oyy güzel kardeşim öncelikle kucaklıyorum seni ve tebrik ediyorum bunca yaşadığın şeye rağmen kin tutmadığın,nefret duymadığın için,belkide annen olumsuz tutumundan arınıp gülümsese sana tüm yaşadığın şeyleri unutacaksın o anda.. biliyormusun bunların hepsi aranızda güvenli bağın oluşamama meselesi,annen seni doğurmuş,emzirmiş belki ama bağlanamamış sana,benimsiyememiş anlaşılan,ah ah oysa ne kadar önemliydi anne ile bebeğin özellikle ilk iki yaş döneminde birbirine bağlanması,birbirini hissetmesi.. kişilik problemlerinin çoğu, anne ile yavrusunun bağlanamamış olmasından kaynaklanıyor aslında.. ve maalesef ki annesiyle bağlanamamış,anneyi doyumsuyamamış olan kişide büyüdüğünde annelik veya babalık yapmakta,kendi evladına bağlanmakta,sadece evladına değil,eşine arkadaşına,başka insanlarada bağlanmakta güçlük çektiği görülüyormuş,hasılı annende kmbilir nasıl bir çocukluk geçirdi,annesiyle olan duygusal ve ruhsal bütünlüğü nasıldı,seni hissedemiyor olmasının en büyük sebebi evvela bu olmalı.. öncelikle aranızdaki güvenli bağın yeniden inşa olması gerekiyor ki sana yeniden kuzum desin,anne kız olabilesiniz ve kazanabilesin anneni.. ama buda evvela annenin o katılaşmış olan yüreğini,duygu dünyasını yumuşatmasından geçiyor,duyabilmesinden,duyarlaşmasından geçiyor. yoksa annen seni sevmiyor değil elbette,seni gözden çıkarmış ve senden nefret ediyorda değil bence,sadece bağlanamadı,hissedemedi,doyumsuyamadı diye düşünüyorum,ah ki o içinde ki annelik kıvamı bir yeşerse,bir dirilse o sıcacık annelik hissiyatı kuzum diye sarılırken sana,inci taneleri gibi süzülürken gözyaşı senden nasılda özür dilediğini,"beceremedim sana anne olmayı,beni affedermisin,beni yeniden kabul edermisin" dediğini göreceksin.. yeterki vicdanına hitap edebilesin.. benm bu kelimeleri dökmeme sebep olan,oradan aldığım terapi ile kaskatı kesilmiş yüreğimi,kin ile örülmüş düşüncelerimi değiştirmemde vesile olan bir radyo programını tavsiye edeyim,burç fm de yayınlanan,aileden,hayattan,annelik kıvamndan,babalık duruşundan,güvenli bağlanmadan,duyabilmeden,hissedebilmeden bahseden bir radyo terapisi "çocuk deyip geçmeyin"... dinlemelisin ve birşekilde annene dinletmelisin,mesela babanla anlaşabilirsin,annenle beraber dinleyebilirler,bak göreceksin dinledikçe dinledikçe nasılda yumuşadığını ve değiştiğini göreceksin inş. ve tabi sende bu anlamda uzmana pedagog adem güneşe soru sorabilirsin,sana en tatmin edici cevabı verecektir.. ne diyim Allah yardımcın olsun,inş annen düzelir ve bundan sonra ana kız olarak yaptıklarınızı mutlulukla dinleriz burada.. :)