Annem bize gelip çok kalıyor

delirdimben

Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2024
73
40
8
Malatyalıyım yaklaşık 7 yıl önce İstanbul'a memur olarak atandım. 3 sene öncesine kadar bekardım annem babam gelip 5-6 ay benim evimde kalıyorlardı ceplerinden 5 kuruş da para harcamıyorlardi. O zaman bile gelmelerini istemiyordum. Daha sonra babam vefat etti annem 8 ay bende kaldı. O sene de nişanlandım ve evlendim. Evlendikten 4 ay sonra bize geldi Malatya'da deprem olunca da uzun süre kaldı. 4 ay falan. O sırada kayınbabam kayınvalidem de geldi 2 ay da onlar kaldı. Evliliğimizin ilk 8 ayını harabeye çevirdiler. Daha sonra kayısılar oldu diye annem gitti. Kışın yine geldi 3 ay kaldı yine gitti. Bu sene geldi 2 aydır bende kalıyor. Yine kayınvalidem kayınbabam geldi onlar da 1 ay kaldı.

Benim size sorum. Soba yakıyorlar diye bizim ev doğalgazlı diye bu kadar bizde kalmaya hakları var mı? Ben annemi kovamiyorum. Kayınvalideme falan laf atıyorum çok kalıyor diye oysa annemi kastediyorum anlamıyor. 3 sene olmadi evleneli 9 ay bizimle yaşadı. Kaldığı zaman tabii cinsel hayatımız falan da olmuyor eşim çok sinirleniyor.

Ay tabiki iki tarafin ailesininde boyle uzun kalmasi hic normal değil, esiniz kendi ailesiyle sizde annenizle konusup cozmelisiniz bu durumu, yoksa evliliginiz biter, cok uzuldum

Bu arada basiniz sagolsun.

Maşallah Aileler çok gayretli . Siz ayrılın diye ellerinden geleni yapıyorlar.

Aileleri bir gün çağırın küçük bir toplantı yapın. Aynen buraya yazdığınızı okuyun belki utanırlar!

Annenizle açık açık konuşabilirsiniz. Kayınvalide tarafınıda eşiniz halletsin. Siz evliliği anlayamazsınız böyle aileler ile sınır koymamışsınız bu sizin yuvanızı yıkar.

Sadece bizimkiler değil Kayserililer de yapıyor. Eşimin ailesi Kayserili.
İş arkadaşım da Kayserili biri ile evlendi. Kadının ailesi sürekli eve geliyor kalıyor diye boşandılar. Korkarım annem yüzünden bizim de sonumuz öyle olacak. Bir de abim var onun evinde fazla kalmıyor bizim eve gelip yemek yapınca kendini faydalı hissediyor ya..

Annenizle açık açık konuşabilirsiniz. Kayınvalide tarafınıda eşiniz halletsin. Siz evliliği anlayamazsınız böyle aileler ile sınır koymamışsınız bu sizin yuvanızı yıkar.
Ben anlamıyorum ki bu aileleri millet bekarken bile ailesi gelmiyor. Bizi sömürdüler resmen istemediğimiz halde haber vermeden geldiler.

Anlayamadığım bir nokta var eviniz kaç artı kaç kayınpederiniz varken anneniz nasıl rahat ediyor yoksa onlar gelince evine mi dönüyor? Şunu bahane olarak sunabilirsiniz "eşimle karar aldık ben onların gelmesini istemediğim için seni de eskisi gibi sık misafir edemeyeceğim hak geçmesin" gibi bir şey sunabilirsiniz. İşiniz gerçekten zor.

Yok o doğalgazlı evde rahat ediyorsa bizim de hakkımız bizde gidip rahat edelim diye.. birbirlerini de kıskanıyorlar
Ailede bir evlat memur olunca anne baba ondan uzağa gitmek istemiyor zaten. Valla işiniz çok zor, Allah yardımcıniz olsun. Yakınınızda ev tutun bari, annen gelsin yakın otursun. Ama böyle evlilik olmaz.

Diyemiyorum annem tek yaşıyor. Vicdan azabı çekiyorum ama bizimle yaşamasını da istemiyorum.
Sizinle yaşamasını istemiyorsanız, tek yaşayacak. Başka bir seçeneğiniz yok.
Ya da malatyadaki evi tarlayı vs satıp, size yakın ev alacaksınız, orda yaşayacak

2+1 annem 1 odada yatıyor kaynana kayınbaba salonda 1 odada da biz. Gitmiyor rahatsız olmuyorlar. Tek amaçları sömürmek çünkü

Ailede bir evlat memur olunca anne baba ondan uzağa gitmek istemiyor zaten. Valla işiniz çok zor, Allah yardımcıniz olsun. Yakınınızda ev tutun bari, annen gelsin yakın otursun. Ama böyle evlilik olmaz.
Nasıl ev tutayım 30 bin TL kira veriyorum ona da ev tutarsam geçinemeyiz. Köyde kirasız oturuyor en azından

2+1 annem 1 odada yatıyor kaynana kayınbaba salonda 1 odada da biz. Gitmiyor rahatsız olmuyorlar. Tek amaçları sömürmek çünkü
Ay bu nee korku filmi.
Derhal iki tarafı da gönderin evlerine. Sinir krizi geçirip evden kovabilirsiniz herkesi mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…