Bu akşam 1 saat içinde 2. şoku yaşadım.
1.cisi PembeVosvos'tu,2. bu oldu. Nasıl üzüldüğümü ifade etmem mümkün değil.
Sevgi dolu bir ailede, ilgiyle,şefkatle büyüyünce ve normal insanlarla yaşayınca insan böyle şeyler duyduğunda inanmak istemiyor, ama inanıyorum hepsi gerçek.
Sevgili Silimo önce, acı içinde geçen yıllarını başarıya ulaştırdığın için seni kutluyorum. Allah evladını sana, seni evladına bağışlasın,her daim sevgi içinde yaşayın inşaallah. Annen kesinlikle hasta. Yaşadığı ama unuttuğu derin bir travmanın bütün hırsını senden aldığını düşündüm. Akıllı biri olabilir, ama o bir ruh hastası. Keşke o travmayı bulup çıkartmak mümkün olsa. Her ne olursa olsun yaşadığın acıların hiç biri senin suçun değildi tabii.
Acaba annen çocukluğunda neler yaşadı?Nasıl bir acıya maruz kaldı ki sana ve kız kardeşlerine o kadar zulmü yapabildi?Bunu kestirebilmek zor. Bunlar senin acını hafifletmeye elbette yetmeyebilir, ama bilmek mümkün olsa bir ihtimal anlamaya bir ışık olabilir.
Benim bir kedim var kılına zarar gelecek diye aklım çıkıyor. Bir kere düştü diye saatlerce ağladım,gecenin bir yarısı veteriner hekimi bulup tedavi ettirdim. Ben böyle bir insan olduğum için daha farklı, daha geniş açıdan bakıyor olabilirim. Çünkü ben sevgiyle büyüdüm, dünyanın sevgi için yaratıldığına inandım hep. Aptallık noktasına vardırmadan biraz "Sana taş atana sen ekmek at" zihniyeti var bende.
Her şeye rağmen kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum, ne yapardım kestirebilmem çok zor,ama bir nebze olsun anneyi anlamaya, anlayamasam bile sadece ve sadece Allah rızası için, pişmanlığına da istinaden "bayramlarda 1 saat olsun ziyaret eder, üzerimden bir yükü atardım" fikri ağır basıyor.
İnsanlar farklı, farklı...Mesela bir üye KV'den için giyimine,yediğine karışmaması iyi insan olduğu anlamına gelmez demiş, ben öyle düşünmedim. İyi bir insan olmasaydı sen o evde Üniversiteyi emin ol bitiremezdin. Yani görüş farklılıkları kişiliklerin farklılıklarından doğuyor. Kişilikse insanın yaşadıklarıyla oluşuyor. Ama ben senin iyi bir insan, hem de çok iyi bir insan olduğunu hissediyorum. Hepimizin imtihanı farklı ben buna inanıyorum. Şu an sadece şunu kestirebiliyorum; hayat daha bize neler gösterir bilemiyoruz. Belki yaşayacağın bazı olaylar anneni bir,ama bir nebzecik de olsa anlayabilmene yol açar da vicdan yaparsan diye bir ihtimal de var. O zaman da anne vefat etmiş olursa ne hissedilir onu da kestiremedim.
Yüreğinin götürdüğü yere git güzel insan. Dilerim verdiğin karar da senin gibi güzel ve hayırlı bir karar olur.