Annem bebeğimin cinsiyetine sevinmedi... :(

Herkes sürekli erkek doğursa, dünyada kadın cinsi tükense ancak rahatlayacak sanırım bu erkek meraklıları. Allah evladına da bir evlat bahşetmişken kız ya da erkek diye beğenmemek nasıl bir nankörlüktür? Bir kadının kendi cinsini aşağılaması nasıl bir mantığın ürünüdür? İlkel çağlardayız da aileye mamut avlayacak birisi mi lazım? Saltanatını sürdürecek savaşçı şehzade mi yetiştirmen gerekiyor? Nedir yani?

Arkadaşım annenle bu konuya girme en iyisi, boşver, o mantık değişmez çünkü. Allah sana evladını sağlıklı kucağına almayı nasip etsin. Bebeğin doğduğunda etrafında pervane olurlarsa bugünkü sözlerini hatırlat annene. Eminim torununu görünce düşündüklerinden pişman olacaktır.

benim kv kız istiyodu kendisinin 2 oğlu var heves etti demek ki ama erkeği duyuncada haa dedi başladı erkek bebek hırkasına yani bunu fanatikliğe vurmanın alemi yok

Benim eşimde iki erkek kardeş o yüzden eşimin tarafında hep kız istiyordu ve ilk çocuğum kız ikinci çocuğum erkek ikisini de çok seviyorlar ama kayınvalidem bazen benim kızım bir tane prensesim o benim diye seviyor kızımı. Ne benim ailemde ne de eşimin ailesinde illaki erkek çocuk olsun diye bir istek yoktu. Hatta ikinci hamileliğimde eşimin kuzeni patavatsız kaynımla konuşurken onun yine kızı olur bak gör demiş dalga geçer gibi keşke kız olsa ikinci prenses gelir evimize aşkım birdi iki olur diye susturmuş. O bilmiş kuzenin ilk yeğeni kızdı ikincisi de kız oldu. Bazı insanlar böyle gereksiz düşüncelerle insanların moralini bozuyorlar.

Öncelikle bu duana amin diyorum.
Sonrasında ise şunu belirteyim: tanıdığım engelliler de var, engelli evladı olan da var, çocuk hasretiyle yanıp tutuşanlar da, evlat edinen de... Rabbim ne mutlu ki sana sevgisini hissettiğin bir eş vermiş, seni kendi kızı gibi sevip seninle sevinen bir kayınvalide vermiş, inşallah sağlıklı bir evladın da olacak, bence bunlara odaklan ve tadını çıkar Mutluluk çok da zor değil,sahip olduklarının farkına varırsan Boşver kim ne derse desin, sen kendi mutlu dünyanda yaşamaya devam et ve bunu kimsenin bozmasına izin verme olur mu?

yaaa arkadaşlar çin takvimide ne anlamıyorum. forumda 2 kişi hamile ve haftaları aynı birnin ki KIZ diğeri ERKEK nasıl oluyor çine göre ikisinin cinsieti aynı olmamalı mıydı? bu arada arkadaşım kafana takma Allah kucağına almayı nasip etsin sağlıkla en önemlisi buuu

Annen kızım evlat sahibi olabilmiş uğraşmamış Allah bahşetmiş diye sevinmiyor da kız diye üzülüyor öyle mi sizde onun kızısınız sorsaydınız anne bende senin kızınım beni doğurduğunda sevinmedin mi diye ne demek canım erkek evlat bu zamanda böyle şey mi kaldı en iyi anneniz bilmesi lazım kız evlat daha hayırlıdır bunu bilir bunu söylerim evinde ilk kız evladı olanın daha çok bereketi olur derler kız evlat berekettir çünkü doğurandır, çoğaltandır erkek evlatta evlattır ayırmak ne mantıksız ya kaynanan yapsa neyse oğlunun soyu yürüsün ister bilmem be safsata yapar da bu senin annen. Ben 3 senedir uğraşıyorum bebek için annem olsunda ne olursa olsun diyor hatta kız olsa ne ciciler örülür diyor hep kıza heves edilir ama enteresan yani. Boşver takma kafana ama lafını da söyle yani benim de kızdığım şeyler olmuştur mesela ben doğduğumda babam babaannem hastaneye hiçbirşey getirmemişler annem hastane yemeği yiyememiş ama hiç bir şey almamışlar. Erkek kardeşim doğduğunda babam meyveler pastalar yağdırmış belki de ilk çocuk cahildi bilemicem ayrım yapmadı Allah için pek annemde hep erkek kardeşim doğduğunda sabaha kadar uyuyamadığını erkek evladı olduğu için dua ettiğini çok başka olduğunu söylerdi o da dokunmuştu bana ilk evladı bendim ama bende öyle bir şey yaşamamıştı işte ilk evlat anlaşılmıyor sanırım ama şimdi beni daha çok tutar hayırlı evladım der. Kız evlat duygusunu tatmış birinin kız torun istememesi tuhaf geliyor bana.

merhaba canım ben 2 buçuk yaşında bi kız annesiyim ikinciye hamileyim buda erkek olacak nasipse benim bebeğimin kız olacağını duyan teyzem teyzeme ne oluyorsaa ağlamay başlamış evde benim kızım olacakmış kocam beni istemezmiş hangi kafayla dedi bunları bilmiyuorumm ve kızıma bi sürü erkek kıyafeti almıştı erkek battaniyesi falan belki doktorlar bilm,iyordur oğlan olur diyee ay çok gıcık oldum ondan sonra kızım doğdu eşimin kv tarafının falan gözbebeği oldu halbuki kız torunları vardı ama benim kızımıda cokk başka sevdiler onlar kızımı sevince eşim falan çok düşkün olunca benim teyzede başladı sevmeye tabi ben biliyorum yine numaradan neyse şimdide oğlum olacak diye çok mutlu nedense nedenini hala bende bilmiyorum ama 10 tanede oğlum olsa kızım bizim evimizin prensesi çok tatlııı o olmasa evimizin tadı olmaz ayrıca kızlar çokk hayırlı bence erkeklere göre bu arad annen internetten çin takvimi falan filanla oğlan oluyo demiş ben iki çocugumdada baktım o takvimlere kızıma hep erkek oğlumada hep kız diye gösterdii bence kızın doğunca annende sevecektir inşallah sağ salim kavuşursun bebeğine boşver böle şeylerle hem kendini hemde bebeğini üzmee eşin veya seninn kv bunları dese anlıycamda sonuçta bu senin annen ya yazık kaçıncı yüzyıldayız

Son düzenleme:

yaşlarıda mı aynı

Allah hayırlı evlat versin en önemlisi.Malesef ailelerimiz de var erkek kız ayrımı.Kızlar da sevilir ama erkekler bir ayrı tutulur hep.Bence kafanıza takmayın.Doğunca öyle olmaz.Hayırlı saglıklı olsun diye dua edin.İlerde kızlar daha çok bakıyo yaşlılarına

RABBİM SAĞLIKLA KUCAĞINA ALMAK NASİP ETSİN ÖNCELİKLE.

Kız erkek ayrımı, peygamber efendimiz (s.a.) öncesi cahillik dönemi öncesinde kalan bir cahillik ama malesef günümüzde hala devam ediyor.
Benim kaynanam da oğlan doğurana kadar yaparsın diyor, bende kuran-ı kerim indi, cahillik dönemi bitti sanıyordum dedim.
Çok umursama bence hamileliğinin tadını çıkar.

cnmmm mesaj kutunu bsaalltt yoksa ulasamıom sana

bazılarında var bu erkek takıntısı.benim en yakın arkadaşım da dahil.kızı hamile kaldı,kesin benim kızımın oğlu olur dedi,nereden biliyorsun,dedim.öyle hissediyorum,bir de eşinin tarafında hep erkek var dedi.halbuki kızının kocası tarafı 3 kız 3 erkek kardeşler.sadece eltisinin o zaman 2 oğlu vardı,şimdi de 3 oğlu oldu.

neyse 4.ayda ilk cinsiyeti öğrendiklerinde arkadaşım inanmadı,yanlışlık vardır,dedi.5.ay da kabullenmek zorunda kaldı

Ben anlayamıyorum bu bazı kadınların erkek çocuğu hastalığını. Allahtan cinsiyeti kadınlar seçemiyor. yoksa herkes erkek çocuğu isterdi o vakit insanlığın nüfusu kururdu. Dünyada herşey bir denge içinde yaratılmış... Doğarken annemizi babamızı, hangi ülkede doğacağımızı, hangi millete, hangi dine-ırka mensup bir ailenin çocuğu olacağımızı seçemiyorsak elimizde olmadığı gibi, cinsiyetimiz de seçemiyoruz. Herşeyden önce sizin sağlıklı evlat istemeniz, ve o anneliği tatmanızdır... ve eminim annenizin de, birgün pişman olacaktır, en çok sevdiği torunuda o olacaktır.

Annenin böyle bir beklentiye girmesi hadi normalde ananeye ne oluyor
bende ilk hamile kaldığımda hep kız hayal ettim isimler falan havada ucuyor hatta erkek deseler üzülürüm gibi hissediyordum
sonra erkek dedi doktor şöyle bir kaldım yutkundum çıktık
hiçte garipsemedim sadece şaşırdım sanki benim hep kızım olacak gibi düşünüyordum
sonuc 1 oğlum var , zamanı geldiğinde 1 tane daha olursa yine erkek olsun isterim kız olursada üzülmem tabiki

İşte anne deyince zoruna gidiyo insanın, bide abimden çok çekmiştir annem abim zamanında çok üzmüştür annemi. Hep ablamla biziz o na destek sırdaş.. Ama hala erkek evlat seviyo işte

Son düzenleme:
zaten ben asıl kadınların erkek çocuk hayranlığını anlamıyorum yahu sen de bir kadınsın yani bi eksikliğin mi var erkeğin senden bi fazlası mı var

Ben ben :)
nemi bizim oralarda derlerki
Kız olunca 7 pınar aglar
cünkü kadınlar hayatta erkeklerden daha cok acı cekerler yıpranırlar neredeyse omurlerının 4/1 aglamakla gecırırler
ama Allah saglıklı ve hayırlısını versın
evladımın acısını görmuyeyımde ıster kız ıster erkek olsun diyebiliyorum ama tıpki benim oğlanda olduğu gibi 5 tane daha cocugum olsa 5'de erkek olacak gibi hissediyorum :2: O kadarda istemem kimiside kız daha hayırlı derler kimisi erkek
kısmet aslında

KEndısını alıstırmıs, hazırlıklar yapmıs, bıcok kısıye de "erkek olacak bence" dedıgı ıcın bıraz sıkıntı etmıs olabılır.
Bence kotu dusunme...
bı de kız evlad ne muthıs bısey offfff ne muthıssss...
Rabbım saglıkla kucagına almayı..saglıkla mutlu bısekılde buyutmeyı nasıp etsın sana.

Annende sacmalamis.benimde boyle bir akrabam vardi.hep oglan olsun derdi.kimi gorurse gorsun kendi torunu kiz diye sevinmedi bile pek.ben hamileyken banada derdi hep oglun olucak,halbuki ben hamile kalmadan once ruyamda gormustum kizim olucagini.oylede oldu.Rabbime sukur.o hala dogum yapcam nerdeyse yok senin oglun olcak diyordu.dedim 4dr bilmiyor,sen biliyorsun...nyse tekrar hamile kalirsam kizim olmasini isterim yine.bu arada Rabbim saglicakla kucagina almani nasip etsin ins.soylenenleri takma.keyfini cikarmaya bak hamileliginin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…