Annem bir narsist!

bu hayatta annem beni dinlemiyorsa kimseyi dinlemez.. nitekim dinlemiyor da.. doktor falan pek mümkün değil yani.. off çok zor be kızlar hepsi babamın yüzünden.. olmaz olsun!
belki 10 veya 20 yil sonra duzelir yani sana muhtac oldugunu anladigimda bu dediklerin biraz babaannemde vardi hep onun dedigi olsun isterdi her sey onun etrafinda dönsun isterdi yaslaninca anladi birseyleri kimse dedigini yapmamaya basladi yani kraliceliginin bittigini anladi yani cocuklarina muhtac oldugunu anladi zaman kendini torbuleti biraz.

Valla o halde kv mde narsist...teshis sağlam

Aynı benim annemi anlatmışsın. hiç bir fark olmadan tamamen aynı.. Napcaz bu durumda bilmem

Aynı benim annemi anlatmışsın. hiç bir fark olmadan tamamen aynı.. Napcaz bu durumda bilmem
iki seçeneğin var annenin annesi olmak(bu tür hastalar çoğunlukla çocukluklarının bir döneminde bir travmadan muzdariptir. ve çocuk olarak kalırlar.işte tamda bu yüzden sürekli övgü ve onay beklerler)doktor ve hastane desteği ile annenide ikna edeceksin tedaviye.ya da kaç kurtar kendini. eğer anneni gözün kesipte tedavi etmek gibi bir niyetin varsa kendini tamamen ona adama yoksa sende hasta olursun.bir kitap tavsiye edeyim.travma bağlanma ve aile konstellasyonları. aşağıdaki linke tıkla.
....
bu arada üzülecek bir durum yok.derdi veren allah dermanda verir yeter ki güçlü ol.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bilmiyorum ki çocukluk döneminden mi kaynaklanıyor. Benim babam da 9 yıl önce vefat etti. Babam varkende hep uzak mesafeli davranırdı. o gidince daha bi şiddetlendi herşey. sanki biz yabancı el gibiyiz onun için ne sever ne ilgilenir ne bi derdimizi bilir. Hep ben bilirim ben yaptım vs vs. Onun istediği bişey olmazsa da hastalanıyor. tansiyonu yükseliyor hastanelik oluyoruz hep birlikte. Şimdi nasıl kaçıp kurtulayım. 7 yıldır süren bi ilişkim var sırf o istemiyor diye sürünüyoruz. Neden diye soruyorum hep aynı cevap sen bana inat ediyorsun. Benim istediğim olacak diye diretiyor resmen. Ne kaçabiliyorum ne kalabiliyorum. 29 yaşımdayım, canımdan bezdim. Ben evli değilim çocuğumda yok ama hep şöle dua ediyorum Rabbim beni bi gün çocuğum olursa onunla sınama diye, ardından da rabbim sen beni annemle sınama daha fazla die devam ediyorum

emin ol eğer bir geliri varsa sensizde yaşayabilir sadece ona karşı tavırlarında net ol . tamamen yalnız bırak demiyorum kesin sınırlarını koy belli günlerde görüşebileceğini . mesela haftada 2 gününü ona ayıracağını söyle. sanırım ilgi çekmek içiin hastalanıyor olabilir doktor bir şey bulamıyordur eminim o yüzden hayatını ona adamaktan vazgeç. rahat ol onun yanındada bu tür ilgi çekme yöntemlerine kulak asma. görüş günü ayarladın ya 2 gün bunun dışında birgün seni taciz ederse ona ambulans çağırmasını söyle.durumun varsa ve annen ev işlerine yetmiyorsa temizlikçi gönder mesela haftada 1 gün.
temizlikçiyi uyar onun tavırlarını ve sözlerini ciddiye almadan.işini yapsın. ve özel hayatından ödün verme. ve hiç birşeyden korkma.onun seni anlayıp kendinden ödün vermesini beklersen çok beklersin.

Konu sahibi canım bazı insanlar böyle malasef kuzenimin eşi var bildiğinede iddiaaa eder bilmediğinede herkesin beyaz gördüğünü o ısrarla siyah der ne zaman arasam kendisi okumamış kuzen mühendis kendini farklı alanlarda geliştirir nasılsınız canım desem ayyyy eşime ders çalıştırıyorum ben kitabı yaladım yuttum bu koca kafa bir şeyi ezberleyemedi dersanki o koca kafa 2 üniversite birirdiğinde o vardı hayatında değişik bir şey tüm sülale bir araya toplandık biz çözemedik ve herkes uzak duruyor depresyona girmemek için çok üzgünümkiii senin canın kanın sırtını dayadığın annen böyle yapılcak birşey yok malasef bu saatten sonra o değişmez onun huyundan suyundan yürümekde yola devam bide benim açımdan bak annem yanımda olsaydıda senin annen gibi olsaydı nefes alma yeterdi yanımda

Benim de kardeşim bu anlattığınız karakterdedir. En basit bir konuda bile kendini haklı çıkartır. Aslında zeki biridir 2 üni. mezunu, ergenliğinde kendi kendine program yazmayı öğrendi. Yazılım üzerine kendini geliştirdi. Okumayı 4 yaşında öğrenmişti. Biraz kendinin farkında o yüzden kibirlidir. Ben onu o şekilde kabul ettim artık. Yoksa gerçekten geçinilemiyor yapılabilecek bir şey yok bu konuda. Annenizi o şekilde kabul edin üstüne gitmeyin.

Bu linki ozelden mesaj atarmisiniz b)ana ?

Ay benim kv de bundan vallahi eksiği var fazlası yok hele kendini annemle kıyaslaması

Yorumunuzu cok begendim.
Sizin tavsiyenizi almak icin biraz farkli bir sorum var.
Annelerimiz, seviyoruz, sayiyoruz, iyi davraniyoruz evet.
Ama bazi ailelerde evlat ayrimi cok fazla yapiliyor.
Mesela bir cocugun rahat etmesi icin diger cocuk kullanilabiliyor.
Bir cocuga surekli maddi destek yapilip, diger cocuk maddi olarak kullaniliyor.
Cevremde boyle ornekler goruyorum. Bazen kendim de yasiyorum.

Bu gibi ailelerin saf ve ozguven sorunu yasayan/yasatilan cocuklari ne yapsin?

... Eski konuymus, yazdiktan sonra gordum.

Konu eski ama sorunlar hep güncel
Bu bahsettiğiniz şeyleri hep yaşadım yıllarca
Diğer çocuklar kardeşlerim ben hep öyle bakmayı tercih ettim ötesi insanı yoruyor çünkü ama yaşadıkça şunu da gördüm ilahi bir adalet, bir terazi var, yaradan her şeyi bir dengeye getiriyor, herkes imtihanını veriyor

Söylediğiniz tüm özellikler eşimin annesinde de var biz de narsist olarak nitelendiriyoruz onu. Lafa gelince her şeyin profesörü ama iş icraata gelince 0. Tartışmak güzelce yanlışı anlatmakla asla sonuç almadık kesinlikle anlamıyor ve her zaman kendinin haklı olduğunu her şeyin en iyisini kendinin bildiğini sanıyor aynen dediğiniz gibi sürekli ön planda olmak övülmek istiyor.
Biz çözüm bulamadık onun yerine mesafemizi artırdık kendi huzurumuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…