• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim

14 yaşındaki çocuğun hataları boyundan büyük. Bizde ergen olduk sevdik hoşlandık ama kocaman adamlarla bide evlere alicak sevişecek kadar olmadık. 14 yaşındaki çocuk sevgisinde bunlar olMaz . Arkadaşı kola alır simit alır. .aynı sırada oturur bazen bilmem ne . Arada bi bakışirlar müzik dinlerken evde düşünürler falan. El ele bile tutuşmayi akıl edemezler çoğu zaman..
cinsellik önplanda olmazki 14 yaşta. Ben o yaşta kendimden 1 yaş büyüklere bile ağabey ,abla derdim. Oyun oynardım çocuktum.
Şimdiki ergenlerde insanı cildirtiyor yahu.
Yüz versen tepenize çıkar . Doversenizde kaçar gider buda risklı.
Bazı karakterde böyle Allah yardimciniz olsun. İnşallah daha büyük hatalar yapmaz .

Ya şu siz hic dayak yemediniz mi 14 yaşında ki kızın dayağı hak ettiğini düşünen yazarlar da var hala

Yazmiyacaktim zor tuttum kendini madem dayak bir eğitim yöntemi ee bu kız bunca dayak yemiş niye düzelmemis(!) acaba

Benim de lise de bir arkadaşım vardi lise de yemediği dayak kalmadi kızın bir defa annesi iki tane zayıfı var diye okulun ortasindan kafasına vura vura götürdü
Liseden aldilar en sonunda kiz ta baska şehre 33 yaşında adama kaçtı

Bir anlayamadini ergene ne kadar baski yaparsan nefes aldirmazsan hem hormonlardan hem asilikten hem yasağın çekici gelmesinden daha cok yapıyor

14 yaşındaki çocuğun saçma salak erkeklere ilişki yaşamasına onun da bir özel hayatı var diye yorum yapanlara
pessss doğrusu hemen gidip nikah yapmadı ya demiş bir arkadas bu yaslar çok tehlikeli zaten istese de nikah yapamaz ama ömür boyu unutamayacagi hatta hayatını mahvedecek hatalar yapabilir örnek vereyim iliskiye girebilir hamile kalabilir saldırıya uğrayıp yaralanabilir olebilir her şey olabilir konu sahibi
abinin tutumu çok yanlış abin de senin gibi davranabilse bu konular kökten çözülür
Bende bunları normal gören göstermeye çalışanları anlamıyorum.evet belki dayakta yanlış ama bu çocuk hergün dayak da yemiyor yanı .birinden hoşlanır konuşur bunlar masumca seyler . O yasta eve erkek çağırmak öptürmek nedir yani . Bunu yapan daha neler yapmaz . Ve çok saf bi çocuk ne olduğunu bilmediği şeyler yapıyor . Ve takıldığı insanlar hep kötü çevre yanı . Dayak atıldı diye eleştiren eleştirsin umrumda degil . Bizim bi ahlak kavramımız var bi toplumumuz var sınırlarımız var . Sanki kendileri hiç tokat yemedi anne baba kardeşten . Çocuklarına hiç vurmuyorlardır da zaten . Herkes Avrupa i olmuş biz geri kalmışız . Bu bir ergen degil bu 14 yaşında bır çocuk tu. Benim bildiğim ergenlik 16 17 yaşında yaşanır .Bizde hoşlandık zamanında konuştuk ettik herşey in bir sınırı var .

Ya şu siz hic dayak yemediniz mi 14 yaşında ki kızın dayağı hak ettiğini düşünen yazarlar da var hala

Yazmiyacaktim zor tuttum kendini madem dayak bir eğitim yöntemi ee bu kız bunca dayak yemiş niye düzelmemis(!) acaba

Benim de lise de bir arkadaşım vardi lise de yemediği dayak kalmadi kızın bir defa annesi iki tane zayıfı var diye okulun ortasindan kafasına vura vura götürdü
Liseden aldilar en sonunda kiz ta baska şehre 33 yaşında adama kaçtı

Bir anlayamadini ergene ne kadar baski yaparsan nefes aldirmazsan hem hormonlardan hem asilikten hem yasağın çekici gelmesinden daha cok yapıyor
O 14 yaşında bi çocuk kim çocuğunu dövmüyor . Kim anne babasından tokat yemedi ki. Saysan beş elin beş parmağını geçmez. karnesinde zayıf var diye atılmadı o tokatlar. Bu çocuk o yasına kadar tokat da yemedi zaten . İnsan dur sever konuşur ama ilk hatasını da bu kadar büyük yapmaz . Kimine göre hata bile degil . Çok normal o yasta öpüşmek eve gece yarısı erkek almak. Tecavüz etse öldürse ne olacak .telrvizyon da neler izliyoruz hergün.müge anlıda vardı bi kız onla bunla yatmış ailesi hiç karışmamış içki uyusturucu ne ararsan var. Kız hamile kalmış 14 yaşında annesi bebeği için kıyafetler alıyormuş bizde öle yapmamız gerekti galiba.kızı öldürüp rahmini almışlar . Herkes diyordu sen nasıl anasın gece yarısı nasıl dışarı yollarsın . O yasta o kadar erkekle nasıl görüşür vuraydın döveydin de çocuğun yanında olaydı diye . İişn içinde 20 30 erkek var . Kim vurduya gitti

Bende bunları normal gören göstermeye çalışanları anlamıyorum.evet belki dayakta yanlış ama bu çocuk hergün dayak da yemiyor yanı .birinden hoşlanır konuşur bunlar masumca seyler . O yasta eve erkek çağırmak öptürmek nedir yani . Bunu yapan daha neler yapmaz . Ve çok saf bi çocuk ne olduğunu bilmediği şeyler yapıyor . Ve takıldığı insanlar hep kötü çevre yanı . Dayak atıldı diye eleştiren eleştirsin umrumda degil . Bizim bi ahlak kavramımız var bi toplumumuz var sınırlarımız var . Sanki kendileri hiç tokat yemedi anne baba kardeşten . Çocuklarına hiç vurmuyorlardır da zaten . Herkes Avrupa i olmuş biz geri kalmışız . Bu bir ergen degil bu 14 yaşında bır çocuk tu. Benim bildiğim ergenlik 16 17 yaşında yaşanır .Bizde hoşlandık zamanında konuştuk ettik herşey in bir sınırı var .

Bilip bilmeden cahilliğinizle konuşmayın 11-20 yaş arası ergenlik dönemidir. Evet 20 yaşındaki hatta belki 22 yaşındaki bir insan ergen. Avrupai falan diyerek de insanları kategoerize etmeyin. Yazık kıza sizin gibi bir ablası var. Bunları yapması çok normal!!

Aradaki yorumlarin hepsini okuyamadim. Ama dayagi hak etti demeniz kan dondurucu. Benim de benden yasca bayagi kucuk bir kiz kardesim var. Zamaninda o da herkes gibi hatalar yapti. Birakin dovmeyi azarlamak icin yanina giden kendi annemize bile rest cektim alir kardesimi giderim diye. Allah tan cok seviyormussunuz kardeşinizi. Kusura bakmayin da sizin gibi aile dusman basina...

O 14 yaşında bi çocuk kim çocuğunu dövmüyor . Kim anne babasından tokat yemedi ki. Saysan beş elin beş parmağını geçmez. karnesinde zayıf var diye atılmadı o tokatlar. Bu çocuk o yasına kadar tokat da yemedi zaten . İnsan dur sever konuşur ama ilk hatasını da bu kadar büyük yapmaz . Kimine göre hata bile degil . Çok normal o yasta öpüşmek eve gece yarısı erkek almak. Tecavüz etse öldürse ne olacak .telrvizyon da neler izliyoruz hergün.müge anlıda vardı bi kız onla bunla yatmış ailesi hiç karışmamış içki uyusturucu ne ararsan var. Kız hamile kalmış 14 yaşında annesi bebeği için kıyafetler alıyormuş bizde öle yapmamız gerekti galiba.kızı öldürüp rahmini almışlar . Herkes diyordu sen nasıl anasın gece yarısı nasıl dışarı yollarsın . O yasta o kadar erkekle nasıl görüşür vuraydın döveydin de çocuğun yanında olaydı diye . İişn içinde 20 30 erkek var . Kim vurduya gitti

İnsanların dediklerini kendinizi haklı çıkartmak için çarpıtmayın ayrıca. İnsanların normal gördüğü erkek arkadaşının olması, kendisinden büyüklerle görüşüp buluşması eve alması değil. Ama bunun çözümü de dövmek değil. Evet belki bağırır çağırırsın ama dövmek nedir ya. Bende kardeşinizin yaptığına az çok benzer hatalar yaptım yaşıtlarımla. Gizlice.. ailem sadece bir tanesini farketti. Serseri o çocuk görüşemezsin dedi annem kızdı sadece. Sonra gizlice devam ettim. Bi şekilde bitti. Sonra ne mi oldu? Ne kadar aptalmışım ki saçma sapan kişilerle saçma sapan şeyler yapmışım dedim kendi kendime. Bunun olması için dayak yemek şart değil yani!!

kız kardeşin için değil erkeklerle konuşuyor diye kardeşini döven abin için konu açmalıydın,
bi de ne derdi var demişsin ya, her flörtü için abisinden dayak yeme gibi bir derdi olabilir mi sence?
umarım kardeşin bir an önce psikolojik olarak toparlanır, derslerine asılır, iyi bir üniversite kazanır ve kurtulur bu hayattan...
benim de var benden 8 yaş küçük bir kardeşim, ne hatalar yaptı anlatamam ama ne abisi ne ben saçının teline kıyamayız, abin nasıl kıyıyor, nasıl kardeşlik bu? kardeş dediğin doğru yolu gösterir sevgiyle yaklaşır, vurarak kırarak kendi doğrusunu empoze etmeye çalışmaz.
Birkaç gündür konulara yaptığınız yorumlar o kadar hoşuma gidiyor ki, merak edip profilinize baktım, danışmanım demişsiniz. özelden mesaj atacaktım kapalı. Tam olarak mesleğiniz ne acaba? Meslektaş mıyız diye merak ettim açıkcası.

Carpitmayin normal görülen eve adam alması değil erkek arkadaşının olması
Sanki kız karşınıza çıkarsa benim erkek arkadaşım bu sinemaya gitmeme izin veriyor musun dese izin vereceksiniz
Bir de yazmış bizim ahlak sınırımiz var bilmem ne
Ha bir siz de var başka kimse de yok zaten o sınır

hayır da bi gören de uyuşturucu alemi yapıyo sanacak alt tarafı konuşmuş. ailemize ters demişsin kız ailenin çocuğu olmayı kendi mi istedi acaba? hayır karşıdaki gerçekten yanlışsa konuşur uyarırsın, her seferinde sırf konuştu diye dövmek ne demek öldürcem onu ne demek? ne kadar saçma bi ailesiniz siz ya. yazık acıdım kıza.

Ergenlik yaşının 17 olduğunu da öğrendik. kız çocukları için 10-20 veya gelişim irksal genetik faktörlere göre de 9- 16 yaş aralığındadir. ve evet çok şaşırtıcı gelebilir ama biz çocuklarımızı dovmuyoruz.

Konuyu dayak gibi farklı yerlere çekmişler. Öğrencilik hayatını engelleyecek farklı işler yapan liseli bir kardeşimizden bahsediyoruz. Liseyi bitirememesi ihtimaller dahilinde. Bir ablanın kardeşinin ilkokul mezunu olarak kalmasından ve yanlış bir evlilik yapmasından korkması gayet doğal bir şey. Ayrıca kardeşi ergenlik döneminin getirdiği aksilikle dolu. Okuldan alınmaktan bile korkmadan bildiğini okumaya devam ediyor. Herkesin ailesi çevresi farklıdır, önce bunu kabul edelim. Ailesi erkek arkadaşı olsun istemiyorsa, okumak isteyen bir insan okulunu tehlikeye atmaz. Biz annemiz üzülecek babamız kızacak diye erkeklerin yanından geçerken yüzümüzü kaldıramayan insanlardır. Devir değişti şimdi, liseyi bitirmeden evlenen bir sürü kız var memlekette. Bu duruma nasıl çare bulabiliriz bunun için bir önerisi olan var mı?

Konuyu dayak gibi farklı yerlere çekmişler. Öğrencilik hayatını engelleyecek farklı işler yapan liseli bir kardeşimizden bahsediyoruz. Liseyi bitirememesi ihtimaller dahilinde. Bir ablanın kardeşinin ilkokul mezunu olarak kalmasından ve yanlış bir evlilik yapmasından korkması gayet doğal bir şey. Ayrıca kardeşi ergenlik döneminin getirdiği aksilikle dolu. Okuldan alınmaktan bile korkmadan bildiğini okumaya devam ediyor. Herkesin ailesi çevresi farklıdır, önce bunu kabul edelim. Ailesi erkek arkadaşı olsun istemiyorsa, okumak isteyen bir insan okulunu tehlikeye atmaz. Biz annemiz üzülecek babamız kızacak diye erkeklerin yanından geçerken yüzümüzü kaldıramayan insanlardır. Devir değişti şimdi, liseyi bitirmeden evlenen bir sürü kız var memlekette. Bu duruma nasıl çare bulabiliriz bunun için bir önerisi olan var mı?
Konu dayak çünkü 14 yaşında bir çocuğun dayağı hakettiği söyleniyor. Üstüne de siz Çocuklarınızı dovmuyor musunuz deniliyor. yanlış bilmiyorsam çocuk dövmek suçtur. burada bir suçu ovmemizi beklemeyin.

Konu dayak çünkü 14 yaşında bir çocuğun dayağı hakettiği söyleniyor. Üstüne de siz Çocuklarınızı dovmuyor musunuz deniliyor. yanlış bilmiyorsam çocuk dövmek suçtur. burada bir suçu ovmemizi beklemeyin.
Konu sahibi kaç satır şey yazmış. Evet bir cümlesi var hoş olmayan onu savunmanızı beklemiyorum ama bir Allah'ın kulu çıkıp ne zaman çözüm üretecek?

Birkaç gündür konulara yaptığınız yorumlar o kadar hoşuma gidiyor ki, merak edip profilinize baktım, danışmanım demişsiniz. özelden mesaj atacaktım kapalı. Tam olarak mesleğiniz ne acaba? Meslektaş mıyız diye merak ettim açıkcası.

çok teşekkür ederim :)
reklam ve halkla ilişkiler sektöründe marka danışmanı olarak çalışıyorum.

Konu sahibi kaç satır şey yazmış. Evet bir cümlesi var hoş olmayan onu savunmanızı beklemiyorum ama bir Allah'ın kulu çıkıp ne zaman çözüm üretecek?

ben dahil birçok üye, psikologa götürün, spora yönlendirin, biraz daha rahat bırakın, sevgiyle yaklaşın, yanınıza alın gibi gibi çok sayıda alternatif sundular ama konu sahibi bunlara cevap vermedi bile, sadece kardeşinin dayağı nasıl hakettiğini açıklama çabasında.

Back
X