Annem bir daha yaparsan hakkımı helal etmem dedi

Mathilda50

Hayat Güzeldir
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
504
212
83
Merhaba kızlar.
Sigara bağımlısı değilim ama dün evde içiyim dedim annem de kokudan anladı sonra çıldırdı tabi bir kez daha içersen sana hakkımı helal etmiyorum dedi.Ben zaten bağımlı değilim ama arkadaş ortamım vs belli ve üniversitedeyim ve içmeden durmam mucize açıkcası kendimede güvenmiyorum ve annem benim için çok değerli onun da sözünü çiğneyemem bana akıl verin anneme ne diyim geri alsın bu sözünü çok ağırıma gitti ve aklımı çok kurcalıyor saçma bi konu olduğunun farkındayım ama yorumlarınız önemli benim için

Agriniza gitmesin cunku o evladini dusunuyor.anne olmadiginiz icin anlayamazsiniz.sonucta sigara kotu bir aliskanlik her turlu zarari var kanserden tut akcigerlerden kalp damar cilt zararlari say say bitmez.hangi anne isterki cocugu sigara icsin.bence birakmaya calisin hem siz sagliginizdan olmayin hemde annenizi uzmeyin sonra pisman olmayin.

içme niye içmemen imkansızki.

benimde iş ortamımda birsürü insan içiyor odada içmiyorum

Ayyynı benim annemm:) kaç kere gözümün önünde yeni aldığım paketleri sobanın içine atmışlığı vardır canım annemin:) aileler bu konuda çok fazla üstüne gelince insan o zaman daha fazla tüketiyor.. Çünkü bulduğun ilk boşlukta fırsat bu fırsat diyosum yakıyosun üstüste.. Ya da arkadaşlarla dışarı çıktığında ilk iş sigar içmek oluyo.. İdiii bir zamanlar.. Sonra bu fikre annem mecburen alıştı.. Mesela şimdi biliyor ya içtiğimi ağzını açıp bişey diyemiyo ve günde 4 5 dal anca içiyorum.. Ama kararlıyım ikinci bebişi yaptığımda hamilelik dolayısıyla bırakınca bir daha başlamayacağım inşallah:) benim annem de çok dedi bana hakkımı helal etmem diye ama ana yüreği dayanmaz.. Siz de madem az içiyorsunuz bırakın en güzeli.. Anneler her zaman haklıdır:)

Ben de zaten bırakma aşamasındaydım ama en basitinden şu üniversite bitene kadar hiç içmemem zor çünkü ben iradesiz bi insanım kendimden nefret ediyorum ama aynı zamanda tanıyorum da kendimi.Kendi kendimi telkin ederek bırakabilirim ama biri böyle bi dayatma koyunca önüme yapamıyorum işte.Sorun sigara bağımlısı olacak olmam değil sadece 1 kere bile içecek olsam annemin hakkımı haram ederim demesi ve ben birden hayatımdan çıkaramam sigarayı

Bağımlı değilsen niye okulda içmeden duramazsın onu anlamadım. Sigara için insan görünce mi içmeden duramıyorsun?

Bagımlı değilseniz içmeyin bir daha da bagımlı adayı olmaktan da kurtulun... hem annenizin lafını çiğnememiş olursunuz.
Ayrıca ortam vs demeyin hiç, eskiden bir havası falan vardı belki ama artık sigara içene bakış açısı değişti. Millet sağlıklı yaşamla, en azından bir spor alanında amatör de olsa bir şey yapıyor olmakla falan uğraşıyor...
Kaliteli insan olmak için bir adım olsun bu da size.

Ama annenizle bu konu için değil genel bir konuşma yapın öyle her şeye hakkımı helal etmem diyip hayatınızı tehditle yönlendirmeye çalışmasın. Kendi kararlarınızı kendiniz verin, ailenize de gerektiğinde danışın, akıllı davranın.

İçmeden durabilmeniz imkansızsa tiryakisiniz, kabullenin.
Benim kaynanama kadar herkes biliyo kardeşlerim falan yanlarında içerim ama annem bilmiyo. Koca kadın oldum kadın hala korkutuyor beni

Bence icmeyin kendinize soz verin. Bu tur seylere hep arkadas ortaminda alisiliyor zaten. Bir dahada kolay kolay birakilmiyor. 46 yasindayim. Bende arkadas ortaminda basladim. Halen daha iciyorum birakamiyorum. Oglum icmiyor mesela cok hosuma gidiyor icmedigi. Annenizden ozur dileyin icmeyeceginize soz verin ona. Anneler affeder.

Konu başlığından konuyu anladım annenize bir daha asla içmeyeceğinizi söyleyin ve gerçekten içmeyin bağımlı olmadığın için sorun bile olmaz senin için

Madem tiryaki değilsiniz , öyleyse annenizi vazgecireceginize hiç başlamayın.
Sonra bir ömür boyu bırakmak için ugrasacaksiniz.

arkadaşlar konu dışı olduğu için özür dileyerek soruyorum nasıl konu açılabiliyor

Annenin sözünü dinle. Bagimli da degilmissin zaten. Ama inan o meret öyle gizli bağlar ki insani kendine daha ne oluyor demeden bir de bakmissin akciğer kanseri ya da koahla bogusuyorsun ve hala elinde sigara. Anne hakki herşeyden önce gelir. Vebali büyüktür bu hakki cignemenin. Arkadaş ortamindakiler içiyor diye içmek zorunda değilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…