Annem bizi rezil ediyor

Hep mi böyleydi, sonradan mi boyle oldu?
Iyi kiyafetleri varken yirtik ve eski kiyafetlerini giymekte israr etmesi bunama göstergesi olabilir.

Konu sahibi sen eşim doktor demeseydin bu kadar eleştiri almazdın. Uygun dille anlat derdi hepsi. Sorun orda. Kıskandılar canım :)
Bir de böyleleri var işte. Tabii siz de haklısınız herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz evleneceğimiz adamı mesleğe göre seçmiyoruz biz

Kullanmis oldugunuz baslik,
Mesleklerinizi belirterek durumu klasa baglamaniz evet rahatsiz edici.
Ama esasen ne demek istediginizi de anladim.
Bazen anneniz de olsa insanlari oldugu gibi kabul etmelisiniz.
Annemde yillarca fazla acik giyindigimi one surerek benden utandigini onu rezil ettigimi soyledi :)
Cunku kendisi muhafazakar bir kadin arkadaslari ve cevresi de oyle.
Acikcasi benden utaniyor olmasi yada uzerinde cevre baskisi hissetmesi hic umrumda olmadi.
Cok anlamsiz cunku.
Benim kilik kiyafetim beni ilgilendirir.
Muhtemelen annenizinde yapisi bu.
Sizin yada esinizin meslegi, calisma arkadaslarinizin ne soyleyecegi onun icin onemli degil.
Cevreniz ve insanlarin ne dusunduguyle ilgilenmeyin lutfen.
Herkes gelip gecici anne bir tane.
Kimse icin uzmeye degmez.

Konu sahibi sen eşim doktor demeseydin bu kadar eleştiri almazdın. Uygun dille anlat derdi hepsi. Sorun orda. Kıskandılar canım :)
Zorla insanları kışkırtıp polemik çıkartacağım diyorsunuz ama yemezler :)
Biz annemizden utanmayanlar olarak çok mutluyuz, gelsene

Ama yeterince dağıttınız. Bana da cevap hakkı doğuyor. Ben o örneği, empati kurabilmesi için verdim konu sahibine. Belki yanlış anlatmış isteğini, ya da hisleri o bilemem. ''Ben hemşireyim, eşim doktor, klasımı sarstı'' cümleleri bence pek sağduyulu değil gibi. Bunu da ayna gibi gösterdim kendisine. Ha bir hemşirenin dilbilgisi bence önemli değil, ama insanları böyle kategorize eden biri ise önemli hale gelir. Biz buna ''dinime küfreden müslüman olsa'' diyoruz. Kaba tabirle klas sadece kıyafetle olmaz, birçok şey bu klasın içini doldurur.

Anlatım tarzı çok yanlış. Ben hemsireyim eşim de doktor diye parantez açıp sonra da klasimizi sarsıyor derse eğer, bu ne klas bu ne hava derler. Annesini düşündüğü için değil kendisini düşündüğü için açmış konuyu gerçekten çok rahatsız edici .

Anlatamıyorum galiba ben annem inadına yapıyor çok konuştum giyecek kıyafeti olmadığından değil olupta giymediginden dışarda orda burda ne giyerse giysin beraber o şekilde bir yerlerede gideriz sorun o değil zaten öyle çok kötü giyinmez basma etek yazma falan yok yani olsa da sıkıntı değil lakin bizm burda çok dikkat ediyorlar dedikodu gırla ile anlatamadım herhalde neden bu kadar üzerime gelindi anlayamadim ayrıca kompozisyon yazmıyorum istediğim şekilde yazarım anlayan anladığı şekilde yorum yapabilir anlamayanda kendini zorlamasın hemşireye klası çok görüp yüksek mevkilerdeki kişilere normal karşılayanlar düşüncelerinizde bayağı çelişki içindesiniz bakıyorum da

Hala annenizin tam olarak ne giydiğini anlatmadınız yalnız

Ben sizi anlıyorum siz kendinizi yanlış ifade ediyorsunuz. Siz istediğiniz kadar statü oluşturmaya çalışın dış görünüş ile insanlar kararlarını verir. Sanki toplumun %90 ı karşısındaki kişiyi derin şekilde analiz ediyor da dış görünüşün hiç önemi yok. Yahu kılık kıyafet bile karşındaki insana ses tonunu değiştiriyor ha bu iyi birşey mi sığ bir toplum olduğumuz için tabiki de değil ama böyle de bir gerçek var!
Annenize kıyafet almayın birlikte alışverişe çıkın denetin üzerinde görsün insanları değiştiremeZsin ama bir fikir verebilirsin.
Bu Arada annenize karşı daha sevgi dolu bir söylem geliştirirseniz bu kadar tepki almazsınız. İstediğimiz kadar iyi giyinimli veya eğitimli olalım sonuçta hepimiz çıktığımız yumurtaları iyi biliyoruz

Sizde küçükken olur olmadık yerde altınıza işediğinizi hatta mıçtığınız kustuğunuz zamanlarda annenizi düşürdüğünüz durumların yerine sayın bunları. Yada sümüğünüzü yalarken veya burnunuzu oyarkenki rezilliklere sayın konu sahibi. İçiniz ferahlar.

İnsan alın teri ile her mesleği yapabilir ancak kişisel ve manevi yönden tevazu ile kendini geliştirmemişse benim gözümde o kişi kutsallıktan çıkıyor .. ister hiç okumasın ister doktora yapsın sıfır gözümde .. sizin gibi tepeden bakan açık arayan parayı görünce şaşırmış kibir dolu bi evladım olmasını asla istemezdim burada çoğu kişi benim türümden hakikatli yazmış hala kendinizi kaf dağında görüyorsanız anneniz adına çok üzüldüm

Canim bi kere icerigi okumaya gerek yok.başlik bile igrenc.ne demek annem bizi rezil ediyor.bende baska bisey yapti sandim.tek rezilliginiz bu olsun ya

Siz hemşire eşiniz doktor olunca klasınız olmuş olmuyor onu bir geçin önce. Bu şekilde yazmanız talihsizlik olmuş hele başlık çok ayıp. Annenizden utanılacak bir durum yok ama size şu konuda hak verdim kıyafeti olduğu halde giymiyorsa benim de canım sıkılırdı sonuçta her şeyi tastamam neden daha özenli olmasın ki? En güzel en şık benim annem olsun isterim sonuçta ama sebebi başkalarının yanında sarsılacak klasım değil annemin en iyisine layık olduğunu düşünmemdir.
Klas falan demişssiniz bir arkadaş daha demiş katılıyorum önce ana dilinizi düzgün yazmayı öğrenin ki klasınız sarsılmasın madem bu kadar önemli.
Son olarak da konuya çok aşırı yorumlar gelmiş artık her konuda bu şekilde yorum görmekten gına geldi.

Aklıma amcam geldi. Aileden zengin, iq tavan, herkese nasip olmayacak bir eğitim + meslek ve adamı yolda görseniz sadaka veresiniz gelir. Evsiz gibi giyiniyor ve umrunda değil, hatta kasıtlı yapıyor.

Konu sahibi,, annenizin giyim tarzindan bahsederken "igrenc giyiniyor,klasimizi sarsiyor" vs seklinde yazmaniz anlatacaginiz konuda haklilik payinizin olabilme ihtimaline golge dusuren kisim bence.
Misal benim annem de gercekten cok zevksiz giyinir, bastan asagi komple mavi giyer,bi gun bakarsin rengarenk abartili giysiler takilar vs Defalarca soyledim tatli dille, yasina uygun cok guzel kiyafetler de aldik ona beraberce,ama gene zaman zaman sahsina munhasir tarzina geri donuveriyor annecim
Ama ondan bu sebeple asla utanmam,tatli bi dille uyaririm giysisi fazlaca abartili olursa ama utanma kelimesi abartili olmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…