Annem burası benim evim dedi

Aklınca gözlem altında tutup seni izliyo
Cok özel hayatınızı anlatmıyosanız kendisi bi sekilde kurcalayarak dahil olmaya calısıyo
Aynen anlatmıyorum, telefonla konuşuyorum odadada oyalnıupr falan en nefret ettiğim şey

Ben de biraz damarına basmak istedim senin değil babamın evi dedim. Çünkü ben çok kırıldım ağlicaktım. Oda benim odam dedim. De anlayana

Çok zor bişey ama gitmek isteyincede hayırısz evlat oluyorsun. Ailesinini yanına atanıpta kim ayrılmış ailesinden başka şehire gitmiş falan diyorlar

Ya mesele bamaz değil, sürekli odama girmek için yapıuor,alakasız zamanlarda öyle bi girip çıkıyor. Herşeyime laf söylüyor falan
Menepoz olabilirmi benim annemde böyleydi. Evde mayına basar gibi yürürdüm. Nezaman cikommmm diye seslense offf yine neye kulp takacak derdim. Evdeki eşyaların yerini asla değiştirmez dim şöyle girip temizleyim toplayım şu koltuğun yerini suraya alayım lüksüm olmadı.
Bak şimdi bunuda burda kendime itiraf edeyim. Annem evimin şekli vs ile ilgili akla mantığa uygun birşey dese bile ben tam tersini yapıyorum. Demekki o zamanların olaylarından.

Kaç yaşındaydın annen bunları yaparken

Farkindadir tabiki ama belkide ters bir anina gelmistir gitmeni istemiyor belliki ben oyle anladim

Oluyor bekarken öyle şeyler .. evlendikten sonra 1 hafta eşim il dışındaydı annemlerde kaldım. Babam yine bekarligimda yaptığı gibi ufacık bir konuda durduk yere parlamişti bana. Anneler ve babaların öyle ani tuhaf çıkışları oluyor maalesef. Uzuldugunuzu alindiginizi söyleyin annenize tatlıya bağlayın

Ama ben şimdi 28’im az bir yaş değil yani
Tamam onu evi eyvallah düzenine karışmıyorum ama özel alanım yok
23 yaşında evelendim daha uzun kalsam yine aynı olurdu bence. Hatta bizde şöyle bir durum vardı. İşten gelirdim tv izlemek istedim haliyle kumanda babamda kimseye vermez. Bizimkilerin izleyecegi benim izleyeceğim şey uyusmaz. Sonra bende zaten akşamın vakti gelmişim giredim yatagima internette takilirdim bilgisayarla. Sonra vay efendim sen niye bizle zaman gecirmiyorsun. Bilmem ki cocuklar büyüyünce bende yaparmıyım böyle şeyler

Ne demek onun evi ya. Doğurduğu çocuğa dış kapının mandalı muamelesi yapacaksa doğurmasaydı 28 yaşında kadının odasına dalmak nasıl onun evi diye hoşgörülebilir?

Ayrı eve çık konu sahibi imkanın varsa

Hemen yakmayın öyle gemileri.
Eminim anneniniz kötülüğünüzü istemez.
Ne güzel gezmenize de öyle karışmıyormuş.
Bende bekarken çalışır yorulurdum.
Şimdi düşünüyorum nelere sinirleniyormuşum.
Bunlar hep iş,stres...
Yanlış anlıyoruz. İyi düşünün annenizi en iyi siz bilirsiniz zaten.

Ekleme yapmak istiyorum.
Bazı yorumlar nasıl sert şaşırıyorum doğrusu.
Konu sahibi belki fazla alınganlık etti?
Dosdoğru anneyi taşlamalar felan aman allahım.
Annenize özelinizi anlatmıyorsunuz belki.
Oda acaba kendince anlamaya ne bileyim bişeyler yapmaya mı çalışıyor?
Anneniz burası benim evim derken,
Belki de dosdoğru bunu söylemek istememiştir.
:)

Yazdıklarımın hepsi geçici çözüm. Esas olarak o evden ayrılayrılman lazım
  • Odanın kapisini kitle,zırt Pirt giremesin. Her neden kitledin dediğinde de birşey söyle, ağda yapiyorum-giyiniyorum falan diye.
  • Bazen banyodan sonra bornozla otur. Pat diye dalarsa 'ayip denen birşey var, ya soyunsam burada!' falan gibi tepkiler ver
  • Ne zaman cami açsa istisnasız her akşam 'boynum tutuldu,kim dedi cam aç diye bana sormadan' diye söylen,zorla boynuna viks sürdür. Tutarlılık önemli. Bunu her seferinde de yap, o kadar söylen ki artık gına gelir ve yapmamaya başlar
  • Kıbleye gelecek yere fotoğrafını falan as,ya da bir pano yap o bölgeye. Resme bakıp namaz kılınmaz
  • Odanı kendine göre dekore et, böylece hem onlar oranın sana ait oldugunu anlarlar hem sen odayı daha çok benimsersin. Kapıyı boya mesela (hiç zor değil), mantar pano as,dolaplardan birine kara ahtapot boyasıyla boya , tepesirle dilediğini yaz... Duvar stickeri al. Ben de ailemle yaşıyorum benim odam resmen kendi bağımsızlığını ilan etti. Bir duvara boydan boya dünya haritası şeklinde bantlardan yapistirdim, kapının yanına kendim Türkiye haritası yaptım,gittiğim yerleri boyadım, dolaplarımda vintage ülke resimleri, perdem sevdiğim bir ülkenin etnik figürü. Şimdi yanindaki dolabı da beyaza boyayıp ona da aynı ülkenin ikonik sembolünü transfer edeceğim. Bir de küçük tahtalar alıp sevdiğim ülkelerin yön tabelaları şeklinde asacağım. Dolar biraz daha inince bisikletimi asmak için aparat alıp onu da odama tasiyacagim evin geri kalanı klasik aile eviyken benim odam adeta bir hostel gibi oldu :)) kimseye ait değil asla,sadece bana ait. Bence odani kendi zevkine göre dekore etmek sana da iyi gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…