Annem çok cahil

Konu sahibi annem bagirsak kanseri ben kucukken yakalandi kemoterapi goruyor. Keske cahil olsaydida iyi olsaydi. İki evladim var. Allah onlarin bahtini guzel etsin.. Annem su anda rahim sarkmasindanda ameliyat olacak. Neddn beni ve kardesimi dogurdugunda rahim sarkmasi olmus. Benim annem beni fogurmak. İcin hasta olmus peki hak ediyormu cahilligi. Aslinda annem melek melek. Ona anne yaa dedigim gunler aklima geldikce cirpiniyorum kalbim aciyo. Lutfen cahil olsun koy omzuna basini annenin kirma.
 
Öyle elbette ki emeğini hakkını ödemem mümkün değil
Benim anlatmaya çalıştığım beni boşluğa düşürmesi hissi manada
 

“Annem cahil” diyerek annenizi etiketlemek yerine, yaptıklarına, söylediklerine örnek verebilirdiniz. Örneğin “kızlar okumamalı, nasılsa evlenecekler”, “erkek sever de döver de”, “en önemli şey başkalarının ne düşündüğü” vs diyor diyebilirdiniz. O zaman böyle tepki almazdınız.

Cahil dediğiniz zaman hakaret etmiş oluyorsunuz ve bunu yapmaya hakkınız yok.

Aynı mantıkla “bir arkadaşım aynı şeyi beş kez anlatmamıza rağmen anlamıyor” diyebilirsiniz ama “arkadaşım gerizekalı” diyemezsiniz.

Özetle, amacınız durumun içeriğini anlatmaksa etiketlemek yerine ayrıntı vermelisiniz.
 
Gecmis olsun.Allah annenize acil sifa versin.
 
Ne kadar küçümsemişsin anneni
Nasıl bir ortamda büyüdün, evde anneni böyle küçümseyen tek sen misin yoksa önünde sana örnek olan biri mi var? Merak ettim.
Ve çok üzüldüm annenize, eminim anneniz sizler için çok fedakarlıkta bulunmuş, üzerinize titreyen bir annedir.
Ben yazınızda 1 cahil olduğunu düşünüyorum ve o cahil bence anneniz değil.
İyi geceler
 
Seni anlıyorum sıkıntılarını önemsemeyebilir,seni yeterince anlamadığını da düşünebilirsin ama bazen yapı itibarıyla insanlar karşılarındakinin sorunlarını çok büyük de olsa önemsemezler. Cahillik değil ki. Bunun empati duygusunun eksikliğiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü biri bana bir derdini anlattığında genellikle kendi başıma gelmiş gibi düşünür o şekilde çözüm alternatifi sunarım. Malesef bu durumda yapabileceğiniz çok birşey yok çünkü karşınızdaki insan yetişkin biri, onun düşüncelerini değiştiremezsiniz. Sizi anlamadığını düşünüyorsanız anlatmayın bence.
Ben öyle yapıyorum anneme hiçbir şeyimi anlatmadım anlatmam zaten o da merak edip de sormaz çok da ilgi alanına girmiyor çünkü benim hayatım. Hiç bir zaman cahil olduğunu düşünmedim, değildi zaten. Önceden çocukluk ve ergenlik dönemlerinde bu durum beni çok üzerdi. Psikolojik etkileri hala var üzerimde hissediyorum. Zaman zaman yaşadığım özgüvensizlik, değersizlik duygusu gibi. Ama artık üzülmüyorum takmıyorum da çevremde bana yeterince değer veren dinleyen insanlar var zaten eksikliğini hissetmiyorum. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama zamanla bunu aşıcaksınız emin olun.
 
Bağ kuramamak değil mesele
En azından kızlar sana bunun için kızmıyor burda ve sen hala nedenini anlamıyorsun
Annenle de iletişiminde böylesin büyük ihtimal
Yoksa bağ kurmaya kalsa ohooo
Bende babamı sevmem mesela o da beni zerre sevmez
Ölse vah demem,ölsem o da vah demez bilirim ama çıkıpta "cahil,vırvır ediyor" gibi küçümseyici laflarda edemem onun hakkında
 

Rabbim acil sifalar versin insAllah. Allah basimizdan eksik etmesin onlari.
 
Allah evlatlarına torunlarına bağışlasın annenizi
Tez zamanda şifa bulsun inşallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…