Annem burası benim evim dedi

Ben 25 yaşında iken ayrı eve çıktım

Ve o andan itibaren de benim evim karışma dedim herkese

Anneniz haklı onun evi onun düzeni mutfağı vs değiştirmeyin

Siz de odanızda özgürlüğünüzü ilan edin benim odam karışma deyin

Annen bence artık evlenmeni istiyo o yüzden bu taktiklere başvurmuş

acaba annenizde benim annem gibi evde normal saatler disinda uyuyan biri olunca gıcıkmı oluyor
yada sıkılıyor mu

katılıyorum.. ama geçen gün mesela kendimde şunu farkettim.. evim ve özelime alıştım ve yalnızken mutlu olduğumu farkettim. biraz insanı bireyselleştiriyor.

Bireyselleşmeniz kötü mü oldu sizin için? Ama diye başlayınca cümleye... Varoluşcu psikoloji olaya basitçe "Doğarken yalnızdık, ölürken de yalnız olacağız" diye bakıyor. Yani ben bir yerde bireyselleşmeyi hayata da hazırlık olarak, sudan çıkmış balığa dönmemek adına faydalı görüyorum. Şu an yanımızda olanlar ileride yanımızda olmayabilir; böyle bir durumla kişi geç yaşta karşılaşırsa epey hazırlıksız yakalanır ve hayata adapte olması da zor olur. Benim görüşüm tabi ki.

28 yaşındasın ve çalışıyorsun. Ayrı eve çık.

yok negatif anlamda söylemedim :) yalnızda daha önce bunun bilincinde değildim fakat zamanla tek yaşamanın beni asıl mutlu eden şey olduğunu ailem ile ayrı şehirlerde yaşadığımda farkettim..

Tesettür konunuza cevap yazamadım. Konularınıza bakarken burayı gördüm.
Önce şunu söyleyeyim anneniz odanızda bilerek isteyerek namaz kılıyor. Siz görüp sevin alışın öğrenin aşina olun diye. Ama bakıyorki evladının hiç isteği yok. Kızıyor çamaşırları odanıza atıyor size ters olan şeyler yapıyor.
Anne ve babanıza karşı, sizin istediğiz gibi anne baba olmadıkları için kızgınsınız. Bu kızgınlığıda sırf onlar istediği için örttüğünüz baş örtünüzden çıkarıyorsunuz.
Tavsiyem şudur; Dua edin. Allahım bana ibadet etmeyi nasip et ibadetlerimden lezzet almayı nasip et diye dua edin ve Allahı zikredin.
İnşaAllah Rabbim kalbinize örtü sevgisini nasip eder.

Annen evlen dıye yapıyor olabilir. Ama sen evlenme bitir okulunu. Sabret. Anne sonuçta

28 yaşındasın. Çalışıyorsun. Madem orası onun evi siz de kendi evinizi kurum artık. Ayrılmak için 3vlenmek şart değil. 100 yaşına kadar ailenizle yaşamak zorunda değilsiniz.

29 yaşındayım, çalışırken dahi öyle büyük paralar kazanmadım. Bu sebepten ayrı eve çıkayım diyemedim. Bir tek son sene eve çıkmıştım üniversitede ve bitince eve geri geldim. Annem de aynen böyle ve en azından benim annem için durum annemin beni birey görmemesinden ibaret. Yani okul icin bile ayrı eve gittiğimde her gün geldi nerdeyse, sürekli aradı. Evlenmeden paramızda olsa ayrı eve yollamam diyor. Evlilik gündemimde yok çünkü sevgilim öğrenci, evde olacağım. Annem hala çocukmuşum gibi davranır ben de itinayla ondan ayrı bir birey olduğumu anlatmaya çalışırım. Siz de deneyin, etkili oluyor artık odama hiç girmiyor ya da girerse kapıyı tıklatıyor. Eskiden sen benim evladımsın, benden ne gizlin olabilir derdi

İnsan yaşı geçtikçe kendine özel bir alan istiyor olmuyor. Evlendim aileme gittiğim zaman yatmayı bırak belli bir zamandan sonra hemen evimi arıyorum

Klâsik anne işte olur öyle şeyler biz annemle ne kavgalar ederdik hatta babama şu kadını boşa demişliğim bile var ama uzaklasinca anlıyor insan annesinin kıymetini anne evladının kıymetini çok takma derim takiyorsanda ayrı eve cik

Belkide ev işlerinde sizden yeteri kadar yardim görmediğini düşünüp bu şekilde sitem etmiştir

çok takılmayın yaa basit şeyler bunlar

benim de evim diyin geçin. aileyle yaşayınca olur böyle

daha rahatlık istiyorsanız tek eve çıkmaktan başka çare yok

Oglum da zart zurt edince bende diyorum .
Mutfağı dagitiyor ,odalarda birseyler yiyor .Topla topla diye diye dilimde tüy bitti .Tepem atarsa bende diyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…