Annem bizi rezil ediyor

Cok yanlış düşünüyosun bence annenden utanmaman lazım o kadına yazık ki senin gibi evlat dünyaya getirmiş... Senin klasın kimsenin umrunda değildir endişelenme bence annenin değerini bilmeye bak yarın öbür gün böyle düşündüğün için çok pişman olursun.. Ben anneme kurban olurum isterse dünyanın en kötü kıyafetini giysin o benim herzaman meleğim...

Herkesin eğitim düzeyi bir olmayabilir, herkes ütülü ve özenli giyinmek zorunda değil. Bunu örnekledim. Ben ülkemdeki hemşirenin doğru Türkçe ile konuşmasını istiyorum. Zira doğru dilbilgisi, teknik konu ve makaleleri de o derece doğru anlamak ve yorumlamak demektir. İkisi de aynı şey. Bir öğretmen olarak ülkemin klasını düşünüyorum.

Sanirim lafınız bana. Ben şikayetçi değilim her zaman bakarım kızıma. Ne demek istendigini anlamamissiniz. Annedir tabi ki yapacak demişim. Bi daha okuyun ve polemik yaratmayin. Muhattabiniz ben degilim.

Esasen dediğiniz mantıklı olabilirdi de rahatsızlığınızı ifade biçiminiz uygun olmamış

Anneniz her yere öyle gidiyormuş güzelleri düğüne vs saklıyor

Anneniz hastaneye giderken özenmiyor ama siz orada çalıştığınız için daha özenli olsun çevrenden X doktorun Kv si Y hemşirenin annesine bak denmesin istiyorsunuz zira dedikodu had safhada

Bunu annenize söylemişsiniz ama o bunu takmamış sanki

Fakat bunu sizin klasınız sarsılsın diye yapmıyor aksine bunun sizin için neden önemli olduğunu da anlamıyor zira onun olağan giyimi o

Annemin de vardır giysileri parası da vardır ama o neye yapıştı ise onu giyer hatta ben de öyleyim buradaki yorumlardan bilir insanlar

Ama toplantıya vs giderken özenirim ya da işte okul etkinliğine vs vs

Annenize bunu neden önemsediğinizi anlatın

Düğüne neden güzel giyinip gidiyor çünkü çok kişi görecek hem insanlar konuşur arkasızdan vs diye

İşte günümüzün iş ortamları da öyle annenize bunu açıklamak lazım

Bir de herkes senin klasını neden sarssın demiş de hiç mi bu tarz dedikodu duymadınız

Ha bu arada geçen bir hakimin annesi gelmişti şalvarlı yazmalı odasında oturuyordu güzelce neden bu kadına şehire uygun giysi almamış diye düşünmedim

Fakat babaannem kendi yerinde yöresel örtü şalvar vs giyerken şehirde pardesü ve eşarp kullanırdı

Ona göre öbürleri iş güç kıyafeti, bunlar da şehire oğluna kızına gitme kıyafeti idi kendisi cumhuriyet ile yaşıttı bir kaç yıl önce kaybettik okuması vs de yoktu ama kendince böyle bir tarzı vardı

Allah aşkına annem düzgün giyinsin diye annesinin iyiliğini mi istiyor yoksa kocasının ve kendisinin klasını mı düşünüyor iyi okuyun bence

herkesin annesi kendisinin meleği, ne alakası var. İnsan en çok sevdiklerini eleştirmez mi?

Konu sahibine çok yüklenilmiş hatta hakarete varan eleştriler yapılmış. Zaten buradaki çoğu arkadaş taşlayacak birini bekliyor ellerini ovuşturarak. Çok acı . İnsan derdini yazmaya korkuyor. Ben sizin ne demek istediğinizi anladım konu sahibi arkadaşım. Aslında demek istediğinizde haklısınız. Bende annemin yada çocuğumun yada ailemden herhangi birinin kıyafeti varken kötü koyafetle dolaşmasını istemem. Olmasa anlarım ama varken giymemek anlamsız. Tatlı dille,güzelce annenize söyleseniz. ‘O kıyafetler senin için aldım,sana çok yakışacağına eminim. Giyip tadını çıkart ‘deseniz belki anlayacaktır.

Altı üstü hemşiresiniz abartmayın herhangi bir klasiniz yok zaten. Yazık kadına büyütmüş, okutmus , evlendirmiş Ama yine de kendini begendirememis.
Insan annesinden nasıl utanir ya ???? Bütün havanız kocanız doktor olduğu icinse eğer başkalarının mevkilerinden havalanmayın lütfen kendinizi geliştirmeye çalışın!!!!

herkesin annesi kendisinin meleği, ne alakası var. İnsan en çok sevdiklerini eleştirmez mi?

Tabikide eleştirebilir ama kötü giyiniyor klasımızı bozuyor diyerek aşşağılaması çok çirkin.. Bu eleştirmek olmuyo iyi okumanızı öneririm

Sanirim lafınız bana. Ben şikayetçi değilim her zaman bakarım kızıma. Ne demek istendigini anlamamissiniz. Annedir tabi ki yapacak demişim. Bi daha okuyun ve polemik yaratmayin. Muhattabiniz ben degilim.
Polemik yaratmıyorum. Fikrimi söylüyorum. Bak hatta polemik yaratmamak için kimseden bir şey alıntılamamışım!

Bir "anneme yeni kıyafetler alıyoruz ama giymiyor, üzülüyorum" diye iyi niyetli anlatmak vardır
Bir de "annem yamuk yamuk iğrenç giyiniyor ben hemşireyim kocam doktor bizim klasımız sarsılıyor utanıyorum" diye çirkin çirkin konuşup aşağılamak vardır.

Konu sahibini savunurken neyi savunduğunu herkes anlıyor mu bilmiyorum ama, annelerinizden utanmayın. Çok pis giyiniyorsa düzeltmeye çalışın, ama utanmayın.

Diyeceğim bu kadar.

Bu yaşınıza gelmis ana babadan utanilmayacagini ogrenememissiniz.

Direk yargilayanlara gıcığım ama bu konunun orta halli yorum yapilacak bir tarafini bulamadim

Ayyy ne klasınız varmış pardon da? Meslekleri böyle ayıran insanlardan nefret ediyorum. Doktor, hemşire, mühendis, öğretmen, esnaf, şoför... Hepsi aynı hepsi emek istiyor. Sizin gibi insanlar yüzünden sırf "statü" sahibi olmak için tıp okuyanlar doktor oluyor beş karış surat görüyoruz, bebek kusmuğundan iğrenen çocuk doktorları çıkıyor. Gerçekten komiksiniz.

Buraya dert diye yazdiginiz kisi bu hayatta sizi kayitsiz sartsiz seven tek varlik bilmiyorum biliyomusun.ne insanlar var keske annem yamuk yilik igrenc giyinseydi ama annem hayatta olsaydi diyen.gidin o ananin elini opunde hellallik isteyin.muhabbete bak yazik o anneye

Tabi ki anlasilir bir dille konuşmasını bende isterim.ama çok farklı bir konu konu sahibi elma diyor siz armut.dil ve doğru anlatım adı altında bir konu açıp oradan bu isteğinize ve temninizi paslasmaniz daha mantıklı.sanki konu sahibini konusuna bakış acinizla degil dil bilgisiyle vurmaya çalışmaya çalışıyorsunuz.ayrıca bir hemşirenin isini iyi yapması ve görevini hakkaniyetle yapması ülke klası için yeterli.düşüncelerim bu sekilde daha konuyu fazla dağıtmak istemiyorum.

"Ben ne insanlar gördüm üstünde elbise yok,ne elbiseler gördüm içlerinde insan yok."
-Mevlana
Birden bu aklıma geldi nedense ne güzel söylemiş Mevlana bence biraz sorgulayın kendinizi anneniz nasıl giyiniyor tam olarak ne giyiniyor çok merak ettim

Ya klası olsaydı peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…