• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim

Pişman olursunuz ileride kendini jiletleyen bir çocuk ilerde daha farklı şeyler yapar. kardesinizin hayatı milletin ne dediginden daha önemli. böyle dayak yiyerek hakaretle olmaz. Profesyonel yardım seçeneklerini değerlendirin.

arkadaslarının önünde küçük düsürmüssünüz. ve haketti diyorsunuz
sonrada jilet attı diyorsunuz . herkes aynı degil onun devri apayrı sizden
ben kendimi hatırlıyorum lisede hataya düsmemek için epey ugrastım . arkadas cevreside öenmli simdiki devirde

Ergenlik faktörünü hep atlamışsınız. Bakın sizin de çocuğunuz olacakmış lütfen ergenlik dönemi üzerine okuyun bilinçlenin. Eğer biraz bilinçli olsaydınız bu denli anlayışsız ve sabırsız davranmazdınız. Ergenlik dönemi bir insanın hayatının dönüm noktalarındandır. Hem fiziksel hem psikolojik değişimlerle baş etmeye çalışır kişi. Tüm bunların yanında bir de toplumun değerlerine uyum sağlamaya çalışır. Ciddi bir kafa karışıklığı ve anlam kargaşası vardır. Böyle döverek falan yola geleceğini sanmanız ne büyük bir hata. Kardeşinizde onarılması güç hasarlar bırakıyorsunuz.
Her konuda yapici yorum yapiyorsunuz, gercekten tebrik ederim. Ben de sinirlerimin bu kadar saglam olmasini dilerdim. Bir de Natalya Vodyanova ne guzel bir kadin :)

Her konuda yapici yorum yapiyorsunuz, gercekten tebrik ederim. Ben de sinirlerimin bu kadar saglam olmasini dilerdim. Bir de Natalya Vodyanova ne guzel bir kadin :)

Teşekkür ederim çok incesiniz. Bazen bizim hakkında oldukça fikir sahibi olduğumuz konularda başkalarının farkındalık düzeyi ne yazıkki aynı düzeyde olmayabiliyor. Bilmediğini varsayıp yorum yapıyorum o yüzden:) Bazen benim de çok sinirlendiğim şeyler oluyor doğrusu ama sonra birşeyleri öğrenmesi gereken küçük bebekler gibi hayal ediyorum insanları bu beni frenliyor. Evet gerçekten çok güzel bi kadın bayılıyorum ben de:KK33:

Bende kız kardeş olarak abinin yaptığını yanlış görüyorum bilmiyorum kardeşin neler yaptı fakat ne olursa olsun abi kardeşine sarılacak ona güven verecek destek olacak vurmakla kizmakla olmuyor o da bir birey

Okulunu cevresini arkadaslarini degistrin
Gerekirse evinizi tasiyin.
O jilet olayi yine mi var bizim donemde modaydi yapmayani dovecekler sanki hepimiz yarali kollar kervanina katilmistik.
Soyle kardesine genc 1 kadin olunca cok utanacak.
Dev bir dovme var kolumda malesef.serseri genclkk hatirasi.

Pff yine ona karsiyim buna karsiyim hayatinizda hic dayak yemediniz degilmi?hic bir canliya da vurmadiniz eminim konu sahibi de kesin uzaydan gelmistir...
Kardesiniz ergenlik cagin da dogruyu yanlisi ayirt edemiyor sanirim
kolunu jiletlemesi de muhtemelen birin de gordu ozenti.
Psikologa goturun bence.arkadasca dertlesmeye calisin bu yaslar tehlikeli yaslar dikkat edin birine kanip kacadabilir.
Okulu asla biraktirmayin bu surec gececek emin olun.
Biraz sabir biraz sefkat le birlikte atlatirsiniz

Nereye gider bilmem, kendini kurtarir en azindan. Bu toplumdan benim de umudum yok, ayrica yorumumda oyle bir sey yoktu.
iyi de terk edince gidebilecegi kendini anlayan bir yer bir toplum var mi, onu kastetmistim.
Insanin gidecegi bir yer olsun ki simdki yerini terk etsin degil mi ama

iyi de terk edince gidebilecegi kendini anlayan bir yer bir toplum var mi, onu kastetmistim.
Insanin gidecegi bir yer olsun ki simdki yerini terk etsin degil mi ama
Uzgunum yanlis anlasilma icin. Ben gelecekle ilgili bir temennide bulundum, kizginlikla ve dusunulmeden yapilmis bir yorumdu. Bahsi gecen kizimizin bu dayakci familyadan kurtulmasini diledim sadece.

Abim ona çok iyi davranıyor hep sorar sıkıntın varmı abim eksiğin varmı der. Öper sever gezdirir güzel konuşur .bu yasa geldi hala çikolata getirir geceleri onu seviyor diye. Abimin tek istegi hayatında erkek olmaması . Abim bu kadar iyi davranırken onun yaptıklarına dayanamıyor ve haliyle çok sinirleniyo eline ayağına hakim olamayo .
Bence siz boyle yaptıgınız için oda tersini yapıyor.hayatında erkek olsa ne olacak ki tamam yaşı kucuk ama bu yaslarda her gencte olur oyle seyler.abiniz onu dovmezse hatasında bu kadar ısrarcı olmazdı.siz ne yaparsanız yapın içinden bişey gecerse mutlaka yapar.dovmek nedir ya kusura bakmayın cok igrenc bi durum.gelecekte yapacagı hatalara hazır olun

Geçmişte itilip dövüldüğünüzü belirttiniz,size bunu reva gören bir ailede sorunsuz bir çocuk yetiştirmek nasıl mümkün olabilir? Sebep ne olursa olsun abiniz bir kız çocuğuna dayak atabilecek kadar bilinçsiz ve yanlış yetiştirildiğine göre kız kardeşinizin daha büyük hatalar yapmadığına dua edin. Çocuk belli ki mutsuz ve bunu bu şekilde ifade etmeye çalışıyor,çözümü ailenizin kafasını değiştirerek bulabilirsiniz.

ergenlikte çocuklara boş zaman bırakmayın.. Kafası sürekli meşgul olsun.. Hangi spora ilgisi varsa ona yazdırın, hafta sonları dolu olsun.. hafta içi kursa yazdırın üniversite için o da dolsun.. birlikte bir kaç tane hobi edinin, alışınca bırakın kendi devam etsin.. bol bol sinemaya- tiyatroya gitsin özellikle abisiyle, yemeğe çıksınlar.. haftasonları doğa yürüyüşüne gidin, balık tutun, koşun, bunları yaprken sohbet edin ortak noktalar bulun kardeşinizle.. kendi hayatınızdan ASLA örnek vermeyin, o sizin hayatınızdı bunun bir yardımı olmaz.. şu aşamada biraz daha kafasını toparlayana kadar çevre edinmesin.. zaten sosyal aktivitelerine göre bir çevre yapacaktır zamanla..

Uzgunum yanlis anlasilma icin. Ben gelecekle ilgili bir temennide bulundum, kizginlikla ve dusunulmeden yapilmis bir yorumdu. Bahsi gecen kizimizin bu dayakci familyadan kurtulmasini diledim sadece.
Uzulecek veya ozur dileyecek bir sey degil ki, ne yazik ki, gercek boyle...
Nesiller arasi COK BUYUK bir bosluk var ve yeni nesil kendi kaderini kendi cizmek istiyor, sonu nasil olursa olsun. Ama su anki toplum yeni nesli goremeyecek, anlayamayacak ve tahammul edemeyecek kadar kor.
Bu da cok buyuk catismalara neden oluyor.
Ama kaybeden hep genc kadinlar oluyor, bu kesin .

Şiddeti normalleştirmeye çalışmayın. Şiddet göstererek daha çok hataya itersiniz. Sorunu biraz kendinizde aramalısınız.

14 yaşındaki çocuğun saçma salak erkeklere ilişki yaşamasına onun da bir özel hayatı var diye yorum yapanlara
pessss doğrusu hemen gidip nikah yapmadı ya demiş bir arkadas bu yaslar çok tehlikeli zaten istese de nikah yapamaz ama ömür boyu unutamayacagi hatta hayatını mahvedecek hatalar yapabilir örnek vereyim iliskiye girebilir hamile kalabilir saldırıya uğrayıp yaralanabilir olebilir her şey olabilir konu sahibi
abinin tutumu çok yanlış abin de senin gibi davranabilse bu konular kökten çözülür

Hatadan kastınız nedir ? Kızkardeşiniz neden yurtta kalıyo? Ev çok mu uzak

Karnınızdaki yavruyu Allah bağışlasın size öncelikle. Kardeşiniz için sizin yapabileceğiniz hiçbişey yok. Psikolojik tedavi gördü mü? iyi gelebilir yaş grubu için?

Back
X