Annem bizi rezil ediyor

Bence gereksiz duyar kasılmış ya. Şu klasımız bilmem ne oldu kısmını es geçerek cevap veriyorum toplum içine çıkıldı mı insan düzgün şeyler giyinir. Giyecek bir şeyi olmayan insanlar bile yine en düzgün şeylerini seçip giymeye çalışır. Kaldı ki kadının giyinecek güzel temiz şeyleri zaten varmış. Onlar varken insan neden eskimiş şeylerini giyinir?

Bi komşunun düğünü olmuştu erkek tarafı aşırı şık gelirken, kız tarafı durumu olmasına rağmen basma eteklerle vs gelmişti. E olmadı tabi. Yine yöresel ama düğünlük yöresel kıyafetlerle gelinebilirdi. Köylerde de düğün olduğunda insanlar günlük inek sağarken giydiği şalvarlarını giyip gelmiyorlar. Her şeyin bi usulü vardır.

Büyük şirketlerin tek tip giyinen ceoları da o tek tip kıyafetlerini yine şık, insan içine çıkılabilir şeylerden seçiyorlar.

Alın teriyle yapılan her meslek kutsaldır. Ama buraya "annem benim klasımı sarsmaya çalışıyor" dersen hangi klas ne klası derler adama..

Iste tam olarak demek istedigim bu,
Konu sahibi hemsire de olsa, hastabakici da, cumhurbaskani da olsa annesinin giyiminden (aşırı bir durum yoksa) utanmamali,
Ama bunun karsi argumani da sen de hemsiresin, hemsire kim ki olmamali, cunku o zaman meslegin yeterince klas degil, klas olsa ananin salvari yuzunden sarsilabilirdi demis oluyorsunuz.

Ayrıca statünüzü belirtmenizi aşırı çirkin buldum bunu da söyleyeyim. İnsanın statüsü ne olursa olsun annem dışarıya dışarıda giyinilebilecek kıyafetlerle çıkmıyor diyebilir.

Bazıları da dememiş mi işte gece boyu uyumuyorum, çocuğumu zor büyütüyorum. Evlatları zar zor yetiştir büyüt vs. Yahu sana rica mı etti evladın ben dünyaya geleceğim diye. Dünyaya getiriyorsan mız mızlanmadan bakacaksın ve çocuğunu da utandırmayacaksın tabi. Yaşına ve durumuna yaraşır davranacaksın. Ama çocuğun kötü bir şey yapsa utanırdın. Neyse konu sahibi çok haksız değil.

Utandırıyor demeseydin ,haklıydın.Var öyle insanlar çünki.Annemin mahallesindeki eski kiracı çocuklarına aldığı elbiseleri giydirmezdi.Arkadaşım olan kızına güzel bir elbise almıştı .Bayramda gördük üzerinde,bir daha yok.Öteki bayram için saklamış.Eşide evi geçindiriyordu aslında.
O kız elbiseyi giyemeden büyüdü,sonra vermiş giy diye,beli göğsüne çıkmıştı kızcağızın.

Yoo bence insanın mesleği, statüsü ne olursa olsun, annesinin giyimi kuşamı üzerinden sarsılamaz. Herkes kendini temsil eder. Utanacak klasın yok derken, öyle bir klas da yok zaten diyorum kendimce

Yani böyle şeyleri toplumca artık aşmalıyız. Dış görüntü düşkünlugumuz nereye varacak ?artık toplumca giyim kuşam diye diye kafayı sıyırdık.
Bari bunu sizlere yıllarını,emeğini eksik etmeyen,meslek sahibi olmanıza büyük katkıları olan Anne - babalarınıza yapmayın.
Konu sahibi@Combativeenemy anneniz çöpten giyinmemiştir herhalde.Normal Anadolu teyzesi kombini kullanmıştır diye tahmin ediyorum:)
Utanacağınıza o tonton annenizi bağrınıza basın ve onunla gurur duyun.
Arkadaşlarınızın içinde annenizi sevin,öpün onu gururlandırin.
Desin ki "Kızım Hemşire damadım Doktor. Kibirden uzak alçak gönüllü güzel evlatlarım"

Bazi insanlar kiyafeti durumu oldugu halde giyinmez bilirim..
Benim de tanidigim var uzaktan..

Kadin cok zengin ama yirtik sokuk cantayla dolasir.

Anneniz de bilmiyor ya da icinden gelmiyor sanirim.

Utanmak yerine yol gosterin uygun bir dille anlatin madem durumu var daha duzgun giyinebilir

Çocuğun kılık kıyafet beklentisine uymamak kötü bir şey mi ki?

Konu sahibi neden farklı yerlerden vurulmaya çalışıyor anlamıyorum.katilmazsin hatta konusuna kizarsin ama türkçe dil bilgisine yada imla kurallarına bağlamak gerçekten cok saçma ve alakasız.

Çocuğun kılık kıyafet beklentisine uymamak kötü bir şey mi ki?
Ben tarzdan bahsetmiyorum. Ben düzensiz Yamur yumur kısmında konu sahibine hak veriyorum. Tarzı iyidir kötüdür herkesin kendi keyfi zevk-i. Ama düzgün tertipli olmamak herkesi rahatsız eder. Daha doğrusu düzgün tertipli olmak herkesin hoşuna gider.( annesinin babasının)

Annemin giyimi beni ne zaman utandirir,hastanede degil en azindan. Dugune dernege bayrama evdeki temizlik yaparkenki kiyafetini giyerse evet utanirim. Ama klasim sarsilmaz,sadece anneme ogretmeye calisirim anne bak buraya boyle giyinmelisin vs diye. Anneniz bilmiyor olabilir,ogretin ogrenir.

Niye bu kadar yüklendiniz konu sahibine insan dışarı çıkınca giyimine dikkat etmesi gerek ben bile hastaneye giderken kıyafetime dikkat ederim sonuçta insan içine çıkıyoruz doktorun yada başka hastaların yanında montumuzu çıkarıyoruz yırtık yada özensiz gitmek çokta çoş olmasa gerek kaldıki aynı hastane personeli oldugu için utanması gayet normal bende annemi hastaneye götürsem doktor muayene ederken kıyafetini eski yada yırtık görsem tepki gösteririm herkezde bunu yapar bence kimse kusura bakmasın herkes herkese kafa dagından bakıyo artık alay eder gibi

Yoo bence insanın mesleği, statüsü ne olursa olsun, annesinin giyimi kuşamı üzerinden sarsılamaz. Herkes kendini temsil eder. Utanacak klasın yok derken, öyle bir klas da yok zaten diyorum kendimce

O zaman hemsirelik kismini hic karistirmayalim,
Cunku klas insanin gorgusu, kulturu, dunyaya bakisiyla sekillenir, meslegiyle degil, bir insana kalkip senin meslegin ne ki klasi olsun demek o meslegin tamamina da klas kelimesinin gercek anlamina da haksizlik.
Ozetle benim karsi oldugum sey, mesleki gomme durumu. Yani konu sahibi hangi meslege mensup olursa olsun klasindan sozedebilecegi gibi, yine meslegi ne olursa olsun annesinin giyimi o klasi sarsmazdi.
Not: hemsire degilim :) ama bence hemsirelik, doktorluk, hasta bakicilik, saglik memurlugu gibi direk insan sagligina dokunan tum meslekler gayet yuksek statulu ve saygidegerler.

Konuda "annem çamaşır suyu lekeli, yıkanmamış pis kıyafetlerle geziyor, beni dinlemiyor" falan dense cidden hak verirdim. Ama annesinin nasıl giyindiği belirtilmemiş zaten. Muhtemelen basma, yazma falan giyiyor. Bu yüzden "utanma" kısmı çok çirkin işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…