığımın hesabını sordu sesimi çıkarmadım ayda en fazla 50 tl harcardım lisede yürüyerek gider gelirdim harcamıyım diye üniv okumadım çalıştım destek oldum aof den bitirdim bunlarımı hakettim

bahsetmiyorum anlıyo ama halimi görüyo annem dimi diyo
ipleri koparacağım eşime sarılacağım bitek beni hiç üzmedi ne dediysem yapıyo allah ondan razı olsun

bahsetmiyorum anlıyo ama halimi görüyo annem dimi diyo
ipleri koparacağım eşime sarılacağım bitek beni hiç üzmedi ne dediysem yapıyo allah ondan razı olsun

Canım ipleri koparmak olmaz çok çok yanlış yapmış ailen ya liseye bile yürüyerek gitmişsin eziyet yani bu resmen iyi niyetini kullanmışlar eşine sarıl sen ama ailenide silme arada gider görürsün

cnm snei o kadar çok iyi anlıyorum ki benim ailemde aynısını yaptı bana. çok çalıştım çok kazandım evde bile boş durmaz dantel fela yapar satardım ama hepsi cup ceplerine girerdi. düğünde de bişey almadılar zaten herşeyimizi eşimle ikimiz yaptık iki tarafta bişey yapmadı yani. ama sabrettik azmettik şimdi hem evimiz hem arabamız var. başbaşa verdik yuvamızı kurduk kimsede bize bişey diyemiyor. böylesi daha iyi oldu aslında kimseye muhtaç değiliz. ama yine hep biz koşturuyoruz işlerine halada diğer kardeşlerimiz kıymetliler. olsun hayırlısı olsun sen sabret yuvanı kurmaya bak. allah mutlu mesud etsin hiçbirşeyi kafana takma giden senin paran olsun.

Canım ipleri koparmak olmaz çok çok yanlış yapmış ailen ya liseye bile yürüyerek gitmişsin eziyet yani bu resmen iyi niyetini kullanmışlar eşine sarıl sen ama ailenide silme arada gider görürsün

evet elimizde yok dedi hep yürüdüm başkalarının kıyafetleriyle büyüdüm gençkızken bile giydim ne varsa hep verdim benim senin yok bizim evde dediler ayrı gayrı yok dediler verdim bide arkadaşlarıma kızardım yiyip içiyolar ailelerine vermiyolar biriktirmiyolar diye hani ben neyaptım

Durumumu yok ailenin de çok kötü olmalı ki başkasının kıyafetini giyiyorsun:26:

senin konularına yorumlarına denk geliyorum biliyorum balımnur ama ben haftada bi gidip 1 saat duran el olacağım hasta olur amenna bakarım ama okadar ne verirlerse o olmasada yapamasalar anlarım ama öyle değil işin aslı bide bana sözlümü kötülüyo bize sıcak değil diye çocuktan soğutuyo o öyle yaptıkça daha çok sarılıyorum ben sözlüme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…